Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Jak poslat zálohu?

Autor jared 
Jak poslat zálohu?
22. 02. 2007 19:08
Zdravim,
loni jsem posílal zálohu na ubytování 50euro na Hvar z Komerční banky tak,že je poslali z mého účtu na účet majitele apartmánu.Vypsal jsem jen příkaz na stržení této částky a bylo hotovo.
Dnes jsem chtěl po nich totéž a paní v KB mi řekla,že budu platit 900kč poplatek za poslání této částky do Chorvatska,že se platí převod a korespondence,že jsem to musel platit i loni,protože se to neměnilo.
Já jsem ale loni vůbec nic neplatil a nemohl jsem jí to vymluvit.Tak jsem šel na poštu,kde zase nemůžou poslat peníze na účet do banky,ale na adresu majitele hotově.Všichni majitelé ale chtějí zasílat prachy na účet.
Poradí mi někdo jak to tedy udělat?Docela mě to překvapilo,kolik chce KB za tuto službu.Samozřejmě nebudu dávat 900kč aby poslali 1400kč,to je nesmysl!!!
Díky za radythumbs up
Re: Jak poslat zálohu?
22. 02. 2007 20:08
Zdravim,
Můžu Vám doporučit použít službu České pošty Eurogiro, kde je možné posílat peníze do zahraničí na adresu. Já sám to využívám již 2 roky.
odkaz s informacemi :

Eurogiro


hot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smileyhot smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil ZdeněkN (22. 02. 2007 20:11).
Re: Jak poslat zálohu?
22. 02. 2007 23:40
Jardo, opravdu to u KB stojí tyhle nechutný prachy. Já jsem před 3 roky taky platil podobný peníze, tuším nejakých 860 Kč. Naštěstí další roky už po mě Žarko zálohu nechtěl. Věří mi. Ale kdo k němu jede poprvé, musí zaplatit. Už ho pár vychcánků vypeklo a byl jsem toho svědkem. Stiděl jsem se, že jsem Čech. Ale to je na delší povídání.smileys with beer
Re: Jak poslat zálohu?
22. 02. 2007 23:52
Tomu rozumím,že jako nováček u něho musím zaplatit zálohu,taky bych ji požadoval po lidech co neznám,ale štve mě platit takovou páku.
Ještě se pozeptám,jak to nejlépe udělat,každopádně zálohu poslat musím.
Tak čus,Jardathumbs up
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 00:29
No mě to taky vytočilo, to je přece ňákejch pivsmileys with beer
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 07:17
Pánové, obávám se, že jste nevyužili všechny možnosti volby u této platby (KB - banka v HR). Při platbě do zahraničí je totiž možno zvolit, kdo ponese náklady převodu, a to ve třech variantách:
1. - všechny nesu já (asi váš případ)thumbs down
2. - každý nese své (solidní a férové, kdo chce podnikat - ubytovávat - musí také nést svou režii, zde bankovní služby)smoking smiley
3. - všechny nese druhá strana (nesolidní)thumbs down

Já používám variantu č. 2, není to taky zadarmo, ale taková pálka to zas není. Pohodlí něco stojí.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 08:28
Letos jsem posílala zálohu přes Eurogiro. Poplatek 200,-Kč. Naprosto bez problémů. Za pár dní měl pan domácí peníze v ruce.
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 11:38
Zdeněk, Marcy - to je sice hezké, ale jared postřebuje poslat ty peníze na účet.

Hopkirk - každý ubytovatel, byť i velký hotel, chce peníze, které máš zaplatit, čisté. On samozřejmě platí měsíční poplatky za účet. Ale teď po Tobě chce zálohu dejme tomu 50 €, tak chce těch 50 € a ne 50 € mínus poplatky za transfer. Takže pokud člověk zatrhne, že poplatky příchozí banky platí příjemce, tak to stejně budeš muset doplatit při příjezdu. Taková je praxe.

Jared - buď se pleteš nebo Ti to loni zapomněli odečíst. Buď rád, ušetřil jsi drinking smiley To, co po Tobě chtějí, jsou běžné poplatky za převod mezi bankami do zahraničí a nic s tím neuděláš.
pavla66
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 12:09
Před 3 lety jsem posílala zálohu - na účet soukromníka přes ČS. Také dali na výběr ty 3 možnosti. Protože nám v ČS nebyli schopni říct, jaké poplatky se platí v Chorvatsku za příjem peněz, zvolili jsme možnost 2 - jen svoje náklady (200Kč). Majitel se pak ozval, že je vše v pohodě a na místě nic navíc nepožadoval. Ale pokud jde o hotel, tak tam by možná mohl být problém a mohli by to vyžadovat.
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 13:10
Globík a Pavla66 - úplně stejné skušenosti jako Pavla. Již několikrát jsem to takhle posílal a nikdy nebyla reklamace. Ono se mu to totiž na účtu ukáže jako +50 € a -poplatek - každé samostatně, ne jen +45 € a nic víc. Když mi bude reklamovat platbu, musí ukázat výpis, neníliž pravda? A když bude mít na výpisu + 50 €, to znamená, že já mu je poslal a basta fidli.
U hotelu je ještě větší šance na to, že jim to vadit nebude, mají s poplatky bank přeci jen větší praxi a chápou to.

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 13:41
Zdravim,
tak Vám všem děkuji za rady,jak píše Hopkirk,tak jsem volal do KB a ptal se na tu druhou variantu-každý nese své náklady převodu.Myslím,že takhle je to solidní.
V bance mi řekli,že se platí 300kč poplatek a jedno procento z částky,která se převádí.Takže to dělá ve finále 315 korun,což je ve srovnání s 9 stovkami podstatný rozdíl(první varianta).
Globík - fakt jsem loni neplatil žádný poplatky,asi to zapoměli odečíst.Je to ale divné,že by se takhle v bance sekli.
Každopádně v pondělí to jdu zaplatit a o další starost méně.
Je super,že takové forum tady máme,a že se člověk může s ostatními poradit,jak nejlépe daný problém vyřešit.Všem moc děkuji.
At už jsme u moře,kurňa.smoking smileysmileys with beer
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 18:00
Hopkirk,

jelikož mají v hotelích větší praxi, tak naopak - vědí, že z Tebe ten poplatek musejí dostat sad smiley


Jared,

v takovém ústavu, jakým KB bohužel stále je, se nedivém ničemu spinning smiley sticking its tongue out
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 18:16
Globík - nejsem si jistej, ale když mám v ruce výpis, kde je uvedeno že jsem zaplatil 50 €, měl bych vyhrát i nad hotelem. thumbs up

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 19:39
Jared s tím 1 % nemáš pravdu je to 0,9 % ale vždy minimálně 250,- Kč.
Jinak nechápu co řešíte, dovolená v Chorvatsku stojí za to,takže to prostě něco stojí, no a banka to není pánové ústav kam se chodí pro sociální podporu. Jinak z těch 900 stovek jsou 300 za papírový příkaz na přepážce pokud nemáš účet přes net. Pravdu má Hopkirk, že pokud odejde 50 euro tak na druhou stranu těch 50 přijde. Poplatky jsou věcí obou stran, účtujou je všechny banky ne jen KB a oba obchodní partneři je holt musí mít započítaný ve svý marži za zboží nebo služby. Pošli větší sumu vyjde to v poplatcích na stejno, nebudeš muset potom tolik doplácet a budeš mít radost jak tě jedno odeslané euro vyšlo v poplatcích na menší částku a to je třeba 1 pivo za 14 dní pobytu navíc no nekup to !
Re: Jak poslat zálohu?
23. 02. 2007 20:37
I ty puntičkáři,já to zaokrouhlil z 0.9 na 1%.
Já vím,že dovolená v Chorvatsku stojí za to,ale nechci platit bance takový prachy,protože 600kč rozdíl jsou pro mě peníze.To než abych je dal bance,tak je raději na dovolené propiju,nebo mám téměř zaplacenou jednu cestu po dálnici.thumbs up
Nejsem žádnej škudlil,spíše naopak,ale prostě nechci krmit banku.
A voo voo votom to je!!!spinning smiley sticking its tongue out
Re: Jak poslat zálohu?
24. 02. 2007 08:43
Hopkirk,

je lepší být na bitvu připraven, což hotel bude a bude určitě někde mít v podmínkách, že tento poplatek platí posílající. Nicméně jsem ho měl několikrát již uvedený v proforma faktuře, což bylo průhlednější pro případné spory. Ale minimálně jednou to tam nebylo a stejně mi to ze zálohy strhli. A dohaduj se při odjezdu, když to prostě máš tak na hotel.účtu a při nevyrovnání zavolají policii. A suď se o nějakých 10-15 €, když budeš muset žalobu dávat v zhraničí sad smiley
Re: Jak poslat zálohu?
26. 02. 2007 07:58
Podobnou situaci s posíláním zálohy jsem vyřešil jednoduše, ale jeto velký risk. Zálohu 150 eur vložím do neprůhlené složky a po telefonické dohodě odešlu na adresu majitele apartmánu do Chorvatska. Do tří dnů mám odpověd že peníze došly v pořádku a všechny. Taky záleží na solidnosti majitele apartmánu.
Jezdili jsme stále k jedněmu a tak nebyl žádný problém, ale zálohu chtěl každý rok. Peníze jsem posílal v klasické dopisní obálce asi 16.Kč známkou.
Radim
Re: Jak poslat zálohu?
27. 02. 2007 10:49
Ahoj všichni, ještě prosím poraďte, když jste platili zálohu ze svého účtu přes net uváděli jste číslo účtu příjemce nebo číslo IBAN? A je také nutné uvést u banky příjemce SWIFT kód? Předem díky za pomoc
Re: Jak poslat zálohu?
27. 02. 2007 14:08
Já jsem platila včera - z GE - do čísla účtu IBAN a SWIFT určitě uvést.
Re: Jak poslat zálohu?
27. 02. 2007 18:04
IBAN a SWIFT určitě ! To je právě kvůli zahraničním platbám, taktéž adresu banky a majitele účtu. Vy do toho Chorvatska snad všichni jedete poprvé ale podle množství vašich starších příspěvků na tomto fóru jste tam byli tisíckrát, tak honem s pravdou ven..........
Radim
Re: Jak poslat zálohu?
28. 02. 2007 10:20
Ahoj Lukyne, do Chorvatska jezdíme nepravidelně od roku 1993 (když nepočítám bývalou Jugoslávii s rodiči cca od roku 1966 mnohokrát). Ze začátku to bylo od Autoturistu a tuším Rekreii na Istrii. Od roku 2002 3x na blind. Letos už nechceme blind riskovat, tak proto nemáme s posílám zálohy žádné zkušenosti. Od majitele app. mám všechny potřebné údaje, tak snad platba proběhne OK a záloha dojde. Jinak díky za informace.
Re: Jak poslat zálohu?
28. 02. 2007 21:38
Číslo účtu příjemce ve tvaru IBAN můžeš uvést pouze tehdy, když Ti jej příjemce sdělí, což mi např. loni přes několikerou urgenci neudělal. Větší problém jsem ale měl, když mi majitel vytrvale uváděl dvě čísla účtů, tj. svůj a účet banky (drawing account of bank). Nejvíc mě naštvalo, když mi v České spořitelně nedokázali vůbec poradit do které kolonky platebního příkazu který účet vepsat a za svoje "služby" chtěli poplatek cca 500 Kč. Nakonec jsem si s tím nějak poradil sám a trnul, zda peníze dojdou. Příště se placení zálohy z účtu na účet do zahraničí raději vyhnu - stojí to zbytečné nervy (i poplatky).
avatar Re: Jak poslat zálohu?
28. 02. 2007 22:19
Nejjednodušší je platit přes internet banking. Dřív to byla v České spořitelně operace na několik desítek minut (vyzvednout formulář,vyplnit formulář,vystát si frontu). Asi před třemi lety zavedla ČS v servisu24 možnost platit do cizích zemí ve valutě a od té doby je to záležitost pár minut. thumbs up Poté co tuto službu zavedli jsem navštívil ČS jen když mi přišla nová karta.
Radim
Re: Jak poslat zálohu?
01. 03. 2007 09:22
Ahoj, od příjemce mám všechny potřebné údaje - číslo účtu, číslo IBAN, adresu banky Zagrebačka a její SWIFT kód. Dokonce uvádí i možnost peníze poslat přes WESTERN UNION nebo EUROGIRO. Mám účet u ŽB a snad se to dá poslat v klidu z domova přes net "jednorázovým příkazem k převodu v cizí měně". V tomto případě by měly být i poplatky nižší. Zítra se jdu ještě raději do banky poradit a už to snad pošlu - taky mám obavy, aby se peníze dostaly tam kam mají. Pro mě nejsou 3 tisíce malá částka, abych je jen tak vyhodil.
Markéta
Re: Jak poslat zálohu?
02. 03. 2007 07:53
Ahoj, chtěla bych se zeptat,jak je to s posíláním zálohy přes poštu.Myslím přímo na adresu majitele apartmánu ,složenkou.Máte s tím někdo zkušenosti?
Děkuji.smiling smileyhot smiley
Naso
Re: Jak poslat zálohu?
02. 03. 2007 18:34
SWIFT ano, to je kód banky, ale IBAN ne, protože ten se uvádí jen při platbě do členských zemí EU, což Chorvatsko ještě není. Takže IBAN ani nemohou mít. NADA
Naso
angry smileyRe: Jak poslat zálohu?
02. 03. 2007 18:46
Ahoj, peníze můžete poslat i složenkou EUROGIRO Poštovní spořitelny.Přepážku mají na každé větší poště a složenku Vám dají. Její vyplnění je jednodušší než u naší a na poslání zálohy většinou stačí nejnižší poplatek 200 Kč.Jen se musíte s majiteli domluvit, že jim nebude vadit přijmout zálohu v kunách. Vy sice posíláte eura, platíte v korunách, ale jim to přepočítají na kuny a ty jim vyplatí na jejich poště.
Jinak je samozřejmě nejjednodušší a nejlevnější způsob placení přes ten internetbanking. A s tím IBANem si hlavu opravdu lámat nemusíte, nejsou v EU, tak ho nemají. Nada
Naso
Re: angry smileyRe: Jak poslat zálohu?
02. 03. 2007 18:49
Tak koukám, že tady radím, ale smajlíka umístit neumím ... ten zamračený měl být za tím, že jim na poště vyplatí kuny,tak se izvinjavam.....
Radim
Re: Jak poslat zálohu?
03. 03. 2007 17:43
Jak to, že nemají IBAN? Můj ubytovatel mi sdělil IBAN i číslo účtu. Když jsem se v bance radil, co tedy do příkazu uvádět, řekli mi, že IBAN v každém případě a číslo účtu a SWIFT kód třeba do poznámky. Posílal jsem 100 EUR přes internet banking
a zaplatil "jenom" 200,-Kč za uskutečnění platby.
Pulda
Re: Jak poslat zálohu?
05. 03. 2007 09:23
Souhlas s Radimem !!! Mám úplně stejnou zkušenost cca měsíc zpátky.smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 206
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.