Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na PELJEŠAC???

Autor Pavel 
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
18. 02. 2018 17:06
Ahoj, tak od 8.7 do 20.7. jsme v Kučišti. Má někdo tip na dobrou retauraci, kde se dají nakoupit ryby, kam na výlet a na nějakou pěknou pláž??? Díky
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
19. 02. 2018 10:08
Dobrá restaurace je Zamosce s krásným výhledem na Korčulu. Výlety kam se podíváš, např Loviště. Krásný výhled přes kopec po cestě. V Lovišti opět dobrá večeře restaurace Barsa. Objednal jsem si rybu a zbytek nechal na kuchaři a výsledek předčil očekávání. Před úpravou mi ji ukázal. Tak čisto v kuchyni nemá ani Pohlreich.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
19. 02. 2018 18:12
@ Milan Hubner

předloni jsme byli ubytování v Apartmánu Senko, majitelka starší paní, celkem sympatická, ubytování ve starobylém dalmáckém domě, mělo to svoji atmosféru. Blízko bar (asi 50m), takže večer bylo kam zajít na panáčka a pivko.
Letos jsem chtěli do Vila Ivona, protože je tam i bazén, ale v termínu kdy jedeme (15.7 - 26.7) tak neměl volno. Tak jsem hledal dál, ono se psem větší rasy je to problém, ale nakonec jsem našel Apartmani Doris za krásných 60E i se psem. Mělo by to podle googlemaps být směrem když jdeš od přístavu k hotelu, tak před hotelem do leva a pořád rovně. Blízko je pláž Luka. Na té pláži by snad podle fotek měl být i nějaký malý bar - ale nevím, nebyl jsem tam.
Už se do Trpanje těším, ten VIR v loni nebyl opravdu nic moc, sice se nám líbilo, ostatně všude v Chorvatsku je fajn, ale vzhledem k tomu, že už jezdíme asi 15 let v řadě, tak porovnáváme ... prostě Pelješac je to pravé místo na relax ... z přeplněných pláží s hlasitou hudbou jsme už vyrostli ;-)
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
19. 02. 2018 19:11
Prosím - co je to "pes větší rasy"?
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
19. 02. 2018 19:29
Máme Amerického Stafordšírského teriéra, problém je v tom, že toto plemeno není nijak zvlášť velké, i když čivava to rozhodně není, problém je spíše v tom, že tyto plemena mají díky nezodpovědným majitelům a médiím špatnou pověst.
Většinou jsem dostal odpověď typu "nezlobte se, já mám psi ráda, ale mnozí hosté by se mohli bát a odjeli by" ... Prostě, pro většinu lidí co jsou zvyklí na Yorkšíry to je velkej pes a ještě má hlavu velkou jako meloun smiling smiley
Ale, majitelé těchto psů vám potvrdí, že se jedná o "baby dog" plemeno. Tak hodného psa k dětem opravdu neuvidíte.
Ale ! Důslednost, důslednost a důslednost. Cvičák a základ je, aby pes cítil alfa samce v majiteli. Potom je to beránek.
V Chorvatsku platí zákon, že plemena typu bull musí mít náhubek a vodítko. Po zkušenosti v loni, kdy jsme šli večer do města s náhubkem a lidi nás obloukem obcházeli, protože "když má pes náhubek, asi bude zlej" ... jsme ho potom nenosili a bylo to v pohodě, dokonce nás několikrát potkala hlídka policie, zaregistrovali Amstaffa bez náhubku a žádná reakce, tak jsem usoudil, že to takhle bude lepší.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Michalll (19. 02. 2018 19:29).
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
19. 02. 2018 20:44
My máme dobrmana, ale na dovolenou s námi nejezdí.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
20. 02. 2018 11:34
No, my ho bereme, chce to trochu více naplánovat cestu, europas a čip + očkování a není s ním problém, v moři ho to baví, obecně rád plave a když je možnost, proč ho nevzít kluka k moři ;-)
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
11. 03. 2018 12:41
Staforda má známý a je to opravdu nebezpečné plemeno, několikrát mě napadl a málem jsem to nepřežil, být ulízán k smrti, musí být děsivé smiling smiley smiling smiley yawning smiley
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
12. 03. 2018 20:57
Tak jsem letos přišel pozdě a apartmán kde jsem byl v Boraku ubytován je již obsazený. Vzhledem k tomu, že má manželka celozávodní dovolenou v hlavní sezóně - 22.7.-3.8. ,tak je shánění poněkud náročnější. A navíc ještě preferujeme klidnější prostředí což ten Borak splňuje dokonale.
Marně hledám nějaké kontakty na ostatní domy tam a jen si nadávám, že jsem si to neošéfoval vloni přímo na místě.
Nemáte prosím někdo nějaký tip na ubytování pro 2 dospěláky s 13 letou dcerou někde na této straně poloostrova jako je Borak?

Nebyl někdo prosím v Pještatě v apt.Ivušič ? Tam je ještě v našem termínu volno.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil smartys (13. 03. 2018 19:38).
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 03. 2018 20:12
Pještaty se neboj. Jezdíme tam každej rok. Dříve k Antonio Čaveliš, potom k Marijaně Žuhovič. Letos jsme u Ivanky. Horší recenze byly jenom na Orlí hnízdo. Ivušič má 4 apartmány. Tak jestli nechytnete nějaké potížisty, neměl by být problém. Pještata má jenom jednu nevýhodu. Není tam konoba. Nejbližší je v Drače. Máme stejný termín. Tak se možná uvidíme.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
26. 03. 2018 10:56
Ahoj.
Po létech strávených mezi Omišem a Makarskou, letos poprvé vyrazíme na Pelješac.
Vyrážíme druhý týden v červnu do Orebiče.
Kolegové v práci si Pelješac moc chválí. Tak jsme zvědaví a nemůžeme se dočkat. :-)
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
26. 03. 2018 12:17
Orebič, jako městečko je moc pěkný. Promenáda kolem moře, stánky, kavárničky, přístav a jiné .Nejhezčí se mi ale jeví výhled přes vodu na Korčulu." Romantika".
S plážemi v Orebiči je to podle mne trochu horší. Písčitá pláž na jihu nám nebyla moc sympatická, Špína, vajgly.Tak jsme tam nechodili.
No a ani severní pláže v Orebiči se "moc nevytáhly". Velké "oblázky". Dost dobře se na nich neleželo ani na karimatce. A bez bot do vody ani ránu. Voda na "severních" pláží čistá.. Byla však dost chladná. Asi je to tím, že mezi poloostrovem Pelješac a Korčulou celkem pěkně profukuje a voda nemá čas se dost "prohřát".
Pro nás nejlepší koupání bylo na pláži před hotelem Komodor, kam jsme sem tam docházeli z hotelu Bellevue v Orebiči.(asi tak 3 km))
V těchto místech je taky ráj windsurfařů, Ti většinou jsou ubytovaní v místních kempech.
Toť můj názor na Orebič.
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
27. 03. 2018 14:00
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
27. 03. 2018 19:27
Byli jsme 2014 tady Nevio a dívám se že hned vedle je taky pěkný nový kemp Lavanda .Ten Konzum je výhoda a do města na kole kousek.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
29. 03. 2018 22:26
DavidLC napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Staforda má známý a je to opravdu nebezpečné
> plemeno, několikrát mě napadl a málem jsem to
> nepřežil, být ulízán k smrti, musí být děsivé smiling smiley
> smiling smiley yawning smiley


Nojo, Davide, ale nemáš zkušenost s párem pudlů....smileys with beer
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
31. 03. 2018 00:01
Věřím, máme také dva kousky (bratři, kříženci s ESP, cca 25 kg má každý), vím co to je grupáč smiling smileysmiling smileysmiling smileysmileys with beer
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
10. 04. 2018 10:43
Orebič dobrý, ale na můj vkus tam bylo příliš větrno. Asi proto je tam tolik lidí na windsurfu. Korčula super, určitě zajeďte lodí. Lodě jezdí tam a zpět snad každých 20 minut.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
10. 04. 2018 14:50
Pří jízdě lodí z Orebiče ale pozor. My jeli ráno "linkou" a loď nás vysadila při pohledu na Korčulu z Orebiče, vlevo (hned u města)
Tak jsme si mysleli, že odjezd lodí zpět bude ze stejného místa. V poledne se hrneme "do přístaviště" a v době odjezdu loď nikde.
Nakonec jsme zjistili, že odjezdy jsou "na druhém konci Korčuly, při pohledu z Orebiče vpravo. Byla z toho pouze hodina zpoždění.
Takže pozor, myslet znamená někdy houby vědět.
Jinak Korčula je nádherná.
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
12. 04. 2018 09:04
Uvažuji, jak na Pelješac, konkrétně do Orebiče. Jet po pevnině, nebo raději trajektem z Ploče? Máme dva psy, tak se obávám, jestli se nemůže stát, že na hranici HR/BiH a BiH/HR bude někdo prudit, i když mají samozřejmě evropské PET pasy a všechna očkování. Tak snad radši trajektem, aby jsme nemuseli přes ty dva hraniční přechody. Nebývá na trajekt Ploče - Trpanj nával? Pojedeme v sobotu 25.8.

Děkuji za jakoukoli zkušenost a radu.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
12. 04. 2018 09:14
Těžko radit, záleží na osobních preferencích. Po pevnině je to kochačka. Zas jestli už jedeš na rezervu fyzických sil, tak si to moc neužiješ. Samozřejmě nějaké riziko prudiče kvůli psům na hranicích tam je, ale minimální.
Vzhledem k termínu 25.8. bych se návalu na trajekt nebál.
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
12. 04. 2018 11:26
Děkuji. Jednou (2011) jsem to už po pevnině jel, jeli jsme tenkrát na Mljet, ale bez psů. Na hranicích nebyl žádný problém, ale to ještě Chorvatsko nebylo v EU, slyšel jsem, že po vstupu se kontroly zpřísnily.Tentokrát chceme jet do Orebiče. Jestli se nemusím bát návalu na trajekt, tak asi zkusím tentokrát trajekt.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 04. 2018 01:41
18 roků jsem jezdil na Pelješac a nikdy jsem v Neumu nestáhl víc než okna v autě a to jsem to v době, kdy byl cukr pro vinaře lacinější v Bosně než v Chorvatsku točil i několikrát. Koupil jsem v horním obchodě 2 metráky cukru a jelo se. Chorvata by mohli vyhmátnout a platil by clo.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 04. 2018 06:25
... a to je při tom vedle samošky, nahoře v Neumu ... policejní stanice ...
(mimo zápis) ... čekal bych spíš cukr pro včelaře než pro vinaře ...

smileys with beer
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
13. 04. 2018 09:43
To aby měli z čeho dělat "víno" pro našincesmiling smiley
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
14. 04. 2018 17:36
Pár odpovědí na dotazy položené v předchozích příspěvcích. Lodě z Orebiće na Korčulu - co píše Kabinet je omyl. Z Orebiće na Korčulu jezdí dva druhy přepravců, kteří v Orebiči kotví vedle sebe. Jedni na Korčule přistávají vlevo od starého Města a druzí vpravo. Poznat se to nechá velice jednoduše. Na pravou stranu pluje pouze ta největší loď s patrovou palubou a od tudíž také odjíždí. Všechno ostatní pluje a odplouvá z Korčuly vlevo od starého města. Jsou to převážně malé osobní loďky. Jízdní řád mají dle zájmu cestujících. Ceny jsou stejné u všech a to 16 HRK.
A dilema trajektem na Peljesac či okolo autem? Jak již zde někdo psal že za 18 let jenom stáhne okénko při každém prujezdu a nic více tak pod to se podepisuji a potvrzuji. Dobré je také nečekat v koloně kde kontrolují místní ale pokud je volno v pruhu na náklaďáky a nebo bus tak to vemte přes něj. Vůbec není problém. Nákladní auto tam stejně nepotkáte protože okolo žádná nejezdí kvůli složitým papirum a kontrolam (zboží opouští EU). Všichni se tedy přesunuly na trajekt. Trajekt má sice větší loď než v minulosti, ale jízdní řády se nezměnily. Takže už asi tušíte, že musíte být v Ploče poměrně brzy před odjezdem aby jste se tam vešli a to ještě počítejte s tím, že náklaďák má vždy přednost. Suma sumárum cesta z Ploče okolo trvá 1,5 - 2 hodiny do Orebiće. Tedy ten co jede okolo je už dávno na místě v Orebiči a ma vybalene věci a vypitou kavu a "trajektak" teprve dojíždí. Ale na lodi měl 2 hodiny pauzu.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
14. 04. 2018 18:40
No vidíš a přece to tak bylo jak píšu, žádný omyl. V roce 2008. Lístky jsme kupovali v "centrální" pokladně v Orebiči a nastoupili na loď podle jízdního řádu. Zavezla nás z Orebiče pod Korčulu vlevo. V poledne tam na místě, kde nás vyložili, žádný "taxi soukromník " a ani jiný náznak lodi nebyl, i když jsme tam čekali skoro hodinu. Až pak nám kdosi poradil, že loď do Orebiče odjíždí z druhé strany.
A loď, ať už na Korčulu, nebo zpět neměla palubu ani jedna, i když ta zpět byla větší.
Ale za 9 let (sezon) se mohlo mnohé změnit. Samozřejmě k lepšímu.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
14. 04. 2018 18:57
A to nehledě na to, že nad Neumem je hotel Orka s krásnou velkou terasou kde dělají výborná jídla na venkovním roštilju, levněji jak v Chorvatsku,
vždy se stavuji na oběd,(přespáváme cestou, tudíž tam většinou kolem oběda),zároveň je tam nějaký konzum samoobsluha kde lze platit trojí měnou
(taktéž jiné ceny jak v HR) a nad hotelem benzinka s velmi přátelskými cenami.
avatar
mdr
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
15. 04. 2018 10:06
Uvidíme, do konce srpna je ještě dost času, doufám, že sem napíšou své zkušenosti ti, kteří cestu na Pelješac do té doby absolvují.

Jak jsem napsal, jedinou obavu mám, aby nebyl problém na hranici HR / BiH kvůli psům.

Děkuji všem za rady.
Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
15. 04. 2018 13:46
K tomu cestování na Korčulu z Orebiče, jen doplním, že jezdí ještě jeden spoj a to klasický trajekt. Takže je možnost využít tři možnosti. Dřevěné bárky jezdí vlevo, plechové vpravo, jednodušší rozlišení. U plechových se kupují jízdenky v pokladně, u dřevěných na lodi. Plechové bílé mají jak s jednou, tak i dvěma palubami. Ale je fakt, že se mohlo za nějaký ten pátek, co jsem tam nebyl, leccos změnit.
avatar Re: kdo se chystá na PELJEŠAC???
15. 04. 2018 17:07
Ahojky mdr, jaký problém myslíš - kvůli psům ...?
Hranice HR - BIH jsou snad co se týče průjezdu se psem ty nejlepší.
Jezdíme tudy dvakrát někdy třikrát ročně, vč. cest zpět a nikdy žádný problém nebyl.
Naopak bosňané jsou fajn, jsou přátelští, narozdíl třeba od Slovinců, zkouknou pesanův pas, několikrát se nám stalo, že se seběhli podívat se na našeho krasavce, prohráli si s ním, vyfotili se, naposledy se ptali jestli pro něj máme studenou vodu, my jsme jim byli ukradení :-).
Prostě naprostá pohoda. Není čeho se bát, pokud nemáš bojová plemena.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Polly7 (15. 04. 2018 17:08).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 55
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.