Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na HVAR???

Autor pavel626 
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 01. 2008 06:02
Ahojky Jitko.Moc ti děkuju za info a ostatním také,už aby bylo léto,moc se těšíme tak doufám že nebudem zklamaní.Přeju všem hezký den.
Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 01. 2008 10:38
Ahoj Mildousi, prosím o informaci, kde lze v ID půjčit skůtr (myslím silniční s dvěma koly - nikoliv vodnísmiling smiley. Pokud se dobře pamatuju, tak vloni se dal půjčit člun či šlapadlo v půjčovně s názvem tuším Jurent - pod tenisovým hřištěm. Ale že by půjčoval i skůtry?? Díky Veselka
Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 01. 2008 13:09
Jitka2 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Slofiku, Pro tebe je lepsi jet trajektem z
> Drveniku a letni jizdni rad vyjde az 1. cervna.
> Nejblizsi , ale maly obchod mas v Zastrazisti a
> Gdinju. Vetsi je nejblize v Jelse, kde je vse .


Celá Jitka2, sleduje a když je potřeba, zasáhne a poradí !
Tolik jsem toho tady četl a viděl o Hvaru, že letos asi udělám změnu.
Posílám Ti Jitko2 pozdrav z Brna. Mirus. smiling smiley
Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 01. 2008 14:02
Ty letecké snímky od Jitky jsou parádní, akorát by to chtělo ještě nějaký, pořízený až po loňském požáru nad Jagodnou - moc by mě zajímalo, co všechno tam shořelo......
Anonymní návštěvník
Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 01. 2008 15:38
.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil podgoranin (18. 02. 2008 16:35).
Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 01. 2008 16:41
No, obávám se, že ten požár byl natolik rozsáhlý a devastující, že fotky okolí Jagodny už neodpovídají realitě, a že následky budou patrné i několik desetiletí poté. Pokud se mýlím, budu jen rád. Jelikož do těchto míst opakovaně jezdím, tak mě to docela trápí...chtěl jsem vědět na co se před další návštěvou připravit....
Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 01. 2008 18:11
Murus, dekuji za pozdrav z meho Brna, uz to se mnou clouma , ale jeste si na neho budu muset mesic pockat:-).
ze bych byla neco jako zasahovka :-)?
Fotky z Jagodne z pozaru mam, ale vkladat je sem neumim , ale letecke nejsou. Ivane nestras, kez by uz nikdy nehorelo.
Libore , to okoli Jagodne opravdu bude par let smutne, ale kemp to nastetsti nezasahlo a pak sel pozar do kopcu a pres vrch se dostal az do Dubovice a zastaven byl pred Milnou.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
22. 01. 2008 18:40
Re: kdo se chystá na HVAR???
22. 01. 2008 20:56
Michale díky za odkaz, tyto fotky jsem samozřejmě zaregistroval hned jak si je na ihvar vložil. Našel jsem i nějaké fotky na HR webech z okamžiku požáru. Také se ke mě dostaly fotky s ještě kouřícím lesem pořízené z lodi - myslím, že původ měly od Jitky :-). Ale nikde jsem se nedopátral, jak dopadla třeba stará Jagodna s úžasným morušovníkem, kam jsme obden chodili na procházku, nebo les vedle kempu směrem na Bojanič bad. To byly v Jagodne vpodstatě jediné dvě trasy, kam se dalo chodit s dětmi na vycházky...

L.
Re: kdo se chystá na HVAR???
23. 01. 2008 15:24
My jsme šli pár dní po požáru na Sv. Nikolu kolem staré Jagodné a mám ten dojem, že požár byl uhašen na hranici vesnice. Ale myslím, že byla ohněm obšancována ze všech stran.
Re: kdo se chystá na HVAR???
23. 01. 2008 19:38
pro Veselku:
vodní skútr jsme vloni půjčovali na molu pod tenis. hřištěm, půjčovnu motorek jsem v ID neviděl, snad ve městě, ale to by mohla vědět naše Jitka - Jituš poradíš ???? Díky !!!
Re: kdo se chystá na HVAR???
23. 01. 2008 23:20
motorky se daji pujcit nejblize v Jelse, tam jsou celkem asi 4 pujcovny.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
24. 01. 2008 10:59
Boli ste niekto v dedinke Mudri Dolac na Hvare? Ako áno, napíšte prosím vaše postrehy, ako sa vám tam páčilo, aké sú tam pláže a pod.
Vďaka.
Re: kdo se chystá na HVAR???
24. 01. 2008 19:46
To Mirod :
Mudri Dolac ba ani s ním fakticky zrastená Basina nie sú dedinky ale len osady prisluchajúce do katasra 4 km vútroostrovnej dediny Vrbanj. Bol som tam 3x- teda páčilo sa mi. Mimochodom ,ak si klikneš vpravo hore na "ostrov Hvar" tak amin Michal tam ako novinku umiestnil práve Basinu. To čo píše o plážach v Basine platí aj pre susediaci záliv Mudri Dolac . Jeho názov nie je odvodený z to , že by sa tam nejako lokálne zvyšovalo IQ, ale v ich nárečí to znamená "plavi" t.j. modrý. Skutočne tu voda aj na tamojšie pomery v orámovaní bielymi skalami dosahuje mimoriadného sfarbenia . Je to ale dané tým , že aj pri pobreží je nezvykle hlboká až 60 m a biele dno spôsobuje odraz svetla . Tým je dané ale aj obmedzenie z hľadiska pláži a je fakticky len pre plavcov .
Možno namietať , že na snímkach je vidieť aj okrúhliakové ( oblázkové ) ústie s plytkou vodou aj pre neplavcov a deti ,ale je tu zrada . Skalnaté pobrežie pod berhom obsahuje kaverny do ktorých zatečie pri prílive voda . Tá síce robí prírodnú kllimatizáciu v apartmánoch usadených do skaly, ale v prípade " oseki" t.j. odlivu citeľne ochladí práve to ústie s plytkou vodou . Pláže na aké si zvyknutý z Brely nenájdeš- ale apartmány sú len v jedenj rade preto nehrozí ani preplnenosť.
Výhodné sú vzdialenosti do turistických stredísk . Opravil by som preto poslednú vetu admina , že za inými službami je potrebné ísť najbližšie do Jelsy . Bližšie ako Jelsa je jednak 6 km Stari Grad a do Vrbosky je to len 4 km ( netreba ísť totiž až na križovatku k hlavnej ostrovnej ceste ,ale už pred ňou zabočiť vľavo po asfaltovej , ako priamka rovnej ceste je to skratka . Dá sa aj pešo ( na bicykli ) od smerovky v Basine
len asi 2 km chodníkom cez zeleň .Mojim koníčkom tam je fakt úm&yselné blúdenie splaťopu chodníčkou v zeleni polostrova a navštevoaie skrytých opustených zátok a opustených sídiel.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
24. 01. 2008 20:57
2 doky1:
Vďaka za info, dúfal som, že sa ozveš, lebo viem, že Mudri Dolac si mal vlani uvedený vo výjazdovom kalendári.
Predpokladám, že sa dá z tadeto za niekoľko dní "pobehať" celý ostrov. Aké sú cesty a premávka na ostrove?
Ako si tam išiel - trajektom z Drvenika?
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
24. 01. 2008 21:36
doky1 Mudri Dolac popsal dobře. Původně se měl náš nový popis týkat i zátoky Mudri Dolac, ale bohužel jsme přišli o všechny fotografie odtud. Pravděpodobně k tomu došlo krátce po přenosu do počítače, protože na záložních DVD jsme je také nenašli. Myslím, že vše co je řečeno pro Basinu platí i pro Mudri Dolac. Koupání je na skalnatých plotnách po levém okraji zátoky. My jsme si tam našli plotnu, kde voda vytvořila částečně od moře oddělené jezírko a osmiletá dcera si tam hrála s vylovenými hvězdicemi a ježky.

Michal
Re: kdo se chystá na HVAR???
25. 01. 2008 09:23
To Mirod : " Pobehať " celý ostrov sa za niekoľko dní dá ak ide o orientáciu. Ak ide o objavenie špecifického kúzla miesta tak asi nie . Vysvetlím na príkladoch, Ak zájdeš do Jelsy , či Hvaru tak spravidla najkrajšie je nábrežie (riva). Ak ale prídeš do Stari-gradu tak najväčší pôvab má spleť uličiek a námestíčok vedľa nábrežia. Vo Vrboske najromatickejšie pôsobí prechádzka od ústia popri mostíkoch kanála zdánlivo von z Vrbosky.Samozrejme ide o otázku vkusu . Niekto v meste Hvare dá prednosť námestiu sv. Stjepana , posedeniu na múriku prístavčeka Mandrač, niekto pohľadu z pevnosti na mesto a Paklene otoci a mladí povedia ,že žije sa jedine " v "Carpe diem".
Pokaiľ sa týka výjazdov spojených s kúpaním, tak niekto bude prisahať na južné brehy Ivan Dolac , skaly pri sv. Nedelji, Zaračský zub atď. Niekto na nočné kúpanie zo svietiacim planktónom na Glavici pri Vrboske , niekto obdivuje amfitatrálne rozloženú Žukovú. To nehovorím o celom rade osamelých zálivov- každý so svojim pôvabom .Taktiež ak zvolíš cestu vnútrozemím napríklad Dol,Vrbanj, Svirće, Vrisnik, Pitve tak by bolo hrichom sa nezastaviť v každom z nich bližšie pretože každé je trochu iné a má svoju atmosféru z vnútra nielen z cesty.
Cesty od Jelsy po Hvar ( myslím novým tunelom nei starú ) sú pohodlné.
Na Hvar som išiel asi 7 x Drvenik Sučuraj a 9x Split - Stari-Grad . Písalo sa už o tom . Lepšie je ísť Jelsa - Sučuraj najmä pre spolujazdca , ktorý ma pocit , že je nad priepasťou ,než naopak . Z Drvenika by som nešiel po tme .Nejde len o úzku cestu a zákruty, ale o to , že to čo je 5 minút pre vodiča zábava po hodine je už únavná otrava. Mám chuť prísť do Splitu večer ako to už niekto plánuje ,dať auto do prístavu a užiť si nočný Split a odplávať "polnočným trajektom " o O1,30 hod. Oproti predchádzajúcim rokom Split znovu v noci ožil a získava príťažlivosť.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
25. 01. 2008 22:32
doky1, máš moje uznanie. Veľmi dobre sa Tvoje príspevky čítajú, mohol by si písať cestopisy...
Už sa teším na Hvar, ešte raz vďaka...
Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 01. 2008 20:43
Vďaka za uznanie . Po rokoch som zistil , že je tu slušná spoločnosť ,kde väčšina sa snaží niečo iným rovnako orientovaným poskytnúť a tiež sa snažím prispieť. Prajem peknú dovolenku.
Re: kdo se chystá na HVAR???
26. 01. 2008 21:43
Pro doky1 - nejsem na foru dlouho, ale byl jsi toTy (promiň za to tykání) , který jsi mě vlastně "přinutil", abych se i já svou maličkostí zúčastnil na tomto fóru (toto vlákno nemá k tomu nic společného, jenom navazuji na předchozí zprávy), opravdu Tvoje příspěvky jsou ... nevím jak to nejlépe vyjádřit... dík Lubin
Re: kdo se chystá na HVAR???
30. 01. 2008 12:23
Ahojky všem,

Tento rok se také opět chystáme do Ivan Dolac,díky Jitce máme zase pěkná apartmánek sice jsme ho na živo neviděli a věříme že bude ideální jako vždysmoking smiley
Jedeme tam s přáteli začátkem srpna a moc se těšíme. smileys with beer
Scháněl jsem nějaký prdítko na vodu ale když jsem viděl ty ceny za půjčení tak jsem si to rozmyslel thumbs down

T.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Tomas82 (30. 01. 2008 12:24).
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
02. 02. 2008 19:12
Mildous napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Kaštánku, vloni jsem našel v ID za stěračem Tvou
> nálepku, jedeš i letos ??


Mildouši, letos jedeme na Vis, takže nálepkou obšťastním zase někoho jiného (snad). Jinak Hvar byl zatím to nejlepší, co jsem v Chorvatsku viděl. Zatím jezdíme pokaždé na jiné místo. Až toho budeme mít dost, tak se asi budeme vracet na stará místa...a Hvar rozhodně nevynecháme!
Re: kdo se chystá na HVAR???
02. 02. 2008 22:34
Takže Kaštánku, hezkou dovču na Visu a stejně se jednou potkáme - kde ? No přece na Hvaru v ID !!!!
Re: kdo se chystá na HVAR???
05. 02. 2008 11:10
takže Hvare za 213 dnů naviděnou.....
Milos175
Re: kdo se chystá na HVAR???
18. 02. 2008 22:55
Ahoj všem ,

chtěl jsem se zeptat na agenturu Jadran Tourist Agency, která zajišťuje ubytování v Ivan Dolac. Posílal jsem 2 emaily na adresu jitka.caric@vip.hr, ale nikdo se neozval. Je to správný email ? Díky za radu.
Re: kdo se chystá na HVAR???
18. 02. 2008 23:38
Pro Milos175 - email je správný, vydrž, Jitka se Ti určitě ozve.
Re: kdo se chystá na HVAR???
21. 02. 2008 15:12
Miloši ano dostala jsem 2 emaili asi od Tebe, ale nebyla tam zadna adresa na kterou mohu odepsat, tak to zkus jeste jednou.
JItka
Re: kdo se chystá na HVAR???
24. 02. 2008 08:02
Jituš zdravím z Vysočiny. Ajapak to u Vás vypadá s počasíčkem??Tady je hezky na únor až moc teplo včera bylo ve Znojmě +13stupňů. A co ty jak se připravuješ na sezonu??hlásí se ti už hodně lidí??zdravím a vzpomínám
Re: kdo se chystá na HVAR???
27. 02. 2008 21:56
Zdravím všechny obdivovatele Hvaru!
Prosím jakékoliv osobní poznatky + i - , o pobytu v zátoce Torac, dům Loris.
Předem děkuji všem stálým dopisovatelům, (znalcům teritoria),
obzvlášť Jitce2, dokymu1, smejkali-mu, jelimanovi, Bessymu a dalším...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Zbyněk971 (27. 02. 2008 22:29).
Re: kdo se chystá na HVAR???
28. 02. 2008 10:35
Ohledně zátoky Torac nejlepší informace podá pavel626.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 230
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.