Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

kdo se chystá na HVAR???

Autor pavel626 
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
07. 06. 2007 18:39
Upozornění pro ty, kdo se chystají do Ivan Dolce. Minulý týden jsme dokončili stránky pro Jitku o Ivan Dolci. Jsou zde: www.ihvar.cz/jadran. Fotografie doufám letos nafotíme nové a potom je vyměním.

Michal
Re: kdo se chystá na HVAR???
10. 06. 2007 12:37
Frantisku,ano sezona uz zacala, ale jeste tento tyden je to porad jeste oaza relativniho klidu:-). More ma 23°C a je vedro.Prvni trajekt jede v 0,40 do 30.6a pak v 9,00. Budu se na Vas tesit a snad se opet nas par fanousku setkame vecer ve Spilji na pokec.
Anonymní návštěvník
Re: kdo se chystá na HVAR???
12. 06. 2007 15:22
Hezký článek o cenách za jídlo a pití v městečku Hvar.
[www.slobodnadalmacija.hr]
Re: kdo se chystá na HVAR???
13. 06. 2007 21:59
SOUTĚŽ PRO VŠECHNY POTÁPĚČE V IVAN DOLCI.

Nazdar lidi, byli jsme v Ivan Dolci už v květnu, počasí bylo trochu bouřlivější a jednou ráno nám moře prostě utrhlo kotvu a vyhodilo člun na skálu, díku čemuž jsme přišli kromě jiného o dekl z lodního motoru. Nepovažoval jsem to za problém až do té doby, než mi v servisu řekli, že milá firma Johnson prodává nový dekl za 15 000 Kč (je to kus plastu, ale jen velmi obtížně se nahrazuje). Vzhledem k tomu, že to šlo rovnou ke dnu si myslím, že to nemůže být daleko od místa, kde se to potopilo - u plážičky před apartmánem Lugovi (pidipláž 100 metrů od hlavní pláže), více info i fotku má když tak Jitka. Pokud to někdo najde (a bude to v ještě použitelném stavu) a dopraví mi do Čech, ideálně někam k Praze, má u mě 1500 Kč jako prémii. Pokud mi k tomu přiveze i kotvu, která zůstala taky tam, má u mě ještě pivo ... Díky a všem přeji lepší dovolenou, než jsme zažili letos my.
Dekl s kotvou
14. 06. 2007 08:06
Míro1.
Pokud to tam vydrží do 22 září, tak ti tam dolu pro to fuknu. Odměnou by pro mě byla tvoje spokojenost nikoliv finance.
avatar Re: kdo se chystá na HVAR???
15. 06. 2007 10:11
Ahoj příznivci Hvaru,
rád bych se letos zúčastnil setkání ve Spilji. Je už stanoven nějaký termín ?
Kaštánek
Re: kdo se chystá na HVAR???
15. 06. 2007 22:05
Zdravým všechny hvaráky. Letos tam jedu poprvé a potřeboval bych pár rád a informací.Jedu koncem srpna s partou do zátoky Torac tak kdyby se tu našel někdo kdo to tam zná a byl ochotnej poradit, byl bych vděčen. Především o cestě Split-Drevník.Když to budu projíždět v sobotu dopoledne tak to asi bude sebebevražda co? Jak je to tan s mouchama, komárama a podobnou havetí(mám špatnou skušenost s Brače). A hlavně...chtěl bych si vzít kolo...na Brači byli takový pěkný prašný cestičky podel břehu bez velkého převýšení.Jsou tam také? A poslední dotaz, nějaký typ na dobré víno ve Gdinji nebo okolí(kdyby náhodou nebylo domácích to pravé ořechové). Předem děkuji za informace a přeji hezký densmiling smiley
Kolo si beru každý rok, díky němu znám i něco jiného než pláž a okolí, ale s malým převýšením nepočítej. Hvar je trošku kopcovatej. Trochu rovnější je to jen mezi Jelsou a Stari Gradem. Ale je fakt, že přes Gdinj jsem jel jen autem, na kole je to z Jagodné přeci jen trošku z ruky a do kopce a hlavně po asfaltu. Cesty jsou všeho druhu, od kvalitního asfaltu s moc autama až po oslostrády, kde se člověk bojí i pěšky. Množství komárů a jiných hmyzáků se každý rok liší, ale většinou se to dá přežít. Nějaký repelent není navečer na závadu. Přes Drvenik už jsem pár let nejel, takže nevím nic aktuálního. Ahoj
Jo, a pár fotek z cyklovýletů jsem dal www.kacha.cz, sekce Chorvatsko-Hvar.
Re: kdo se chystá na HVAR???
16. 06. 2007 19:15
Díky fireball.....bezva fotky...jsou tak opravdu krásné místa
bob333
Re: kdo se chystá na HVAR???
20. 06. 2007 13:55
... vzpominam si, ze v Starim Gradu pujcovali ctyrkolky, nevite nekdo co to stalo ???
Re: kdo se chystá na HVAR???
24. 06. 2007 21:20
Chtěl bych zkusit Sučuraj...byl jste tam někdo ubytován? Na co si dát pozor...myslím jestli třeba trajekt nedělá moc rámusu, kde hledat ubytování a tak?
Re: kdo se chystá na HVAR???
25. 06. 2007 20:24
Byli jsme tam před 4 lety jen 2 noci při cestě do Jelsy, jelikož jsme potřebovali ubytování jen na ty 2 dni a bylo to v sezoně tak to šlo ale jinak nic moc. Ubytování jsme sehnali bez problémů přímo u trajektu, místní tam stojí a chytaj turisty, je to jen tranzitní vesnička všichni pak jedou dál.Trajekt ten vůbec nevnímáš to je v pohodě ( myslím hluk ) akorát několikrát denně fronta aut před přístavem. Je tam pár hospod a jinak nic, a když chceš vidět krásy Hvaru tak je to všechno daleko. S dovolenou třeba v Jelse se to nedá srovnat, stačí popojet těch cca 50 km a jsi úplně jinde. Letos jedeme zase na Hvar do Starigradu a cestou tam se chceme na pár dní zastavit na Makarský, takže v Sučuraji taky tak na 1 den zastavíme ale pak už na celých 14 dní směr Starigrad a cestu zpět pojedeme rovnou do Splitu. Doporučil bych spíš hledat ubytování v Jelse, Starigradu, Vrbosce, Hvaru nebo na jižní straně ostrova tady na foru je hodně milovníků třeba vesničky Ivan Dolac pokud hledáš klid je to paráda.
Re: kdo se chystá na HVAR???
25. 06. 2007 20:38
Nejlepší jsou příjezdy nočního trajektu do Sučuraje, to tam je halda místních a nabízejí přespání na jednu noc. Ono totiž jet v noci do Jelsi si může troufnout jen ten, kdo to opravdu zná. Dobré je, když svítí měsíc, 50km poctivá hodina jízdy bez jakéhokoliv značení, vede vás jen prostřední pruh silnice. Co se týče Sučuraje prohlédnout a jedem dál, tam dovolenou trávit by byl hřích.
Re: kdo se chystá na HVAR???
01. 07. 2007 17:05
Máte někdo zkušenost s obsazeností trajektu Split-Starigrad v 5:00 náklaďáky?Dá se do trajektu vůbec dostat osobákem?Jedeme 5.7 ráno,abychom byli v 1:00 ve Splitu.Nebo raději jezdíte až do Drveniku a pak přes celý ostrov?-jedeme do ID,nebo J,či Sv.N.
Re: kdo se chystá na HVAR???
02. 07. 2007 11:45
Jak tohle chcete odhadnout ?! Nejede vždy stejně velký, není stejný počet náklaďáku, takže někdy ano někdy ne. 5.7. ráno na jednu hodinu ve Splitu 6.7. ?! To jedete i na půldenní procházku Plitvic ? Nevím z kterého jste města ale v neděli Brno - Madarsko - Drvenik - JELSA , výjezd 7:00 ráno přijezd 22:10 + 2 hodiny pauza. Navíc jste si jaksi spletl vlákno tady není doprava.
Re: kdo se chystá na HVAR???
02. 07. 2007 22:39
Michal65 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Máte někdo zkušenost s obsazeností trajektu
> Split-Starigrad v 5:00 náklaďáky?Dá se do trajektu
> vůbec dostat osobákem?Jedeme 5.7 ráno,abychom byli
> v 1:00 ve Splitu.Nebo raději jezdíte až do
> Drveniku a pak přes celý ostrov?-jedeme do ID,nebo
> J,či Sv.N.
Michale, vloni jsem taky vyjížděl po ránu ve čtvrtek, přes Maďary a po staré s delší přestávkou na Plitvicích a dojezdem do Splitu na první trajekt(poloprázdný) s odj. v 1:30 hod.Po čtvrté hodině už bouchalo šampáňo v ID.Po pracovním vypětí volím tuto variantu, zpět již do Sučuraje a Drveníku.Takže letos se tam možná uvidíme, odjíždím 10.7. a 11.7. Tě zvu na skleničku.První apartmán u pláže naproti bufetu (obyt.přívěs).Nálepka na skle autasmileys with beer !!
Re: kdo se chystá na HVAR???
03. 07. 2007 11:19
Děkuji Mildoušovi za věcnou odpověď,jedeme na blind(t),jako již 9x,za pozvání na skleničku doufám poděkuji osobně,těšíme se na Hvar a počítáme každou minutu do odjezdu.Ještě jednou dˇíky a Tobě,jakož i všem podobným cestovatelům přeji hezkou dovolenou a "sretan put"grinning smiley
Re: kdo se chystá na HVAR???
03. 07. 2007 12:40
Michale pošli mejla na - jitka.caric@vip.hr - třeba Ti něco zarezervuje, lepší mít jistotu,než spát na pláži.Čus,bus !!
Re: kdo se chystá na HVAR???
03. 07. 2007 15:20
Bacha, ve čtvrtek 5.7. mají Chorvati také svátek, bude tedy asi nával na silnici i na trajekty. Jinak trajekt ze Splitu do St.Gradu ráno v 5:00 je opravdu nejistý, ale v 8:30 jede další. Když bych měl čas, asi bych volil cestu až do Drveniku (dálnice je až do Šestanovace a přivaděč na magistrálu je také nový. Ze Šestanovace je to do Drveniku hodinka - 45 km), tam jede první trajekt také kolem 6. hodiny a když má co nakládat, tak pendluje. Minulou sobotu dokonce pendlovaly dva a celý den měly co vozit.
Re: kdo se chystá na HVAR???
03. 07. 2007 17:29
to Vladimir

Sučuraj jen na krátkou čumendu, koupat se není kde, šipky co vedou na pláž dovedou na plácek velikosti tenisového kurtu z toho 80% beton. Byli jsme se jen podívat z Drveniku s tím, že se i vykoupem a po třičtvrtě hodiny chůze jsme našli čerstvě nasypaný plácek oblázků u vody. Vše jsme pak měli bílé od prachu. Jeď raději dál.
Re: kdo se chystá na HVAR???
03. 07. 2007 19:27
Díky,s Jitkou jsem mailoval,má plno,ale poskytla nám tel.číslo,kdyby bylo nejhůř,ale doufám,že se chytneme.Rozhodli jsme se na poslední chvíli,ale nemáme obavy,ledaže by došlo k nenadálému vyschnutí Jadranu a ostatních moří a oceánůthumbs up smiley,to by byl průšvih.Ještě jednou dˇíky Frantovi H a Mildoušovi za věcné informace.
Re: kdo se chystá na HVAR???
12. 07. 2007 21:33
tak jaký jsou letošní postřehy nebo se jěště nikdo nevrátil z našeho HVARU????
Re: kdo se chystá na HVAR???
12. 07. 2007 22:16
Ahoj, vrátili,ale nějak není teď čas psát. Na Hvaru v ID bylo nádherně, Jitka je naprosto super človíček.Zážitků bylo hodně, až na jeden jen kladné. Ten záporný byl, že jsme potkali opilé místní páprdy v tunelu Pitve.confused smiley Jen by tam mělo byt více plážiček, ale když člověk chce tak si tu svou najde. Pokud bude mít někdo nějaký dotaz a pokud budu znát odpověď, tak ráda pomůžu.yawning smiley
Re: kdo se chystá na HVAR???
14. 07. 2007 22:01
Na Hvar se letos určitě podívám minimálně na výlet. Vrazím do toho tu tisícovku za trajekt a udělám si tam celodenní výlet.
Nebo uvažuju i o tom, že až mi skončí týdenní pobyt v Čaklje, tak bych se mohl ještě na pár dnů přesunout na Hvar. Zkusím asi Jitce napsat, jestli by to bylo možné.
Re: kdo se chystá na HVAR???
15. 07. 2007 22:40
a kdy se tam chystáš na ten výlet lodí či na těch pár dnů??tím trajektem kam? Sučuraj či Stari Grad??
Re: kdo se chystá na HVAR???smoking smiley
17. 07. 2007 22:35
Letos uvažuji o výletě na Hvar,již jsem byl v Sučuraji ale jenom na otočku.Rád bych vzal auto a projel si Hvar,ráno z Drveniku a večer zpět.Poradí někdo zajímavá místa která stojí za podívání včetně nějaké hezké pláže na vykoupání .Děkuji předem.
Re: kdo se chystá na HVAR???
18. 07. 2007 11:17
martinspelanek - nenech si ujít návštěvu středověké vesničky Humac, pak samo Jelsa, Stari Grad, Hvar, Sv. Nedělja. Co se týče pláží, tak v Jelse máš velkou písečnou, ale to jsi jak na koupališti. Skvěle se koupe ve Sv. Nedělji úplně na konci, ale je tam hned velká hloubka a vlny, ale zase je to opravdu "konec světa".
Re: kdo se chystá na HVAR???
19. 07. 2007 00:03
V Jelse určitě skočit na zmrzlinu je nejlepší v celém Chorvatsku, koupání je pěkné taky ve Vrbosce vedle FKK kempu naproti ostrůvku Začevo.
Franta PM
Re: kdo se chystá na HVAR???
20. 07. 2007 09:24
Tak schválně, ve které slastarnici v Jelse ti sladoled nejvíc chutnal a která s těch desítek chutí???
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 188
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.