Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Drašnice

Autor Turista 
01. 06. 2024 21:57
Jukněte od času 15:24 - je to z letošního roku

[www.youtube.com]
Re: Drašnice
19. 06. 2024 07:18
Tak zdravím příznivce Drašnice z Drašnicethumbs up. Příjezd v sobotu 15.6., cesta z Moravy přes Rakousko a Slovinsko v pohodě. Benzín v Hr 1,43€, takže taky v poho. Stále sunćano i vruće, dokonce tak, že na čtvrtek a pátek hlásí 38st. To asi nevylezu z vody a nebudou mi stačit moje Radegasty smileys with beer. Pak už by to mělo být v pohodě, příští týden se má ochladit na 30.tongue sticking out smiley V Drašce jsou otevřeny oba obchody i Konzum a i Studenac. Zatím jsem byl na nákupu v Makarské, tak nevím zdejší ceny. Zdejší Konzum moc rád nemám, bo co odešla paní Růžica do důchodu, tak ty následovnice počítají stylem, že dva a pět je deset a podobně. Puntin beze střechy, zbyly jen kůly, které teď omotávají konopným lanem. Asi nějaké umění nebo co. V Nevenu je víc číšníků než hostů, Damir stále stejný, jen Staropramen, který není Staropramen, stojí 5€. Tak jsem si dal jedno a stačilo. Za ty prachy mám u nás dvě čepované Plzně, no ale nevadí. Pekárna je stále zavřená. Včera Morski Dvor na pizzu. Ožujsko za 4€ ( mluvím o velkých pivech). Pizza za 13€ nic moc, spíš nic než moc. Všimnul jsem sí, že jídelák je o cca. 20% výš než vloni. Ty šulánky sekaného masa, co tomu říkají čevapi jsou za 16€, vloni byly za 13€. Ale zase dovolená je dovolená a člověk by neměl hledět na halíř ale že by museli být nenažraní, no nevím. Jedeme sem za mořem, že jo. Včera výlet na srandovní trhy do Zadvarje, ty jsou každé úterý a je dobré vyjet brzy ráno. Tam se dá koupit snad všechno. Prasata, kozy, krávy, slepice a to jak v živém stavu, tak i už ve výrobcích. Věci z války, náboje, uniformy, vyznamenání, no prostě všechno. Já tam jezdím na selátko na rožni. Sice je to dražší ale zase nebe v hubě. V pondělí výlet do Opuzenu, kde jsou u cesty mraky stánků s domácími produkty, takže domácí meloun a nějaké domácí ajvary a šupalo se zpátky. Tož tak, jak budou další poznatky, dám vědět.
19. 06. 2024 08:01
Jo, ještě jednu srandovní epizodu. Stojí tady při sjezdu do dědinky rozbitá trojková Mazda, tak se ptám domácího, co to je. Tak že to je jeden místní, který se srazil čelně s jiným autem na mostě v Podgoře. Že jel normálně a najednou v jeho pruhu do protivky auto a náraz. Viník řekl policajtům, že se strašně omlouvá ale že zpanikařil a najel do pruhu, na který je zvyklý, on to byl anglánspinning smiley sticking its tongue out
19. 06. 2024 10:51
to smekam, dik za taku peknu aktualnu zvodku
19. 06. 2024 13:15
Roky jsme do Drasnice jezdili.Bylo to tam vždycky moc fajn.Domácí perfektní,luxusní kafe u Damira.Jen na nás už moc lidí.Ale ráda si vždy příspěvky o Drašnici přečtu.Všichni si uživejte dovolenou🍻🍕
28. 06. 2024 13:42
Tak nevím, jestli to patří sem, když se mi to stalo na Makarské ale bydlím v Drašnici, tak ten dnešní zážitek dám sem. Dnes proběhl poslední nákup v Kaufu na Makardě, bo sutra na cestu domů. Jsou tam dva automaty na prázdné lahve a jeden z nich byl mimo provoz. Přede mnou dvojice sběračů pokladů, kdy každý z nich měl velký vozík s miliardou
Pet láhví😩, já jsem jich měl devět a nechtěl jsem plnit odpaďák. V tom ten pàn šel k informacím a česky hulákal po prodavačce proč nejde ten druhý automat, ne. Ta odpověděla nevím co a já jsem si ho vybavil z loňska, protože mně zaujal tím obrovským množstvím láhví. Asi s tou svojí starou sbírají od Zadaru po Makarskou od rána do večera pet flašky. Tak jsem se zastyděl za ně a šel dál flašky do odpaďáku😩. Pak mně napadlo, že jsem jim to mohl dát, ať mají víc. Ach jo
mdr
28. 06. 2024 14:47
Vím, že to sem nepatří, ale připomněl jsi mi kauzu, která teď frčí u nás na Slovensku:

[mykysuce.sme.sk]
29. 06. 2024 11:43
Dobře dělají, ekologie musí být!
A přece to nebudou dělat zadarmo!
A je to tak nějak jako to "pořekadlo": "Kdo orá pole mé, šetří pluh můj!" Takže sbírej, odevzdávej! Ber kde ber. Takže ty různí soudruzi v komisích EU jsou jistě spokojení, co vymysleli zase za ptákovinu.
mdr
29. 06. 2024 18:49
Já jsem si vzpomněl, že sa socíku existoval trestný čin ohrožení devizového hospodářství - to když jsi měl doma západní peníze a nevyměnil jsi je za bony. V takovém duchu je ten článek napsaný.

Ale v tom Chorvatsku se sběrem zálohovaných petek a plechovek někteří asi živí, viděl jsem starší paní, která měla kolo ověšené pytlema plnýma petek, které sbírala z košů na odpadky. Tam jsou turisti většinou líní nosit je do obchodu a domácí je sbírají. My jsme je taky nechali domácímu v apartmánu.
29. 06. 2024 23:55
mdr ... a to kolo nebolo ani poriadne vidieť pod tým nákladom...
Takáto istá pani bola vo Vodiciach, videl som ju tam štyri roky po sebe.
Tiež sme to ukladali domácemu v igelitkách k triedenému odpadu. Ale raz sme išli hore do Lidla, domáci mal už veľkú kopu vedľa tých triediacich smetiakoch, tak som to hodil do kufra.
Parkovisko Lidl parádne aj s takými nízkymi strieškami nad autami. Hľadám výkup fliaš... a hneď som ho zbadal podľa dlhej rady ľudí, každý aspoň 2/3 veľké mechy...
Tak som to dal poslednej v rade, takej skoro už babičke. Keď sme nakúpili, ešte tam tá rada bola aj s babkou, ale za ňou ďalších 5 chlapov a vôbec sa to nehýbalo!
Ale ako kabinet302 píše hore Dobře dělají, ekologie musí být!

Len tí naši "zberači" to majú jednoduchšie. Za 6,5 fľašky po 0,15€ dostanú 1€.
Chorvati po prepočte z HRK na € musia odovzdať až 15 fľašiek/plechoviek, aby dostali 1€.
1kus bol za 50 lipa t.j. 7,54HRK(1€) : 50lipa = 15,08 fľašiekeye rolling smiley

Keď sa nad tým zamyslím, tak u nás je asi aj 10krát viac zberačov ako v CRO!
V Trnave už máme 4 Lidly, 3 Kauflandy(4tý stavajú), veľké TESCO, malé TESCO, 4 BILLY, a asi 8 Jednôt + iné výkupy.
A kedykoľvek idem vrátiť fľaše/plechovky, vždy sú tam zberači, každý s 2 vrecami...
Tak to potom vozím po predajni vo vozíku a vrátim až po nákupe, alebo to drbnem nasratý naspäť do kufra auta moody smiley

smileys with beer
30. 06. 2024 07:23
...."která měla kolo ověšené pytlema plnýma petek, které sbírala z košů na odpadky."

To v Tučepech jsem viděl vloni vylepšenou variantu. Starší občan (šikula) měl elektrickou koloběžku, za ní připojený vozík (menší dvoukolák) s nástavbou z prken a sbíral a sbíral. A že těch košů na dlouhé promenádě je. Konkuroval mu tam jeden, ten měl jen igelitky a svoje nohy pro přesun. Ten jen paběrkoval.
To před několika lety tam popojížděla nějaká Zastava (?) kombi s vyjmutými zadními sedadly a borec petky a plechovky házel přímo do kufru. Nejspíš k Tučepům přibíral i Podgoru a Makarskou.....
30. 06. 2024 07:51
Jedu až v září, do Drašnice, aby to bylo k tématu, tak začnu střádat PETKy. Do kombíka se toho vejde dost. Začal jsem jezdit přes HU, tak dám i SVK. Tam vyložím to nastřádané z domova, v HR pak to, co posbírám po odmotištích. A hned bude na ubyrko.
Jen nevím, kam dám v atě paštiky?
30. 06. 2024 08:08
Můžeš je pašovat v rezervě....tam se jich vejde.thumbs up smiley
18. 07. 2024 11:53
Ahoj,
je někdo v Drašnici? Jak je to aktuálně s restauracemi? Spustili něco místo Puntina?
18. 07. 2024 12:00
Jestli jsem dobře pochopil domácí, tak vykupují pouze jejich petky a plechovky.
18. 07. 2024 12:52
Zůstala konstrukce bez střechy je tam bar Nataša ceny o 0,5 až 1 euro větší než konkurence. Místnosti uvnitř kuchyň bar wc zavřené. Dado by snad měl příští rok něco otevřít.EU chce 3ks wc pak vyšší stropy a další kokotiny. Příští rok by se melo otevirat na 2 mistech restaurace. Někde nahoře nad kostelem směrem na Igrane a pak ten Dado snad když dožene papírování a povolení tak buď u Željko to je ta holka co půjčovala padllebordy vedle stánku tak snad tam ve spodku toho baráku.nebo by asi vzal ten Neven ale to jsou jen zprávy od domácí. I Damir v Apollo je docela naštvaný že to skončilo. Prej to není dobré když není kde se najíst, že Neven stojí za prd a Mořský dvor o tom ani nechtěl mluvit. Odliv lidí i když dnes bylo dost lidí na pláži,ale je vidět že je dost ubytování zavřených nevim zda ceny ,nebo to že není kde se pořádně najist? Asi obojí. Jinak je tu hooodně Slováků víc než Poláků.

Automechanik,Baška voda 5x ,Drašnice už ani nevím ,Rastoke5x? ,Pula2x,Čiovo Okrug Gornji 2x
18. 07. 2024 13:21
martas74 - díky za info
09. 09. 2024 06:17
Tak zdravím příznivce Drašnice z Drašniceyawning smiley. Letos po třetí a celkově za 10 godina po dvacacátésmileys with beer Cesta z ČR v sobotu přes Vídeň ( jako vždy kalamita) Graz a celé Slovinsko přes Rupu a Rijeku do Senje. Tam u apt Daniela nocleh a ráno prázdnou dálnici do Drašky. Celé odpoledne u vody bo bylo dost horko. Danas straší s nějakými velkými dešti, tak uvidíme. Jinak pláže zaplněné tak z poloviny, pekárna ještě jede, z Puntina udělali něco zvláštního, nechali obvodové trámy bez střechy a do prostoru umístili barové stolky s vysokými stoličkami, tak uvidíme, jak jim to půjde, včera odpoledne ani jeden host. U Damira nás sedělo tak možná deset. Tož tak.
09. 09. 2024 09:02
V neděli tam dorazím též, nejspíš na nějakém vodním prostředku. Podle toho, co hlásí za počasí, tak budou všechny silnice pro vodáky sjízdnésmiling smiley
14. 09. 2024 06:52
Tak je to smutné ale je to tak. Letos poprvé z dvaceti návštěv Drašnice budu pobyt krátit. Sezení na apošu jsme už užili dost a výhled počasí není ani trochu pěkný, když nesvítí slunko dá se výletovat. Když ale furt chčije a chčije (jak by řekl klasik) tak se nedá ani to. Toš zamáčknu slzu a vidimo se buduci godinuthumbs down
14. 09. 2024 09:42
No vidíš, já za chvilku sedám do auta a frrr směr Drašnice. Prognózy se stále zlepšují, už to vytáhli v úterý na 23 stupínků a každý den jeden přidají.
Takže pokud pojedeš domů, vem si deštivé počasí sebousmiling smiley
14. 09. 2024 10:03
Na kamere to ale vyzerá už celkom fajn. [www.livecamcroatia.com]
Momentálne 9:58 15°C a vo vode cca 16 ľudí. A vyzerá to, že voda je dobrá, lebo sú v nej už dlhothumbs upsmiling smiley

Takže, kto ešte idete, krásne počasie prajemsmiling smiley
Šťastnú cestu

smileys with beer
14. 09. 2024 11:14
No,v 15st. by asi len magor ležal na pláži a ešte sa aj kúpal,takže to je blud,čo tam píšu. Stačí pozrieť na iné portály-teplota je vyššia.
14. 09. 2024 12:08
Však som aj pozrel eye rolling smiley Samozrejme že keď si na slniečku, cítiš o 5°C viac...
[meteo.hr]
[vrijeme.net]
[vrijeme.us]

Všetkým prajem pekné počasie. Aj tam aj tu.
Dušičky sú až za 49 dníthumbs up smiley

smileys with beer

Upraveno 1krát. Naposledy upravil vlado tt (14. 09. 2024 12:48).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 122
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.