Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

igrane

Autor honza 
Re: igrane
22. 02. 2019 10:21
Nejmenší problém je domluvit se.
Místní linka autobusu je a co jsem slyšel funguje bez problémů, ale osobní zkušenost nemám.
Výlety lodí od cestovky jsem absolvoval už dávno, ale ano, ta nabídka je pořád. Kromě Makarské a Hvaru taky Brač a Korčula. Ta Krka mi už připadá dost z ruky. Jedete až v září, tak nemohu sloužit stran zkušenosti. Já tam byl předloni v srpnu a nikdy více. Neskutečné maso. A to jsme tam byli hned po otevření.
Záleží na délce pobytu. Jestli jen týden, tak nejspíš nestihnete ani to, o čem se u zatím psalo. Pokud na dýl, tak ještě zkuste zvážit Split a hlavně Trogir. Sám mám ještě v budoucích plánech výlet katamaranem Split - Hvar a zpět, nebo koupání na ostrově Drvenik Mali (trajektem z Trogiru).
Ale když už budete v Igrane a nejsou-li vám proti mysli pěší výlety, tak i tady je spousta možností.
Re: igrane
22. 02. 2019 12:55
Díky. Nejsme právě moc "válecí", i v tom Řecku jsem vždycky byla maximálně střídavě jeden den u moře, a další den po výletech, organizovaných i po vlastní ose. Pěšky se určitě po okolí projdeme. Do Krka nebo Plitvice jsme chtěli na jednodenní výlet z domova, tak mě napadlo, že by to třeba šlo z dovolené, zvláště když tam jede přímý bus. Asi to necháme raději až na příští rok.
avatar Re: igrane
22. 02. 2019 13:51
O návštěvě a prohlídce Krka vodopádů z Igrane bych bez auta a ještě k tomu v "horké" sezoně vůbec neuvažoval. Nejkratší trasa po pobřeží 83,4 km doba jízdy podle Googlu jedna hodina 41 minut, nejdelší trasa 106 km (1h 32 minut) "Dálkový" autobus nejspíš pojede nejkratší trasu podél pobřeží, bude stavět v každé "díře" na trase (a že jich tam je). Doba jízdy se pěkně protáhne. A to ještě nepíšu, že se možná s největší pravděpodobností bude přestupovat v Šibeniku. Že by autobus zajížděl až na parkoviště nad Krka vodopády se mi nezdá .A klimatizace v těchto spojích asi zrovna žádná není. Takže vás potěš koště.To si užijete. Navíc autobusy jezdí poměrně dost obsazené (vlastní zkušenost).
Já bych to "neriskoval"!
Snad jen, kdyby nějaká agentura pořádala zájezd přímo tam. Naháněčů na různé výlety je ve střediscích dost.
Re: igrane
22. 02. 2019 21:46
Počkáme s tím, a letos vystačíme se dvěma už plánovanými výlety a pěšky po okolí. Našla jsem spojení bez přestupu, jestli to bude do září aktuální nevím, ale asi to opravdu napoprvé nebudeme pokoušet
[getbybus.com]
Re: igrane
23. 02. 2019 09:03
Ahoj mavejka,
choďte sa pozreť na jazera pri meste Imotski. Je to nenáročny výlet, da sa tam aj okúpať a stihnete aj poobedne kúpanie v Igrane.

[www.google.com]:
avatar Re: igrane
22. 06. 2023 06:46
Ještě toto zkusím posunout výše, jezdí někdo pravidelně do Igrane? Pro nás je to v podstatě poprvé tak dolů, nejníže zatím bylo okolí Pisaku a jeden den v Podgoře.
Ocením jakékoliv info o tomto městečku/ vesnici, případné výlety po okolí, kam jezdíte na nákup nebo na dobrý oběd, osobní zkušenost je přece jenom lepší, než obecné info na netu nebo v průvodci. Jedeme až druhý týden v září, což se nám zatím vždy vyplatilo, vždy bylo pěkné počasí a o poznání méně lidí.
Re: igrane
22. 06. 2023 16:56
Igrane je naše srdeční záležitost. Poprvé jsem tam jen nakouknul při procházce z Živogoště (manželce se tenkrát nechtělo) a to se mi to zdálo takové smutné. Pak asi po třech letech už to bylo Igrane a to už bylo mnohem lepší. Ale to už je 18 let. Za tu dobu jsme vynechali jen třikrát, bohužel i loni. A letos to tedy opět otestujeme. Snad nebudeme zklamaní. Ten sledovaný letitý vývoj přinesl nárůst počtu turistů a to ne vždy v dobrém. Ale v září už určitě nebude přelidněno. Já osobně se těším, až si budu moct dát takový termín taky. Přibyly dvě restaurace k původním třem. Cenově byly různé, ale šlo to si vybrat. Jen je otázka co s tím udělá €. Domácí nás ubezpečuje, že v obchodech tak +15%, ale restaurace neví. Nákupy se dají přímo v Igrane, ale líp v Makarské (Konzum, Kaufland, Lidl - v tomto pořadí i preferuji). Výletů je možno spousta. Organizované na lodi, po vlastní ose (Makarská, Split, Trogir), ale i po vlastních nohách stupeň náročnější (ke kostelu [to je nejnáročnější část], přejít magistrálu, pak pořád nahoru mezi olivami až k rozcestníku vlevo na Drašnici nebo vpravo do Živogoště), nebo po vlastních nohách stupeň procházka (Drašnice nebo Živogoště). Koupání parádní. Městská pláž, pláž pod hotelem (tam chodí naše domácí), tzv. panenská pláž, pak ještě jedna od parkoviště směrem na Živogoště a jsou i malé plážičky se soukromím. Nevím na kolik týdnů jedete, ale víc asi nestihnete. My jsme ani po těch 18 letech nevyčerpali všechny možnosti. Ale když tak ještě poradíme.
avatar Re: igrane
23. 06. 2023 06:55
Gigi3 moc děkuji za skvělý popis, už teď vím, že to byly skvělá volba.
Několik let jsme jezdili do Sevidu, kde se právě dneska už moc staví a ztratil trochu kouzlo, ale je fakt, že teď, když můžeme jezdit až v září, je to volnější všude. V covidový rok jsme dali Plitvice v podstatě bez lidí a byl to opravdu zážitek.
Igrane mě i lákalo tou dobrou polohou pro výlety všude možně, kde jsme ještě nebyli a kam se teda moc těšíme.
S cenami počítám, jsme zvyklí si uvařit sami, na výletech pak samozřejmě restaurace, ale nejsme nároční a hlavně je to dovolená, takže hlavní je si to užít.
Co mě mile překvapilo už teď, je cena za ubytování, protože po dvou pobytech mezi Senjem a Karlobagem, jsme úplně jinde.
Re: igrane
23. 06. 2023 20:55
Do Igrane chodíme při každém pobytu v Drašnici, pěšo tam i z5. Dáme pivko, vykoupene se většinou na některé z malých plážiček před hotelem od Drašnice. Jídlo mi připadá nejlepší v té první restauračce od hotelu na začátku promenády, takový dřevěný přístřešek, vlevo od chodníku. Pokud něco rychlého do ruky, tak kus pizzy asi v půlce promenády. Hlavní pláž se mi nelíbí, takové jak koupaliště. Za parkovištěm dál je to jiné, hlavně o hodně čistší voda. Letos v záři to dáme zase.
avatar Re: igrane
24. 06. 2023 07:49
S těmi plážemi má Zahajda pravdu.
My chodili na "divoké" plážičky směrem od Igrane na Drašnici.. A tam spokojenost. Ale už je to dost let, snad se situace nezměnila.
Hlavně vzpomínáme na fíky z olivového háje hned za pláží. Nikdo je tam nesbíral a ty padané...to bylo žúžo. Už nikdy jsem jich více nevychutnal.
Zkrátka , fíkový oběd je fíkový oběd.
A ta stolice. Hedvábná, jak říkal režisér Troška.thumbs up smiley
Re: igrane
24. 06. 2023 15:01
Tak pláž směrem na Drašnici je ta tzv. panenská (pokud to napíšu správně, na na ceduli je psáno Djevčinska plaža). Původně tam byly shora sestupy typu, jak se říká, kančí stezka. Teď už je tam několik let hned na začátku schodiště a dál pak jít po pláži (možná dlouhá asi tak 2 km). Ta pak končila jako FKK. Jestli je to tak pořád nevím. Někde jsem tady v minulosti psal jak jsme to s manželkou dali z Drašnice až do Igrane přímo po břehu. Dnes už je to pro mě neopakovatelný sportovní výkon, ale tenkrát jsme u domácích byli za hrdiny. Ale pořád ještě ( a doufám, že i letos) každý pobyt v Igrane končíme okružní procházkou, kterou zakončíme posezením na lavičkách na vyhlídce na pláž a říkáme si, jestli za rok zas.
Re: igrane
12. 07. 2023 17:32
Ona celá Djevičanska plaža je označená na ceduli, která je hned u prvních schodů od Igrane, jako FKK. Bohužel se to moc nedodržuje a realně FKK funguje až úplně na jejím severním konci.
[mapy.cz]
Btw, odjíždíme za osm dní, po osmé v řadě.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Mi
Hosté: 85
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.