Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up

Autor Racetiger 
kolegové a kolegyně, informace se různí. Lze projet "bez peněz" souběžnou trasou okolo Mariboru?? Neboli- někdo uvádí že je placená. KDO TAM NĚKUDY JEL A MÁ TO VYZKOUŠENÉ?? V jiných vláknech se to jen hemží odkazama, že tam či tam se PRÝ platí.sad smiley Nejlepší je odzkoušená trasa
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
11. 07. 2008 09:25
Zdarvím všechny. Návrat včera z HR přes Ptuj-Lenart-Šentilj. Cesta úplně v pohodě,skoro žádný provoz. jen po příjezdu souběžnou cestou s Rak. hranicema ve Slo. do Šentijle,jsem malinko zazmatkoval a místo podjetí dálnice a překročení hranic starým přechodem jsem se nachal "nahnat" cedulí Avstrija na cca. 500m dálnice a nový přechod. Naštěstí mi to prošlo....eye rolling smiley Jinak bych asi doporučoval jet do Rak. přes přechod Mureck,protože do Šentilju ja to taková horská dráha podél hranic. Samá zatáčka a z kopce do kopce. Všem štastnou cestu a také návrat.thumbs up smiley
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
11. 07. 2008 10:28
Také jsem objížděl Maribor přes Ptuj-Biš-Lenart-Šentilj, nemám výhrady, cesta bez problémů, značení v pohodě, nikde žádní policajti.
Pozor kolem Lenartu, odbočit směr Pernica a NE směr Maribor (mají tam už připravenou novou cestu - ale placenou!!!)
Stejně jako Fogís ČB jsem zazmatkoval v Šentilji, ale neriskoval jsem ten kousek po dálnici a radši projel starou celnicí do Rakouska.
Odhadem ..... časová ztráta minimální .... mohu doporučit. Šťastnou sestu všem do i z HR. yawning smiley
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
11. 07. 2008 10:51
Jen sem se chtěl zeptat, tu objíždku kolem Mariboru. Z Ptuje jedete po 229 přes Biš a pak v Lenartu jedete silnicí 3 a pak nahoru Šentilj, nebo po 433 a pak 438 do Šentilju. Díky- to mi ještě není jasné.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
11. 07. 2008 10:57
Návrat včera Z HR,Slovinsko cez Ptuj-Lenárt-Mureck,môžem doporučiť,od mosta v Mureku cesta cez Rakúsko dobrá, nejaké zákruty,rýchlosť miestami povolená 80 aj popri domoch.Na porovnanie prejazdu Slovinskom:tam 26.6, A-SLO hranica čas 11.15hod. SLO-HR hranica 12.15hod.klasika diaľnicou a cez Maribor, naspäť HR-SLO hranica 17.30hod. nájazd na A9 smer Graz v A o 18.45hod.(na moste v Mureku o 18.15)
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
11. 07. 2008 11:29
V Lenartu se jede po silnici č.3 asi 100m a uhybá se vlevo první odbočkou na Šentilj.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
11. 07. 2008 12:22
Jojo díky.smiling bouncing smiley
Nettopejr :
platí,co jsem psal na první straně tohoto vlákna-objeli jsme to ve dvou dnech po sobě směrem do Čech přesně podle návodu ve vláknu
´´Kruháč u Mariboru´´ .Bylo to večer v pátek 4.7 a v sobotu 5.7. ,bylo to zdarma a bez problémů. Přečti si to výše, je třeba se držet těch žl. cedulí atd. Miru
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
12. 07. 2008 00:06
Včera jsem se vrátil z HR a zde je můj poznatek o cestě přes Slovinsko bez placení mýtného. Měl jsem z toho větší vítr, ale obklika přes Ptuj a Lenart je super. Nenechte se na benzinkách zviklat obsluhou k zakoupení viněty za 35 E (mě ji také cpali) a zkuste to samé jako já: Cesta z HR do Čech, čtvrtek 10.7. čas asi 21:00 při odbočení na kruháči na Ptuj.

Odbočil jsem na nově vybudovaném kruháči doprava do Ptuje. Zde jsem měl jediný malinký problém nalézt ceduli s nápisem LENART (možná jsem ji přehlédl a tak jsem se jednou otočil) Musíš však projet přes železniční trať - tam jsem také u světelné křižovatky ceduli našel a odtud až na dálnici v Rakousku bez jakýchkoliv problémů výborná cesta, bez aut, bez policajtů a bez poplatku.
Ptuj projedeš světelnýma křižovatkama podél tratě a kolem nádraží (vše po pravé straně), stále po hlavní a cestou hledej pouze cedule LENART. Názvy jiných obcí které jsou na trase na cedulích nenajdeš.
V LENÁRTU budeš přijíždět z kopce ke světelné křižovatce - téčku - doleva je Maribor a ty odboč do prava a asi po 100m opět doleva. Je tam žlutá cedule AVSTRIJA, prostě v Lenartu udělej esíčko doprava a doleva. Tahle cesta tě zavede až k hranicím. Až budeš sjíždět u hranic z kopce dolů, narazíš na odbočku doleva ŠENTIJ (je značená), ale ty pokračuj rovně dolů a serpentiny tě dovedou až do obce, kde na začátku je odbočka doleva přes most. Za vodou je Rakousko a na každé straně mostu jsou pozůstatky po celnicích. Jsi v MURECKU a po pár metrech narazíš na výborně značenou křižovatku. Dej se doleva na Graz a po perfektní rakouské silnici se dostaneš asi po 20 min až na dálnici vedoucí na Graz.
Možná to vypadá složitě, ale je to jednoduché.
1. odboč na Ptuj a hledej ceduli LENART
2. v LENARTU na křižovatce "T" doprava a hned doleva - ceduli AVSTRIA uvidíš po odbočení doprava
3. v lese neodbočuj podle cedule na ŠENTIJ, ale sjeď dolů do MURECKU a zatoč doleva na most
- tohle jsou jediné 3 body na trase kdy se budeš rozhodovat, jinak stále rovně po hlavní.

Jo a poslední rada. Pokud hledáš ceduli, Slovinci neznají šipku rovně (uprostřed nad nápisem). Vždy šipka ukazuje doleva nebo doprava, proto směrové šipky pro přímou cestu s nápisem hledej na protilehlých stranách křižovatek, tzn. že cedule jsou souběžně s jízdou a ty musíš otočit kebuli o 90°aby jsi ji viděl.
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
12. 07. 2008 00:13
kávičkár napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Návrat včera Z HR,Slovinsko cez
> Ptuj-Lenárt-Mureck,môžem doporučiť,od mosta v
> Mureku cesta cez Rakúsko dobrá, nejaké
> zákruty,rýchlosť miestami povolená 80 aj popri
> domoch.Na porovnanie prejazdu Slovinskom:tam 26.6,
> A-SLO hranica čas 11.15hod. SLO-HR hranica
> 12.15hod.klasika diaľnicou a cez Maribor, naspäť
> HR-SLO hranica 17.30hod. nájazd na A9 smer Graz v
> A o 18.45hod.(na moste v Mureku o 18.15)

SUPER CESTA - DOVOLIL JSEM SI JI POPSAT PODLE SVÉHO, ALE VŘELE DOPORUČUJI. Ztráta na čase oproti původní přes Maribor cca 40 min, ale určitě méně jak hodina.
Takže vážení, tady je JASNÝ A SROZUMITELNÝ NÁVOD ,jak se vyhnout placení včetně fotek trasy a fotek dopravních značek.

návod


Jede se přímo přes Maribor, trasu mám projetou a vyzkoušenou.

Je to návod Martina VREČKA, který dlouhodobě žije ve SLOVINSKU.

Poděkujte, mě že jsem vám to našel a Martinovi který je autorem návodu.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
12. 07. 2008 19:44
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (18. 12. 2012 21:14).
Fido napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pokud bys opravdu hledal, tak bys to našel na
> tomhle foru už dávno.

Reagoval jsem na netopejra nahoře, který se ptal na souběžnou trasu přes Maribor.
Jestli už sem ten odkaz někdo dal jedině dobře.....
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
13. 07. 2008 10:32
Včera kolem jedné hodiny odpoledne soused objížděl přes Lenart a Mureck.Jel směrem od moře.Provoz minimální jen v Lenartu špatně odbočil,ale hned to napravil.Moc to chváli.thumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil poiigan (13. 07. 2008 10:33).
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
13. 07. 2008 15:12
Dnes jsme se vrátili, tam jsme jeli ještě za mýto zpět centrem Mariboru podle plánků které jsem našla tady na vlákně jak objet dálnici , bez navigace jsme to našli uplně bez problému , projížděli jsme tudy kolem 20,00 v sobotu cesta volná bez většího provozu. Perfektně značená drželi jsme se cedulí Avstria musí být žluté nééééééé dálniční a nikde žádný problém. Na dálnici jsme najeli v Rakousku hned za starým přechodem . Opravdu vyzkoušet stojí to za to bez většího zdržení a zajížděk . Jinak si myslím že spousty čechů jak jsem pozorovala má dálniční známky řekla bych že většina takže ty cesty tak moc zahlcené nebudou.
Dálniční známku musíte mít všude, kde se dříve platilo mýtné. Jsou tam kamery. Návrat včera.
...tak zase jeden superpříspěvekthumbs up smiley od 123
to, že musí být známka tam, kde se platilo mýtné, to je teda pozoruhodné zjištění... ale představ si, že ta známka musí být i v úseku průjezdu Mariborem, na tzv. H2, jenom pro tvoji informaci, na tomto úseku se dříve mýtné nevybíralo...
Pro Bar: koukám, že si rád rejpneš, co? Jen si přečti předešlé články, kde každý pan " dokonalý" píše, že než si kupovat známku na tak krátký úsek dálnice, tak ji raději objede. Ten můj příspěvek měl být malé info nebo spíš doplnění, že ji musíš mít i na místech, kde se dříve platilo mýtné. Chˇnápačka. Koukám, že když se tu snaží dát rada potřebným, tak " páni dokonalí" si rádi rejpnou.
Ahoj vsem,

nize popsanou cestu pres SLO jsem vyzkousel vcera pri navratu z Peljesace a bylo to super, myslim, delsi o 10 km a zdrzeni tak 10 - 15 min. Cesta prazdna, jel pred nami nejaky nemec, tak jsme se ho drzeli a dobre udelali. Jen dodam 2 postrehy:

a) Rakouskou dalnicni znamku jsme kupovali (spolu s naftou za 1.29 Eur) hned na prvni benzince PETROL za HR hranicemi. Stoji stejne jako v Rakousku a pak dal na tech "okreskach" uz by nemusela byt ke koupi. Jo a pozor, taky nam tam pohledne divciny vnucovaly SLO vinjetu - tak tu urcite nebrat.
b) Jak pise Grizzly o problemu v Ptuji: Pokud odbocite do Ptuje na tom kruhaku, kde je poprve znacka Ptuj doleva, tak jedete po nejake uplne nove slinici. Prejedete uplne novy most pres Dravu a za nim je kruhak. Tady se dejte doleva (znaceno jako Ptuj - centrum). Kus pojedete a tesne az podjete zeleznicni podjezd, tak tam je sipka doleva na "Lenart". Tak tam to chce odbocit a pak uz se drzet porad sipek "Lenart". No a v Lenartu ten system "doprava a hned doleva" sedi presne.

Tak stastnou cestu a hlavne se toho nebat. Jsem vlastne rad, ze jsem se naucil nejakou alternativni cestu, protoze prujezd pres Maribor po H2 byval vzdy tak trochu sazka do loterie - bude kolona nebo nebude?

Zdravim vsechny
Grizzly napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Včera jsem se vrátil z HR a zde je můj poznatek o
> cestě přes Slovinsko bez placení mýtného. Měl jsem
> z toho větší vítr, ale obklika přes Ptuj a Lenart
> je super. Nenechte se na benzinkách zviklat
> obsluhou k zakoupení viněty za 35 E (mě ji také
> cpali) a zkuste to samé jako já: Cesta z HR do
> Čech, čtvrtek 10.7. čas asi 21:00 při odbočení na
> kruháči na Ptuj.
>
> Odbočil jsem na nově vybudovaném kruháči doprava
> do Ptuje. Zde jsem měl jediný malinký problém
> nalézt ceduli s nápisem LENART (možná jsem ji
> přehlédl a tak jsem se jednou otočil) Musíš však
> projet přes železniční trať - tam jsem také u
> světelné křižovatky ceduli našel a odtud až na
> dálnici v Rakousku bez jakýchkoliv problémů
> výborná cesta, bez aut, bez policajtů a bez
> poplatku.
> Ptuj projedeš světelnýma křižovatkama podél tratě
> a kolem nádraží (vše po pravé straně), stále po
> hlavní a cestou hledej pouze cedule LENART. Názvy
> jiných obcí které jsou na trase na cedulích
> nenajdeš.
> V LENÁRTU budeš přijíždět z kopce ke světelné
> křižovatce - téčku - doleva je Maribor a ty odboč
> do prava a asi po 100m opět doleva. Je tam žlutá
> cedule AVSTRIJA, prostě v Lenartu udělej esíčko
> doprava a doleva. Tahle cesta tě zavede až k
> hranicím. Až budeš sjíždět u hranic z kopce dolů,
> narazíš na odbočku doleva ŠENTIJ (je značená), ale
> ty pokračuj rovně dolů a serpentiny tě dovedou až
> do obce, kde na začátku je odbočka doleva přes
> most. Za vodou je Rakousko a na každé straně mostu
> jsou pozůstatky po celnicích. Jsi v MURECKU a po
> pár metrech narazíš na výborně značenou
> křižovatku. Dej se doleva na Graz a po perfektní
> rakouské silnici se dostaneš asi po 20 min až na
> dálnici vedoucí na Graz.
> Možná to vypadá složitě, ale je to jednoduché.
> 1. odboč na Ptuj a hledej ceduli LENART
> 2. v LENARTU na křižovatce "T" doprava a hned
> doleva - ceduli AVSTRIA uvidíš po odbočení
> doprava
> 3. v lese neodbočuj podle cedule na ŠENTIJ, ale
> sjeď dolů do MURECKU a zatoč doleva na most
> - tohle jsou jediné 3 body na trase kdy se budeš
> rozhodovat, jinak stále rovně po hlavní.
>
> Jo a poslední rada. Pokud hledáš ceduli, Slovinci
> neznají šipku rovně (uprostřed nad nápisem). Vždy
> šipka ukazuje doleva nebo doprava, proto směrové
> šipky pro přímou cestu s nápisem hledej na
> protilehlých stranách křižovatek, tzn. že cedule
> jsou souběžně s jízdou a ty musíš otočit kebuli o
> 90°aby jsi ji viděl.
Prosím, je to pravda, že slovinští policajti zastavují téměř každé auto s cizinci a kontrolují dál.známku ( a jak dokázat, že jsem nejel kruháč Maribor po placené, ale např.na Lenart ...)?
Tuto informaci mám od člověka, který tam jel 11.7.2008.
Děkuji
avatar Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
15. 07. 2008 10:41
Tohle mi připadá jako strašný blábol,kterému se nechce ani snad věřit.eye popping smiley Pokud je to pravda,ať to ten člověk práskne Nově a maj hlavní večerní reportáž....thumbs up smiley Jel jsem zpět 10.7. a potkal na cestě Ptuj-Lenart 2x policii a žádná kontrola...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fogís ČB (15. 07. 2008 10:43).
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
15. 07. 2008 16:49
Je pravda, že tady někdo psal, že na Macejlu směrem do Chorvatska kontrolovali známky celníci. Tohle už je druhá ,,kachna", kterou tady čtu....
Už jsem to našel. Ten první případ byl samozřejmě z Šentilu. Omlouvám se za šíření poplašné zprávyeye popping smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil martas (15. 07. 2008 16:55).
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
15. 07. 2008 18:28
to bret1:
aké množstvo áut je schopná skontrolovať slovinská polícia na jednej trase za 1 deń?
aké množstvo zahraničných áut prejde denne trasou Šentilj-hranica HR?
Dobrý den,

Chci se zeptat na následující.

Pokud pojedu přes šentilj a chci zadara, musím jet hned ze šentilju na lenart, nebo se dá jet přes pesnicu na kruháč pod mariborem a na tom kruháči odbočit na lenart(je nebo není ten úšek z kruháče na lenart placený nebo je tam nějá souběžná neplacená cesta)?

Děkuji Franta.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
16. 07. 2008 10:30
Osobně mám na výběr tři varianty jak projet Slovinskem:

1 - Koupit si předraženou dálniční známku s jet po dálnici a pak přes Maribor po H2 a nebát se SLO celníku (můžou dělat problémy když neuvidí známku)

2 - Trasa Mureck, Lenart, Ptuj SLO/HR hranice - dost vychvalovaná

3 - Souběžná silnice s dálnicí o rakouských hranic a pak podle návodu z IDNES.CZ přes Maribor a pak Ptujskou cestou na SLO/HR hranice.

Pro všechny trasymám vytištěné podklady a tak zbývá se jen rozhodnout. Jak jsem již psal jednou v jiném vlákně mám obavy když přijedu na hranice a SLO celník neuvidí známku tak muže dělat problémy - zdržovat, prohrabovat auto apod. Nesetkal jste se s tím někdo. Druhá a třetí trasa tu byla několikrát zmíněna a zatím je všichni chválili. Tak uvidíme. Rád bych ušetřil 35 éček a radči si za ně užil v HR a nebo si za ně něco přivezl z cesty. Pokud by známka stala 10 € tak ani neceknu a na první pumpě si ji koupím.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
16. 07. 2008 12:05
Myslím že Slo celníci nebudou dělat pakárnu, protože jedeš od nich pryč, spíš HR celníci kvůli jídlu, ale ty zase nezajímá SLO známka. Mělo by to být v poho......
My jsme se vraceli z Chorvatska 1.7. (Ut) pres den, takze jsme se museli vyhnout. Navigaci (TomTom OneXL) jsem rekl, at objede H2 a A1 a bylo vyreseno. Vedla nas takto:
Prijeli jsme po "Ptujska cesta" do Mariboru, ale nesjedu na H2, nybrz popojedu o kousek dal a odbocuji vpravo pred obchodnimi centry ("Trzanska cesta"winking smiley. Pak uz pokracuji porad podle ceduli na Rakousko. Takze "Titova cesta", za rekou "Partizanska cesta", tady odbocim doleva (drzim se porad na Partizanske), "Sentiljska cesta" az na kruhac, kde sjedu od odbocku driv nez je na A1, tj. pokracuji silnici 437 pres Pesnica atd. Radsi jsem projel mimo dalnici az do Rakouska a hned za hranicemi najel na dalnici na Graz (ve Spielfeldu).
Nikde zadny policajt, zadna pokuta.
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
16. 07. 2008 12:48
Tak to asi zkusím projet přes Maribor jak se píše o příspěvek výše. Jedu až ke konci srpna a tak doufám, že Slovinci do té doby tuto cestu nezpoplatní a nebo nevymyslí nějakou jinou formu jak zamezit použítí této objížďky.
Tuto trasu jsem taky projel.Již za šera a naprosto v pohodě thumbs up smiley Mohu jenom doporučit. Přece nebudeme platit 35EURO hot smiley za ten kousek, ne?
Všem, kteří vyráží tímto směrem přeji šťastnou cestu yawning smiley
Re: thumbs upUž jsme objeli placenou silnici ve Slovinskuthumbs up
18. 07. 2008 01:54
Právě jsem se vrátil z Pagu. Tam na dálnici exit 228 směr Mureck, přes most do Trate, zde žádný ukazatel na Lenart, tak jsem dojel téměř do Dolní Radgony, odtud na Lenart a Ptuj a dále po známé trase do HR.
Zpět první odbočka za hranicemi na Ptuj, v centru pak na Lenart a Dolnu Radgonu. Chtěl jsem zkusit jinou variantu, tak na konci Ptuje směr Dolna Radgona vpravo, Lenart byl vlevo. Malebnou krajinou po silnici asi tak III. třídy do Radgony, přes most do Bad Radgesburgu, směr dálnice na Graz , já jel ale na Feldbach a Ilz, na dálnici až na 138 km a pak normálně na Wien. Neměl jsem ani mapu ani navigaci, jen podle uložené mapy v hlavě. Ve Štýrsku krásná krajina, ale dost technicky náročná cesta, navíc hustě pršelo. Ale jinak ať si Slovinci lepí známku kam chtějíyawning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 168
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.