Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska

Autor Adriene 
Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
23. 05. 2008 16:10
Prosím o radu, za měsíc jedeme do Chorvatska, jsme ochotni zaplatit 7,7euro v Rakousku, ve Slovinsku bez poplatku : Gar.Radgona - Ptuj - Gruškovje, V Chorvatsku za obě cesty asi 400,.Kč v přepočtu: Marcelj -Lučko -Karlovac-Gračac-Benkovac s tím že poplatky asi hranice - Zagreb 39kun, Zagreb - Karlovac16 kun. Není tam někde nějaký háček nebo špatná cesta, nebo poplatky co jsem přehlédla. Díky o radu
Cti tema slov.dal.znamka,pres madarsko atd.Hlavne to chce hledat a najdes to
Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
24. 05. 2008 10:11
Kdybych to našla neptala bych se, je toho tu tolik že, se v tom nevyznám sad smileyPřes Maďarsko nechci, tak kdyby tu byl někdo kdo má dobré nervy a odpoví na možná už někde položenou otázku budu moooc vděčná confused smiley
V planovaci tras na skodovackych strankach kdyz jsem si zadal BRNO-MAKARSKA tak me to kousek navadelo i mimo dalnici v chorvatsku.Kdyz si tam zadas nejlevnejsi trasu tak by te to melo navest mimo sl.dalnici.
avatar Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
24. 05. 2008 13:02
Adriane odkud a kam máš namířeno. Podle toho by ti pak šlo poradit. A ještě kdy.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jarda Cimrman (24. 05. 2008 13:05).
Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
25. 05. 2008 19:53
Jičín - Makarská. 20.6.08. Díky
avatar Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
25. 05. 2008 21:18
Tak to máš celkem slušnou trasu. Žádné háčky bych tam nehledal. Bude to OK.
Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
25. 05. 2008 21:44
Moc ti děkuji!
Adriene napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Prosím o radu, za měsíc jedeme do Chorvatska, jsme
> ochotni zaplatit 7,7euro v Rakousku, ve Slovinsku
> bez poplatku : Gar.Radgona - Ptuj - Gruškovje, V
> Chorvatsku za obě cesty asi 400,.Kč v přepočtu:
> Marcelj -Lučko -Karlovac-Gračac-Benkovac s tím že
> poplatky asi hranice - Zagreb 39kun, Zagreb -
> Karlovac16 kun. Není tam někde nějaký háček nebo
> špatná cesta, nebo poplatky co jsem přehlédla.
> Díky o radu

Z Gračace na Makarskou bych nejel na Benkovac, ale přes Knin, Sinj, Čista Provo, Šestanovac do Brely. Určitě pojedeš po lepší silnici, i když v horách.
Franta
Minulý rok pri návrate z Omišu sme sa rozhodli cestovať mimo diaľnic.(Mali sme už dosť prečerpaný rozpočet na dovolenku, navyše pre manžela je cesta po diaľnici dosť monotónna.) Vracali sme sa cez deň, z Omišu sme vyrazili asi okolo 9.00 smerom cez Drniš, Knin. Cesty boli pomerne dobré, keďže sme sa však vracali cez pracovný deň, tak sme stretávali na niektorých úsekoch pomerne dosť nákladných áut, ktoré bol potom niekedy problém predbehnúť.Niekedy sme zase išli dlho a nestretli sme žiadne auto. Inak odporúčam túto cestu raz prejsť - zaujímavá krajina, krásna príroda, miestni pri ceste predávali syr, med, veľa možností najesť sa. Veľmi smutne mi však bolo z opustených, vypálených domov na samotách. Keď sa vrátim k tej ceste, ďalšie kritické miesto bol Záhreb. Keďže aj ďalej sme chceli ísť mimo diaľnice, bol dosť problém vymotať sa z mesta. Premávka okolo Záhrebu bola veľmi hustá , je tam veľa dedín, teda stále obmedzená rýchlosť. Nakoniec to už manžela prestalo baviť a napojili sme sa na diaľnicu až k hranici s Maďarskom.
Pokiaľ by som to mala zhrnúť, najlepšie je to asi skombinovať - časť po starej ceste, časť po diaľniciach. Pokiaľ niekto cestuje v noci, vtedy je asi najlepšie ísť po diaľnici. My sme boli autom v Chorvátsku dvakrát. V prvom prípade sme boli v Zadare, cesta tam v noci z piatka na sobotu po diaľnici, cesta späť cez deň v nedeľu po starej ceste - obe cesty úplne bez problémov. V druhom prípade to bol ten spomínaný Omiš - cesta tam v noci cez týždeň po diaľnici, späť ako ako som už uviedla hore. V každom prípade prajem krásnu dovolenku a šťastný návrat domov.
Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
27. 05. 2008 18:20
->Adriene: Pokud chceš jet po rakouských dálnicích až do Spielfeldu, tak před ním uhni na Mureck, z něj na Lenart a Ptuj a dál na Gruškovje. V Chorvatsku by stará cesta za Karlovacem neměla být problém (pozor na radary v poli za vesnicí, která ještě neskončila - protijedoucí blikají), jako Jarda bych jel na Knin, ne dolu na Benkovac, cesta na Knin je solidní, zatáčky jsou jedna jako druhá (až na krátké serpentiny před Kninem), dá se jet rozumně, pokud není zrovna stěhování národů v přetížených slabších autech a pokud si všechny staré chorvatské náklaďáky nedaly na trase rande... Držím palec, dálnice je fajn, ale je dost únavná a jednotvárná a ceny paliva u ní vyšší (až na INU, ta je všude stejná).
Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
27. 05. 2008 21:38
Děkuji všem za rady
Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
27. 05. 2008 23:59
Nechci do toho kecat, ale pokud někdo(Adriene) jede 20.6., tak proč radíte aby uhnula na Mureck a nepokračovala po DÁLNICI a klasicky na PTUJ atd??? Cena ve Slovinsku asi 1€ na mýtnici.
Nemáte někdo zkušenosti s cestou na Istrii přes Rakousko ? Chtěli jsme jet přes Maribor a Ljubljanu, ale nevíme, jestli to není lepší přes Rakousko, když už máme zaplacenou dálniční známku - abychom moc neplatili za dálnici ve Slovinsku. Nevíte, jestli se to neprodraží o tunely v Rakousku ?
Nemáte někdo zkušenosti s cestou na Istrii přes Rakousko na Klagenfurt ? Chtěli jsme jet přes Maribor a Ljubljanu, ale nevíme, jestli to není lepší přes Rakousko, když už máme zaplacenou dálniční známku - abychom moc neplatili za dálnici ve Slovinsku. Nevíte, jestli se to neprodraží o tunely v Rakousku ?
Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
28. 05. 2008 08:28
Pro JITKU - z Vídně po dálnici , Graz, Klagenfurt, sjet z dálnice, kolem Klag. na Ferlach, serpentiny + cca 3km tunel nezpoplatnělý, bývalý hraniční přechod mezi A a SLO Loibl, sjezd (mimo jiné, velmi krásná krajina) přes Tržič, a možnosti: buď dálnice přes Ljublaň, v Postojné ( do 30.6. platba mýtnice), sjezd na Ilirijská Bystrica, přechod SLO - HR Rupa a po nové dálnici na Rjieku, Opatii a vých .pobřeží Istrie, nebo pokračovat po dálnici ve SLO dále až na záp. pobřeží Istrie. Silnice mimo dálnici je slušná. Mimo to se dá jet i po paralerních silnicích v SLO, jejich stav neznám



Upraveno 1krát. Naposledy upravil lubin (28. 05. 2008 08:29).
Moc děkuji.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
28. 05. 2008 20:46
Reakce na to co řekl Ivoš: Asi by šlo jet ve Slovinsku po dálnici, když poplatky 35 euro jsou až od července, ale nikde jsem nenašla jestli to necelé euro je ten jediný poplatek nebo ne. Nikdy jsme tam nebyli
avatar Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
28. 05. 2008 21:08
Těch 75 E centů je jediný poplatek , který se do 1.7.2008 vybírá na Slovinském úseku dálnice A1 Šentilj - Pesnica. Mýtnice se jmenuje Pesnica.
Pro JITKU
Už jsem jel 2x co píše "lubin" a potvrzuju co píše, jen na Istrii jsem jel z Lublaně až do Koperu(cíl Poreč).
Letos to chci zkusit z Klagenfurtu na Villach,přes Itálii do Terstu (je tam placená dálnice cca 8,5Euro i souběžně neplacená superstrade). A vTerstu na Koper je několik přechodů a vedle dálnice je inormální silnice, alespoň na mapě (google i geopedia.si mají i satelitní snímky). Tak to zkusím.
avatar Re: Průměrně rychlá, dobrá a placená cesta do Chorvatska
30. 05. 2008 11:01
Pre tých, čo budú prechádzať cez Rakúsko v mesiaci júni je tu nie veľmi dobrá správa - Rakúšania dočasne obnovia hraničné kontroly kvôli ME vo futbale. Bude znamenať určité zdržanie na ceste.
[www.bleskovky.sk]
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 241
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.