Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Stará cestayawning smiley

Autor Lenka 
Re: Stará cestayawning smiley
05. 08. 2024 21:42
Jardo, no máš pravdu.
Toto som našiel (4.6.2024)

Oficiálna stránka Mesta Vrlika
Policajné oddelenie Split-Dalmácia oznámilo, že z dôvodu rekonštrukcie štátnej cesty DC1 cez Vrliku v dĺžke 4920 metrov bude štátna cesta s označením DC1 na úseku z Hrvaca do Vrliky uzavretá pre všetku dopravu, okrem miestnych obyvateľov, od 4. júna 2024 do 30. septembra 2024.

Obchádzkové trasy sú:

- pre všetky vozidlá do 3,5 tony celkovej hmotnosti: Hrvace (DC1) – ŽC6105 – Rumin – ŽC6287 – Vučipolje – Ježević – Vrlika (DC1).
- pre všetky vozidlá nad 3,5 tony celkovej hmotnosti a tranzitnej dopravy: Klis Grlo (DC1) - DC56 - Muć - Drniš - DC33 - Knin (DC1).

To čo je hotové ale vyzerá na Street View dobre aj kvalitne a keby na tom kúsku bola len šotolina, to sa dá prejsť.
Koľko krát sme išli doma po horšom tankodrome thumbs upyawning smiley

smileys with beer
avatar Re: Stará cestayawning smiley
05. 08. 2024 22:16
Citaci
Rosmarine napsal(a):
My bychom tam projížděli 7.9.

My tudy pojedeme o něco dřív. Ale já nejsem zvyklý předem termín vyvěšovat veřejně, takže SZ.

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (05. 08. 2024 22:18).
06. 08. 2024 16:22
vlado tt - šikula, díky smiling smileythumbs up
13. 08. 2024 09:22
vidím toto vlákno jako mrtvé - žeby opravdu všichni stáli na dálnici ?
Synátor odjížděl v sobotu a dojel jen k Maslenickému mostu - havárka a klasicky lidi chodili kolem aut,tak nakonec uhnul na Posedarje...
takže v sobotu na Plitvice
13. 08. 2024 18:02
Je to možné: i ti, kdo normálně jezdí "starou cestou", mají přece možnost u Udbiny jet rovně k dálnici, další můžou jet z Knina přes Drniš. Nikomu, kdo takto změnil trasu, se od té doby, co za Kninem zhoustly fotobudky na sloupech, ani nedivím.
A pak jsou takoví, kteří to přes Dabar a Otok Sinjski už projeli, ale buď nejsou tady na fóru, nebo neradi něco píšou.
mdr
14. 08. 2024 21:39
Dnes jsem viděl dvě fotobudky i na dálnici - první na A4 hned za hranicí H/HR, druhá už nevím kde byla. Waze mě na ně upozornil. A po vesnicích cestou na Pag jich bylo "neúrekom".
15. 08. 2024 07:12
Chorvati asi byli na školení v Cesku.
15. 08. 2024 12:15
Ani nemuseli: radarové a úsekové fotobudky nejspíš byly zrovna v akci.
Kdyby byly v akci zpomalovací semafory, přibudou zpomalovací semafory.
15. 08. 2024 13:42
Nebo zpomalovacî prahy...
K tomu ještě chytrá auta, co jedou podle cedulí, všude nastrkat třicítky a do HR na Makarskou se pojede tři dny.
Na druhou stranu, děláme si to sami. Kdyby všichni jezdili max 10 nad limit, represí by nebylo třeba. Vždyť jenom tady těch lidiček co se pochlubí, jak to mydlili hodně nad limit, někteří i s drahou fotkou do alba.
15. 08. 2024 15:00
Zahajskej

Náhodou si pamätám článok z chorvátskych novín, ako tam minister vnútra a policajný najvyšší šéf, keď zavádzali tých 200? nových radarov na Jadranskej magistrále D8, na starej Plitvickej D1tke a v mestách a frekventovaných dedinách vo vnútrozemí, tak sa veľmi dušovali, že to nie je bič na turistov, lebo tí sú ukáznenígrinning smiley.
Ale "za svoje hrvatske domaće nervozne vozače" thumbs up smileythumbs up smiley
Presne tak to tam povedalispinning smiley sticking its tongue out
Preto vtedy neosadili ani jeden nový radar na diaľnice k moru.

A to mydlenie po diaľnici...ja tiež trochu patrím k tým mydličom, ale vždy LEN keď sa to dá a nehrozí nebezpečná situácia...
Ale --- vždy keď okolo mňa preletí super mydlič, mal ŠPZ RI, ZD, ZG a ŠI, ale aj veľa Slovinských LJ, MB, CE a véééľa Poliakov a Nemcov.

Fotku mám za tie roky len jednu aj to je ale z HUngároš hot smiley

smileys with beer
19. 08. 2024 14:08
stará cesta - viz - Kdo už se vrátil 19.8.2024
19. 08. 2024 18:29
Jak píšu tam, chtělo by to upřesnit.
Třeba se na to doptám cestou ve Slunji, přesto by mě to zajímalo už teď.
20. 08. 2024 10:18
minulý rok sme šli zo Seliec na Plitvice a potom smer Slunj a Zagreb, radary som nejak nevidel ale ja aspoň ako tak dodržujem tie ich rýchlosti...všade tam nasekané 70tky na tej D8. Lepšie bolo od Senj po D8, tá cesta bola skôr prázdna a minimum dedín, tam sa dalo ísť normálne.

už som zvyknutý, že za zákrutou tá obmedzená rýchlosť končí a už idem 90.
20. 08. 2024 10:58
jaspa

... to si kade išiel? Daj sem mapu.

smileys with beer
20. 08. 2024 15:45
20. 08. 2024 20:02
jaspa

... som to prešiel panáčikom, celkom pekná štreka thumbs upyawning smiley Ďakujem

V minulosti, ale už je to dosť dávno, som dal túto trasu: [www.google.sk] Najkrajšia bola tá prvá časť od Karlobagu cez hory, plná nádherných výhľadov na ostrov Pag. Stáli sme 5krát, je tam hodne tých šotolinových rozšírení cesty. Posledná zastávka cca 40 minút bola na vrchole stúpaní, pri Kubuse Ura (prvá značka 53288). Je to žulová kocka postavená na štyroch guliach, na pamiatku výstavby tejto cestysmiling smiley Vraj je odtiaľ vidno Talianske pobrežie, ale my sme mali nad morom taký slabý opar.

smileys with beer
25. 08. 2024 20:03
Jen se blbě zeptám ty nové radary hlásí mapy cz?
mdr
26. 08. 2024 11:07
Nevím, jak mapy.cz, ale waze mi je hlásí, i ty v protisměru ;-)
27. 08. 2024 06:54
Možná to bylo dostačující a nyní i passé,ale může mi někdo poslat a to raději polopatě,jak přidát fotku - stačí i SZ.Díky
01. 09. 2024 16:45
Tak jsem projel po levém břehu Peručkog jezera: je to místy trochu klikatější a skutečně i do a s kopce, zvlášť ten nový úsek poblíž Dabaru, po celé cestě (a hlavně v novém úseku, viz obrázky, jsou tam sešupy a stoupáky s dost ostrými a nepřehlednými zatáčkami) je opravdu užitečné nevyignorovat se na dopravní značení a rychlost příliš nepřekračovat.
Může se stát, že mezi kravami na dlouhé rovince projedete bez potíží, ale zrovna v těch nejutaženějších zatáčkách potkáte roztažený peloton asi 50 cyklistů, za nímž funí dalších 60 po menších skupinkách, jako jsme je tam hodinku před polednem potkali my.
V Ruminu je hanebně značená cesta na Obrovac Sinjski, Galu, Otok a Trilj, najednou jsme byli na kamenném mostě a za ním Hrvace. Takže nakonec jsme přes Sinj stejně jeli. Ale ani to nebylo nic zavrženíhodného - z objížďky v Sinji není třeba nikam uhnout a, kdo trvá na cestě přes Trilj, jako já, musí na objížďce vlevo a od vyústění znovu, kousek zpět do Brnaze.
Ale, jak říkám: objížďka nemá záludnosti a dá se jet.
Při venkovní teplotě 35°C, kdekoli je potíž najít stín, tak se musí jet, ať se auto zvenčí nerozpálí a klima dělá, co umí.

...a pak následovalo uvítání v Žuljaně

EDIT: doplněny obrázky

Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (01. 09. 2024 20:40).
02. 09. 2024 07:27
jj,asi tak,jen jsem potkal 4 ísla / oslíky / a nerozuměli česky...
fotky mám obdobné,jen až za svodidly kde jsou vidět ta auta - ještě ve stínu
02. 09. 2024 12:48
Hill, díky moc smiling smileythumbs up
02. 09. 2024 15:49
Kdo se chcete vyhnout sérii radarů od Hrvace po Trilj a ještě objížďce v Sinji, a nespěcháte, stačí nepřehlédnout odbočku na Obrovac Sinjski hned nahoře na začátku Ruminu. Ona značená je, ale modrými tabulkami pro cyklisty. Normální žluté tabulky tam chybí.
Takže tady opustit hlavní do čtyřicítky levou cestou a pokračovat na Bajagić - Obrovac Sinjski: tam najet na hlavní D219 vpravo směr Sinj, ale hned po sotva 150 metrech ji zase opustit vlevo směr Otok, Gala . Když se jim tam na padesátce radar vyplatí, asi je to dost dobrá silnice.
V Otoku Dalmatinskim za náměstím na semaforech přímo směr Trilj a v Grabu je to u mostu už dobře značené. Po 1,5 km najedete na D220, ta vás v Trilji u mostu vyvede přímo na D60.
A dál už to znáte.
V neděli to vyzkouším opačným směrem.
04. 09. 2024 21:43
Citaci
dj_Paul v jiném vláknu napsal(a):
Tady [maps.app.goo.gl] příjezd po asfaltu až k vodě, pokud je jí teda dost
Tady je můj příjezd [youtu.be]

Ale tos tam přijel před 5 lety.
Teď do konce září 2024 je D1 mezi Hrvaci a Vrlikou uzavřená, leda se budeš tvářit jako místní, a projedeš k pláži. Ale dál to nevede.
Cestou k moři to jde z pravého břehu jezera z objížďky na Garjak jen tudy vpravo přes Vinalić (skrz Vrliku tě nepustí), a pak se musíš vrátit na tuto křižovatku zpátky a jezero objet po levém břehu přes Dabar.
Ale předpokládám, že do příští sezóny bude D1 průjezdná.
06. 09. 2024 12:10
to Hill
moc jsem na to nekoukal.ale připadá mi to jako drbání se levého ucha pravou rukou...
je to tak strašné dodržovat rychlost ?
06. 09. 2024 15:17
Ono ani těmi nevyzkoušenými cestami to zpravidla nejde rychleji, nakonec i na nich už se nějaký ten radar taky najde (a dokonce v rovném, přehledném úseku, kde za celý den nepotkáš živáčka), takže v tom to není. Mám prostě rád alternativní trasy a zkouším další.
Až budu spěchat, vezmu to po dálnici.
Patrně jsi letos nejel objížďkou ze Sinje do Brnaze - drncáky byly patrně taky v akci, nenapadlo mě je počítat. Moc jich tam na těch 2 km jednosměrky je.
Tak proč to od Ruminu až po Trilj neobjet celé? Na kilometry i na čas to dnes vyjde nastejno.
08. 09. 2024 16:37
Abyste věděli: dnes jsem si zkusil objet i ty drncáky v Sinji a vzal jsem to v Trilji rovně po D220 přes Vendrine a za nimi odbočil po ŽC6289 na Grab. Tam jsem zjistil, že jsem si moc nepomohl - po dvou dlouhých prazích (že by to byly zvýšené přechody, jsem si nevšiml, následovala série "mrtvých policajtů". Pravda, byla jich asi polovina, co na objížďce ze Sinje do Brnaze, ale stačilo.
Pak to šlo celkem dobře, včasné varování před radary (taky jich tam pár je), přes Otok Sinjski přímo na Galu a Obrovac Sinjski. Tam jsem najel vpravo na D219 a hned na první odbočce vlevo na ŽC6287 směr Bajagić - Rumin. A odtud po objížďce, kterou jsem už popsal v opačném směru.
Celkově od Čaporice po Knin vypadala ta trasa takto.
Ano, nic jsem tím časově nezískal, ale to mě netrápí, je to příjemná cesta místy, kde jsem ještě nebyl, a třeba tudy už nikdy nepojedu, protože další podobnou objížďkou na D1 nevyhrožují.

Zítra si schválně zapnu navigaci přes Cvetlin (víte, že jsem se zatím bez té plechové huby obešel). A doufám, že si strejda Gůůůgl zapamatuje, že tudy cesta vede.
19. 09. 2024 09:05
Zdravím Hille,jel jsem dle tvé rady z Knínu.Super objížďka,jen ty radary.
Dík za navigaci.

smileys with beerthumbs up
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 234
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.