Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Cesta směr Budva Černá Hora

Autor mirgi 
Re: Cesta směr Budva Černá Hora
04. 01. 2008 17:37
Ahoj lidi,5 x jsme jeli přes CHorvatsko do SCG a v loni zkusili přes Maďarsko a Srbsko , cesta s 5 přestávkami , 2 řidiči ,18 hod. v klidu s dodržováním předpisů.
Vyjeli jsme ve čtvrtek , silnice prázdné.Letos v 2008 zkusíme Řecko v září a SCG v červenci.
Re: Cesta směr Budva Černá Hora
05. 01. 2008 08:15
Znamená to, že jste v Maďarsku jeli po dálnici přes Budapešť a pak dále přes Srbsko na Suboticu až k Bělehradu, kde jste se vydali směrem k jihu dolů na Podgoricu? Pokud ano, jaká je cesta mezi Bělehradem a Podgoricou? Jaký je provoz? Vloni jsem jel od řeky TARY na Podgoricu, vím, že to byla pěkná krajina ve skalách a hodně tunelů. Dost nevýhodou bylo časté omezení rychlosti a specialitou loňska alespoňˇv Černé Hoře množství policejních hlídek s radary,takže bylo nutné striktně dodržovat rychlost.
Re: Cesta směr Budva Černá Hora
24. 01. 2008 14:55
Jezdíme z Bělehradu , přes Čačak, kde se vždy kochám zastoupením všech autosalonů světových značek , a pak dolů na Podgoricu.Je pravda , že projíždíš vesničkami a musíš dodržovat rychlost, ale nejhorší jsou kolony v kaňonu Morača.
Luke
Re: Cesta směr Budva Černá Hora
08. 02. 2008 13:02
Za auto včetně osob
avatar Re: Cesta směr Budva Černá Hora
08. 02. 2008 13:09
Luke, pokiaľ si odpovedal Irene, určite jej to pomôže, keďže tam išla pred rokom a pol.
avatar Re: Cesta směr Budva Černá Hora
14. 04. 2008 13:54
Minulý rok jsem jel do Černé Hory přes Slovensko - Maďarsko - Chorvatsko(po dálnici a dále přes Makarskou)až do ČH.Celá cesta byla v pohodě až po sjezd z dálnice a jízdu po pobřeží.Proto bych chtěl Všem doporučit kteří takto pojedou ať si naplánují přejezd přes Makarskou přes noc nebo brzy po ránu.Na zpátek sem vyjížděl z ČH večer kolem osmé(domácí nás nechala v apartmánu do večera)a cesta kolem pobřeží v CH úplně bez problému.Jediné zdržení asi hoďku na ČH/CH hranících.A ještě jedna připomínka proč toto vlákno není v sekci Černá Hora.Tak příjemnou cestu a ti co to mají za pár ať po návratu napíší novinky z ČH já odjiždím kolem 25.6.
Re: Cesta směr Budva Černá Hora
21. 04. 2008 13:20
Dnes v Slobodnej Dalmaciji uverejnili podrobnosti k niektorým novým predpisom ČH spojeným so vstupom do Čiernej Hory :
1. Pri vstupe vozidla do ČH sa bude raz ročne platiť eko- poplatok vo výške 10 Eur za vozidlo, za autobus nad 9 miest 30 Eur.
2. Prijali zákon o bezpečnosti potravín podľa ktorého môže turista doviesť do ČH len potraviny ako keksy , sušienky neporušene zabalené do hmotnosti 1 kg na osobu , 1 liter tvrdého alkoholu alebo 2 litre iného .
Možno to niekoho zaujme .
Trochu romantiky.Kdo milujete romantiku a nespěcháte a jedete-li přes Sarajevo zkuste tuto cestu.Ze Sarajeva dolů na Dubrovník,v městečku Bileča odbočit vlevo na hranice a směr Grahovo a Risan.A...ocitnete se asi ve výši 1200metrů nad Bokou Kotorskou.Mohu Vás ujistit,že máte-li ve voze hovornou posádku,až do sjezdu dolů k moři nikdo nepromluví.Je to asfaltka,jen pro jedno auto,vyhybání se provádí pouze v zatáčkách.Celou cestu pojedete dá se říci v bohapustém kraji ,ale je to zážitek.Všude asfalt na úrovni naší lepší okresky.Nemáte-li GPS stačí automapa a klidná hlava.
Re: Cesta směr Budva Černá Hora
22. 04. 2008 11:43
Můžu potvrdit ten rozhled nad Risanem, kdysi jsme tam nahoře přespali(v autě F127), akorát mezi Sarajevem a Risanem byli tenkrát úseky s makadamem(kamenité), to byla docela zábava, ale radi na to vzpomínáme.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 183
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.