Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Znojmo - Split - Omiš(Duce)

Autor JIRKAT1 
Znojmo - Split - Omiš(Duce)
03. 06. 2006 15:05
Prosím o radu,jedu poprvé! Poradíte mi někdo s nejlepší cestou,kde tankovat(je lepší už ve Slovinsku?)a poplatky? Jedu ve čtvrtek 6.7 a odjezd pondělí 17.7. Předem dík moc všem za rady.
avatar Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
03. 06. 2006 15:24
O tomto je zde napsáno mnoho informací.Záleží odkud jedete,takže použití dálnice by mělo být rychlostně výhodnější,ale dražší.Z mého hlediska,tankovat ve Slovinsku,levnější PHM.Potom využít dálnici do Splitu a poněvadž je Duče před městem Omiš tak sjezdem z dálnice na Split,obchvatem na Jadranskou magistrálu a jste tam.Není problém,prakticky až na pár km ve Slovinsku a s dálnice do Duče je celá cesta po dálnici.Pokud máte kartu tak bych ji plně využil při placení PHM i dálnic.Na Rakousko je nutné si známku zakoupit,buď předem nebo u benzinek na hranicích.Přeji hezkou dovolenou.
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
03. 06. 2006 15:51
Jedu přímo ze Znojma.Kartu mám,ale podle toho co jsem tu vyčet tak je asi lepší platit kunama.Nevíte nakolik vyjdou celkově poplatky za dálnici?
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
03. 06. 2006 17:58
PRO JIRKAT1
Jedu potřetí. Jak poprvé, tak ji podruhé jsem tankoval ve Slovinsku na OMV poprvé Natural 98, podruhé Natural 100 do své Fabie 1,4 kW 50. Poprvé jsem jel do Petrčane (Zadar) a podruhé do Omiše. Zastávka ve Slovinsku dá se říct, že byl plánována. Po odjezdu z Brna, kde jsem tankoval, dle mého mínění je tankování ve Slovinsku optimální pro nás Moraváky. Po natankování doplna dojedeš dle mého názoru všude v Chorvatsku. Zásadně a dosud (celkem 2x) tankuji na kartu a myslím si, že pokud jsem tankoval na kartu (VISA ELEKTRON), benzín vyšel levněji. V roce 2004 jsem ve Slovinsku tankoval 24,58 l, v roce 2005 jsem tankoval 23,85 l. Na zpáteční cestě jsem tankoval chorvatský natural 98 a taky na kartu a bez problému. Vždy to vyšlo po přepočtu levněji.

Čau a přeji hezkou dovolenou. Pokud máš další otázky, odpovím ti na soukromý e mail. smiling smiley

PS.: Nevšímej si expertů na tomto fóru, který rádi poučují a odkazují na to abys hledat v historii. Historie je podle mně mrtvá. thumbs down
Včera v noci jsme se vrátili z Chorvatska, nejezdíme přes Znojmo a Hatě, protože se vyhýbáme cestě Jihlava-Znojmo, jezdíme přes Mikulov-Vídeň-Graz-Maribor, potom v Chorvatsku po dálnici Krapina-Záhřeb-Split. Platili jsme mýtné 3x, ve Slovinsku 0,80 Eura, v Chorvatsku jednou 18 Kn a podruhé 157 Kn za jednu cestu, Dálnice je skvělá, pumpy jsou přibližně od sebe 50 km.Benzín v Chorvatsku stojí 8-8,39 Kn/litr. Nejdražší pumpa je Tifon. benzín ve Slovinsku kolem 1 Eura, v Rakousku 1,11-1,13 Eura.
My jsme brali benzín v Chorvatsku, děláme to tak vždy. My jsme byli v Brele, takže jsme přes Omiš jeli. Dálnice končí v Dugopolje, potom jsou možné 2 cesty, přes Split a magistrálu nebo horem. Horem byly možné dvě cesty, ale jedna z nich je uzavřená, pokračuje tam výstavba dálnice. Magistrála je už teď dost zacpaná, jeli jsme 60 km hodinu a půl.
Katka 1.
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
03. 06. 2006 21:45
Prosím o info, která z horních cest je uzavřená?Kudy lze tedy jet, když se chci vyhnout magistrále?
avatar Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
03. 06. 2006 23:25
Uzavřená je cesta na Bisko-stavba dálnice.
Tankovat je dobré u nás před hranicí,pak po překročení hranice A-Slo cca po 200m je čerpačka a zde tankuji pravidelně, pak na dálnici Zagreb-Split dle zjištění ceny jednotlivých společností(INA,OMW atd) každá spol.si udržuje vesměs po celém Chorv. své ceny,tak si to cestou omrkni a vyber si.
Můžete jet trasou Kraj, Brnaze, Turjaci, Cistaprovo, Šestanovač, Zadvarje, Brela. Cesta je asi o 20km delší než po magistrále. Když sjíždíte z dálnice tak jedete směr Knin.
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
04. 06. 2006 13:24
To Zdena: Jak to vypada na te zkratce, jede se tam pres hory? Paul
avatar Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
04. 06. 2006 14:12
pslany napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Zdena: Jak to vypada na te zkratce, jede se tam
> pres hory? Paul


Jedš takovou mírnou vrchovinou. Akorát na konci u Šestanovace, Zadvarje a Gornji Brely projíždíš přes pře průsmyk k moři. Ale není to nic extrémního. Na pár místech jsou trochu větší propasti do údolí ale silnice je dostatčně široká a jsou tam i bytelné svodidla. Doporučuji zastavit na konci Zadvarje a prohlédnout si z vyhlídky údolí Cetiny. Je tam krásný výhled. Je to jeden z nejhezčích úseků cesty včetně sjezdu k moři.
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
04. 06. 2006 14:35
Luděk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> pslany napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > To Zdena: Jak to vypada na te zkratce, jede
> se tam
> > pres hory? Paul
>
>
> Jedš takovou mírnou vrchovinou. Akorát na konci u
> Šestanovace, Zadvarje a Gornji Brely projíždíš
> přes pře průsmyk k moři. Ale není to nic
> extrémního. Na pár místech jsou trochu větší
> propasti do údolí ale silnice je dostatčně široká
> a jsou tam i bytelné svodidla. Doporučuji zastavit
> na konci Zadvarje a prohlédnout si z vyhlídky
> údolí Cetiny. Je tam krásný výhled. Je to jeden z
> nejhezčích úseků cesty včetně sjezdu k moři.

Já bych potřebovala poradit jak a kde nejlépe sjet z cesty, která je popsána ve výše uvedených příspěvcích do Pisaku. Jedeme tam poprvé. Díky
avatar Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
04. 06. 2006 15:30
To Monlask :
Sjedeš z dálnice v Dugopolje (dál stejně nevede) a pak jak je výše popsáno Kraj, Brnaze, Turjaci, Cista provo, Šestanovac, Zadvarje, Gornja Brela, Pisak (směr Omiš, Split). Odbočit do Pisaku z tohoto směru nemůžeš. Musíš jet na okretiště (nevím jak to napsat česky asi otočka ?) a tam se otočit do protisměru a jet zpět k odbočce do Pisaku.
Ahoj,
já myslím že se to vše tady zbytečně dramatizuje, jedete na dovolenou a ne se někam honit, takže každá cesta dobrá, ono pokud pojedete po dálnici tak těch možností pak moc není asi tak tři a z toho bych hned jednu vyškrt protože to je naprosto horama..a zas tak zacpaný jak tu někdo píše ještě není protože mohu říci že bude hůř a to na 100% takže pokud nechcete jet zpět do vnitrozemí tak klidně sjeďte k moři a kochejte se, pokud totiž vše po cestě půjde v pohodě tak pak že pojedete o půl hoďky dýl se nic nestane na celkkové době..Já jezdím pravidelně každej týden do Dubrovníku každý rok a jezdil jsem i necestama když byly zácpy ale to vám asi radit nebudu...smiling smiley) tak pěknou cestu
avatar Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
04. 06. 2006 18:26
JirkaT1 jede do Duče což je před Omišem od Splitu,tedy v podstatě do města nepojede takže z dálnice sjed směr Split a obchvatem Splitu je za pár km na místě.Jinak nedej na ty horor popisy s kartou,nejsou jako u nás,používám kartu již šestou dovolenou a platím vše,lepší kurz.Kuny šetři na zmrzli a picu.Ceny dálnic již někdo napsal.Když je zaplatíš kartou tak budeš mít 350 kun k dobru.
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
05. 06. 2006 00:33
dle času tam budete v pátek ráno a odjíždět budete v pondělí asi ráno. Já bych v tuto dobu nejel vrchem přes Brnaze a Trilj, ale normálně z Dugopolje (výjezd z dálnice) do Splitu a pak po magistrále až do Omiše. V tuto dobu extrémní kolony nebudou, to je pro víkendy a pátky odpoledne, kdy se Split stěhuje do Omiše a okolí.
František
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
05. 06. 2006 08:25
Jel už někdo letos přes Maribor? Měl by tam být hotový "dálniční" obchvat (průtah) na Ljubljanu se sjezdem na výpadovku na Ptuj. Jestli je to hotové, tak by se dalo vyhnout průjezdu přes přeplněné křižovatky ve městě.
LenkaK.
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
05. 06. 2006 22:47
Na magistrále mezi Splitem a Omišem byl sesuv půdy a teď to tam opravují, takže se tam jezdí jen jedním pruhem na střídačku - jsou tam semafory. Už minulý týden se tam tvořily fronty, a to ještě nebyl zas tak velky provoz. Bohužel si už nepamatuju, v kterém místě to přesně bylo, je to už blízko Omiše. Nevypadalo to, že to bude hned tak hotové, takže v sezóně to tam asi bude stát za to.
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
06. 06. 2006 20:03
veškeré info seženeš na www.JADERSKÉ.cz a jsou pravdivé
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
06. 06. 2006 20:19
ale ta informace je z prosince to mi chcete rici, ze to do ted nespravili eye popping smiley [www.novilist.hr]
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
07. 06. 2006 16:24
Zdravím vás všechny,máte někdo bližší informace k tomu sesuvu půdu u Omiše.Jedu do Duce za 32 dní.Tak snad už to bude v pohodě když k tomu došlo v prosinci 2005?!
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
08. 06. 2006 17:27
Zdravím a všem dík za informaceyawning smiley Ještě k tomu sesuvu půdy,nevíte někdo jestli už to maj opravený nebo je lepší jet jinou cestou? Jinak už jen 28 dnísmiling bouncing smiley
avatar Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
08. 06. 2006 20:34
Pokud tedy pojedete do Omiš-Duče tak rozhodně neměnit trasu jinudy.Sjedte do Splitu a potom kolem moře po magistrále a za chvili jste tam.Vyhnete se právě zacpanému Omiši a nemusíte se vracet.Duče je před Omiší od Splitu.Ten sesuv určitě nebude takový zádrhel,pokud již není dávno odstraněn.
MilanM
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
08. 06. 2006 22:21
Jenom detail k placení. Nejvýhodnější je placení kartou (lepší kurz a u většiny bank minimální nebo žádné poplatky) a nejen v Chorvatsku a nejen u benzinek. Na druhé straně nejdražší je výber kartou z bankomatu (nevýhodný kurz a vysoký poplatek).
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
09. 06. 2006 01:21
Jedeme 10.7 stejnou cestu jako ty.

ZNOJMO - WIEN - GRATZ - MARIBOR - SPLIT a do Omniše se zajedeme podívat.

Nejlepší je vyrazit přes noc abys vychytal tunely a dálniční poplatky v HR.
Raději tankujeme v HR, raději cahce, sami si natankujeme a dopředu napočítáme KUNy.
avatar Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
09. 06. 2006 08:40
Jedu 15.7 do Duce , již po třetí, a opravdu nemá cenu jet vnitrozemím, ale sjet na Split. Kamarát to loni skusil při cestě z MP Krka a prohlísil " Již nikdy". Jinak pro všechny 17.7. v 7,00 hod před Studenacem. Dáme raní kávičku a nějaký dobrý koláček. Pak v klidu nakoupíme snídaně pro rodiny a hurá válet se na pláži u pivka.
Jo a kamarád jede služebně v pondělí do Omiše, tak doufám, že poreferuje o cestě.
gusto
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
09. 06. 2006 12:12
Fuj! Kto to kedy videl na dovolenke tak skoro vstávať!
confused smiley
Gusto
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
09. 06. 2006 16:47
Ahojky.Mi jedem už 6.7 ze Znojma a chcem vyjíždět tak kolem 17-18 hodiny.thumbs up smiley
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
09. 06. 2006 16:54
Lidičky jestli pojedete někdo přes Znojmo během 14-17 hodiny tak si připravte nervyconfused smiley. Hlavní tah ve Znojmě od Jihlavi na Wien je místama rozkopanej(dělaj tu kanalizaci),řízenej semaforama a tvoří se tu pěkný kolony.angry smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil JIRKAT1 (09. 06. 2006 17:53).
avatar
XXX
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
09. 06. 2006 20:29
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil XXX (03. 04. 2008 07:07).
Re: Znojmo - Split - Omiš(Duce)
11. 06. 2006 12:19
Jarda Cimrman: Tak až dojede tak nám sem dej vědět nejaktuálnější informace.yawning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 176
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.