Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 08. 2007 11:04
No se svou troškou do mlýna : Letos jsme strávily dovču na Pelješaci- Prapratno.
Jsem zásadně proti cestování v sobotu nástup a v sobotu odjezd. Měl jsem nástup v neděli a odjezd v pátek. Očekával jsem pohodu.
Vyrazil jsem v sobotu 4.8. v 14:00 od Olomouce .Paráda. V 21:00 jsem překračoval hranice do HR.Nikde ani auto - volný průjezd- jen Slovinsko 3 auta na hranici.Kolem půlnoci , někde za Záhřebem jsem si dal 4 hodiny šlofíka a v 10:00 jsem byl na Pelješaci. Pohodová jízda , sice na dálnici trošku rychlejc 140/150 ale zase spousta přestávek kvůli dětem.

Nazpět jsme jeli v pátek 17.8. v 10: 00 z Pelješace. Po Makarské žádná sláva a přímo město pěkně zarvané. Dojeli jsme do Omiše , prošli si ho , poobědvali a v 15:00 výjezd směr ČR. Rádio i info panely hlásily 6,5 km frontu před Svetlym Rokom. Když jsem to věděl , za Zadarem jsem uhnul na Maselnica a koukám že to lze podle mapy objet přes hory po krásné vyhlídkové turistické silnici a napojit se zas za Setl. Rokom .
To jsem si dal- vyšplhali jseme se nad tunely a viděl pod sebou ty hrozný stojící fronty co se ani nehly. Modré nebe , krásné hory - pohádka. Najednou ovšem skončil asfalt a začala šotolina. Myslel jsem že to bude jen krátkodobě ale ouha. 30 - 40 km přes hory totálně terénem. Tak pro Jeep .Sice fantastická příroda a nikde nikdo ale kolem cesty jen tabule pozor miny ! Cestou nahoru kola pořád jen hrabala a dole co jsem sjížděl bych nikdy nahoru autem nedal. To bylo tak pro OFF -Road 4x4 - možná. Cesty jako od traktoru , zrcátkama jsem rozhnoval křoviny. Tam asi nikdy žádný Čech nebyl.
Po nájezdu na dálnici zase samá kolona , Slovinsko zarváno už od poslední mýtnice v HR
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 08. 2007 15:10
Tak také již to máme za sebou.Odjížděli jsme 23.7. v 17 hodin z Lipníka nad Bečvou klasicky přes Rakousko.OCTAVIA COMBI 1,9 TDI a přívěs 1200 kg.Průměrná spotřeba 8,5 l/100km.Najeto 3127 km.Nejhorší úsek byla D1 od Vyškova do Brna po krásné "valše".Jinak tankování Mikulov a pak směr Vídeň.Dle navigace iGO po Brunner Strasse nájezd na novou dálniční přípojku a stále tak 80 km/hod přes celou Vídeň.Parádní průjezd směr Gratz.Nějaký úsek za Vídní mezi betony mne moc vzhledem k rychlosti s přívěsem nezdržel.Hladce až do Slovinska směr Macelj.Překročení hranic a nájezd na novou dálnici,kterou navigace ještě nezná tak mne neustále nabádala někam do polí.Na odpočívadle u Zágrabu Plitvice spánek do rána.Potom dále bez problémů po dálnici až do Šestanovace.Nový úsek dálnice samozřejmě v navigaci chyběl.Sjezd s dálnice do Breli překrásný i s přívěsem vzhledem k rozšíření přípojky k moři.Tankování pouze Slovinsko a pak před sjezdem s dálnice za Splitem.Vše placeno kartou VISA /dálnice i nafta/.První kemp Čisté /Živogošče/ a pak směr jih do Molunatu,před Molunatem spálená krajina tak nás polil pot kam to jedeme,ale naštěstí Molunat existoval bez úhony.Ubytování v kempu Adriatic 1.Potom směr Černá Hora až do Ulcinj.Pak zpět kolem celé Boky Kotorské zpět do Chorvatska.Hororový popis Černé Hory se nekonal.Kdyby po nás na hranicích nechtěli pasy a zelenou kartu tak člověk ani neví,že je v jiné zemi.Spousta turistů,plná letoviska,živo,stejné cesty včetně místních řidičů,kteří nerespektují snad nic tak jako Chorvaté.Hořící krajina kterou nikdo nehasil dokud to nepostoupilo k apartmánům.Ceny přiměřené asi tak jako u nás.Po návštěvě pro mne doposud neznáme krajiny "Monte Negro",zpět do Chorvatska směr do Stonu na Pelješac kemp Prapratno.Potom průjezd celý poloostrov až do Orebiče.Po ustálení buri asi dva dny sobota a neděle a po požárech u Dubrovníku postup zpět do Opuzenu kemp Rio.Potom na Makarskou kemp Boban.Mezi tím výlet do BiH vodopády Kravica.Poslední štace byl Primoštejn s vypálenou oblastí hlavně okolí Grebaštice do Šibeníku části Solaris kemp Zablače,kde nám nějaký "dobrák" odcizil manželce z přívěsu prstýnky,které si odložila na stůl v doměni,že se v Chorvatsku nekrade.Cesta domů v neděli ráno 19.8. asi kolem 9 hodin,malé zdržení bylo před tunelem Sv.Rok,mítnicí Lučko a rakouskou celnicí,kde všechny kontrolovali jen čechy ne.Příjezd domů asi kolem půlnoci.Tankování u Šibeníku,před hranicí s Rakouskem.Vše zase kartou.Za celý měsíc nepršelo jen dva dny foukala ta jejich bura.Měsíc utekl jak voda a nám nezbývá než se zase těšit na tu krásnou zemi a moře a doufat,že se dožijem ve zdraví příštího léta.

MirekŠi



Upraveno 4krát. Naposledy upravil tvsat (28. 08. 2007 15:44).
kik
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
28. 08. 2007 17:39
Vyrazili jsme v nedeli 12.8. vecer cca o pul devaty z HK klasicky pres Brno, Viden (nejel jsem zkratkou), Graz, Maribor a Zagreb do Primostenu, kde jsme byli kolem pul devaty dopoledne, tedy asi po 12 hodinach. Kdyz pominu spechajici Polaky mezi Brnem a Vidni, tak jedinym problemem byla mlha, ktera zacala za Grazem a skoncila nekde u Karlovace. Nejhorsi to bylo za Mariborem a pak v Chorvatsku na nove dalnici hned za hranicemi. Z HK jsem vyjel s plnou nadrzi, pak jsem ji doplnil pred hranicemi (to ale nebylo nutny) a pak jeste jednou v Mariboru. V Primostenu tam bylo bratru jeste tak 20 litru. Zpatky jsme vyrazili v patek 24.8. kolem pul desaty, dotankoval jsem v Sibeniku a vecer kolem pul jedenacty jsme byli zpatky v HK. Pred tunelem Sveti Rok se zacala delat kolona, protoze nekdo se tam vracel s lodi na privesu a mel asi trochu problem s sirkou. Takze poslednich cca 400 metru pred tunelem se jelo krokem a za nama se zacinala delat slusna kolona. Tunelem se jelo max. tak 60 km/hod, vetsinou spise tak mezi 40 a 50. Mala Kapela byla naprosto bez problemu, pouze u mytnice pred Zagrebem to posledni kilometr jelo krokem. Na prechodu stacilo ukazat pasy (u Slovincu velice rychly prujezd diky pruhu "EU only", ale prujezd Slovinskem katastrofa. Celou dobu v kolone, k semaforu v Miklavci se popojizdelo krokem snad pul hodiny, v Mariboru po odboceni na Graz dalsi kolona, takze vcetne tankovani jsme jeli Slovinskem skoro 3 hodinysad smileysad smileysad smiley. V Rakousku pohoda, jelo se rychle, Viden klasickou trasou bez nejmensiho zdrzeni, pouze za ni opet sileli Polaci. Navic tam zacali stavet dalnici na Brno, takze se jelo az na hranice v kolone. Za Brnem do Letovic zase trosku vetsi provoz, pak se to uvolnilo a zaplnilo zase az za Svitavami na hradecke silnici. Po dojezdu domu jsem mel v nadrzi jeste 20 litru. Auto je Primera 2.0 (benzin), najeto celkem cca 2200 km s prumernou spotrebou 7.5 litru (navic celou zpatecni cestou s pustenou klimou).
Už jsme taky doma. Trasa: Karviná - Pisak (Starigrad Paklenica). Odjezd pátek 24.8. v 17.00 hodin, směr Žilina, Bratislava Rajka (319 km), Rédics (532 km), Mursko Srediste (544 km), Zagreb, Pisak (po dálnici), dojezd do kempu 7.30, najeto 931 km. Během jízdy jasná obloha, žádné kolony, žádné zdržení. Naše chatka 10 metrů od vody. Osazenstvo dalších chatek vyhovující. Pokud nepřijedu někam dělat vyloženě "bordel", je to zjištění potěšující. Počasí během týdne: teplota nad 35 stupňů, v noci 28 stupňů, voda tak akorát. Odjezd domů ve čtvrtek 30.8. v 15.30. Za Malou Kapelou se teplota snížila o 20 stupňů, hustě pršelo a byla magla. V dešti jsme jeli až do poloviny Maďarska. Celá trasa volně průjezdná. Nejhorší úsek silnice - za hranicemi do ČR v Mostech u Jablunkova, (mimochodem - celník vystoupil z kukaně a důkladně nám prohlédl pasy). Na nedávno vybudovaném úseku hned za hranicemi jsme vlítli do nějaké díry, ruplo to nadoraz. Silnice v zoufalém stavu pokračovala až do Českého Těšína. Dojezd domů ve 2.35. Nikde jsme neviděli žádnou havárii ani kolizi. V Maďarsku jsme nepotkali žádnou živou zvěř, jen jednoho přejetého zajíce, kamionů bylo méně než obvykle, pouze Poláci převáželi osobní auta, policistu jsme potkali jen jednoho a to ještě plechového. Všem, co se ještě nevrátili, přeji dobrou cestu.
Boli sme v Baske na ostrove Krk.
Pri ceste na Istriu a severny Jadran je kvoli znamym problemom na trase Maribor Macelj a mytnici Lucko omnoho bezpecnejsia cesta cez Slovinsko (Ljubljanu). Cez Zagreb chodi vsetko (stredny a juzny Jadran).
Kedze tam sme vyrazali v stredu 22.8. tak som si mohol dovolit trasu cez Macelj, ktora je o 20km kratsia ako cez Ljubljanu (Madarsko som po tohtorocnych spravach vynechal a potvrdilo sa to aj od ostatnych spolucestovatelov, ktori ale cestovali v sobotu). Isiel som cez Vieden (S1, A2), za Viednou sialeny provoz (bolo poobede) ale 4 pruhy to zhltli bez problemov, medzi Viednou a Grazom su spominane 3 zuzenia pruhov s obmedzenim na 80km/h, lavy pruh max. sirka 2m, betonove zvodidla, v dlzke asi 8km na kazdom useku. Ale islo to bez problemov, po ceste neboli nikde ziadne problemy, za Karlovacom som odbocil na A6 smer Rijeka, uplne prazdna, a poslednych 40km bola obojsmerna dialnica, ale aj tak som bol na poslednom zjazde z dialnice v Ostrovici dohromady za 6 hodin. Potom sa pustil hrozny lejak, takze zjazd k moru a cesta po Krku trvala dalsie 2 hodiny.
Spat som isiel v piatok 31.8. a chcel som vyskusat Slovinsku trasu, a ako tak sledujem problemy na trase cez Macelj v piatok a sobotu, tak som asi urobil dobre.
Prvym zdrzanim bola zapcha na objazde Rijeky, ktory je obojsmerny, ale netrvalo to viac ako pol hodinu. Potom to uz islo az po hranicu v Rupe. Za hranicou je cesta dost vycerpavajuca, uzka, same zakruty, ale cely usek po dialnicu pri Postojne je asi tolko, co Macelj Maribor a serpentiny su iba medzi Ilirskou Bistricou a Pivkou. Na dialnici pred Ljubjanou je dost husty provoz, ale cesta to zhltla, objazd Ljubljany je perfektny, len medzi Ljubljanou a Mariborom sa 3x plati na prejazdnych mytniciach. Celu cestu som mal prisernu migrenu, a v tuneloch sa mi urobilo zle ale nastastie som to nejako prekonal, lebo keby som tam niekde zastavil v tuneli, tak si neviem predstavit, co by sa dialo. Cesta medzi Ljubljanou a Mariborom je inak prekrasna, tak isto ako v Chorvatsku Zagreb Rijeka.
Na hranicnom prechode Sentilj Spielfeld som neprezieravo zostal na dialnici a nepouzil staru cestu Sentilj-Spielfeld, takze sme tam stvrdli na pol hodiny - zdrziavali to rakusaci, slovinci to vzdali, ked videli, ze pol europy sa vracia od mora. Holt, zakomplexovani rakuski colnici ...
A9 bola narvana na prasknutie, sami Nemci. A2 uz bola v pohode.
Subjektivne mi to pride, ze trasa cez Slovinsko je dlhsia, ale ked tu citam o problemoch na Lucku, v Trakoscane a Macelji, tak asi je to lepsia trasa, a este aj mytne vyjde lacnejsie :-)
Ale tazko mi to porovnat kedze cestou spat som mal zdravotne problemy a stal som na 7 miestach.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
01. 09. 2007 16:44
Cesta tento rok byla v pohodičce. Odjezd 11. 8. z Michalovcu o 09.00 a příjezd do Boraku (Pelješac) o 23.30. Cesta směr Košice, Miškolc, Budapešť, Goričan, Záhreb, Karlovac, Split, Šestanovac, Ston, Trsteník - 1300 km. Výhoda, že 90% je po dálnici. V Budapešti přes centrum za pomoci GPS. Tunely celkem v pohode.
Domu 26. 8. tou samou cestou za 16 hodin. Menší zdržení na Sv. Roku a pŕed Budapeští na dálnici 3 řetězové havárie (naštěstí jen plechy). I Lučko v pohodě.
A to jsem jel tam v sbotu a v neděli domu. Všem šoférum šťastnou cestu a pohodičku na cestách bez havárií a kolon. thumbs upsmiling smiley
J Hradec - Makarska
sme jeli 23.8 v 18 00 odjezd z JH do N Bystrice pak do Vidne cestou asi 3 opravy vozovky a jedna objizdka BTW sem v Cechach vzivote nevidel ze by se pri opravach silnice menili podklady pod vozovkou.
pruzejd Vidni uplne v pohode za vidni na A2 dost prselo takze se jelo tak 100
v Grazu sem mel odbocit taamhle misto semhle tak sme se projeli asi kilometr na odpocivadlo (ciste nahodou bylo pro oba smery spolecny s podjezdem pod dalnici).
od Mariboru k Marcelj se jelo klasicky 50 na chorvatsky dalnici skoro nikdo za Zahrebem mlha jak krava rychlost stahnuta na 80. je dodelanej zase kousek dalnice navic az do Sestanovace cena 171kun ale na konci chybi privadec do makarsky takze se jedo do Omise a pomagistrale
celkem 1008km , doba jizdy 12h (i se 2h spanku na parkovisti + nejaky zastavky) spotreba 5,8l/100km, prum rychlost 80km/h dle palubniho pocitace (fabia sedan 1,4MPI 4lidi + plnej kufr kramu)

zpatky sme chteli jet 31.8 v 18 00 ale protoze prselo a foukal vitr tak sme odjizdeli uz ve 14 00
pred Omisem sme potkal nakladak co tahnul rozbitej autobus tak sme si uzili par km 30kou nez ho vsichni predjeli, na dalnici zezacatku provoz v pohode po 100km zaclo prset a foukat vitr (omezeni na 80) 20km pred svety rok omezeni opet na 80kmh 15km prednim na 40kmh(zajimalo by me kolik lidi jelo fakt tou 40lou ja jel 100kou a vetsina me predjizdela a ja nepredjel skoro nikoho) u svety rok 4km kolona (1h sme popojizdeli) po vyjezdu ze svety rokzaclo chcat (prset je slaby slovo) (opet 80) pred mala kapela 3,5km kolona (40ka uz ale nebyla) dalsi hodinka popojizdeni pak to bylo celkem v pohode az k zahregu kde byla 6km kolona pred Marcejl 3km kolona (chorvati probirali kufry) do mariboru jedna dlouhakolona co jela tak 50kmh. v rakousku zase prselo. ve vidni sme jeli podle mistniho znaceni z A22 na s1 do Swechatu na A4 a na A23 misto jet furt po A22 a prejet na A23 v Hornu ve 4rano staveli svestky a kontrolovali doklady pak prozmenu zaclo prset ...
udajez z auta 1010km 6.0l/100km 69km/h 14h37m
Prave jsme se vratili ze Zadaru. Prechod Macelj mel mit 2 hodinky zacpu, teda jsme po prvy zkusili Bregana na dalnici A3 na Slovinsko/Jlubljana. Cekali jsme 8 a pul hodiny na Slovinskych hranicich!!! Celnici samozrejme pohodicka, i kdyz musim uznat ze 80% lidi v kolone byli turci a jim podobny, teda Slovinsko musi branit Schengen. Bohuzel odnesli jsme si to i my...
Jdu se konecne vyspat.
Zdravim Vas,tak jsme se vcera vecer vratili z Pagu - Povljany,mel sem z cesty velky obavy dle tohoto fora,ale cesta doslova tezkaja pohodaja.Odjizdeli jsme z Kolína v patek 24.8 v 19:00 tedy na noc a v nejkritictejsi dobu,kdy se stridaji v Chorvatsku terminy.Smer Viden,Graz,Maribor,Záhřeb atd.Prijezd na hranice Hatě cca ve 22hod,čekani 0 minut,prujezd Rakouskem bez problemu,přechod Slovinsko nikde nikdo,přechod do Chorvatska Macelj cca 3minuty,spanek dvě hodky,mytnice Lucko na ukazani projeta pruhem pro autobusy,cekani 0minut,Mala Kapela rano v sobotu v 6:00hod kolona 300m,o hodinu pozdeji Sveti Rok bez kolony,sjezd na Posedarje/Pag cca v 8:30,dojezd Povljana cca 9:30,jel sem uplne v klidku,co kopecek to vyhozeny kvalt,doba ciste jizdy 12hodin,spotreba Opel Astra G karavan 2.0DTI 3.84l nafty/100km,naklady na dalnici 137kuna.Jak rikam opravdu tezkaja pohodaja.
Zpet sobota 1.9. odjezd v 10:30,Mala Kapela cca 3km kolona,hodina cekani,o hodinu pozdeji Mala Kapela naprosto bez cekani,mytnice Lucko cca 10minut,Macelj uzavreny,policie odklanela pres nejake kotěhůlky,dojeli jsme na přechod kde nikdo nebyl jen jedna mala budka,takze bez cekani,kotěhůlky pokračovaly podle navigace až do Mariboru,tam tankování a pohodová cesta už nikde bez čekání,jedna 3minutova curaci pauza,jinak cesta na jeden zatah,misty sem jel i 190,jinak pod 130 sem nešel čistý čas cesty 9:55 hodin spotreba 5.5l nafty na 100km.Nikde cestou tam ani zpet zadny karambol,opravdu to bylo asi velkym stestim a pokud to nebylo stesti,nevim odkud mate ty informace o kolonach a zacpach co tu vsichni uvadite,ale vzhledem ze to bylo vzdy v nejkritictejsi dobu a navic cesta zpet posledni prazdninovy vikend,tak fakt nevim nevim.
Tak z tohto cloveku vlasy vstavaju :-o}
Ale inak v spravach na HAKu Bregana velmi casto exceluje smiling smiley
To uz radsej ist Karlovac - Novo Mesto (cez Metliku) resp Vukova Gorica - Novo Mesto. Utrpnych 67 km cez serpentiny. Ale aspon netreba cakat na Lucku.
Inak podla google maps je usek H1 v Slovinsku obojsmerny, tak to musi byt tiez des.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 09. 2007 18:53
...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (08. 03. 2008 21:14).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 09. 2007 20:01
Zdravím všechny. Tak už to mám také za sebou.thumbs down
Z Týna na Vltavou jsem jel do Gradacu. Odjezd ve čtvrtek 23.8 ve 2:30 hod. Cesta přes Halámky, Víden, v Chorvatsku po dálnici až do Sestanovace. Cesta pohodová, rychlost na dálnicích okolo 130-140 km/hod, 1097km za 12,5 hodiny. Jediné co se nějak nepovedlo byl sjezd z dálnice v Sestanovaci. Chybí jim tam dodělat spojnici s pobřežím, takže jsem musel po šílený silnici až do Ploče a pak se vracet.
Zpátky odjezd z Gradacu v sobotu 1.9 v 8:00 hod. Poučen jsem zvolil cestu při pobřeží do Splitu a až pak po dálnici. Cekal jsem provoz adekvátní sobotě, ale byl jsem mile překvapen. Dokonce i Omiš byl volně průjezdný. Před Sv.Rokem jsem se dostal do 7 km kolony a dalších 1,5 hodiny jsem si hrál se spojkou při 5-ti metrových popojíždkách. Po projetí Sv. Roku už jsem byl rozhodnutej z dálnice sject s tím at si jí chorvati nechaj, když v rádiu hlásili že dál už je provoz plynulý a na Lučku je kolona jen asi 500 m. Tak jsem jim dal ještě jednu šanci a zůstal na dálnici. Musím říct, že jsem toho nelitoval, cesta opravdu volná, skoro jsem se až podivoval kde jsou ty auta, co stály v koloně přede mnou. Na Lučku to nakonec nebylo ani těch 500 m, spíš tak 100, čekal jsem asi 10 minut.
Stěstí jsem měl za Záhřebem, kde byla na tom novém úseku dálnice totální zácpa, chorvati jí uzavřeli a nás odklonili na nějakou novější a asi pro tyhle situace postavenou silnici. Po té jsme tu kolonu hladce objeli a na přechod Krapina přijeli po té staré původní silnici. Dál už cesta probíhala bez problémů, jako by ani nebyla sobota. Dokonce i Spielfeld byl prázdný, což tedy na cestě z Chorvatska fakt nepamatuju. Domů jsem přijel ve 22:15, takže cesta trvala 14:15 hod a měřila 1073 km. Po dálnicích už jsem jel rychleji 150-170 km/hod, cesta byla příjemná a za slunečného počasí. Nebýt toho zdržení u Sv. Roku, řekl bych že to byla jedna z nejlepších a nejpříjemnějších cest zpět. Průměrná spotřeba byla 8,3 l/100 km, ale na tu já stejně moc nehraju. Požitek z jízdy nadřazuju pár ušetřeným korunám.
Jinak jsem se tu někde dočetl o zkušenosti s modrým policejním passatem v Chorvatsku. Já mám zkušenost zase s černým superbem. Tedy ne osobní, postiženou byla italka ve stříbrné alfě a dostihli jí na pumpě. Jestli si dobře pamatuju, SPZ toho superba byla ZG-960-NG. Nadupaný ale asi moc nebude, protože neměl elektrony a ty jsou u vyšší motorizace standartní výbavou. Překvapilo mě, že ho řídil chlap v civilu.
Dal bych sem i fotku, kdyby zrovna moje dcera neměla v té chvíli nečekaný pokles IQ. Podal jsem jí foták se slovy "vyfot nenápadně tamhleto černý auto". Bohužel vyfotila černé Audi A6, které zrovna odjíždělo od stojanu a projíždělo okolo. Asi se jí líbilo víc.grinning smiley
Příští rok to vidím asi na Pelješac. Nejedete někdo posledních 14 dní v srpnu někam do těch míst? Mohli by jsme tam zajít na pivčo smileys with beersmileys with beer

P.S. Ještě dodám, že všechny poplatky (mimo 0,75 eura ve Slovinsku), benzín, občerstvení na benzínkách atd jsem platil kartou VISA elektron bez nejmenších problémů. Udělal jsem to tak poprvé a budu to tak dělat už navždy. Byl jsem blbej, když sem se tomu dřív bránil.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil valeri (02. 09. 2007 20:21).
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 09. 2007 20:44
...



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (08. 03. 2008 21:13).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
02. 09. 2007 22:37
Dnes Bregana ve směru HR - SLO cca 5 hodin čekání. Děs běs. Holt konec prázdnin.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 09. 2007 08:41
valeri: dodelat sjezd z dalnice v Sestanovaci? To si delas srandu? Vzdyt ta cesta je tam nekolik set let a letos navic s novym povrchem, rozsirena, pohodova....
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 09. 2007 10:16
astor napsal(a):
-------------------------------------------------------
>
> Nazpět jsme jeli v pátek 17.8. v 10: 00 z
> Pelješace. Po Makarské žádná sláva a přímo město
> pěkně zarvané. Dojeli jsme do Omiše , prošli si ho
> , poobědvali a v 15:00 výjezd směr ČR. Rádio i
> info panely hlásily 6,5 km frontu před Svetlym
> Rokom. Když jsem to věděl , za Zadarem jsem uhnul
> na Maselnica a koukám že to lze podle mapy objet
> přes hory po krásné vyhlídkové turistické silnici
> a napojit se zas za Setl. Rokom .
> To jsem si dal- vyšplhali jseme se nad tunely a
> viděl pod sebou ty hrozný stojící fronty co se ani
> nehly. Modré nebe , krásné hory - pohádka.
> Najednou ovšem skončil asfalt a začala šotolina.
> Myslel jsem že to bude jen krátkodobě ale ouha. 30
> - 40 km přes hory totálně terénem. Tak pro Jeep
> .Sice fantastická příroda a nikde nikdo ale kolem
> cesty jen tabule pozor miny ! Cestou nahoru kola
> pořád jen hrabala a dole co jsem sjížděl bych
> nikdy nahoru autem nedal. To bylo tak pro OFF
> -Road 4x4 - možná. Cesty jako od traktoru ,
> zrcátkama jsem rozhnoval křoviny. Tam asi nikdy
> žádný Čech nebyl.
> Po nájezdu na dálnici zase samá kolona , Slovinsko
> zarváno už od poslední mýtnice v HR


...ale byl hot smiley Taky jsme to projížděli (z vnitrozemí směrem k moři) a bylo to nádherné. Cestou nahoru jsme potkali v protisměru autíčko čecháčků. (pravděpodobně stejně bláznivá rodinka jako migrinning smiley ) Ten pohled u kapličky a po okolí stál za to.Chorvatské hory jsou nádherné.
Pro info... Off road nemáme, jeli jsme 1.3 škoda felicia combi a zvládala to skvěle.
Má niekto skúsenosti s cestou cez Bosnu?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 09. 2007 17:06
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jediné co
> se nějak nepovedlo byl sjezd z dálnice v
> Sestanovaci. Chybí jim tam dodělat spojnici s
> pobřežím, takže jsem musel po šílený silnici až do
> Ploče a pak se vracet.
>

Chlape tos asi spal na volantu ne ??? spinning smiley sticking its tongue out To se nedalo prehlidnout vsude byly cedule Brela, Makarska a po krasne rozsirene opravene ceste se sjelo na magistralu nad Brelou. Zpet to same za Brelou nahoru a hura na dalnici. Dokonce i na te magistrale na te krizovatce nad Brelou jsou velke cedule na ZAGREB A1 se symbolem Dalnice. spinning smiley sticking its tongue out Jsem jel do Gradacu 12.8 a vracel jsem se 23.8 a urcite to bylo znaceno dobre. grinning smiley

--
TomKa
DDD
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 09. 2007 19:38
Zdravím všechny cestovatele.
Odjezd 24.8.2007 v 1,20 z Milevska (Jižní Čechy) na ČB (benzin + rakouská dál.známka á 230Kč) na Linz(168 km) -Lizen- Triben - Klagenfurt-Lobelpas(445km)-Krajn-Lublan-Ribnica-Kočevlje(566 km)+benzin -
- odtud cca 30 km do Chorvatské Delnice po mé pravidelné cestě,
ale pokusili jsme se jet po Slovinské silnici 217 a 912 a měli jsme cca po 45 km vyjet do Chorvatska kousek od Bosijeva.
Leč človek míní, ale objíždka po ujetí pohodových 20 km nás vedla asi 20 km po šotolinové silnici široké tak 3m (výhýbání se nákladáku byl zážitek) - rychlost max 30km/h = vyjeli jsme kousek od Črnomelu - odtud na Bosijevo již v pohodě, na hranicích nám dali razítka do pasů (to jsem několik let nezažil). Odtud po dálnici bez čekání u tunelů (pátek dopoledne) do Pakoškaně = zde odpočinek a koupání až do večera.
Na noc cesta na jih ( další schrupnutí v Omiši a Drveniku). Ráno pokračování dál se zastávkou u mostu před Dubrovníkem, prohlídkou Cavlatu, objetím Boky Kotorské do Černohorské Budvy-Bečiči (cca v 11,00).
Pobyt v pohodě, krásné počasí cca v noci od 22 st.C ve dne zlehka nad 30.
DDD
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 09. 2007 20:31
Cesta zpět
Odjezd z ČH z Bečiči v sobotu 1.9.2007 v 9,18.
Po ujetí 31 km přejezd trajektem přes Boku K. za 4 Eura. Byli jsme první kdo se nedostal na přistavený trajekt, ale následujíci cca za 10 minut.
Srovnání objezdu a trajektu : Trajekt = 4E a cca 20 minut, objezd = delší cesta o 25 km v čase cca 30 minut.
Hranice: čekání u Černohorců asi 5 min, ale u Chorvatů asi 30 min. Dál okolo Dubovníku, Bos. hranice u Neumu bez čekání (resp do 5 min) -
na Metkovič (191 km) (čekání cca 20 min) a dál v 13,40 cesta přes Bosnu a H.- značení dostatečné, kvalita silnice snesitelná, benzinky každých 10-20 km, ale terén = 200 km= samá zatáčka, průjezdy průsmyky i nějaké pohoří. nejhorší jsou ,ale omezení na 40tku jak ve vesnicích a zatáčkách + asi 5x měřící policie. Měl jem ovšem neuvěřitelné štestí, rychlosti jsem na mnohých nýstech nedodržoval až o 40 km, ale přežil jsem. (2x zastavili auto přede mnou, které jsem právě dojel, 1xdcery v aute rozsypaly sušenky = takže jsem zpomalil, koukal co se stalo+ nadával, 1xměli odstavených dost aut a zrovna neměřili.
Výjezd z Bostny v Gradičce (520 km) v 18,40 = po 329 km po 6 hodinách ostré jízdy, s jednou cca 10 min přestávkou na benzín a na WC.
Dál po dálnici A3 (44Kun) jsme to vzali východně od Záhřebu po A4 do Varaždinu(asi 24 kun) a směr Slovinský Ptuj a Maribor (712km) (výhoda vyhli jsme se přetížené mýtnici a hranicím na konci A2. Zajíždka dle mapy jen asi 3 km a cesta v pohodě (na hranicích před námi asi 3 auta).
Dál přes Šentilj (benzín)(808 km) v 21,10, Grac (850km) po A9 - první placený tunel = 7,5E projíždím , druhý objíždím před Lizen (975km), Linz(1075 Km) v 0,55
přes D.Dv.(1142 km) 1,43hod do Č.Buděj.(1184km) v 2,10 hod. Zde rodina na noční nákup do obchodáku a já cca 1,15 hod chrupal nebo´t od Šentilje jsem jel bez zastávky. Poslesních 61 km již domu v pohodě.
Suma Cesta zpět 1245 km, ale cestu přes Bostnu bych si do budoucna hodně rozmýšlel hlavně z důvodu rizika pokud od policie - možná v noci je to riziko menší.
DDD
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
03. 09. 2007 20:37
Daffy napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Má niekto skúsenosti s cestou cez Bosnu?

Viz předcházející příspěvek = Bostna po trase: Metkovič, Bugojno, Jajce, Banja Luka, Gradiška = 329 km = 5 hodin+ 50 min čistého času (bez zastávky)
resp. asi o 2 km méně a 5 ti minut na korekci jednoho chybného odbočení
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 09. 2007 09:08
No tak nevim, pročetl jsem to tu a prý je na té silnici od Sestanovace k pobřeží nový povrch a prý tam trefí i malé dítě. Mě se nějak nezadařilo. To neva, zas tak hrozná zajíždka to nebyla, příští rok to zkusim znova smoking smiley
Tak nevím Valeri, ale asi jste museli po sjezdu z dálnice v Šestanovaci blbě odbočit a zavedlo vás to vnitrozemím dolů na jih do Ploče. Na Brela/Makarská a myslím, že tam je na směrovce i Dubrovník, je to dobře značené (na první křižovatce při výjezdu z přivaděče se odbočuje vlevo). Silnice má opravdu nový povrch a na Magistrálu na pobřeží nad Brelou to není víc než 10 km. Jak píšeš i o cestě zpět, tak jste museli za Brelou zase minout odbočku vpravo na Šestanovac. Mohl sis ušetřit tu zdlouhavou cestu po Magistrále až do Splitu.
Franta
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 09. 2007 10:40
Franta PM napsal(a):
...na první
> křižovatce při výjezdu z přivaděče se odbočuje
> vlevo...

To máš svatou pravdu, dokonce mě doleva posílala i navigace. Jenže všechny značky doleva byly přeškrtaný a přikázaný směr jízdy směr Makarská byl doprava. Tak čemu věřit? Já myslel že to má nějaké opodstatnění, že tam třeba něco opravujou apod, tak jsem dal na ně. Ale nebyl jsem za pitomce sám. Potkal jsem cestou německý zájezdový autobus a pár poměrně luxusních aut a to v takových končinách, kde byste je nečekali. A i za mnou jelo dost aut. Možná mi celou cestu nadávali kam je to vedu. Celá rodina jsme se ale shodli, že prostě jiná možnost kudy jet nebyla. Třeba to jen dočasně na pár hodin uzavřeli a já to zrovna trefil.
Možná tam byl opravdu nějaký problém. Mohl by to potvrdil nebo vyvrátil někdo jiný, kdo tam v té době také jel. Ono ale někdy není nutné věřit všemu co Chorvati uvádějí. Já měl podobný pech v polovině června. To ještě nebyla otevřená dálnice do Šestanovace. Na Dugopolje jsem se rozhodl, že na Makarskou přece nepojedu přes Split a Omiš, ale vrátím se bo Brnaze a vezmu to po staré na Čista Provo. Na Dugopolje na kruháči jsem se nevšiml, že u výjezdu na Knin je směrovka na Makarskou a Dubrovník přeškrtnutá. "Chybu" jsem zjistil až po 15 km v Brnaze. Tam jsem se toho všiml. Odchytil jsem tam pekaře (bylo 3 hodiny v noci) a ten tvrdil, že je tam staveniště dálnice a musím se vrátit přes Split. Tak jsem poslechl, projel Split i Omiš, před Brelou zjistil, že v opačném směru to mají také označené jako zavřené a když jsem to na pláži konzultoval s krajany, tak jsem zjistil, že v té samé době oni jeli celou trasu z Karlovace až na Makarskou po staré. Přeškrtnutou ceduli v Brnaze prostě ignorovali a bez problémů to projeli. Co k tomu dodat.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 09. 2007 12:09
valeri napsal(a):
-------------------------------------------------------

> To máš svatou pravdu, dokonce mě doleva posílala i
> navigace.

No nevim pises ze jsi jel 23.8 ve 2 rano z CR, nevim v kolik jsi byl v Sestanovaci. Ja jel v ten den opacne a najezd na dalnici podle listku mam v Sestanovaci 22:40. Mel jsi v navigaci i novy usek dalnice ? Ja ne a proto v techto pripadech prikazy navigace absolutne ignoruju, protoze podle ni jedes de facto po poli a ona se snazi 'korigovat' tvou polohu na nejblizsi znamou cestu pokud je v dosahu. Timto chovanim te pak muze totalne dezorientovat. Ale jak rikam 23.8 kolem 22:40 ve smeru od more nebyl absolutne zadny problem se znacenim v Sestanovaci a v opacnem smeru (tzn. tvem), to taky na zadny problem nevypadalo soude podle mnozstvi protijedoucich aut.

Ale to nic, zase jsi poznal mista, ktera uz pristi rok neuvidis pac, to uz urcite trefis. A troska kufrovani nikoho nezabije spinning smiley sticking its tongue out

--
TomKa
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 09. 2007 12:57
Tak jsem se konečně trochu vzpamatoval z toho šoku po návratu do zimní krajiny.
Odjezd dle plánu v 21:30,kousek od Brna(Kuřim).Začátek cesty začalo dosti silně pršet,takže opatrná cesta směr Mikulov(bouhžel před Mikulovem těsně před nonstop benzinkou nehoda,mrtvý cyklista,špatně označené místo policisty,málem jsem projel kužely které tam stály.),hranice čisý průjezd,dále směr Vídeň,cesta nic moc.Přes Videň v pohodě,ani jsem nepoužil zkratku publikovanou na fóru(někdy příště),nájezd na dálnici směr Graz,stále pršelo a místy hustá mlha,takže rychlost do 120 km/h.Cesta až na počasí v pohodě,průjezd Slovinskem,v Mariboru jsem dotankoval benzín(benzínka až na výjezdu z Mariboru po po pravé straně,hned za hranicemi byla velká fronta),na hraniciSLO/HR bez problémů,kontrola zn.Passat,Audi,BMW(viz jiné fórum). Hned za hranicemi pauza na bagetku a energy nápoj+ čůrpauza.(cca 30 min.) a frčíme dál,chorvatští celníci jenom mávají a najíždíme na novou část dálnice směr Zagreb.Zaplacení mýtného 35Kn na konci úseku a jedeme dál.Nájezd na dálnici směr Split po projetí mýtnice Lúčko(bez zdržení).Cesta bez problémů,rychlost 120-140km/h,menší úsek dálnice zrychlení na 190 km/h,naštěstí zpomalení v pravou chvíli,protože policija z parkoviště měřila.eye popping smiley.cca v 5:00 odpočinek na odpočívadle(popsané ve fóru,musí se přejet přes dálnici po mostě,jsou zde prolézačky pro děti atd.)Po 20 min.pokračování na Split,cestou ještě 2 pauzy ,jednou cca 45min.jsem si zdřímnul,podruhé jsem zastavil 180 km před Splitem,doplnění těkutin,WC.Poté po dálnici až do Šestanovace,zaplacení mýtného 171Kn( možno i platby eurech),sjezd do Brely a první krásný pohled na otevřené moře.Pokaždé se na tento nezapomenutelný pohled hrozně těším.yawning smiley.Dále po magistrále podél pobřeží až do Gradacu.Příjezd v 12:00.Vzdálenost 990 km, 14,5 hod cesta včetně přestávek(2 hod),spotřeba 8,4(počítač).Cestu zpět napíši později. smiling smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 09. 2007 13:27
Zdar Martine, vitej doma spinning smiley sticking its tongue out

Dik za tipy a rady ohledne Gradacu. Ja jsem jel presne inverzne 21:30 z Gradacu a v 11:00 jsem byl v Opave. Tak pocitam ze jsme se mijeli nekde u Zagrebu smiling bouncing smiley u motorestu Plitvice jsem stal kolem 02:30.

Cauky.

PS: Co pocasi vyslo ti ? My se tam malem upekli smiling bouncing smiley

--
TomKa



Upraveno 2krát. Naposledy upravil tomka (04. 09. 2007 13:32).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 09. 2007 20:13
tomka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Zdar Martine, vitej doma spinning smiley sticking its tongue out
>
> Dik za tipy a rady ohledne Gradacu. Ja jsem jel
> presne inverzne 21:30 z Gradacu a v 11:00 jsem byl
> v Opave. Tak pocitam ze jsme se mijeli nekde u
> Zagrebu smiling bouncing smiley u motorestu Plitvice jsem stal kolem
> 02:30.
>
> Cauky.
>
> PS: Co pocasi vyslo ti ? My se tam malem upekli
> smiling bouncing smiley

Čau,díky za uvítání a za SMS z HR,cesta tam v pohodě zpátky totálně zacpaná HR/SLO hranice cca 2 hod čekání.vzpomněl jsem si na tebe cestou,ale pauzu jsme si udělal za hranicí SLO/HR ,takže kolem motelu jsem prosvištěl dál k moři:počasí bylo super 30-35 st,nedalo se ani u moře pořád ležet,pouze v pátek odpoledne se zatáhlo a spadlo pár kapek.Zase jsem se trefil do termínu.Asi mám na to štěstí a to jezdím pokaždé v jiném termínu.Měj se fajn.a co byl jsi na nějakém výletě nebo jste se jenom smažili?
mm
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 09. 2007 18:49
Ahoj vespolek, konečně sem našel chvilku a podle poznámek sepsal cestu. Takže: Odjezd 15.8. 16:00 Turnov první problém Praha nájezd na D1 Chodov – zúžení do jednoho pruhu zdržení 35min dále cesta po D1 až do Brna jakžtakž v pohodě, jednoznačně tam i zpět nejhorší část cesty je naše D1 přeplněná kamiony. 19:10 dotankování paliva a večeře na benzince v Mikulově, 19,40 přechod do Rakouska bez problému, naši celníci jen mávli rukou a rakouský v budce vůbec nebyli. Dále cesta směr Vídeň téměř žádný provoz-pohoda. Vídeň jsme objeli podle Midaxovi mapky a návodu a opravdu super – mockrát díky Midaxi!!! Po rakouské dálnici cesta bez problémů, na dvou místech zúžení, ale zachovány dva pruhy takže pohoda. Co mě v porovnání s uzavírkama u nás překvapilo, že makali i v noci, rozsvícený halogeny a makali. Do Slovinska jsme přijeli 23:10 – hranice bez problému, jenom mávli rukou, hned za hranicemi dotankování a kafepauza. Ve Slovinsku dvakrát měřili puškou, ale naštěstí jsme jeli dle předpisů. Hranice v Macelji také v pohodě Slovinec tam vůbec nebyl a Chorvat telefonoval takže jsme ho nezajímali. Z Macelje do Karlovace po dálnici dále po staré cestě v Noci takže pohoda, ve Kníně jsme byli ve 4:00 a do 6:15 jsme se prospali na parkovišti u řeky. Potom jsme pokračovali nonstop až k Neretvě-(pauza a nákup ovoce) v Cista Provo měřili rychlost puškou, ale byli z daleka vidět- příjezd na Pelješac do Pještaty 11:50. Cesta zpět-28.8. hodně podobná akorát že od Zagrebu do Grazu dost pršelo takže max. rychlost 100km/h (va Slovisku opět měřili na třech místech) a další šok doma při zasávce na pumpě ve Velkém Meziříčí – venkovní teplota 7st.C to byl celkem šok z léta rovnou do podzimu. Tak letos to máme za sebou tak zas někdy.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 173
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.