Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
04. 07. 2010 16:11
Ahoj , tak dnes ráno návrat z Živogošče-Mala Duba.... , cesta tam odjezd ve středu 23.6. navečer přes Poštornou, dále bessyho trasa směr Graz , ve Schricku napojení na dálnici s objetím Vídně,dálnice v tento den prázdná, poté po odbočení na 138 km rak.dálnice na ma´dary drobné zdržení na semaforech-Kálocfa-cca 5 minut, na starém Goričanu bez problémů, dotankováno LPG-nonstop benzina a poté až na sjezd Šestanovac skoro prázdná dálnice.Cesta zpět tuto sobotu navečer výjezd z Živogošče, dálnice opět až po Lučko s malým provozem , na mýtnici platba bezhotovostně kartou, všem kdo ještě nezkusili a bojí se vřele doporučuju, pokud náhodou vznikne drobný problémek-u mne špatně dotlačený lístek-přijde obsluha a pomůže, jinak i na běžné platbě cca 2 minuty čekání, poté opět na starý Goričan , tady zastávka a rychlý úprk kvůli komárůmsmiling smiley , opět šťoura madarský celník-na dotaz alkohol-cigarete sděleno že nic ale moje čtyři dny neoholená tvář a půlnoční čas ho vedly k rozhodnutí-vystoupit-otevřít kufr.Neomylně ukázal na první flašku a co toto-já že prošek a že to suvenir..., no maďar, nepochopil , zavolal na kolegu a ten pokýval že jo...yawning smiley , ještě že tak protože pod tím bylo dalších šest litrů orahovice, citrusovky, myrty,další prošek... no na malou výstavu pálenek.další cesta bez problémů ,po vjezdu do Vídně jsem odbočil na prvním odkazu na CZ a poté už směr Praha-Brno a opět mne vyhodilo ve Schricku, dále směr Reintal-Břeclav , jak píše Smety, u Poysdorfu rojení policajtů , na třech křižovatkách ale nějakých přikázaných směrů jsem si nevšiml...

No a jinak co mne ještě mapadlo ..., cestou tam jsem neviděl u silnic-dálnice ani jedno odstavené auto , zato cestou zpět snad čtyři+ jeden český autobus a kolem něj lidi -někteří s hlavou v dlaních,tak nevím jak dlouho už se pekli ma slunci takže tímto v duchu děkuju mojemu 17 roků starému autíčku za šťastný návrat...., tož tak yawning smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 07. 2010 07:01
Ahoj , včera návrat z Černé Hory . Cesta HK-Znojmo-Vídeň-Graz-objezd dálnice Slovinsko ( v Ptuji je to značené na Zagreb,nelze zabloudit ) - Záhřeb - stará silnice na Plitvice ( nocleh ) a dál na Šestanovac , Vrgorad , Ploče , Dubrovník , Boka Kotorská . Naprosto bez problémů , myslím , že dálnici v Chorvatsku od Karlovace budu nadále vynechávat . Z Karlovace dolů luxusní prázná silnice , možná to po dálnice bude o hodinku rychlejší , ale nám to vyhovovalo . Jestli někdo v Hradci Králové a okolí má zájem o rakouskou vinětu ( 10 denní ) značená 4.7. , napište na teclovi@o2active.cz .
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 07. 2010 07:48
Ahoj. Včera opět úspěšný návrat z MNE po klasické trase. Problémy na přechodu Bih-HR -Crveni Grm-Mali Prolog (asi milion bosánců se rozhodlo jet k moři), hodina poposunování v koloně. Měření HR policie v Ravče na klasickém místě mezi ploty. A1 bez problémů. Hranice HR-SLO asi 20 min čekání. Pak v koloně na dálnici a po dálnici bez problémů do A. Na obou stranách SLO dálnice kontroly vinět. Rakousko A9 - 1 omezení na 80 km, A2 3 omezení na 80 km kvůli pracem. Vídeň v koloně (rakušáci se vraceli z víkendu) asi za 20 min. Kvůli požárním oslavám v Poysdorfu objížďka po B47 směr Grosskrut,Reintal,Poštorná,Břeclav, tam na D2 a dom. Cesta přes Reintal o 7 km delší než přes Poysdorf, ale celkově rychlejší, do opravení Vídeňské tamtudy budu jezdit, Musím však vychytat Břeclav, bo tam bývají velké kolony. Jediná nehoda, kterou jsem po celé cestě viděl byla právě v Břeclavi na křižovatce u hostince U Dyje
Všem pohodovou cestu
Mike
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
05. 07. 2010 15:25
Ahojky, dnes v 01,30 hod. návrat z Korčuly. Odjezd přímo z Vela Luky v 11.00 hod. trajektem a pak přes Pelješac- Ston-Ravča ( vjezd na dálnici)- Zagreb-Maribor-Graz-Wien-J.Hradec. Cesta absolutně bez problémů, plynulá. Žádné kolony, opravy na silnici ap. Poplatky placeny v hotovosti dle ceníku stáhnutého z netu. Ve Slovinsku i za deště místní POLICIE kontrolovala dálniční známky-jinak fakt v poho. Pokud někoho zajímají poplatky, tak do Zágrebu 42 Kn, ze Zágrebu do Ravči 187 Kn ( do Šestanovce 171 Kn), ceny PHM v Chorvatsku -eurodiesel 8,15 Kn.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
06. 07. 2010 12:36
včera návrat z chorvatska.Vyjeli jsme 25.6. v 20 hodin na trase Prostějov-Brno-Bratislava-Csorna-Sárvár-Kezsthely-Nagykanyzsa-Letenye (stará cesta č.7)-Goričan-Zagreb-Split-Makarska.
Do Madarska nuda,od Bratislavy do Csorny naháněčka s kamiony a autobusy,rozhodně se nejelo 30 v obci a 70 mimo obec.Za Csornou jsem odbočil na Sárvár a ne rovně na klasiku do Szombathely.Od této chvíle sem jel prakticky sám až do Goričanu.Celnice na "starém" Goričanu zcela prázdná,celníci se ani nenamáhali dát razítka (bylo 2 hod. ráno).Odpočívadlo u Varaždinu přeplněné,na Lučku jen pět aut (cca 4 hod.ráno).Dálnice A1 zcela bez problému, a tak z nudy jsme sjeli ve Splitě na magistrálu až do Makarské.Dojezd v 10:30 h.Cesta zpět 5.7. , přes den v podstatě to samé:bez problému a front.Sám se divím,jak to šlo dobře.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 07. 2010 08:15
Ty kamiony si naháněl ty nebo oni tebe.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 07. 2010 09:47
Návrat dnes v noci o půl jedný ráno. Ve Slovinsku před Mariborem zavřená dálnice směrem domů. Nekustečný 12ti km kolony, po třech hodinách čekání mě to přestalo bavit, tak jsem uhnul na Ptuj a pak zpátky do Mariboru a pak už se jelo krásně až domů. Ale tři hodiny navíc byly trošku mimo plán. Jinak vše OK :-)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
07. 07. 2010 13:42
rudla napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ty kamiony si naháněl ty nebo oni tebe.


oni měsmiling bouncing smiley .Donutili mě předjet dva autobusy najednou jedoucí stovkou v sedmdesátce,následně je předjeli taky.Kamiony v Madarsku nejsou rozhodně žádná brzda provozu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 07. 2010 10:49
karyon: stál sem tu kolonu taky,male asik jen 10 minut, od kaiomáka vedle sem se dohmátl že ta kolona má asik 10 km a pořád stojí takže sem se doštouchal ke sjezdu a objel polnima cestama a napíchl sem se za nehodou. ztráta asik 40 minut a 25km což jde.

jinak sem odjíždel v sobotu 19:15 hod z Olomouce a jel trasu. Brno-Mikulov-Víden-Graz-Maribor-Ljublana-Ilirská Bistrica-Rijeka-Ostrov Krk -Baška. příjezd 4:25hod. cesta bez jedinýho černýho puntíku jelo se uplně suprové. cesta zpět výjezd uterý v 14:00hod z Bašky, dojed do Olomouce ve středu v 0:15 jedna cesta 763km
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
08. 07. 2010 13:11
Takze jsem jel poprve. Cesta tam 25.6. hned po praci v 17:00 odjezd. Po ceste jsme nabrali dalsi dva ucastniky zajezdu a z brna jsme vyjizdeli kolem 18:30. Pres slovinsko objizdkou dalnice bez vetsich problemu i pres spatne odboceni za mostem v murrecku. Do lennartu jsem se dostal jinudy. Ve 4 rano jsme byli u sibeniku, kde jsem si dal 40 minut odpocinek a pak smer Omiš kde sme byli tusim kolem pul devate.

Cesta zpet byl ale horor smiling smiley. Rekli jsme si ze pojedeme na plitvice, kde prespime a druhy den dorazime zbytek. Rano v 9:00 jsme vyjeli a po ceste se dohodli na tom ze radeji pojedeme do slovinska podivat se do jeskyně v postolnaje. Ja chtěl sjet z dalnice už ani nevim kde a jet podel pobrezi, kamarad ale našel v atlasu super zkratku, rikal sem ze to bude pres hory a on ze to bude dobra cesta. Dal jsem na nej, ale doted toho lituji smiling smiley. Cesta pres chorvatske hory a venkov trvala asi 3 hodiny. Cedule 3km zatacek a nezpevneneho povrchu stridala hned dalsi s dalsimi 5km tech samych zatacek a takhle celych cca 80km. Pripadal sem si jak jezdec rallye a tolikrat jsem volantem na 100km jeste nezatocil. Krajina nadherna - to se musi nechat. V postolnaje jsme byli v 18:00 a uz nemelo smysl jet na jeskyně. Domluvili jsme se že teda pojedeme k triglavu, kde u jezera najdeme ubytko a prespime. Cesta tam opet nadherna. Krasna krajina, cesticky uzke tak akorat na meho voyagera, z druhe strany vzdycky sraz 200 a vice metru a opet tisice zatacek. U odbocky na triglav jsme byli asi ve 21:00. Zde se plan opet zmenil a rozhodli jsme se jet rovnou domu. Tesili jsme se na pejska a kazdej uz toho mel plny brejle - ja asi nejvic. Unava se pomalu zacala dostavovat a ja se musel vykoupat v ledovem slovinskem potoku, kdesi uprostred hor. Perfektne me to osvezilo a dojel jsem zbytek cesty s jednou 40 minutovou zastavkou az zpet do Brna. V 5 Rano jsem padnul do postele jako spalek grinning smiley.

Cesta nadherna. Slovinsko naprosto uzasne a jsem rad ze jsem tu cestu absolvoval. Ted vim, kde budu travit pristi dovolenou. Na jeden den toho bylo ale az prilis moc. Mam plno nadhernych fotek z cesty, zastavoval sem vsude kde se mi to libilo a fotil smiling smiley.

Pouze pro poradne dobrodruhy, kteri se chteji kochat hezkou prirodou, minimem civilizace a je jim jedno ze misto 12ti hodin pojedou 20 grinning smiley.



Upraveno 5krát. Naposledy upravil Libor M (08. 07. 2010 13:18).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
09. 07. 2010 23:48
Pro Libor M: Dalo by se to projet s obytňákem? Myslím spíš na šířku a možnost vyhýbání se protijedoucích aut. Kopce a zatáčky nevadí........zabloudili jsme a projeli jsme toho dost, abychom se nebáli. Ale šířka a výška je občas problém. Děkuji.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2010 10:26
Libor M: thumbs upthumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2010 16:51
Chtěla jsem zeptat,jak se jede po staré cestě ve Slovinsku jestli je to pěkně značený a nenažene nás to někde na dálnici?A ještě jaká je cesta přes Plitvice je tam hustý provoz?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2010 16:56
Přes Plitvice není hustý provoz, jede se tudy pěkně (teda alespoň v noci).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2010 21:01
Před týdnem Karlovac -Šestanovac paráda , jedno auto na 5 km , parádní silnice , jeli jsme většinou pohodu 100-110 km/h , podle mne tak oproti dálnici max. o 1 hodinu delší , ale neskonale atraktivnější a na spotřebu paliva příznivější .
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2010 21:05
crhi75 napsal(a):> Chtěla jsem zeptat,jak se jede po staré cestě ve Slovinsku jestli je to pěkně značený a nenažene nás to někde na dálnici? A ještě jaká je cesta přes Plitvice, je tam hustý provoz?
------------------------------------------------------

Co myslíš tou "starou cestou přes Slovinsko"?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2010 21:37
Dnes jsme se vrátili z Pagu. Do Chorvatska jsme vyjížděli v pátek 2.7., ve Vídni jsme byli ve 21hod. a byla v pohodě průjezdná. Slovinskou dálnici jsme objížděli na Mureck, Lenart a Ptuj. Na chorvatských hranicích byla asi 5km fronta, takže asi hodina zdržení.
Zpátky jsme z Pagu vyjížděli v sobotu ve 3h ráno a cesta byla naprosto v pohodě - bez front, dokonce i Vídní jsme profrčeli bez stání (kolem 12hod).
V opačném směru na chorvatské dálnici to byl po ránu mazec. Hodně bouraček a 10km fronty poblíž Zagrebu.

crhi75 - v Ptuji hodně kruháčů, byli jsme rádi, že máme navigačku. Hlavně cesta zpět se nám zdála hůř značená. Jinak silnice docela rozbité mezi Lenartem a Trate. Místama je tam 40tka, i to je někdy moc pokud jste pořádně naložení:-)) Ale pořád lepší, než platit za dálnici...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Sysi (10. 07. 2010 22:02).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
10. 07. 2010 21:54
dnes jsem přijel z Čiova cesta přes Maďarsko bez problémů, ale cestou bylo vidět, že směrem k moři plno. Na mítném ve směru k moři několik km fronta.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 10:02
tak jsem se také včera vrátil z Puly a jen pár poznatků
- hned za přechodem Rajka klasická policejní kontrola - řidičák,občanka a samozřejmě dálniční známka
- přes HU prvních a posledních 30 km dvě a dvě omezení oprava cesty (dost drsné)
jinak těch zbývajících 150 km "celkem" ujde
- chytnul jsem se brněnského autobusu no chvílemi jsem nestíhal ve 30 to někdy šlo i pře 100
takže i přes ty 4 semafory (oprava cesty) za 3 hodinky jsem byl venku
- přes Slovinko těch 10 km bez problému a beze změn
- v Chorvatsku stáli dvakrát policajti a vždy jsem dostal echo od protijedoucích aut ctěli kontrolovat ale jak uviděli českou značku tak jen odmávli
ať pokračuji dále
- Istrii jsem projel zprava, zleva i středem akorát nevím za co chtěli před Umagem 14 kun tech 12 kun co chtějí při výjezdu z Puly to je v pořádku
ale nahoře? Až bude dálnice hotová celá tak to bude frkot.
- dálnice Rieka - Varaždin bez problému.

Počasí bylo suprové po celou dobu jen z rána pár obláčků
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 10:08
Policejna kontrola za prechodom Rajka bola v smere do HR (teda u Madarov), alebo po ceste spat (teda u Slovakov) ?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 10:22
Tiež by ma zaujmala ta kontrola za Rajkou.Máš osobák,alebo niečo väčšie ako D1?
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 10:26
při cestě tam hned v prostoru mezi bývalýma celnicemi mě brali
(klasické auto)
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 11:43
Rohal, prvé čo ma napadlo, že ti madari kontrolovali dialničnú známku na M15ke. Potom som si uvedomil, že madari dialničné známky nemajú. Takže Ta museli kontrolovat Slováci. Madarská M15 je stále pre osobáky bez poplatkov.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 12:31
to rado:
já to i tak trochu blbě napsal v tom je ten problém
ano kontrolovala mě SK Policie byli slušní - v pohodě
oni asi číhají na ty kteří si nekoupí dálniční známku na ten úsek od Blavy po přechod do HU



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rohal (11. 07. 2010 14:09).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 13:54
Kdosi tu psal o uzavírce v Jihlavě, ale dle www.dopravniinfo.cz tam taková strašná uzavírka není. Tak jak je to. Prosím o info. Děkuji
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 14:25
V Jihlavě je uzavřená jen silnice kolem letiště, ani dálnice ani osmatřicítky se to netýká.
Před a za Moravskými Budějovicemi na osmatřicítce jsou semafory, buduje se tam obchvat města.
A Znojmo je pro vozidla do 6 tun normálně průjezdné.
Do 6.8. slibují ještě střídavý průjezd jedním pruhem přes most a provizorní semafory v Chvalovicích.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 16:30
Tou starou cestou jsem myslela mimo dálnici špatně jsem to napsala.Díky za za zprávy.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 17:19
Stará cesta Slovinskem byla ze Šentilje po levném kousíčku dálnice, neplacený průjezd Mariborem a pak už jen G1-9 k hranicím. Ta už dlouho není možná. Proto jsem se ptal.
Jinak objetím dálnice ve Slovinsku se zabývá toto vlákno: [forum.ihvar.cz] . Podotýkám, že přes Puhov most u Ptuje se dá jet rovnou na neplacenou "devítku" směr Zagreb. Přes Tržec se nemusí. Ale mapy tam jsou, odkazy na videonávod taky, dokonce souřadnice pro GPS.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 22:35
Zdravím, takže i já jsem musel po krásných 14-ti dnech opustit naše krásné Chorvatsko. Odjezd v 7:20 z Drveniku. cesta O.K. bez problému, na Lučku fronta jen kdo platil hotově, kartou bez front. Malá komplikace na SLO-HR hranici. Celníci dělali svojí práci takže asi tak 20minutek zpoždění.Cesla přes SLO bez problémů v obou směrech,v A po dálnici bez komplikací sice trochu hustější provoz ale šlo to. Asi 70 km pře Vídní v protisměru baflo auto takže se vytvořila kolona i v našem směru, zpoždění asi 15. Cesta Vídní bez problémů. Nejhorší část cesty jako vždy byla od naší hranice po D1. Asi jsem měl štěstí ale na D1 bez problémů. Do Chocerad (30km D1) jsem dorazil v 18:45. Všem přeji příjemnou cestu a těm kteří teprve pofičí hezkou dovolenou.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
11. 07. 2010 23:23
TomasFuk -Vítej doma smoking smileyA to chceš říct že těch 1200 km si ujel tak rychle ?Za cca 11 hod ?Tak to klobouk dolu ale to si musel fičet jako kráva smoking smileyJá tu dal před časem svoji rychlost a bylo zle ale za 11 hod jsem to nikdy nedokázal a ani to nebudu pokoušet nebudu thumbs up.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 187
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.