Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?

Autor tony66 
ED
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 06. 2010 16:47
Když se chcete bavit o rychlosti,vytvořte si nové téma a nezasír.... toto téma je to: KDO UŽ JSTE SE VRÁTILI,JAKÁ BYLA CESTA.
Toto téma je pro ty kteří budou nyní odjíždět.Děkujeme
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
18. 06. 2010 16:53
No super, dočítal som sa nové skúsenosti a zážitky z cesty. Teším sa na ďalšie.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 06. 2010 10:11
Vrátil jsem se včera. Cesta byla docela v pohodě, ještě nezačala sezona a tk všude dálnice skoro vymetená, celou rakouskou jsem projel pomalu sám.. Jen chci upozornit na dálnici z Krapiny do Zagrebu. Loni se mi před autem prošla po půlnoci srna. Letos byla už z Rakouska taková mlha že jsem jel asi 80. Bohužel, to zvíře co se najdnou zjevilo před autem jsem viděl až na poslední chvíli a odnesl to řední nárazník s mlhovkou a plastové kryty motoru. naštestí kromě díry po mřížce to nebylo moc vidět ale stejně na mne všude policajti dost čuměli. Dejte si pozor!
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 06. 2010 12:23
To akože diaľnice nie sú ohradené plotom??? eye popping smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 06. 2010 14:08
Ale jsou, ale ty zviratka si cestu najdou. Minulej rok kousek za Gralla v A smetl kamion divocaka, kterej byl velkej jak ctvrka fabie. Proste si cesticku nasel.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
19. 06. 2010 14:19
Buď je někde díra nebo mne napadlo že vlezou po nájezdu nebo sjezdu na dálnici. Pak už asi těžko najdou cestu zpět. Ovšem pokud není všude plot na D1 u nás, proč by tomu mělo být jinde jnak..
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
20. 06. 2010 21:10
Tak aby se vlákno stalo opět vláknem...
12.6 (sobota večer) odjezd z Prahy cca. ve čtvrt na deset,nějaké to drkotání po D1 a protože bylo po intenzivních bouřkách na Jihlavsku tak raději směr Mikulov.Průjezd Rakouskem v pohodě.Trošku zmatek na hranicích A/SLO,neboť tam nikdo neprodával SLO vinjety,ale naštěstí je měli na PETROLce kousek za hranicí.Průjezd přes SLO...něco co jsem doposud nezažil,bez kolon za Ptujem a na hranici SLO/A jsem přijel a nikdo nebyl přede mnou (!)(Jinak průjezd přes SLO mi trval 40minut).V HR pusto a prázdno,takže z dálnice jsem sjížděl v Pirovaci něco před půl devátou ráno.
Zpět ze Srimy (Vodice) odjezd v pátek (18.6) po 19 hod. Trošku jsem minul odbočku na dálnici,tak jsem se projel až do Benkovace,opět slaboučký provoz,až Karlovac,pak to zhoustlo až do Záhřebu,ale na Lučku bez jakýchkoliv kolon. Hranice HR/SLO opět bez problémů-bylo před půlnocí,a ani ve směru k moři nebyla vidět žádná kolona.Tak tedy přes Slovinsko to taky uteklo.Rakousko taky v pohodě,a viděl jsem někde před Vídní odstavené auto,mám pocit že trefilo srnu,protože tam cosi takového poblíž leželo v jízdním pruhu.Průjez přes Vídeň taky dobrý,a konečně jsem se nenechal vyhnat podle značení na okruh S1 směrem na Swechat,ale projel jsem to po A23 a pak dál na Mikulov.U nás opět otřesná D1 a něco po šesté ráno jsem byl v Praze.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 09:56
Odjezd z Mělnicka 8.6. večer, na R10 před Prahou bouřka s kroupama, nedalo se jet ani 40, tak šup k benzince a čekat. Nevěřil jsem, co aut se vešlo pod střechu, chvílemi padali slepence několika krup dohromady. Zdržení cca třičvrtě hodiny. Dále D1, Jihlava, do Znojma několikrát semafor a těsně před Znojmem objíždka přes vesnice po hodně hrbolatých silnicích. V A před Vídní ta jejich pseudo silnice pro motorová vozidla samá osmdesátka, chvíli stovka, těsně pře Vídní pár km 130. Průjezd Vídně hladce. Před Grazem klasika dlouhý úsek jen 80. Pod Grazem sjezd na 222 km, nebyl jsem si jistý, zda je sjezd na Gersdorf otevřený, psali o tom něco málo na cedulích na dálnici, ale byl zavřený v opačném směru. Objezd SLO dálnice opruz, nekonečně dlouhé a pomalé po nekvalitní silnici. V HR pod Zagrebem několik mnoha kilometrových (i 10km dlouhých) úseků jízda jen v pravém pruhu a omezení na 60. Sekání trávy mezi svodidly a výroba odvodů vody z dálnice. Když jsem na šedesátce jel 80, tak mě místní objížděli odstavným pruhem. Když jsem zjistil, že to na trajekt ze Splitu na 11 hod. nestihnu, pokračování do Drveniku, kde mi trajekt ve 12 ujel před nosem. Cestu ze Sučuraje jsem jel poprvé, přede mnou domácí, za mnou domácí, statečně jsem držel s nimi krok a v ID jem byl za hoďku deset, za cenu, že mi adrenalin stříkal z uší.
Z ID odjezd 20.6. na trajekt v 9,45 ze Sučuraje, vyjeli jsme o půl hoďky později než jsme chtěli, tak jsem si tu hoďku deset opět zopakoval. V Sučuraji jsem se pozdravil s Vojtou62 když se vyřítil z trajektu. Začal déšť a silný vítr, který se před Maslenickým mostem změnil na liják. Silný déšť až do Zagrebu. SLO po dálnici, Rakousy celkem v pohodě, před Vídní hodně aut, návraty z víkendu, ale plynulý provoz. Z Vídně na Mikulov, super cesta, občas auto, rychlé a pohodlné. D1 na Prahu pruda, v jednu chvíli by se ve mne krve nedořezal, na dálnici něco velkého a krvavého, nedalo se reagovat, jen zavřít oči a čekat. Kola udělali drnc drnc a naštěstí se nic nestalo. Ta krvavá hmota byla na srnu moc velká, asi čuník.
Celkem ujeto i s výlety necelé tři tisíce km.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 12:12
Tak gratuluji k návratu. Snad to aspoň takto zvládnou i další. I když podle popisu to rozhodně pohodička nebyla. Ale potvrdil jsi mi dvě věci. Pojedu přes Brno (ještě se rozhodnu zda Břeclav nebo Mikulov) a pojedu Slovinsko po dálnici.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 14:57
Zahajskej...thumbs upthumbs up
dobrej příspěvek od znalce, který na rozdíl od příspěvků jiných (kterých je tu hafo, jako by cesta přes tisíc km byla a jen a jen a procházka růžovým sadem), jsi řekl i to záporné...
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 17:49
Dnes jsme se předčasně vrátili. Odjezd 17.6. z Bohumína směr Brno. Směr Mikulov byl zablokován popojíždějícími auty, projeto za hodinu a čtvrt. Pak Poysdorf, Vídeň, Graz, průjezd do SLO. Viněty bylo možno koupit až na pumpě, zrovna se střídala služba o půlnoci, tak se čekalo asi deset minut. Průjezd SLO bez problémů, provoz skoro žádný. Lučko - kromě nás nikdo. Pak jsme vjeli do deště ale u Maslenice déšť ustal. To bylo ráno v 6.00. Ubytování jsme měli v chatce přímo u moře ve Starigrad Paklenica. V pátek počasí střídavé, spíše slunečné, voda příjemných 26 stupňů, v sobotu něco popršelo, v neděli šílené bouřky, mračna a vítr. To už všichni byli zalezlí a venku nikdo. V pondělí se mělo údajně vyjasňovat. Místo toho se začaly srážet mraky přímo nad námi. Ty světlejší od moře a ty tmavší od hor. Kdo měl teplé oblečení, tak si ho navlékl, aby se mohl aspoň trochu projít po břehu. Vlny byly hlučné a voda při okraji byla nějaká hnědá. V té chatce jsme prožili skutečná muka. Vítr s ní cloumal a ona nepěkně vrzala, kapky bubnovaly do plechové střechy. Plachta na přístřešku se zuřivě snažila utrhnout. Při dalším a dalším nárazu větru jsme vzdali spánek a šli se podívat ven. Vtom něco zasvištělo, žlutá plachta se celá nadzvedla a vytrhaly se lišty, kterými byla připevněna (krátkými hřebíčky ). Tyčky se rozletěly do stran a dvě mi dopadly na auto. Tak jsem se už fakt naštval, sbalili jsme se a o půlnoci z pondělka na úterý jeli domů. Ani na dálnici to nebylo jednoduché, cesta byla mokrá a vítr nás tlačil na svodidla, doporučená rychlost 40, místy i 60 km/h. K Zagrebu už nepršelo, jen byl vítr. Průjezd Slovinskem i Rakouskem taky dobrý. Jako Čech se stydím za naši D1. Čím blíž k Vyškovu, tím horší povrch. Jinak - to špatné počasí v HR má trvat prý až do konce června.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 18:09
A to bylo na Jadranu a nebo na Baltu. Tohle tedy neznám. Jo bora, chvilku a pak pohoda, ale tohle jsme tam ještě nezažil a to jsem tam byl párkrát jak třeba v květnu tak i v říjnu.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 18:31
MotoMoto napsal(a):
-------------------------------------------------------
> A to bylo na Jadranu a nebo na Baltu. Tohle tedy
> neznám. Jo bora, chvilku a pak pohoda, ale tohle
> jsme tam ještě nezažil a to jsem tam byl párkrát
> jak třeba v květnu tak i v říjnu.


Nám předloni pršelo týden v červenci/od cca 14.7/,studený vítr....žádná hitparáda to nebyla.Sice vylezlo i slunko,ale bylo chladno a moře studené díky bouřkám.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 20:13
MotoMoto napsal(a):
-------------------------------------------------------
>......... ale tohle jsme tam ještě nezažil.......

To jsem až do loňského června říkal taky. Byli jsme dva týdny ve druhé polovině června, první týden krásně a pak 20.6. přišla večer bouřka a vichřice jakou jsem dosud asi nezažil. Ta pergola u hospody v Žuljaně se chvěla tak že jsem čekal každou chvíli kdy to všechno ulítne. Následoval týden ve kterém se neustále honily mraky a několikrát každý den pršelo, nakonec se ochladilo a tohle počasí nám překazilo i plány na Plitvice při zpáteční cestě.
No a nyní koukám že letošní červen se počasí bohužel od toho loňského asi moc neliší. Je to přitom můj oblíbený termín, v červnu jsem měl vždy hezky. Letos musím bohužel vynechat, na příští rok přemýšlím že si to snad naplánuji raději na září.

** Petr **
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 20:21
Tak vidím že letošní plán na zlom srpna a září byl snad dobře vybrán.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 20:31
No jsem pomalu ale jistě zachvácen panikou, po přečtení posledních příspěvků o překrasném počasí. Doufám že se to umoudří a příští sobotu tam bude krásně jako předchozí léta co jsme tam jezdili. Byl jste někdo na Makarské? jak bylo tam? A co jak si stojí kurz euro vůči kuně?
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 20:38
Nehnevajte sa, urodzení páni bratia, ale toto vlákno sa volá Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
Takže prosím nezasierať debatami nie k danej téme. yawning smiley
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 20:49
plpetr napsal(a):
-------------------------------------------------------
> No jsem pomalu ale jistě zachvácen panikou, po
> přečtení posledních příspěvků o překrasném počasí.
> Doufám že se to umoudří a příští sobotu tam bude
> krásně jako předchozí léta co jsme tam jezdili.
> Byl jste někdo na Makarské? jak bylo tam? A co jak
> si stojí kurz euro vůči kuně?


[forum.ihvar.cz]

[forum.ihvar.cz]



Děkujemehot smiley
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
22. 06. 2010 22:21
Tak nějak.thumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 06. 2010 14:59
Tak tak. Ja tam prijel v sobotu 4.7.09 a Ante mi pak rikal tobe to teda vyslo, protoze jeste v utery tam lilo jak z konve. V nedeli pak jeste v noci prisel slejvak jako kdyz otoci kybl. Vsechno zelene svezi jako v breznu. A ve vinohradu jsem se boril do hliny. Rezignoval i na vlastni predpoved pocasi. Drive se rano vzdycky se podival na more a rekl jak bude. Loni rikal ze to uz vubec nevychazi.
PetrK napsal(a):
-------------------------------------------------------
> MotoMoto napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> >......... ale tohle jsme tam ještě
> nezažil.......
>
> To jsem až do loňského června říkal taky. Byli
> jsme dva týdny ve druhé polovině června, první
> týden krásně a pak 20.6. přišla večer bouřka a
> vichřice jakou jsem dosud asi nezažil. Ta pergola
> u hospody v Žuljaně se chvěla tak že jsem čekal
> každou chvíli kdy to všechno ulítne. Následoval
> týden ve kterém se neustále honily mraky a
> několikrát každý den pršelo, nakonec se ochladilo
> a tohle počasí nám překazilo i plány na Plitvice
> při zpáteční cestě.
> No a nyní koukám že letošní červen se počasí
> bohužel od toho loňského asi moc neliší. Je to
> přitom můj oblíbený termín, v červnu jsem měl vždy
> hezky. Letos musím bohužel vynechat, na příští rok
> přemýšlím že si to snad naplánuji raději na září.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 06. 2010 19:58
Dočíst se dalo lekde leccos, kde jsou jaké uzavírky a jak pravděpodobné jsou zácpy. Cestou tam jsem nic zvláštního nezažil, naprostý klídek. Takže čistě pro úplnost potvrzuji,že omezení za Vídní a u Grazu na A2 i A9 stále trvá. Uzavírka u Šentilje, o které psala například MF Dnes, už skončila. Omezení je ale hnes o kus dál, konkrétně za Mariborem. Zpátky byla trochu tlačenice v okolí Ljubljany, jinak opět nic zvláštního.

Nečekaně nepřehledné je ale značení přes Vídeň směrem do ČR. O úrovni značení v Rakousku jsem nikdy neměl zvláštní iluze, nové značení to jen potvrzuje. Dříve vedl na D1 směr na Brno, na Prahu se jezdilo snad přes Znojmo (nevím, nikdy jsem to tak nejel), jisté je, že na Brno a na Prahu se z Vídně dříve jezdilo podle značení jinudy. To všechno pro letošek zapomeňte a držte se směru na Prahu, bez ohledu na vyznačená čísla silnic (A5 tam stejně hodně dlouho zmiňovaná není). Je to směr na Bratislavu, Budapešť a možná ještě něco, ty se postupně oddělí a zbyde vám směr.... na Brno. A světe div se, k němu se připojí opět značení na Prahu. Přeju pevné nervy a trefu na první pokus. Já jsem to zvládl s jednou chybou, ale nejhorší je, že celou dobu nemáte jistotu, jestli vůbec jedete dobře. Přitom směrem na jih není nejmenší problém a sebemenších pochyb.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 06. 2010 21:17
Recept na průjezd Vídní od Grazu:
Stále rovně, nikam neodbočovat, ignorovat všechny ukazatele směru a držet se jen číselného značení A2, A23, S2, S1 a z té teprve odbočit na A5 směr Brno a nelze zabloudit.
Anonymní uživatel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
23. 06. 2010 21:28
Vlada: ono to platí vlastně pro oba směry, dnes se ve Vídni řeší už jen dálniční křížení u Seyrigu, jinak je to furt jen rovně. Tam i zpět.
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 06. 2010 00:21
Já se vrátil po týdenní dovolené 20.6. z Omiše ( Lokva ). Cesta tam přes Hevlín - Vídeň - Szombathely - Barcs - Virovitica - Banja Luka - přechod Aržano ( tam nás odbavil bosenský celník i za chorvatského, ten neměl čas, jedl i s ostatními za boudou meloun), do Omiše v pohodě. Celý týden nádherné počasí 30-32 °C. Sám delegát kroutil hlavou že je na červen nádherné počasí, v pátek se ochladilo na 25°C a trochu si zapršelo, v sobotu nepršelo ale bylo chladněji, kolem 24°C ,ale to jsme již jeli domů. Cesta zpět po dálnici, dálnice prázdná, Lučko v pohodě, ve Slovinsku jsem jel přes Trakoščan, přechod Cvetin, dále malinko bloudění ,ale přes Dornavu dojel do Lenartu a Mureck a celá cesta zpět již v pohodě. Ve Vídni jsem jel až posledním sjezdem na Brno, takže kus cesty přes křižovatky ,no pak jsem se napojil na novou dálnici směr Mikulov. (Jarba má pravdu).
Poznámka k Bosně a Hercegovině - tankoval jsem naftu na hlavním tahu pod Jajcemi, při cestě zpět po dálnici šlo auto do nouzového režimu, víc jak 110 jsem z něj nedostal. Po tankování v Rakousku již auto táhlo a vše v pohodě. Zřejmě špatná nafta, tankování nedoporučuji. Pravdou je že mi pumpař řekl že Eurodisel 5 nemají, jen Eurodisel, já to neřešil, zřejmě to byla chyba. Jinak průjezd Bosnou až na časté hlídky v naprosté pohodě, hodně nových postavených domů, po válce téměř žádné památky,úžasná krajina. Přidávám odkaz na pár fotek o cenách.
[paulie71chybny-odkaz-rajceceny_BiH_a_HR]
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 06. 2010 15:35
Jarba napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Nečekaně nepřehledné je ale značení přes Vídeň
> směrem do ČR. O úrovni značení v Rakousku jsem
> nikdy neměl zvláštní iluze, nové značení to jen
> potvrzuje.
> To všechno pro letošek zapomeňte a držte se směru na
> Prahu, bez ohledu na vyznačená čísla silnic (A5
> tam stejně hodně dlouho zmiňovaná není). Je to
> směr na Bratislavu, Budapešť
a možná ještě něco,

Mockrát jsem to sice nejela, ale tato rada je pěkná blbost. Zajedete si tím zbytečně pěkných pár kilometrů.
Nejlepší je tak, jak radí o příspěvek níže Vlada, tj. nikde neodbočovat a držet se pořád rovně - A2, A23 atd. thumbs up
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 06. 2010 19:02
paulie napsal(a):
-------------------------------------------------------
> ...ve Slovinsku jsem jel
> přes Trakoščan, přechod Cvetin,...

To mě zajímá. Takže Cvetin je otevřený pro mezinárodní přepravu? A je otevřený 24/7? Já o něm uvažuju jako o alternativě, protože bohužel pojedu v nejblbější den - sobota 3.7. a mám obavu, že Macelj bude ucpaný. Někde jsem ale četl příspěvek někoho, koho vloni vrátili z tohoto přechodu Slovinci zpět (jel ale ze severu).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 06. 2010 19:04
čerstvé informace pro ty co pojedou přes Madarsko : Omezení u Bratislavy přes den údajně bez problému, u Csorny stále trvá rekonstrukce mostu,provoz řízen semafory,v obci Szil hluboké výmoly a zároven probíhajcí oprava příkopů v této obci.Otec tamtudy dnes jel
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
24. 06. 2010 21:17
Myslím že pokud byl Cvetin otevřený 19.6. bude i nadále. Je to malý přechod v lese, bez provozu. Slovinský celník se docela divil kde jsme se tam vzali, měl pocit že jsme zabloudili, asi tudy moc Čechů nejezdí. Nakonec mávl rukou, pustil nás bez jakékoliv kontroly, takže v pohodě.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil paulie (24. 06. 2010 21:29).
Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 06. 2010 09:06
Jarba, opravdu píšeš hlouposti. Od Grazu ignorovat všechny cedule co jsou Praha - Brno, jet pořád rovně, přejet přes Dunaj a pak už cedule sledovat. Praha je na Znojmo, Brno na Mikulov. Pokud se zapomene jet na Znojmo, žádný problém, hned za Vídní směr Mikulov je sjezd na Prahu (Znojmo). Pokud se jede hned na Praha - Brno, jsou to zbytečné kilometry při nevyhlídkové jízdě okolo Vídně.
avatar Re: Kdo už jste se letos vrátil? Jaká byla cesta?
25. 06. 2010 13:46
10.6. Kladno Jihlava Znojmo Graz Mureck Lenart Ptuj Tržec Mimice pohoda,klidek.Včera zpět akorát přes Graz a Linz+2krát tunel 12eur,taky v poho,bez kolon,provoz celkem žádný,v Ptuji naprosto bez problémů po Zagrebské cestě.V září jedu znovu.
Promiňte, ale nemůžete přidávat odpovědi na toto téma. Toto téma bylo již uzavřeno.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 237
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.