Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

vlak do Chorvatska

Autor Alova 
vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 15:16
Slyšel někdy někdo o vlaku, kterám se dí i s autem dopravit do Chor.?Pr něco takového funguje?
avatar Re: vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 15:20
Jo psali v novinach ze letos Jadranexpres nepojede, protoze byl loni ztratovy.To jsem cetla, mozna ze to drahy jeste zmeni.
Re: vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 15:22
Aha...díky, alespon vím jak se ten spoj jmenuje. Dík.
Radek 21
Re: vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 15:29
Cena vlaku v obou směrech značně převyšovala cenu autem....co ale čekat od ekonomického zázraku pod názvem České dráhy....
marfuša
Re: vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 16:53
proč bys nemohl jet šišinkou? nalistuj IDOS spoje...
např:
Praha-Salzburg rychlík R 297
Salzburg-Zagreb R 297 LISINSKI
Zagreb-Split IR 525
jsi tam za 22 hodin...
Re: vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 20:53
a kam da auto - do batohu???? Jadran expres jezdil az dojezdil, loni jsem jel jeho prvni staci a to se vracel za akcni cenu 555Kc clovek a totez auto. Za tuhle cenu to slo, ale byla jen jeho prvni jizda (cerven) zpet a posledni jizda (zari) tam, kdy nemel koho by svezl. Jako atrakce dost dobry, ale jak bylo napsano, zrusili to - a hadejte proc?? Protoze valecna ekonomika Hrvatske Zeleznice porucila uctovat takove prachy za vedeni spoje po jejich uzemi, ze to CD odmitly provozovat. Dohodli se s rakusakama i slovincema, kde to ani nestavi jen to projizdi a nedohodli se s chorvatama kam to veze lidi delat business. Blby, ale je to tak !!
Re: vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 21:14
já stejně moc nechápu, proč tím jezdit
bral jsem to jenom jako rezervu, když by se mi nepodařilo na makarské nastartovat, tak bych auto dotlačil do Splitu na vlak smoking smiley
marfuša
Re: vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 21:18
to pavel
blbě jsem si přečetl původní zadání...
pro motoristy z Práglu to snad tehdy šlo, nalodit v Holešovicích atd...
Ovšem kdo z okolních vesnic mimo Prahy měl chuť to martýrium postoupit, tak byl dle mne pecivál, neboť kdyby jel rovnou autem, tak ušetřil nervy a hlavně čas...
Re: vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 21:37
No to jo - ja to pouzil jen 1x z cisteho zajmu o kolejovou prepravu. Vysledek: byl jsem prepraven, libilo se mi to. Jelo to hrozne pomalu, nastesti se tam dalo krasne spat. Za 1665 Kc to bylo zajimavy grinning smiley
Re: vlak do Chorvatska
24. 05. 2006 23:43
to Pavel : kde jsi byl na těch informacích ? Já se z jiných neoficiálních kanálů dozvěděl, že to bude příští rok jezdit ale že by hrvati chtěli tolik za průjezd ?! Tenhle spoj se každopádně dotuje z celého balíku co dosává ČD od státu a prý letos jaksi nezbylo. Příští rok prý ale bude trasa jiná jestli bude už dobrá trať v BiH tak přes Maďary. Přes Celje je to děsná zajížďka. Nechť žijí stojící Pendolina to byla správná investice.
Re: vlak do Chorvatska
25. 05. 2006 07:42
Nasel jsem to na webu CD v sekci diskuzni forum - hledal jsem vyraz Jadran a souvisejici. Maji tam rozliseny prispevky od vlastnich zamestnancu a od zbytku sveta, takze poznas ze ti co pisou asi taky vedi... Jinak ve hre byl prej i IC Jose Plecnik (jede bud do Ljubljany nebo Zagrebu, nevim presne), ze taky zvazovali i to privesit primo za nej autovozy, jenze tim ze konci tam (a ne ve Splitu), tak by museli celou noc cekat nez to povesi zase nekam dal a s tim dojedou dolu do Splitu a navic nejede pres Brno. Takze to nebyla prima souprava, ale spekulovalo se i o ni. Zkus to najit, rozciluje se tam jeden jak je mozny ze tranzit Rakouskem je v pohode a prujezd do Splitu nesel zaridit, ac je to charter a veze jim tam ksefty... Jinak existuje jeste tiskova zprava CD ze vlak nejede a kdyz se jim napise dotaz proc ne, tak za pul roku prijde odpoved dekujeme za vas zajem, z ekonomickych duvodu musime s politovanim konstatovat ... (abyste si trhli nohou). Vic jsem k tomu pres veskerou snahu ja nesehnal.
Re: vlak do Chorvatska
25. 05. 2006 07:50
Jo jeste jsem chtel rict, kdyz jsme se ve Splitu nakladali, tak tam pribehli dve uriceny holky jestli je to Jadran Expres do Prahy nebo do Bratislavy. My prej do Prahy a ony hrozne nestastny ze ten do Bratislavy teda asi uz jel, ze tohle je ten pozdejsi a co ony budou delat (auto nemeli, priletely jen s batohama odnekud z trajektu). Tak tam chvili resily co a jak jestli muzou jet timhle do Brna nebo co a shanely tam informace - nacez se dozvedely, ze ten podobnej vlak co mel jezit do SR (a jemenoval se stejne nebo podobne) byl najednou bez upozorneni slovakama zrusen (nevypravili ho). Takze v tom nejsme sami, holky byly cely popleteny o tom bych nepremyslel, ale ukazuje to na to ze nejsme jedinej stat kterej tenhle docela dost prima spoj zrusil a ze u nas ten problem asi nebude... Zjisti vic, fakt me to zajima !!!
Re: vlak do Chorvatska
25. 05. 2006 13:09
Zkusim ale zatím jsem moc uspěšný nebyl. Napřed to provozovala přímo cestovka CD a loni už generální ředitelství s tím že , příští rok to obnoví. Ty předsezóní lístky byly cenová bomba.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 177
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.