Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Průjezd Rakouskem

Autor JAVI 
avatar Re: Průjezd Rakouskem
28. 06. 2023 07:43
Preferuji rakouskou dálnici. Ze Znojma na Maďary je to trochu z ruky a když už mám dálniční rakouskou známku, tak proč sjíždět na maďarské okresky.
Myslím, že kvalita dálnice se v Rakousku nezhoršuje, ba právě naopak, opravují, staví, každý rok nás překvapí, kolik toho zase udělali.
IG-L nás taky štve, ale pořád je to 100 km/h, což je o 10 km/h průměrně víc, než než na "okreskách" v Maďarsku.
A Rakousko, na každém "padesátém" kilometru odpočívadlo, vybavené, to je taky velká výhoda pro "prostatiky" (a neříkejte pánové, že ne a jestli ne, tak to plíživě přijde) a rodiče s dětmi. Takže za nás rakouská dálnice a tak to i zůstane.
Re: Průjezd Rakouskem
28. 06. 2023 08:45
Mimo sezonu bych cestu přes Rakousko taky asi použil, ale v sezonu, kdy jezdíme je tam mnohem větší riziko nějaké komplikace, kolony, zdržení z důvodu mnohem hustějšího provozu.
Re: Průjezd Rakouskem
28. 06. 2023 09:14
Kolem Mariboru je na dálnici nějaké omezení. Nevím jak dlouho ještě bude, neřeším, nejedeme tam. Ale pokud tam bude to omezení přes sezonu tak to bude ddocela zajímavé, již nyní před sezonou se tam často tvoří slušné kolony.
avatar Re: Průjezd Rakouskem
28. 06. 2023 09:49
S tím rozhodováním je to složitější: ve kterou denní či noční dobu kterého dne v týdnu zrovna dorazím k některému ze známých "úzkých hrdel" cesty, jestli jedu sám za sebe, nebo vedu nějakého nováčka a musím dávat pozor, abych ho někde v odbočení neztratil... Ani při dokonalé znalosti hustoty provozu na celé trase ale nemám jistotu, že se každému zádrhelu vyhnu. V pracovní dny kolem půl sedmé ráno v Jihlavě už můžu nechat neviňátka losovat, jestli jet na Brno, Pohořelice a Mikulov, nebo po osmatřicítce přes Znojmo a Hatě - vždycky spadnu na A23 ve Vídni do zvolna se sunoucích kolon.
I když musím přiznat, že se průjezdnost Vídně během posledních let výrazně zlepšila, vyzkoušel jsem také objížďku Vídně přes Tulln. Není zase tak výrazně pomalejší, než skrz Vídeň. Není totiž vždy radno věřit plánovačům, ať už se na Tulln odbočí u Gollersdorfu, nebo až u Stockerau, zprvu to i na B19 frčí a odsejpá, dokud se nepřiblížíte Neulengbachu - tam začne série kruháků tak blízko za sebou, až se najednou zdá, že to nejede, ale ono jede, jen to místy ani na čtyřicítku nemá cenu rozjíždět; pak 3 km po A1, 17 km po A21 a pak po B212 na Baden a k A2, to už zase jede slušně. Místy je to cesta dost pohledná a zdaleka ne vždy znamená, že bude o 20 minut pomalejší, než skrz Vídeň, kterou jsme takto minuli.
Rozhodnu-li se takto "podjet" Vídeň už přes Slavonice, Krems a St.Pölten, je celkem jedno, jestli k těm Slavonicím odbočím už u Jihlavy, nebo až někde za Stonařovem: nejspíš ty, kdo projíždějí Vídní, stejně nepředjedu. Přitom by to mělo být jen o půlhodinu pomalejší, jenomže tam přibylo měření (například na Gföhlské výšině od pumpy ÖMV směrem na Krems je měřený úsek přes 5 km dlouhý! Pak má být další měření hned pod ním mezi Droßem a Gneixendorfem, ale to ještě letos asi nebude, osmdesátky na B37 a B37a se prodloužily a spojily do méně delších úseků, a to skoro až k S33 atd.).
Prostě si už nějaký rok můžu trasu naslepo vylosovat (nebo k losování zneužít to výše uvedené neviňátko), je to v podstatě jedno. Jak časově, tak na kilometry. Ať mě tedy nechytáte za slovo, tak tím myslím že je stále řeč o kilometrech a minutách.
Nakonec stejně opustím A2 na exitu 138 (omezení IG-L začínají až za ním) a po B66 mažu do Slovinska. Bohužel i na tu B66, na které jsem měl radost (a nejen já) z povolené osmdesátky skrz vesnice, už dorazila vymoženost kruháků, které byly dřív jen v městech. Přesto to ještě tudy zkusíme a zařídíme se podle toho až příště...
Re: Průjezd Rakouskem
28. 06. 2023 10:09
Malá vsuvka k tomu Slovinsku: U Mariboru byly nějaké práce na silnici. Bohužel promet.si narozdíl od např. rakouského Asfinag.at neukazuje, do kdy omezení je. Ale dle Rakouského to mělo být pryč do léta. Ale v týdnu tam teď byla velká nehoda, hořelo v nějakém z tunelů koncem Mariboru nebo nějak těsně za. Viděla jsem nějaké fotky a nevypadalo to dobře.
Mám tuto trasu naplánovanou, vyrážet budeme v neděli v noci. Budu řešit operativně, oživuji objížďky Mariboru z doby, kdy nebyla dálnice hotová. A uvidíme.
Re: Průjezd Rakouskem
28. 06. 2023 10:11
Re: Průjezd Rakouskem
28. 06. 2023 10:32
Dálnice kolem Mariboru, google mapy říkají, že stavební práce jsou do konce září 2023. V dopravní špičku tam tedy asi budou kolony.
Re: Průjezd Rakouskem
29. 06. 2023 09:25
Jel jsem přes Rakousy a dále přes Maribor z neděle na pondělí, a absolutní pohoda.
avatar
cvt
Re: Průjezd Rakouskem
29. 06. 2023 13:14
Jarda Novák:
dobrá zpráva
Re: Průjezd Rakouskem
29. 06. 2023 20:35
Ze Znojma je to přes Maďary super. Jezdím přes Znojmo (někdy přes Jindřichův Hradec). Za Vídní to zalomím na Szombathely a pak po silnici 86 až do Čakovce v Chorvatsku. Tam najíždím na dálnici a valím směr Záhřeb.
Je to o fous kratší na vzdálenost, než přes Graz a Maribor, ale asi o půl hodiny delší časově. Menší spotřeba. Úspora za Slovinskou známku a úspora i za mýto v HR (z Čakovce do Záhřebu je to jen za 4,70 EUR), navíc na A4 funguje ENC.
Pro ty co objíždějí slovinskou dálnic je to mnohem lepší trasa než přes Lenart a Cvetlin. To už se ušetří asi 50km a i nějaká ta minuta.

kabinet302 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Preferuji rakouskou dálnici. Ze Znojma na Maďary
> je to trochu z ruky a když už mám dálniční
> rakouskou známku, tak proč sjíždět na maďarské
> okresky.
> Myslím, že kvalita dálnice se v Rakousku
> nezhoršuje, ba právě naopak, opravují, staví,
> každý rok nás překvapí, kolik toho zase udělali.
> IG-L nás taky štve, ale pořád je to 100 km/h, což
> je o 10 km/h průměrně víc, než než na "okreskách"
> v Maďarsku.
> A Rakousko, na každém "padesátém" kilometru
> odpočívadlo, vybavené, to je taky velká výhoda pro
> "prostatiky" (a neříkejte pánové, že ne a jestli
> ne, tak to plíživě přijde) a rodiče s dětmi. Takže
> za nás rakouská dálnice a tak to i zůstane.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (29. 06. 2023 20:38).
Re: Průjezd Rakouskem
29. 06. 2023 23:15
Jestli někomu pomůže info nyní z cesty..
Dálniční průlet hr, šlo, aut... Úzké místo je jen u Graz chvíli. Předtím u Mar
Maribor, kousek jedním pruhem. Při změně směru a pruhu je tam dokonce 40.jinak dnes zpět paráda. Nikde nikdo.
avatar Re: Průjezd Rakouskem
29. 06. 2023 23:23
Ten vyhorelej tunel u Mariboru, jak to tam vypada?
Re: Průjezd Rakouskem
01. 07. 2023 17:19
Tam se urputně pracoval i ve 00:10 v noci. Proto je tam asi to omezení.
Mi
tunel maribor
01. 07. 2023 20:34
tam se urputně pracuje jízda jen jedním
avatar Průjezd Rakouskem
21. 11. 2023 02:21
[auto-mania.cz]



Upraveno 2krát. Naposledy upravil valeri (21. 11. 2023 02:25).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 264
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.