Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?

Autor pavli 
Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
16. 06. 2024 07:00
O objíždění Zahrebu a Lučka spodem taky uvažují jako a variantě v případě kolapsu kolem Zagrebu. Ale uvažuji taky nad tím vyjet už v pátek odpoledne a přespat někde u Cakovce nebo Varazdinu. A v sobotu třeba 6 ráno pokračovat.
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
16. 06. 2024 07:15
My si cestu "tam" vetsinou taky rozdelujeme. Je to vetsi pohoda, nikam se neplasime, v klidu se pobalime a nekdy za obedem vyrazime. Vetsinou prijedeme na "zacatek Chorvatska" a tam bud uz mame ubytko dopredu rezervovane, nebo x-krat jsme to resili az ad-hoc v mobilu pres booking, podle toho jak jde cesta (pred cestou jsem jen kouknul, jestli je v dane lokalite dost volnych apartmanu).
16. 06. 2024 08:30
Aby z toho pohodového objezdu spodem teď nebylo parkovištěeye popping smiley Pokud pojedu letos těmito končinami za světla, zkusím si to jen jako okořenění cesty.
16. 06. 2024 11:33
Slavkov
... sjet na Zagreb Jug a jet do Karlovace po staré D1
Tak to som raz skúsil na vlastnej koži a už nikdy viac!! Bolo to v polke júla, keď začali Nemcom prázdniny!
Došiel som iba sem [www.google.com] a už to stálo aj tam! Potom max 20-30 s prískokmi a brzdami až po odbočku na Jastrebarsko (od Zdenčiny trčala kolóna až k D1), ale na privádzači tesne pred naplatnicou Jastrebarsko som to otočil a znova po 1 až na Karlovac. S božou pomocou som sa zaradil na A1angry smiley
Prešiel som pomaly ešte asi dva kilometre a odrazu sa to rozbehlo na "tretiu kozmickú" thumbs up smiley. To bol taký šok, z ničoho nič všetci 140!
Potom to isté na tom klesaní za Tifonkou na Jesenici. Najprv prudké brzdy, všetko postálo. Ďaleko vpredu celkom dole bolo vidno biele karavany. Niekto pomalší ich asi predbiehal, tak sa to upchalo v oboch pásoch naraz. Potom sme sa chvíľu vliekli krokom skoro po odbočku Maslenicu/Rovanjska, tam asi odbočili, lebo už som ich nepredbiehal a odrazu všetci jak formule za sejftikar - letmý štart thumbs up smiley
Ešte som si spomenul. Pri odbočovaní na Zagreb Jug bolo chvílku vidieť na tú štvorprúdovku od Z-jugu tu: [www.google.com] , len som neskoro zareagoval - ísť na ňu a ďalej sa ne nej otočiť naspäť, rovno na Lučko. Bál som sa, aby ma to neviedlo až kamsi do centra. Vtedy bola skoro prázdna. Odtiaľ je kúsok k priraďovaciemu pruhu od SLO a HU, ale s prednosťou v jazde a to je už len 800 metrov po Lučko...

O trase couddyho už viem - dobrá myšlienka, pozrel som si to celé...
Dal som to tam tak všeobecne...

smileys with beer
16. 06. 2024 21:19
Slavkov to "chytl" neb mě pečlivě sleduje, co "urobím" s jeho radami za ta léta. Vlado, ale i tak fakt děkuji za "návod" na HU, který nevím, zda užiji kdy vůbec smiling smiley

Ano pojedu "až" na Sarajevo. Na Pécs? A pak to bude zajímavé. Manželka chce na ty pyramidy. Já teď pouze řeším zda vyjedem v pátek třeba v 15.00 z Ol. Dojedu někam a kam? Zaplatím Hu na jak dlouho. Nevychází to. Uvažuji, že pojedu až třeba 3.00 ráno Sobota a tím pádem uvidím něco z maďarska a hlavně té bosny. Spíše to vidím tak.

Hlavní nápor mě tedy bude čekat zpět. A tady se vracím k tématu. Pojedeme zpět v sobotu 6.7.? aby neděle byla doma vyklusávací. Běžně jezdíme kdykoli odkukoli z "podmakarské" i z Krku v neděli. Většinou je radost se domů dostat do půlnoci. Kvapíkem.

Takže sobota. A rád bych jel domů "normálně" takže budu sledovat jak vypadá Lučko, rakousko a tak. Mě to maďarsko moc nebavilo ani loni. Spíše mě čeká zítra porovnávání cen. Pořád si myslím, že to vyjde na podobně a že ani jedna trasa už dnes není "levnější" možná rovinka maďarska na naftu. Ale já jsem se tam strašně nudil po cestě.
17. 06. 2024 09:25
my sme pred 2 rokmi šli od Jastrebarsko do Záhrebu po starej ceste lebo som videl v aplikácii že je aj celé Demerje úplne upchaté. Cesta to bola v pohode, bolo to 9.7.2022 sobota a málo áut to využilo na obchádzku. Tá cesta aj bez zápchy je pomalá, samá dedina a obmedzenia na 60-70-80, nedalo sa ísť normálne 90 nikde.

čo sa Maďarska týka, vlani sme šli cez Rajku, M1,M85,M86 a od Szombathely po Tornyszentmiklos na M70, no je to nudná cesta to áno, tá M85-86 je rovná ako route 66 v USA a pri rýchlosti 110 je to fakt o ničom. Ale zase cez Rakúsko keby ideme, nechce sa mi 32eur platiť slovincom a keby to obídem, zabijem mimo diaľnicu rovnaký čas ako v madarsku kde diaľnica nie je....ale zase ušetril by som no, 2x denná známka v Rakúsku je lacnejšia ako mesačná v Maďarsku.
avatar Re: Kudy do Chorvatska v hlavním náporu?
19. 06. 2024 09:43
MartinR napsal(a): 15. 06. 2024 11:16
-------------------------------------------------------
> Na mytnici Trakoscan je prave kolona 1km směr Zagreb. Tím padají úvahy o cestě přes SLO a AT přesně za 14dni. Takže zase klasika SK a HU.

Potvrzuji 15.06. asi tak v 10:15 byla kolona až ke sjezdu na Durmanec, tj. 860 m. Na D1 na Durmanec prázdná silnice smiling smiley. Projeto za 10 min. s nájezdem na dálnici A2 v Durmanci. Další soboty budou jistě o dost horší.
19. 06. 2024 11:42
Díky za informaci thumbs up
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 80
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.