Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kudy do národního parku Krka

Autor Plavec 
Chtěl bych navštívit NP Krka při návratu z Chorvatska po staré cestě přes Knin. Byl prý otevřen nový vstup a to Roški slap (Rošský vodopád), který by měl být nejsevernější a tudíž nejblíže Kninu. Nevíte někdo jak je tento vstup daleko od
Kninu a kudy se tam nejlépe dostat? Prý přes vesnici Laškovica. Byl jste tam někdo? Dá se po nějaké stezce (oficialní či neoficiální) projít do jižnější části NP Krka ke Skradinskému vodopádu (tam kde se dá koupat)? Jak se pozná oficiální a neoficiální stezka (např. vyšlapaná od zvěře) a můžu dostat pokutu pokud půjdu po ne zrovna hlavní cestě a budu mít vstupenku? Poraďte prosím.
Franta PM
Re: Kudy do národního parku Krka
21. 02. 2006 09:58
to Plavec>>
Nevím nevím, ale když se dívám na mapu, tak od Kninu to bude k vodopádům hezkých pár km a po těch jejich cestách vnitrozemím a úrovni značení bych do toho něšel.
Vloni jsme byli u vodopádů koncem června. Bez problémů jsme se tam dostali ze Šibeniku silnicí směrem na Gradinu (silnice č.D33). V Gradině odbočka vlevo na Skradin a hned po pár metrech další odbočka vpravo na Lazovac. Ze Šibeniku je to asi 10-15 km a cesta je slušně značená směrovkami "NP Krka". Dostanete se na parkoviště u vstupní brány, odkud jezdí každou půl hodinu autobus dolů k vodopádům. My jsme měli štěstí, přijeli jsme tam kolem 17.hod. a pustili nás s autem až dolů (asi 3 km). Procházka kolem vodopádů byla pohádka a koupání v dolním jezeře také. Vydrželi jsme tam asi do 3 hodiny a večer kolem 20.hod. jsme tam už byli skoro sami. Druhý vstup je prý od Skradinu, odkud snad dokonce k vodopádům jezdí parníček ???
Když jsme se po 14 dnech vraceli ze Splitu už po nové dálnici, tak byly na dálnici značené dva sjezdy k "NP KRKA" jeden před mostem a druhý za mostem. Který z nich je výhodnější nevím.
avatar Re: Kudy do národního parku Krka
21. 02. 2006 23:45
Od Šibeníku se dostanete po směrovkách,které značí jednoznačně NP KRKA.Po tom se dělí na dva směry-1) označen symbolem LODE to je směr Skradin,záchytné parkoviště ve Skradinu,pěšky kousek k přístavu a lodí ke vstupu po řece,tam se teprve platí vstupné,zpět to samé.Cesta je vceně vstupného.
2)označen symbolem autobusu do Lazovac a tam vás autobus dopraví k druhému vstupu

My jsme využili cestu lodí,údolím řeky.Nevím zda se dá tam jed vlastním vozem,ale na kole určitě,řeku při vjezdu do Skradinu přejíždíte po mostě a potom lodí jedete pod mostem.Soukromé plavidla mají za most zákaz.Ve Skradinu je velký přístav.Na řeku Krku můžete jed i výletní lodí se Šibeníku a Vodic.Také tam byli.
Koupání je pod vodopádem.

MirekŠi
Radek 21
Re: Kudy do národního parku Krka
22. 02. 2006 08:16
Nejideálněší je lodí ze Skradinu,příjezd od Šibeniku,Je zadarmo,platí se samozřejmě vstup do NP.Zkoušely jsme i jiné cesty,ale přesto že byly vyznačeny v mapě byly to prašné cesty.Zase se ale jelo kolem prázdných vesnic z pozůstatky války.....
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 189
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.