Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Chorvatská policie

Autor Caddy 
PP
Re: Chorvatská policie
14. 01. 2006 12:50
pokud je cesta součást dovolené,pak ten Pilsner budu popíjet už cestou,abych z té dovolené taky něco měl winking smileywinking smileywinking smiley
Re: Chorvatská policie
15. 01. 2006 14:18
když, uhlídej tam těch jejich dvacet omezení rychlosti na kilometr silnice
Anonymní návštěvník
Re: Chorvatská policie
15. 01. 2006 20:02
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil podgoranin (15. 02. 2008 02:18).
Re: Chorvatská policie
13. 05. 2006 10:28
Za poslední 4 roky jsem neměl sebemenší problém. Toď vše.
Re: Chorvatská policie
31. 05. 2006 15:30
Tak tak, je to pouze o lidech. Zažil jsem měření v HR několikrát, a to hřeším na proměřování tachometru. Takže v obci mezi 55-60 km/h a musím přiznat, že nikdy nic. Extrém byl loni před tunelem Sveti Rok, kde byla 40. Policajt mával rukou abychom přidali, takže jsme ho všichni míjeli 130-kou. Takže zatím nemohu a nechci ani nadávat. Myslím, že u nás je to obdobné a od července - no kdoví.
Faktem ale zůstává, že to co prominou chorvatům, tak zahraničním turistů NE.
avatar Re: Chorvatská policie
31. 05. 2006 16:21
My jsme naštěstí zážitek s policiií neměli.Je ale fakt-že nevím kde berou ty jejich předpisy-když je absolutně nedodržují skoro všichni chorvati.Loni jsme jeli a manžel je vcelku zvyklý dodržovat rychlost-navíc jsme projížděli po magistrále kolem vesniček směrem na Makarskou-takže nám tam pořád přebíhali přes cestu nějaký adepti na sebevraždu.No a za náme jel chorvat v nějakým starým otřískaným autíčku a mohl se zbláznit jako troubil-posunkoval nadskakoval na sedadle protože naše 50tka ho uváděla na pokraj šílenství.Vcelku jsem se bavila a čekala jestli ho skolí infarkt nebo vyskočí a manžela zabije.A takových kousků jsme potkávali dnes a denně pár.

Jinak my svítíme celý rok i v Čechách-takže je to o zvyku.
PP
Re: Chorvatská policie
31. 05. 2006 16:43
sorry,ale při potkání někoho kdo takto striktně dodržuje rychlost a zrovna na magistrále,kde nejde kvůli provozu předjíždět by asi je-blo i mě...thumbs down
Re: Chorvatská policie
31. 05. 2006 17:21
sorry, ale pokud tam mají 50tku, tak jedu 50. Na dovolený nikam nechvátám, tak nevím proč bych si měl kazit náladu pokutami, které pro můj rozpočet nejsou nikterak zanedbatelné. Když si tam Chorvati to omezení dali, tak ať se klidně vztekaj...
marta 29
Re: Chorvatská policie
31. 05. 2006 18:05
Libore , jenže je to nezajímá , můžeš jet podle pravidel jak chceš , taky jsme loni museli zaplatit pokutu a víme jistě , že nás obral místní policajt.
avatar Re: Chorvatská policie
31. 05. 2006 19:30
No-zrovna na tomhle úseku magistrály-od Omiše dolů na Makarskou si můžeš být na 90% jistý-že ti přes cestu přebíhají zběsilí lidi(protože většina ubytování a apartmánů je nad magistrálou a moře pod ní že jo!Kromě Mimic jsem neviděla pod magistrálou podchod-o přechodech taktně pomlčím.
Policajti stávali u cesty do Omiše často-ale díky dodržování rychlosti jsem jim na výplaty nepřispěla!Navíc-nevm jak by mi pohmohlo cestou na zmrzlinu a nákup ušetřených 5 minut!"

Když to shrnu-tak za zadkem vezem dvě děti-a já si nejsem jistá-jestli je hrdinství cokoli riskovat-navíc v zemi-kde to z nějakýma pravidlama nepřehánějí ani domorodci.Ale to se netýká jen Chorvatska-i doma jezdíme pokud možno podle pravidel..Znám případ-kdy těch ušetřených 10 minut už ty lidi nikdy nevyužili-protože už prostě nebyli.
Stejně jako bych nevozila dítě bez sedačky-tak nevidím hrdinství v nedodržování rychlosti.

Toť můj názor.Jinak já jsem zase docela dravec-a když bych věděla na 100% že platit nemám-určitě bych se bránila zubama nehtama.Jsem štír a tak by si se mnou taky užili-pokud jim to dám-pak si nemůžu ztěžovat že mě obrali atd.
pavel56
Re: Chorvatská policie
31. 05. 2006 20:32
všichni se musí nějak živit
roman_s
Re: Chorvatská policie
01. 06. 2006 08:44
Mám trochu jinou zkušenost. Za posledních několik let jsem platil skoro každý rok. Vždy se jednalo o průjezd obcí, kde kromě cedulí začátek a konec obce a kromě policajtů nebylo nic (naposled to byla rozstřílená neobydlená vesnice někde ve vnitrozemí). Vždy mi navíc na tom jejich ručním radaru ukázali rychlost 74 km/hod. Tak nevím jak to funguje.
roman_s
Re: Chorvatská policie
01. 06. 2006 08:46
PS: myslím, že o rychlosti to není
Re: Chorvatská policie
01. 06. 2006 09:07
Předloni u Opuzenu to na mě také zkoušeli, ale jelikož si tu rychlost opravdu hlídám, tak jsem rezolutně prohlásil, že se mýlí, a že jsem tolik a tolik. Chvíli si něco povídali do vysílaček, a pak mi řekli, abych tedy jel. Někdy to opravdu na cizince jen zkouší....
roman_s
Re: Chorvatská policie
01. 06. 2006 09:19
Bohužel nemohu říci, že jsem jel opravdu přesně 50 nebo o něco více, takže s tím hádáním je to složitější. Loni mi dokonce vyhrožovali, že mě odvezou na stanici a nechají mě tam celý den.
avatar Re: Chorvatská policie
01. 06. 2006 10:54
NO já jezdím po dálnici a tam omezujících značek moc není. Klidně jedu 130, a jestli mám platit za dálnici nebo pokutu za údajné překročení rachlosti, tak si vyberu tu dálnici. Alespoň vím za co platím.
roman_s
Re: Chorvatská policie
01. 06. 2006 11:42
Jen tak pro upřesnění. Taky jezdím po dálnici a poplatky neřeším. Bohužel ale dálnice nevede až před apartmán. Takže někdy musím ať chci nebo ne po normální silnici
Re: Chorvatská policie
01. 06. 2006 12:07
To Roman : to je klasika rovný úsek omezení rychlosti a rozbořené baráky se zastávkou autobusu. Ta místa jsou známá jsou i na webu HAKu. Už jsem zde někde kdysi psal, že na staré trase je velmi málo odpočívadel a míst kde se dá zastavit a měřit rychlost je málo. Ale tam kde to jde vždy jsou např. když nebyl tunel Mala Kapela a jezdilo se přes Križpolje v dědině před obchodem plac na parkování, tam se platilo policajtům mýtné, kdo jel první v koloně toho vzali a kdyby jel 40km. Jak ho odbavili brali dalšího. A první příspěvek z roku 05 Gračac (před ním) to je naprostá klasika ještě se mi nestalo, že by tam nebyli jen jednou když pršelo tak byli zalezlí. Přes tu náhorní plošinu je to rovina a každý tam švihá 120km/h. Takže už jsem i čekal až někdo pojede, abych nejel první když jsem nikoho nedojel. Prostě něco zaplatíte i když pojedete předpisově. Mají svou denní kvótu.
Miloš
Re: Chorvatská policie
05. 06. 2006 19:40
Chorvatská policie nemá za povinnost dokazovat,že jedeš rychlejia to jejich řidiči jezdí jak hovada a když máš nehodu,kterou zaviní oni,tak to stejně zaplatíš.Jediná a zdlouhavá pomoc je,volat konzulát.A pozor na parkování,tam jsou strašně hbití s odtahem,viděl jsem v Trogiru,jak špatně zaparkoval pardubičák a jak zmizel za rohem,tak už jeho auto nakádali na odtah.
Re: Chorvatská policie
08. 06. 2006 20:54
Ahoj cestovatelé,
lidi jsou různé...
Zdá se mi, že nejvíc tady brečí ti, co mají máslo na hlavě.
Asi v 94 jsme jeli na výlet na Plitvice.Cesta v pohodě, ale čím jsme byli blíž, tím míň jsme potkávali aut až to přišlo. První vypálené domy, rozstřílené domy, nápisy na fasádách, vyrabované obchody, nikde ani živáčka. No skoro jsme nedýchali. Místní u moře nás ujistili, že je to bezpečné. Z auta jsme tu hrůzu točili na kameru, ale ženě se tak klepaly ruce, že z toho skoro nic není. Na Plitvicích nás prováděl voják a byla otevřená asi desetina, ostatní ještě zaminované. Byli jsme z toho všichni zdrblí a uvědomili si, že válka je něco strašnýho. Vesnice bez lidí, otevřená okna,prádlo na balkonech vybavené pokoje nábytkem a nikde nikdo. Vyhnali je tak jak byli.
Ale zpět k tématu. Potkali jsme několik vojenských hlídek, mimo toulavých psů, a ejhle v jedné takové vesnici Policie s radarem! To byla bomba. Jeli jsme , samozřejmě, pomalu protože jsme na to koukali jak bacil do lékárny. Kdyby ale chtěli buzerovat, jak někteří píšou, tak měli mimořádnou šanci, protože ten den tudy projely asi 4 auta a koňský povoz. Jeli jsme mimo hlavní tah.
Jinak jezdíme do Chorvatska od těch dob a nikdy nebyl problém. Snažím se jezdit rozumně. I pomalu je někdy nebezpečné!smileys with beer
avatar Re: Chorvatská policie
08. 06. 2006 21:42
To Hoblina:Naprostý souhlas.Sice jsme jeli loni-ale ty vesnice vypadají asi pořád stejně-a upřímně řečeno-myslím že i dneska to zamává s každým.Taky jsem si cestou natáčela-ale tyhle úseky mi dělaly tak zle-že jsem kammeru musela vypnout.Bylo mi z toho dost divně někde uvnitř-těžko popsat jak ten pocit nazvat.Až tam si člověk uvědomil-kolik lidských tragedií válka přinesla.
Jinak ale Chorvatsko miluju.A jak jsem psala už dřív-všechno je to o lidech.Jeli jsme v klidu a pohodě(s dětma za zády ani jinak nejezdíme) a ačkoli jsme policajty viděli-nikdo nás bezdůvodně nestavěl.Nemyslím že by Chorvatský policista byl jinej než českej.Nakonec vždycky nadává(a i doma) jenom ten-kdo dostal pokutu-a podle mě je mizivé procento těch-co dostanou pokutu proto,že jeli podle pravidel.
Vím že se vžil slogan-pravidla jsou proto aby se porušovaly.Když jde ale o život-tak já osobně pravidla dodržuju.A už jsem to psala taky-znám lidi-kterým 10 minut který ušetřili už k ničemu nebylo-protože už je nikdy nepotřebovali,
Tak šťastnou cestu všem a hlavně ať se všichni vpořádku vrátíme.
Re: Chorvatská policie
08. 06. 2006 22:15
už jsem tu několikrát psala , že to není o tom kolik jedeš . Jezdíme pomalu a nepatříme rozhodně k těm co se předhání za každou cenu.Co dodat, všem nevěřícím Tomášům , až Vás zastaví tak snad to pochopíte .
avatar Re: Chorvatská policie
08. 06. 2006 22:30
No-myslím že ve svým věku naivitou neoplývám-a jako nevěřící Tomáš si taky nepřipadám.Věřím že se může stát že vás (nás) zastaví a neprávem budou chtít pokutu.Ale mě nejde o to řešit jestli je to spravedlivý-či nikoli.Já vezu své děti-já za ně zodpovídám a já sama před sebou potřebuju mít pocit že jsem udělala všechno proto-aby cesta proběhla vpořádku.Jestli mě někdo neprávem obere.tak mě to naštve-ale sama před sebou budu vědět že mám svědomí čisté.Přece nikdo nevěří tomu-že v životě je všecko spravedlivý!Pokud holt to tak dopadne-budu naštvaná-ale svět se kvůli mě těžko zboří.A nakonec člověk přijde v životě o víc.Já proto můžu udělat jediný-jet tak abych tu možnost co nejvíc vyloučila.Když se stane něco co neovlivním(jako že se nějaký policista rozhodne vydělat si na výplatu) tak to nijak neovlivním.Řeším věci až jsou aktuální a až k nim dojde.Když budu tady fňukat jak zase pojedu a zase mě oberou-jak nebude teplo a bude zima apod. tak vlastně nemusím nikam jezdit abych vyloučila všecky nepříjemnosti.A nakonec ani nemusím vycházet z domu-protože co kdyby náhodou............
Ale to je jen můj názor-a každý máme právo to vidět jinak.
Od roku 2000 jezdím každý rok do Chorvatska. Poslední tři roky s docela silným a rychlým autem Audi A6, 2,2 TDI. Musím říci, že jsem za tu doby ani jednou neplatil pokutu a neměl žádné problémy s žádnou policii od Rakouska až po Chorvatsko. Musím ale říci i to, že dost často mě předjížděli čeští řidiči ve feliciích nebo dokonce ve Favoritech na místě kde byla např. 50 nebo 70, takže museli jet o 30 až 50 km/h rychleji, než jim dovolovala rychlost. A takovým řidičům opravdu nic jeného nezbývá, něž platit pokuty. Ty snížené rychlosti mají vždy nějaký důvod, který nemusíme pochopit. Je pravda, že mě předjížděli i Chorvaté, ale to není důvod, abychom nedodržovali v cizině dopravní předpisy, když už je nedodržujeme doma.
gusto
Re: Chorvatská policie
09. 06. 2006 11:24
Súhlasím s predchádzajúcim. Bol som v Chorvatsku už 5x. Jazdím zvyčajne do 10kmm nad povolenú rýchlosť a predsa jednoznačne patrím k tým,ktorý zdržujú premávku. Načo by si policajti robili problémy s tými, ktorý chodia podľa predpisov. 90% vodičov prekračuje rýchlosť. A koľkokrát sa mi stalo, že som sa dlšiu dobu nepozrel na tachometer a už som nešiel 45 ale 65( v dedine na 40-ke). Ani si to neuvedomíte a idete rýchlejšie. Hlavne cez tie neobývané dediny.
sad smiley
Gusto
Re: Chorvatská policie
11. 06. 2006 21:43
No takže jak už tu někdo psal , raději pojedu po dálnici ,atˇ vím za co platím .
Re: Chorvatská policie
30. 06. 2006 11:29
Kdysi jsem delal pro ambasadu v Rumunsku,tam byli policajti skorumpovany az no.
YAl ja to delam jednoduši když jsem si jisty že nemám přestupek tak se s nima nebavím. A zavolam ambasabu ani nedotočím číslo a dají pokoj.
Re: Chorvatská policie
30. 06. 2006 12:15
Hoď sem pls číslo na ambasádu smiling smiley
Re: Chorvatská policie
30. 06. 2006 13:27
nehodí, blafuje
Mike
Re: Chorvatská policie
01. 07. 2006 10:30
Taky musim rict ze nemam negativni zkusenost s Chorvatskou policii, 3 roky po sobe jezdim jak po dalnici tak vnitrozemim, dodrzuju rychlost, nekolikrat jsem potkal radary, ale nikdy me nezastavili, naopak me v proti smeru Chorvati upozornovali blikanim ze tampolicie meri ...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 161
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.