Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?

Autor radarus 
avatar Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
28. 06. 2010 13:54
Chceme jet na ostrov Pag (Mandre, Šimuni, Novalja). Je to lepší a výhodnější přes Senj a potom trajektem z Prizny, anebo raději po dálnici až za Sveti Rok do Posedarje a potom nahoru na ostrov přes most? Vzdálenost přes Posedarje je o 80 km delší, nicméně časově o pár minut kratší. Trajekt stojí osobák + 4 lidi 158 Kn a jezdí každou hodinu.
Kdo z vás to už jel a poradí jestli dálnice, nebo se pokochat Jadranskou magistrálou ze Senje?
avatar Re: Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
28. 06. 2010 14:04
Dálnice až do Posedarje u Zadaru je o 50Kn dražší než do Žute Lokvy u Senje.
Toliko teorie, tak jestli máte někdo praktické zkušenosti, poraďte. Děkuji.
Re: Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
28. 06. 2010 14:17
trajekt sice jezdí každou hodinu, ale taky jsem tam stál až nahoře na magistrále v několikakilometrové frontě, než se na mně dostala řada. Už je to sice pár let, ale tam se toho myslím moc nezměnilo. Bude záležet na termínu kdy tam pojedeš, ale já bych to z tohoto důvodu objel.
Re: Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
29. 06. 2010 17:21
Loni jsem na Pagu byl, obě cesty jsem jel trajektem bez čekání, trajekt na Pag jel v každé 30. minutě, z Pagu v celé hodině, nejel jsem ani jednu cestu v sobotu. na Pag jsem jel přes hory z Plitvických jezer přes Gospič do Karlobagu, vracel jsem se po pobřeží přes Senj potom na dálnici a na Záhřeb
avatar Re: Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
29. 06. 2010 18:13
Vrátil jsem se z Pagu asi před 10 dny. Kdo dává přednost pohodlí a rychlosti, pojede asi přes Posedarje a most na Pag. Vyšší cenu za dálnici si bohatě kompenzuje úsporou za trajekt. Kdo se chce kochat, může to vzít přes hory, ale riziko fronty na trajekt je velké. Já jsem jel před sezonou a ačkoli jsem k přístavu dojel 3/4 hodiny předem najel jsem na trajekt jako předposlední!
Re: Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
01. 07. 2010 15:34
Časově i finančně vyjdou obě varianty stejně. Osobně 3x odzkoušeno. Tam jezdím trajektem, zpět mostem.
Re: Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
01. 07. 2010 17:25
Zalezi na tom, na ktere misto na Pagu chcete jet - Novalja se vyplati jet trajektem, Pag mesto po dalnici. Cena je stejna, jen casove ten presun po ostrove je zdlouhavy.
Re: Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
01. 07. 2010 17:54
Já jezdím až za Novalju ( Jakišnica ), tak proto to asi vyjde nastejno. Jinak do města Pagu přímo bych nejel ani v sebeobraně. Snad nejhorší volba.

Nejotravnější cesta přes most je potom za mostem směrem k dálnici. Tam už mě to nebaví.

Jinak kdo jedete přes most, pozor směrem ven k mostu, v Miškoviči skoro vždy měřejí rychlost ( nutno jim přičíst ke cti, že opravdu uprostřed obce a jen slepý by je neviděl. )
Re: Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
01. 07. 2010 19:36
To Mellotongue sticking out smileyrávě tam mě změřili!Zcela jistě jsem jel trochu "nad".Proběhla kontrola dokladů a přání hezké dovolené.Čuměl jsem jak puk,viděl jsem tu měřící věcičku v rukou jeho kolegy a připravoval jsem se na pokutu z blbosti pro pár kilometrů navíc(a bylo jich opravdu jen pár),ale asi měl dobrou náladu a já víc štěstí než rozumu.
K věci,já jezdím jen přes most,ale pouze do Povljany.Je fakt,že po ostrově je to dlouhá cesta do míst,která jsou poblíž trajektu.Na straně druhé je ale fakt i to,že z dálnice k trajektu taky nic moc a pak ještě nalodit,vylodit a zaplatit.Nějak mi ten most vychází lépe a klidněji.

Karel
Re: Ostrov Pag (Mandre, Šimuni) dálnice nebo trajekt?
02. 07. 2010 08:55
Tak do Povljany to je z logiky věci rychlejší mostem. smileys with beer
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 127
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.