Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Ravča - Ploče

Autor fanda 
Ravča - Ploče
09. 01. 2010 18:40
V polovině června chceme jet na Korčulu a protože trajekt z Drveniku v té době jede pouze 6.00 jsme nuceni využít trajekt z Ploče a pak z Orebiče.Znamená to dopravit se do Ploče. Dálnice dnes končí v Ravče a jestli bude prodloužena až do Ploče nevím. Dle plánů by měla být hotova do 06/2010 - znamená to do 1.6 nebo později ? Máte někdo více informací ? V případě že nebude - jak je to se silnicí Ravča - Ploče, jak je to daleko a kolik času je potřeba. Díky
Re: Ravča - Ploče
09. 01. 2010 19:29

Re: Ravča - Ploče
09. 01. 2010 20:04
Podle mého názoru když už budete v Ploče tak jeďte až do Orebiće,odkud trajekt jezdí mnohokrát za den.Já jsem loni a předloni jel na Korčulu ze Splitu,ale je to drahé a strašně otravné - počítejte 5-6 hodin plavby.Pokud by byla dálnice hotová,byla by to pohoda,kdyby ne,tak v polovině června ještě nebude takový provoz,takže by se to určitě dalo zvládnout.M.K.
avatar Re: Ravča - Ploče
10. 01. 2010 09:53
..to fanda:
..ja jezdim do Orebice uz dele a musim rici,ze bych trajektem nikdy nejela,zkusila jsem to jednou z Ploce do Trpanje a stacilo.Jednak cestujeme s manzelem strasne radi a tu cestu na Peljesac po pevnine si nenechame nikdy ujit!! O to vice budes mit zazitku z HR,Peljesac je nadherny,jedno ktera vesnicka,mesto nebo zatoka,proste je na co koukat a uvidis zase neco o trochu jineho,jak napr.na Makarske.Co se casu tyce,tak mi jsme vloni vyjeli z Grazu ve 22,30 hodin v patek vecer a v Neumu jsme byli v 7 rano na snidani.To jsme jeli pekne ze zastavkami a nic nehonili.Na Ravcu se jelo pekne,nebyl zadny frmol na ceste a videt Vrgorac pri vychazejicim slunci byl super zazitek,nadhera!!


Vrgorac


Vrgoracko Polje

(fotky z nemeckeho fora)

pak pokracujes dale pres Baciny,Neretvu,atd....jelo se super a byli jsme v Orebici v 9 hodin rano,cesta byla o hodne kratsi diky nove dalnici az po Ravcu.Jinak jsme byli vzdycky v Orebici az odpoledne kolem 14 hodiny,kdyz se jelo po stare ceste pres Split.Takze si muzes aspon trochu udelat obrazek o tom,kolik casu potrebujes.
avatar Re: Ravča - Ploče
10. 01. 2010 13:24
to fanda:
tady je o této části cesty obsáhlé vlákno s informacemi pro ty, kdož jedou z Ravče dál na jih. [forum.ihvar.cz]
Jinak souhlas s Fanky, z Ravče až do Orebiče je pořád na co koukat, po té dálniční nudě je to příjemné osvěžení. Vřele doporučuji.
Re: Ravča - Ploče
10. 01. 2010 16:09
Díky Vám všem za informace ale nikdo nevíte jak to bude s tou dálnicí až do Ploče ? Fanky - co Tě děsí na trajektu Ploče - Trpanj ? Z Ploče do Orebiče po pevnině to je cca 120 km - tj. minimálně 3 hodiny - stojí ten zážitek z cesty po Pelješacu za to ?
Re: Ravča - Ploče
10. 01. 2010 16:57
Cesta z Ploče do Orebiče mi trvá něco mezi 2,5 až 3 hodiny. Jezdím většinou na noc a v Ploče jsem minimálně hodinu před odjezdem prvního trajektu. Co mne odrazuje je ztráta času na trajektu. Trajekt jezdí v sezoně cca každé 3 hodiny. Pokud tam budu dřív aby mi neujel a také abych se na něj v sezoně dostal a připočtu nalodění, vylodění + dobu plavby dle jízdního řádu 1 hodinu, jsem v Orebiči minimálně za stejnou dobu. Na Pelješacu jsem byl za posledních 10 let 7x, vždy tam trávím alespoň čast pobytu v Chorvatsku. Ale trajektem z Ploče jsem nejel ani jednou. Ten používám jen při výletech na Korčulu..
avatar Re: Ravča - Ploče
10. 01. 2010 17:22
Trajekt je pouze jednosměrný-to je,že se tam couvá.Buď tam nebo nazpět.Když je nižší auto tak se "cvakne" o spodek.při vyjíždění nebo najíždění.Díval jsem se na vyloďování a naloďování v Trpanji. Potom se může stát v sezóně,že se na ten první nedostanete a čekáte zase 3 hodiny ?? na další,ve frontě,kterou si řídí někdo od trajektů.Nelze v podstatě ani odejít,poněvadž to stále posouvají a šachují. Cena je fakt dosti vysoká a docela se člověk zapotí při projíždění /v loni/ Trpanjí,všade stojí auta a cesta je tak tak na jedno.Prostě podle mne tak jak píší ostatní,projížďka přes Ston atd. je prostě úžasná,je kam se koukat i když cesta je také uzoučká hlavně v části právě od křižovatky k Trpanji směrem k Orebiči. První polovina je luxus na Chorvatské poměry a krása projíždět mezi vinicemi a nahoru dolů po celém poloostrově.Jedním slovem "nádhera" !!!!

MirekŠi
avatar Re: Ravča - Ploče
10. 01. 2010 18:16
Tak s tím,že by letos byla dálnice až k Ploče, to vypadá bledě.
[www.slobodnadalmacija.hr]
avatar Re: Ravča - Ploče
11. 01. 2010 09:43
to fanda:
..na trajektu z Ploce do Trpanje me nic nedesi,ale nez bych kalkulovala s casem-prijedu do Ploce,dostanu se na trajekt,tak to radeji pojedu cely Peljesac a ten cas me vyjde uplne na stejno a jeste k tomu uvidim zase po roce cely Peljesac,je porad na co koukat a na tvou otazku:stojí ten zážitek z cesty po Pelješaci za to? muzu odpovedet jen ANO STOJI TO ZA TO!!!! A myslim,ze ti to potvrdi vsichni,kdo na Peljesac jezdi!!! Jedu na dovolenou a mam tedy cas,takze proc trajektem,kdyz je cestou tolik peknych mist k videni!!! Samozrejme,ze je to vec nazoru,takze nikomu cestu pres cely Peljesac nevnucuji,jen pisu,co se libi mi!

ted jsem jeste nasla,ze ma byt do sezony 2010 otevrena cast Ravca-Vrgorac a podle financi i dale az na Ploce,jestli penize nebudou,tak bude usek dalnice Vrgorac-Ploce otevren behem roku 2011.
"Ravča čvor Vrgorac do turističke sezone 2010.Konacno povezivanje autoceste s gradom i lukom Ploce uslijedit ce 2011. godine" vjesnik.hr



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Fanky (11. 01. 2010 10:13).
Re: Ravča - Ploče
15. 01. 2010 09:39
Jedu na Pelješac letos už po osmý a musím říct,že jestli jet trajektem nebo okolo je dost sporný,první roky jsem jezdil okolo a musím říct,že pokud člověk jede cestu sám,bez vyspání a jen s nejnutnějšíma zastávkama,tak cesta okolo je dost náročná,neutíká to,samá zatáčka,je to docela nekonečný,určitě je na co koukat to je pravda,ale v tomhle případě je pro mě pohodlnější dojet ráno na trajekt,s vědomím,že si člověk na lodi odpočine a ví,že z Trpanje už je to do Orebiče kousek a ještě mají děti zážitek s lodi.Pokud člověk nikam nechvátá,nemusí řešit brečící děti a neřeší únavu(má vystřídání na řízení) tak je fakt,že je to lepší okolo,nehledě na to,že jak časově,tak finančně je to okolo výhodnější,to je bez debat.Co se týče novýho úseku dálnice do Ploče,tak údajně i vinou krize a následných úsporných opatření,letos dálnice nebude,píšou až příští rok,pozitivní zpráva je,že se pokračuje ve stavbě mostu na Pelješac,který by měl být dostavěn ale až v roce 2015,nevíte někdo odkud most bude začínat a kde končit na Pelj.? Údajně už probíhají podmořské práce(pilony atd) žádnou konstrukci jsem nad mořem ještě neviděl.
avatar Re: Ravča - Ploče
15. 01. 2010 10:18
Začíná kousek před Klekem a výjezd na Pelj. by měl být u Brijesty.
Tady jsou nějaké fotky z léta.






avatar Re: Ravča - Ploče
15. 01. 2010 12:24
Tuto jsem přetáhl z jiného vlákna:


____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: Ravča - Ploče
15. 01. 2010 14:23
Díky za fotky,je vidět,že makají.Jdu se mrknout kde jsou ty zminovaný města,kde bude tunel končit resp.začínat,nějak mi to nic neříká.
Re: Ravča - Ploče
15. 01. 2010 14:32
Tak jsem to našel,jdem docela zklamanej,myslel jsem,že to bude ještě před Ploče směrem od Splitu,ale je fakt,že tam je to hodně široký a stálo by to o dost víc,bude rozhodovat asi zase cena přejezdu,jinak člověk opět zvolí trajekt,nebo objetí po ose.
Re: Ravča - Ploče
26. 01. 2010 20:44
Kaštánek napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jinak souhlas s Fanky, z Ravče až do Orebiče je
> pořád na co koukat, po té dálniční nudě je to
> příjemné osvěžení. Vřele doporučuji.
Já teda nevím, ale jel jsem jel z Ploče do Ravče schválně kvůli focení a práci na dálnici 11.07.09 dopoledne a moc jsem nadšenej nebyl, silnice dost úzká hromady náklaďáků ze stavby dálnice a žádná rychlá jízda (kolem 50km/h ale nikam jsem nespěchal) semafory a jednosměrný provoz. Udělal jsem z té stavby fotky snad najdu čas je sem dát, tam je to opravdu náročné a členité málo kde je dálnice po rovné zemi. Ale rozpracovanost hlavně viaduktů a mostů obrovská. Zrovna tam vezli nějaké části pilířů na obrovském tahači. No skoro se mi nechce věřit, že to do Ploče do léta nedodělají. Kochačka po státní silnici pěkná ale pro nějakého začátečníka to musí být nepříjemné a to proti nám jelo minimum osobáků.
avatar Re: Ravča - Ploče
27. 01. 2010 11:51
Doplním jen to,že už v létě bylo v Ploče vidět to množství křížení a nájezdů dole pod magistrálou a tunel také,Tak si myslím,že fakt je velká část připravena k provozu.Vše se palnýrovalo,upravovalo a pohled na tuto spleť cest byl velice úchvatný .

MirekŠi
avatar Re: Ravča - Ploče
29. 01. 2010 15:55
Stavba dálnic v příštích letech nic moc. Nejsou peníze:

Plán výstavby dálnic na čtyřleté období.

Michal
Re: Ravča - Ploče
30. 01. 2010 08:54
Buďme rádi i za to, co stihli doposud. thumbs up
Re: Ravča - Ploče
01. 02. 2010 13:53
Trajekt z Drvenika na Korculu momentalne nepremava.
Objavila sa voda v podpalubi a zatial neobjavili pricinu. Kym sa to nevyriesi, tak nedostanu povolenie na prevadzku. Vyzera to teda s touto linkou dost blede ..
avatar Re: Ravča - Ploče
05. 02. 2010 11:23
...par novych fotek z useku nove dalnice Ravca-Vrgorac-Ploce z 2.2.







avatar Re: Ravča - Ploče
10. 02. 2010 12:52
..tak to vypada,ze kvuli krize bude dalnice Ravca-Vrgorac-Ploce letos zastavena a bude se pokracovat az v roce 2011,no nechme se prekvapit,co z toho opravdu bude....dalsi info zde



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Fanky (10. 02. 2010 12:58).
avatar Re: Ravča - Ploče
10. 02. 2010 16:51
nevim, ale s tim, ze se bude pokracovat v roce 2011 bych si tak jista nebyla. bylo v planu ten usek otevrit v roce 2011, ale uz loni nekdy v listopadu se zacalo septat o zakonzervovani do doby nez se najdou finance na pokracovani. a to bude buhvi kdy.
avatar Re: Ravča - Ploče
25. 02. 2010 10:47
...tak jsem dnes cetla,ze 22.2. byla novinarska konference v Dubrovniku a melo by se v pristich 15 dnech znovu zacit pracovat na dalnici Ravca-Ploce a dokonce by mel byt dodrzen termin dokonceni stavby Vrgorac do sezony v roce 2011 a Ploce do sezony 2012,tak to jsem tedy zvedava...
Bussines.hr
Re: Ravča - Ploče
09. 04. 2010 22:47
Tak to by bylo fajn. Já se sice hodlám letos namočit, ale někde blíž a jen na týden, penízků není nazbyt. V dalších letech počítám zase s Pelješcem.
Re: Ravča - Ploče
17. 04. 2010 12:58
Dokud nebude pořádná cesta.. od Ploče na Ravču,nejezdil bych tam..
Jeli jsme tak loni..na večer domů...a sypali jsme ku**y..thumbs up smiley
Re: Ravča - Ploče
19. 04. 2010 22:54
Nevíte někdo,jestli již za Splitem na konci dálničního úseku směrem do Ravči zprovoznili nějáké benzínky?Loni jsem neprozřetelně nenabral benzín kousek za Splitem a do Vrgorace dojel málem na výpary.
avatar Re: Ravča - Ploče
20. 04. 2010 11:33
... Vinklar ... podle všeho je nejbližší od Ravče opravdu až ve Vrgoraci ... smiling smiley
[www.hak.hr]
... v levém sloupci objekti ... ... si klikni na ... na 2) benzinske postaje ... zvětši si mapku a měly by tam být modré praporky označující čerpačky ... ( snad to není moc staré )



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (20. 04. 2010 11:36).
Re: Ravča - Ploče
21. 04. 2010 04:39
To vinklar: před odbočkou na Split je Kozjak (INA), poslední je odmorište Mosor (Petrol) těsně před exitem Blato. Pak až na konec dálnice nic. Ve Vrgorci benzínka je, ale má otevřeno jen 6-22 hod.
Re: Ravča - Ploče
23. 04. 2010 13:48
Díky za info Bessy a Miku:Jo ve Vrgoraci je benzinka,ale pěkně maskovaná.Musel jsem se na ní ptát místních. yawning smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 235
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.