Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Žuljana nebo Borak ?

Autor jared 
Žuljana nebo Borak ?
16. 11. 2008 09:31
Zdravím,
Nejdříve jsme si mysleli, že příští rok nepojedeme nikam, jelikož jsme měli v plánu stavbu domu. Z toho ale bohužel sešlo, ale na druhou stranu můžeme koumat, kam že to koncem června vyrazíme.
Letos jsme také nikde nebyli, páč se nám narodilo miminko, a tak už teď přemýšlím o dané lokalitě na léto 2009.
Před 2 lety jsme byli na Hvaru v ID, kde to bylo super a chceme se tam zase někdy vrátit. Loni byl Pisak a projetá omišská a makarská riviéra, také spokojenost.
Uvažoval jsem o Kvarneru - Lošinj a Rab, ale pořád mě to táhne dolů. Po přečtení příspěvků na téma Pelješac, jsme se nakonec rozhodli, že vyrazíme právě tam.
Spousta lidí tady na foru jezdí do Boraku a ten se nám z fotek, které jsme viděli líbí. Také nám padla do oka Žuljana a teď nevíme kamconfused smiley
Tak se ptám Vás znalců nejen těchto míst, co by jste nám poradili. Máme dvě malé slečny, kterým bude v době dovolené 7 a 1 rok.
Upřednostňujeme klidnější místo, kde nejsou davy lidí a je kousek do většího městečka na zmrzku, projít promenádu......
Takhle nám to plně vyhovovalo v Ivan Dolac, kde jsme jezdili do Jelsy. Ale chceme poznat zase jiné místo.
Pokud budete mít někdo chuť nám poradit a doporučit i osvědčený apartmán, budeme moc rádi.
Takže Vám všem moc děkuji a přeji hezký prodloužený víkendsmiling smiley
Jared
Re: Žuljana nebo Borak ?
17. 11. 2008 16:36
Za dva dny nikdo neporadí ??? confused smiley
avatar Re: Žuljana nebo Borak ?
17. 11. 2008 16:58
Jared-lidi maj teď před očima vánoční opar...no a já ti neporadím,jedině že bys zkusil oboje a pak tu hodil recenzi,já dumám podobně kam na Pelješac.Sympatická mi je Žuljana.....
Letos jsme byli v Trpanji,malé přímořské letovisko,také tam bylo fajn....ale příště chceme jinam.
Radomír
Re: Žuljana nebo Borak ?
18. 11. 2008 07:33
Pro děti bys to měl asi lepší na "malém moři" - na druhé straně Pelješacu - Sreser, Drače, Brijesta....
Borak je na můj vkus už moc velký.
Do Žuljany jsem chtěl jet taky, ale odradila mě ta skutečnost, že kanalizace ústí do hlavní zátoky a při nepříznivém větru se hovna vracejí zpět na pobřeží. Tam bude nutné chodit na sousední pláž za kopec. Ta je ale krásná. No ale taky jsem si představoval, že vylezu z baráku a vlezu do vody - jenže vzhledem k výše uvedenému to asi není ono a malým dětem to určitě neprospěje.
Jsou to jen moje závěry a skalní návštěvníky Žuljany prosím, aby mě nekamenovali.
Re: Žuljana nebo Borak ?
18. 11. 2008 07:43
Ahoj, výhodou je otevřené moře. My jsme byli ve Sreseru a udělali jsme si do Žuljany výlet. Je to malé letovisko v zátoce. Moc obchodů tam není a je tam jedna veřejná pláž. Myslím, že se pak dá jít někam dál mimo lidi. V Boraku byl brácha, ale je to asi 9 let zpět. Velmi rádi šnorchlovali (viděli ryby a rostliny různých druhů), klidná, malá vesnička. Určitě se tady zase objeví mnoho cestovatelů, kteří k těmto dvěma místům budou moci víc napsat. Já bych dala přednost Boraku - podle fotek a videa.
Re: Žuljana nebo Borak ?
18. 11. 2008 08:42
Ahoj,
byla jsem v Boraku Žuljanu neznám takže mohu těžko porovnávat. Mohu připět pouze poznatky z vlastního pobytu. Máme klua,když jsme byli v Boraku byly mu 4 roky. K moři jezdí od 1 roku takže podobně jako vy. Borak je místo, které mě naprosto nadchlo a proto se tam také příští rok vracíme. Pokud nemáte větší nároky na místo pobytu tak tam můžete být spokojeni. Pro pečivo se jezdí do vedlejší vesnice a na nákup do Orebiče. Ten je asi 20km./odhaduji/. Tam je výborná zmrzča a klasická promenáda atd..to co k moři patří.Na druhou stranu od Boraku je Trstenik a ten je asi 5km. Tam se může zajet pro pečivo a na ranní kávu. Moře v Boraku je nádherné, zažili jsme tu pěkné vlny a kluk z nich byl nadšen. Z malých pláží, které tam jsou dvě je vstup celkem pozvolný a pobřeží je z jemných kamínků a ty jsou pro kyblík a lopatičku ideální. Máme to vyzkoušené. Vedle nás bydlela rodina a měli odhadem tak 6 měsíční mimčo a byli naprosto v pohodě.

Rozhodnutí bude jen a jen na vás. Když to bude Borak tak se tam asi v červnu potkáme. Přeji správný výběr. Pokud budeš chtít vědět ještě něco bližšího napiš SZ.
Lála
Re: Žuljana nebo Borak ?
18. 11. 2008 10:57
Obě letoviska znám a jsou příjemná. Osobně bych dala přednost Boraku. Podívejte se ale i na fotky Podobuče. Tam je také velmi hezky a moře Hned před domy bez nutnosti zdolávat s miminem schody. Určitě milujete oblázky, ale z vlastní zkušenosti vím, že úplně malé děti si nejvíce vyhrají na písku. Nebyla by proto nejlepší Korčula (Lumbarda) s jemným písečkem a na oblázkové pláže udělat jen nějaký ten výlet? Trajekt z Orebiče na Korčulu jede každou chvíli a cesta netrvá dlouho. A večerní město Korčula by určitě splnilo vaše požadavky na krásnou promenádu a výbornou zmrzlinu. Ten Borak bych si schovala jako báječný tip na dovolenou pro další rok, až mimčo víc povyroste.
Re: Žuljana nebo Borak ?
20. 11. 2008 08:25
Tak Vám děkuji, Vám 5ti z celého fora, kteří jste mě podali informace.
Čekal jsem, že na Pelješac jezdí mnohem více lidí, ale asi ne.
avatar Re: Žuljana nebo Borak ?
20. 11. 2008 08:41
Ahoj Jarko, my jsme letos byli na Pelješacu poprvé a v Boraku. Žuljanu jsme nějak nestihli. Ale z Pelješacu jsme nadšení a rezervaci na příští rok už máme zajištěnou.
Já osobně bych asi s malými dětmi jela do Podobuče - apartmány jsou hned u pláže, děti bys měl pod dozorem hned u terasy. V Boraku je krásně, ale jedna pláž je kamenitá s betonovými platy a na tu písčitokamínkovou musíš vždycky po schodech. A jakmile jsou jen trochu větší vlny, udělají tzv. lavice a slez do vody je dost prudký. Hezké pláže jsme viděli na druhé straně Pelješacu - napiš dotaz např. SJNA - ten byl ve Sreseru a může Ti to popsat podrobnějí.
Zadej si taky do vyhledávače Dovolená mezi dvěma moři - paní Koucká a tam se dozvíš o plážích a místech na Pelješacu taky hodně informací.
Měj se hezky a šťastný výběr. thumbs up
avatar Re: Žuljana nebo Borak ?
20. 11. 2008 09:52
jared napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Tak Vám děkuji, Vám 5ti z celého fora, kteří jste
> mě podali informace.
> Čekal jsem, že na Pelješac jezdí mnohem více lidí,
> ale asi ne.


Máš pravdu,jezdí tam určitě víc lidí,ale třeba neodpověděli,protože třeba i jako já jezdí na jiná místa.
Samozřejmě jsem se byl podívat jak v Boraku,tak i Žuljaně,ale pouze fakt na kukačku,tak tady nebudu
rozdávat zasvěcené rady.Navíc sis ve svém dotazu,už odpověděl sám.Požaduješ,aby v blízkosti bylo
městečko s promenádou a se zmrzkou.To ti bude splňovat Orebič,do kterého je to z Boraku o dost blíž
než ze Žuljany.Já bych třeba vybíral jinak...
avatar Re: Žuljana nebo Borak ?
20. 11. 2008 17:03
My jsme s přítelkyní byli po dvě poslední sezony v Orebiči a můžu toto městečko vřele doporučit. Pouze zde nenajdete takový klid, jako ve vašich dvou vybraných osad.

Výhody z pohledu dvou dospělých:
V Orebiči je písčitá pláž (přeplněná)
Dlouhá promenáda
Vhodné výchozí místo pro výlety
Hodně kaváren a restaurací
Úžasná atmosféra a provoněný vzduch

Nevýhody:
nevzpomínám si
Re: Žuljana nebo Borak ?
20. 11. 2008 20:17
Tak v Orebiči jsem byla vícekrát. Ale asi je to málo. Tu písčitou pláž jsem nejspíš naprosto přehlídla. Kde tam je?
avatar Re: Žuljana nebo Borak ?
20. 11. 2008 22:34
...Anno...je to Trstenica...a je to velká pláž na kraji Orebiče, když se přijíždí od Stonu...smiling smiley
Re: Žuljana nebo Borak ?
21. 11. 2008 08:12
Trstenica není klasickej jemnej píseček, spíš drobné oblázky a hrubší písek. Pláž je to příjemná i když na můj vkus v plné sezoně trošku plnější. Já za písečnou pláž (skvělou pro malé děti s kyblíkem a lopatkou a na stavění staveb z písku) považuju např. tu v Lumbardě na Korčule. Dívala jsem se na to z pohledu těch nejmenších dětí - na takové pláži se můžou batolit bez botiček a při stavbě hradů se vyřádí i tatínci. Trstenica je opravdu pěkná, ale při obsazenosti této pláže je tam těch vyloženě písčitejch míst mnohem méně.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Anna (21. 11. 2008 08:27).
Re: Žuljana nebo Borak ?
03. 05. 2009 05:44
Jedině žuljana. Borak je moc malý, není tam pořádná pláž. Ten je dobrý pro otapěče. Pod vodou vede Borak, ale Žuljana je ráj na zemi. Za prvé má Vučinu - ceněná přírodní pláž a pak ta vesnice má něco jako duši. S těmi odpady do moře to není takové, jak se říká. Doporučuju Budlet v Žuljaně a udělat si výlet do Boraku a uvidíte, že po návratu do Žuljany mi dáte za pravdu.
Re: Žuljana nebo Borak ?
04. 05. 2009 10:38
Přiznám se, že Borak neznám, ale Žuljanu znám moc dobře. Letos tam pojedeme po šesté za sebou
a nějak nám Žuljana přirostla k srdci.Jsou tam dvě nádherné pláže s pozvolným vstupem do vody,
což je ideální pro malé děti. Je pravda, že za tu dobu jsem měl jednou podezření, že je ve vodě
něco divného, ale jinak je Žuljana umístěná na krásném místě Pelješace a okolní příroda vše vynahradí
a nemusí odrazovat ani ta vzdálenost cca 1280 km z Prahy odkud jezdíme. Řídím sám a cestu si
užívám a už se nemohu dočkat až vyrazím letos. Jen ještě jednu věc, místo je ideální pro toho, kdo
hledá klídek. Pokud si chceme povyrazit není zase tak daleko Orebič nebo menší městečko Ston
se svými pověstnými hradbami a vanami pro těžbu soli z moře, což se hned tak někde nevidí.
Zdravím Míla
Re: Žuljana nebo Borak ?
10. 05. 2009 21:34
Mě určitě BORAK....každý má ale své zamilované místo na které nedá dopustitspinning smiley sticking its tongue out Borak je opravdu krásný...je tam pohoda,klid a nádherný výhled na otevřené moře.Jedeme tam už potřetí a moc se těšíme.Všem krásnou dovču...thumbs up
Re: Žuljana nebo Borak ?
10. 05. 2009 22:38
Já můžu napsat jen o Žuljaně, Borak neznám. Byli jsme tam již 5x, letos nepojedeme máme malé mimi. Je to maličká vesnička, má dvě hospůdky, kam lze zajít na jídlo. Jeden obchod, loni byl již daleko lépe zásoben než předešlé rokya otvírací doba celý den. Jedna pláž přímo v Žuljaně, kde není dlouho od břehu hloubka. Opravdu vhodné pro děti. Já nezažila žádné výkaly v moři, jak se psalo výše o té kanalizaci do moře. Další pláže jsou 5 min. pěší chůze. V místě je pošta, kde funguje i směnárna.Ordinace, kde je lékař vždy dopoledne. Kousek u pošty je i informační kancelář pro turisty, kde mluví docela dobře česky. Každé ráno prodává místní domorodec čerstvé ryby. Tam poradí, kam se jet podívat a seženou i ubytování v Žuljaně. Z Žuljany se pořídaji výlety lodí na ostrov Mljet, informace sdělí v turistické kanceláři. Mně se Žuljana moc líbí, je to kldné místo pro rodinnou dovču. Pokud budete mít zájem můžu poslat nějaké fotky pro představu.
Re: Žuljana nebo Borak ?
29. 05. 2009 19:30
My jsme byli v roce 2007 na Boraku a musím říci, že to byl ráj na Zemi. Děti nemáme,ale měli jsme malého psa. Majitelka měla také psa - štěně a bylo to fajn. Teď má majitelka malé miminko a taky to tam mají moc fajnyawning smiley
Prostě na Boraku je klid, nádherné výhledy na moře, pláže jsou tam 2. Pokud nejsou velké vlny, tak v pohodě. Ale jsou oblázkové, nikoliv písčité. Krásné šnorchlování. Pokud budete chtít na fajn ubytování kontakt, tak se ozvěte. A také je tam v sezonu otevřená klasická restaurace, kde se dá posedět i s dětmi a zvířaty a připravují tam výborně dary moře.
Na nákupy autem do Orebiče, žádný obchod na Boraku není.
avatar Re: Žuljana nebo Borak ?
08. 06. 2010 11:37
Omluva netrefil jsem téma...........
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 176
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.