Pro ty, kteří se rozhodnou za svůj cíl v Chorvatsku vybrat Brist, tak mám pár základních informací.
Brist si stále drží svůj status klidného místa s úzkými plážemi, kde nehrozí sardinkový efekt a je blízko do velkého střediska, kterým je Gradac. Část zv. Blatnice jsem moc neprozkoumal, ale při procházce do Podace se mně tam moc nelíbilo. My jsme bydleli v části zv. Peća ( Hanákům to může znít divně

).
Čistota vody byla proměnlivá, a to vzhledem k letošnímu poněkud nepovedému červnovému počasí.
Poblíž místní jednotřídky základní školy je obchůdek se základním potravinářským sortimentem a pekárna. U přístavu vedle hotelu Riva jsou dva prodejní stánky se zeleninou. U hlavní komunikace asi 200 m za Villou Marko ve směru na Gradac je market Studenac, kde již je sortiment bohatší, a proto se již nemusí lítat za nákupy do Studenace v Gradacu. Stánek se zmrzlinou v Bristu není. Teda v jednom z penzionů v Blatnici něco takového prodávali, ale neměl jsem odvahu do toho jít.
Kostelník v Bristu svou práci vykonává daleko důsledněji než v minulých letech, zvoní od 06:00 do 22:00 každou hodinu a, aby toho nebylo málo tak i v půl. Má to výhodu, nemusíte sebou mít hodinky.