Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Brist

Autor maska 
Re: Brist
14. 05. 2024 21:20
Slavkov. Pravdu díš.thumbs up smiley. Jediné co si z Chorvatska odvážím je Pindur a Mlinci. Ty jejich Rakije a Vína mám za ty roky přečtené.
15. 05. 2024 08:49
Slavkov napsal(a):
-------------------------------------------------------
> No, hlavně bych se podíval, kolik má olivovníků v
> sadu...
> Můj skromný odhad je, že 95% prodávaného
> "domácího" olivového oleje na pobřeží HR, je pěkně
> "namaštěný" přelitý olivový olej z Řecka thumbs up smiley

Možný to je...ale vloni jsme byli v Tribunji a tam mě vzal nějaký borec do svého sklepa s nerezovými nádržemi kde měl olivový olej a víno...jako to co jsem ochutnal bylo moooc dobrý. Možná přelité, ale výborné...

proto se ptám, zda někdo zná nějakého ověřeného domácího přelívače :-)

jinak pro info:

PZ Postira Brac je jedním z předních výrobců olivového oleje. V Chorvatsku je 18 000 hektarů půdy využívané k výsadbě olivovníků, z toho 30 procent na ostrově Brač . S asi milionem olivovníků je největším národním olivovým hájem.
15. 05. 2024 15:54
Olivový olej kupujeme od domáceho v Podgore a vždy mi posiela fotky zo zberu a j výroby-minulý rok vyhral v Tučepi na súťaži striebornú medailu
98 bodov zo 100 smiling smiley a ten olej je naozaj výborný...
15. 05. 2024 21:59
irate napsal(a):
-------------------------------------------------------
> couddy napsal(a):
> --------------------------------------------------
> -----
> > Olej se projít i do Gradacu k Radeličovi smiling smiley
>
>
> A kdepak v Gradacu se nachází Radelič?

Radelič má hospodu hned za Labinecou ve směru od Bristu, za Malo more. Pokud tedy Couddy myslí tohohle.
[www.google.com]
16. 05. 2024 14:11
Je to tak, jak píše Valeri. Hned vedle Malo More. Radeličovi patří většina olivových sadů nad Gradacem. Takže po tom, co mu umřel táta, tu hospodu otvírá jen na fotbal a vodní pólo smiling smiley
16. 07. 2024 10:05
Ahoj, byl teď někdo nebo je v Bristu...jak to tam vypadá atd...nějaké info?

Díky Petr
16. 07. 2024 14:47
Jj, Gaga ne rádi, ale funguje nová picerka při Sidre, v sobotu bude ribarski večer.. hudba,tanec, víno,rybičky...lano,vodna klada
Riva i Felun rádi,vse by bylo u redu...jen ta čistota moře, čím dál horší,celé dni,už v podstatě kontinuálně pásy pěny,sraček,bordelu ve směru od Ploce...
U Ploce nový ukupni centar Port Mall..
Za mne, Brist po 10 letech, naposledy...
17. 07. 2024 07:49
Tak snad se moře (nebo něco jiného) umoudří a bude čisté bez pěny a bordelu....jinak to tedy vypadá na pěknou dovolenou...
18. 07. 2024 13:05
Přátelé, tak to mě mrzí. My jsme letos na Hvaru byli nadšení jak z kultury, tak z čistoty moře. Jinak do Sidry jsme jezdili vždycky na pádle na kave.
08. 08. 2024 14:35
Tak zase zpět v ČR. Brist pozitivně překvapil...malá vesnička, ale se vším co člověk na dovolené potřebuje...
Zmrzlina nejlepší u Sidry a vedle dobrá pizza v Porta a v Rivě také.
Gaga je otevřená !

Čistota moře dobrá. Občas malinkatý pás pěny, ale né každý den a za mě nic hrozného...

Je zde i výrobce a prodejce Olivového oleje, který provádí "Olive Grove Walking Tour", taková prohlídka celého procesu.

Tak možná zase za rok.. :-D
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 163
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.