Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Pisak nebo Igrane?

Autor Antonie 
Pisak nebo Igrane?
20. 02. 2007 11:49
Hezký den,
moc prosím o vaše názory, dojmy... pokud jste již střední Dalmácii navštívili.

Nevíte o hezkém ubytování (poblíž moře) v Pisaku? Máme dvě malé děti, ráda bych našla klidné místo poblíž moře a hezké ubytování. CK apartm. mnohdy hezky nafotí, ale bohatší jsou pro nás přeci jen zkušenosti někoho, kdo již v tomto místě byl.

Kde se líbilo vám? Na diskusi se někdo zmínil o tom, že ubytovací zařízení jsou v kopci a člověk musí vyjít mnohdy i 300 schodů, což pro malé děti není asi nejvhodnější.. Máte nějaké jiné doporučení na místo ke strávení opravdu klidné dovolené??
Re: Pisak nebo Igrane?
20. 02. 2007 22:22
antonie,pokud hledas misto na klidnou dovolenou,tak se podivej na ostrov pašman,pokud teda nevadi ze je v severni dalmaciismiling smiley
Re: Pisak nebo Igrane?
20. 02. 2007 22:58
Klidná dovolená se dá zažít zcela nepochybně na různých místech v Chorvatsku, o tom není pochyb. Co se týče Pisaku, tam zažiješ tutově klidnou dovolenou. Vím to, protože tam jezdím. A těch 300 schodů? Jsou tam, ale nikde není řečeno, že si musíš vybrat zrovna takto vysoko položený apartmán.hot smileyhot smileyhot smiley
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 08:45
Denisko, Hulčo,
děkuji za názor. Hulčo, já jsem včera dlouho pročítala diskusi o Pisaku a byla nadšená z toho jak jej chválíte, protože není nad pohledy těch, kteří tam byli. Žádná CK nebo pronajímatel neřekne zápory a fotografie mohou ukazovat něco jiného než ve skutečnosti.
Nyní se tedy budu dostávat do fáze dvě - a to hledáním ubytování v Pisaku, co možná nejblíže k moři.

Pokud by zde byla nějaká hodná dušička, která by mi dala doporučení na ubytování, s kterým jste byli v Pisaku spokojeni, budu opravdu moc ráda. Manžel je náročný sad smiley (to jsou ti Švýcaři), ale já bych se spokojila úplně se standardem. Nejprve mě vrtal k tomu pronajmout si celý kamenný domek, ale já žádný takový v Pisaku neviděla a myslím, že je to zbytečný nadstandard. Chtěla bych se dostat do 60 Euro na den (manželé + dvě malé děti).

Antonie
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 11:36
Igrane bude určitě hezké místo,ale asi tam bude více lidí než v Pisaku,já jsem zvolil pro letošní rok Pisak a tímto děkuji všem,kteří mě poradili-Hulča,Jarda a Danča.thumbs upsmileys with beer
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 12:14
Jared, já teď svádím zase jiný boj - a to mezi Marušiči a Pisakem. Už jsem z toho na zbláznění, nemohu se rozhodnout. V Pisaku si ne a ne vybrat ubytování, mám náročného manžela (áchjo) a v Marušiči jsem objevila nějaké apartmány, které vypadají hezky. Jenže Pisak lidi na foru tak moc chválí....

Je velký rozdíl mezi těmito místy? Marušiči - Pisak? sad smiley
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 13:53
Antonie poslal jsem Ti soukromou zprávu.Mirus hot smiley



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Mirus (21. 02. 2007 14:07).
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 14:28
Miru a všem ostatním co mi poslali soukromou zprávu, děkuju! Mirus napiš mi zprávičku s info.
Alf
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 17:12
No ak si dobre spominam, Hulca tu kedysi umiestnil link s foto Pisaku. A ide o vskutku nadherne foto, ak samozrejme nepocitam ich prakticku hodnotu, pretoze sa vies podla nich celkom dobre zorientovat.
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 17:20
Antonie,nevím jaký je rozdíl mezi Pisakem a Marušiči,páč sem tam ještě nikdy nebyl,ani na jednom místě.
Vycházel jsem z fotek na www.kacha.cz a přečetl příspěvky na foru,dále se mi ozvali lidi co tam jezdí pravidelně,poradili a já se rozhodl tam jet.
Asi bych dal přednost Pisaku na Tvém místě,máme také 5ti letého prcka a je to tam prý pro rodiny s dětmi dobré.Tak uvidíme.thumbs up smiley
Alf
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 17:49
Celkom pekne foto Marušiči: [www....]
Ako aj Pisaku: [www....]
Pet
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 20:03
to Antonie
Poslal jsem ti soukromou zprávu,jeden tip,nám se tam moc líbilo.Pisak je opravdu klídek a pohoda. smiling smiley
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 20:58
Když chcete poradit, proč se všichni stydíte za své e-maily? Je jednodušší poslat radu e-mailem než to cpát do soukromých zpráv.
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 22:24
Protože když napíšu přímý kontakt na apartm.,kde jsme byli spokojeni, tak to admin. smázne.
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 22:58
Antonie, Marušiči neznám, protože jezdím stále do Pisaku, ale asi to taky bude dobré. Pisak má tu výhodu, že magistrála vede vysoko nad střediskem, takže žádné přecházení přes frekventovanou silnici. Nevím, jak moc náročný je tvůj manžel, takže tady je každá rada drahá. Ten "můj" apartnán představuje normální standardní čisté a plně vybavené ubytování a tak to bude asi v Pisaku i na ostatních místech. A vím, že jsou ještě lepší. Minimálně další dva jsem měl možnost navšívit a super. thumbs up
Alfe, fotogalerii o Pisaku možná už zítra rozšířím o další foto. Těší mě, že si lidé dokáží díky těmto obyčejným fotkám utvořit reálnou předsatvu o tomto nádherném místě na Jadranu. Tak, a teď to od Jardy schytám, jak to, že jsem ty fotky tam ještě nedal.grinning smiley
Alf
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 23:25
V Pisaku som bol asi v 2002 a tvoje foto, ktore si uverejnil asi v roku 2005 ma vo mne vyvolali nostalgicke spomienky. Byval som hned vedla kostola u znameho. Na plaz asi 80 m, uplne v pohode. Len apartmanove domy na strane kostola maju vyriesene parkovanie sposobom "kde sa kto vojde". Dole v pristave a nad nim je to vyriesene na pozemkoch domacich.
Skoda, ze mi admin zmazal vyssie uvedene linky, zrejme okrem foto vadili tie odkazy na nejakych majitelov apart.
Ale super oddych. Male plaze, ziadna masovka.
Re: Pisak nebo Igrane?
21. 02. 2007 23:30
Máš pravdu, u kostela je trochu problém s parkováním. Jarda by o tom mohl vyprávět. Loni měl taky problémy. Já už mám místo vždy připravené pěkně pod pergolou přímo u domu.hot smileyhot smileyhot smiley
Honza z Vys.
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 08:19
to Antonie:
Přidám také radu. Pokud chceš klid - Hulča má pravdu, Pisak je tutovka.
Také si raději připlatím a bydlím "v dobrém". Zkus si zadat do vyhledávače "vera kozmar". Myslím, že budeš spokojená. Doporučuji jednat přímo, moc příjemná starší dáma s velkou oblibou češtiny. Velmi chytrá, ráda si popovídá, taková "hodná babička". Dobré ubytování, velmi dobré parkování, krásné terasy, už branka se zamyká, děcka v pohodě. Vloni jsme testovali tříletého synka jak bude reagovat na pobyt u moře, popravdě schody a srázy zvládal lépe jak my.
Ještě poznámku. Při vybírání apartmánu v Pisaku zvažte ještě jednu věc. Apartmány u cesty (tz. Západní ulice a Put vrulje) mají sice k moři o schody víc, ale zase parkování u apartmánu. Apartmány blíže k moři nemají přímý příjezd autem a oč mají méně schodů k moři, o to více k cestě, k autu, k prodejně, ... My jsme to řešili tak, že v Pisaku jsme se koupali a každý druhý den jsme autem razili večer na výlety - Omiš, Radvanovy mlinice, Brela, Baška, Makarská, celodenní výlet lodí na Brač,...
A ještě jednu poznámku - letos nemůžu plánovat dovolenou dopředu, ale pokud bych jel znovu na dovolenou do Pisaku s děckem, tak si s sebou povezu nafukovací člun, který uveze rodinu. Všude pod apartmány je možnost ho přivázat k bójím, ráno sejít po nejbližších schodech k moři, nalodit se a dojet na klidnější pláže. Třeba pěšky směrem k Vruljím byl synátor nadšen, že běhá po skalách jak Vinetou a jak je ti jasné, já při pohledu ze srázů jsem ho držel jak klíště. Jinak pláže nádherné, pokud chceš na nuda, v podstatě nemáš jinou možnost než loďkou, nebo pěšky a kousek plavat právě na plážičky směrem k pramenům.
Pokud chceš luxusnější ubytování a dobré koupání - Brela, že jo Laďo?
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 11:50
V loňském roce jsem pobývala týden (duhá polovina srpna a měli jsme pěkné počasí!!!) v IGRANE v soukromém penzionu vedle hotelu Punta.(Ten mají Francouzi. K hotelu patří bazén a naši přátelé se tam chodili načerno koupat.)
Městečko mne nezklamalo, bylo tam vše k nákupům i k zábavě, můžete si půjčit člun, nebo jet na fišpiknik.Poplujete na protější ostrov Hvar,kde si opravdu pochutnáte na grilovaných makrelách a výborném zelném salátu! a cestou tam nebo zpět, když budete mít štěstí uvidíte delfíny.
V Igrane jsem hledala a našla původní krásné kamenné kuči a úzké uličky s půvabnými zákoutími.
Pláže - městskou nehodnotím- jsou směrem k Drašnici velice hezké, najdou se tam i stinná místečka ale jsou úzké a přelidněné.Plácek na ležení si hledáte chůzí po pobřeží a nebo cestou nad mořem a pak dolů kozí stezkou. Tuto trasu nám zpříjemnila přítomnost starých zahrádek vpravo ve stráni, kde rostlo a zrálo množství úžasně dobrých fíků, neskutečná sladká dobrota.
Většinou tato část pobřeží nemá v moři jen oblázky ale kamení a někdy poměrně ostré.
Pláže směrem k Živogošči jsou oblázkové, méně obsazené.
Igrane je rozloženo na kopci a na jeho vrcholku je vysoká věž kostela.Krásný výhled stojí za tu námahu tam k ní vystoupat. Večer je odtud vidět západ sluníčka a dolů pohled na pláže k Drašnici, kde jste se během dne koupali.
Celkově toto letovisko lze doporučit. Ale už se tam nevrátím, protože jsem poznala krásnější místa a to mě nutí srovnávat.
avatar Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 14:24
Evola má úplnou pravdu.
Ještě bych dodal: Při jízdě vlastním vozem je velký problém se zaparkováním, poblíž apartmánů, neboť "parkovacích míst" se nedostává. Střed Igrane je přecpaný.
Velice kladně lze hodnotit průzračnost a čistotu moře u pláží směrem k Drašnici.
avatar Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 17:10
Igrane som navštívil minulý rok. Vcelku je to sympatické miesto, ale úzke plážičky v meste ma veľmi nenadchli.
Priamo v meste nie je veľmi čo robiť, ani čo vidieť.
V noci som sa ani raz poriadne nevyspal, lebo ma budil brechot psov a kostolný zvon, ktorý tam odbíja hodiny.
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 21:17
Hulčo, kdy tam kurňa dáš ty fotky? Až budou mít hystorickou hodnotu? Dělej člověče !!!
smiling smileysmiling smileysmiling smiley Jarda
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 21:26
Už je to tady, já to tušilsmiling bouncing smiley
Vybírám, upravuju velikosti a možná to ještě dneska stihnu.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hulča (22. 02. 2007 21:28).
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 21:33
Hulčo ale pohni, už mám dlouho stejný pozadí.... Na monitoru samozřejměgrinning smiley
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 21:35
Evik2 - něco mně napadlo, ale nenapíšu to sem. Že asi víš co?
To ubytování mám !!! I díky tobě. smiling smiley
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 21:39
A co mášhot smiley na pozadí?
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 21:42
Hádej, můžeš 3Xhot smiley
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 21:49
Ale já myslel jakou fotkuangry smiley
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 21:52
Dyť vimgrinning smiley Ráno v Boraku.. Jedeme tam tak už si zvykámhot smiley
Re: Pisak nebo Igrane?
22. 02. 2007 21:56
Hulčo, nebal mladá děvčata, jen tě to zdržuje od práce a koukej to tam vrazit. grinning smiley

smiling smiley smiling smiley smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 222
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.