Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kam do Chorvatska?

Autor blankab 
Kam do Chorvatska?
13. 07. 2006 11:29
Jsme manželé středního věku a chystáme se v srpnu autem do Chorvatska. Hledáme klidnější místo s koupáním pro plavce - klidně i skalnaté a večer možnost dojet někam do městečka. Znáte někdo takové místo?
avatar Re: Kam do Chorvatska?
13. 07. 2006 12:33
Několik let už jezdím do Primoštenu a splňuje všechno,co požeduješ!smoking smiley
Re: Kam do Chorvatska?
13. 07. 2006 13:06
Privlaka - malá klidná vesnička asi 25km severně od Zadaru. Kontakt na majitele apartmánu: Šime Skoblar, zrinko.skoblar@zd.htnet.hr , tel:+38598830897 Je to apartmán se soukromou písečnou pláží,
Re: Kam do Chorvatska?
28. 07. 2006 06:55
jedeme ted v neděli na vlastni pěst do Primoštenu. Můžete mi někdo poskytnout informace jak nejlépe sehnat ubytování ( v soukromí ). A co za to chcou?
Re: Kam do Chorvatska?
28. 07. 2006 13:38
blankabtongue sticking out smileyokud nevadí skalnatý vstup do vody,vcelku pěkná a klidná místa lze najít např.na Murteru......
Re: Kam do Chorvatska?
30. 07. 2006 10:39
Chceme jet první týden v září s tříletou dcerou někam k Zadaru.Prosím,jestli máte někdo zkušenost s dobrým a ne moc drahým ubytováním v soukromí o kontakt.Preferujeme spíš klidné místo s možností dojet do rušnějšího městečka nebo vesnice.Pokud možno blízko moře.
Děkuji!!!
Re: Kam do Chorvatska?
30. 07. 2006 15:52
Gabčo,
my jedeme s 3 letou 2. týden v září, taky jsem chtěla někam k Zadaru, Biogradu apod. Podle rad a informací v tomhle fóru jsem našla vesnici Sveti Filip a Jakov - je spojená pobřežní promenádou s další vesnicí Turanj i s Biogradem. Podívej se na ..., tam najdeš ubytování, našla jsem tam některé zajímavé nabídky (ap. 2+1 kolem 20, 24, 25, 30 Eur).
Re: Kam do Chorvatska?
30. 07. 2006 23:50
To Bakala:
Díky za info,koukali jsme na ... a jsou tam fakt docela dobré tipy,možná něco vybereme.Potřebujeme něco klidného,nejlépe někde v menším městečku,abychom mohli i pocourat.Naše malá ráda běhá mezi stánky a pouličními prodejci.(Já to nemusím,ale co by člověk neudělal pro blaho dětí,že?!!!)Hlavně abychom neleželi na pláži,kde je hlava na hlavě,to nesnáším.Byli jsme letos už na Pelješacu,kde byl fakt klid a pohoda,tak jsme trochu rozmazlení.
Re: Kam do Chorvatska?
31. 07. 2006 14:04
Gabča:Natáhněte to do Primoštenu(hodinka pod Zadar).Extra klidné to není,ale vynahradí to blízkost Šibeniku.....Klidná místa lze najít i na Murteru.
Re: Kam do Chorvatska?
31. 07. 2006 19:08
Radek 21:
Díky,uvažujeme o tom.Líbí se nám tam i víc než kolem Zadaru.My jezdíme spíš dolů pod Split a tady to neznáme,tak trochu tápeme.
ToBo
Re: Kam do Chorvatska?
31. 07. 2006 19:47
Prave sme sa vratili z omisu. krasne prostredie, akurat je problem, ze je trosku v kopci, takze ak najdete ubytovanie dalej od mora, tak sa naslapete po schodoch. my sme boli cca 30 m od mora, ale nevyhoda bola blizkost hlavnej cesty na makarsku. z domu som zvyknuty na hluk aut v noci, takze mne to nevadilo. inac super.... vrelo doporucujem.
Re: Kam do Chorvatska?
31. 07. 2006 21:18
Gabča:Mezi Zadarem a Šibenikem se dá doporučit snad jen Murter.Od Sukošanu do Biogradu jsme nenašly místo,které by nás nadchlo,okolí Vranského jezera si leckdo chválí kvúli možnosti cyklistického vyžití,ale pokud nevadí trocha času navíc,určitě popojeďte dolů(např Primošten,Rogoznica)potom zase pár kilometrů nic a jste mezi Brelou a Podgorou........položíte se na záda do vody,přes borovice budete sledovat Biokovo-prostě nádherasmiling smileyPřeji krásnou dovolenou.
Re: Kam do Chorvatska?
01. 08. 2006 14:45
Gabčo,
jak jste na tom s vybíráním? Podle rad na fóru jsem začala hledat taky trošku jižněji, kolem Splitu a Šibeniku - líbí se mi Rogožnica a Pirovac (v obou mám vytipované ap. za 25), tak zvažujeme kam ... Bára

Radku,
poradíte - Rogožnice nebo Pirovac?
Re: Kam do Chorvatska?
01. 08. 2006 16:45
Pirovac je schovaný v zátoce za Murterem,je to sice skromnější a klidnější místo,ale zátoky mezi pevninou a ostrovy nejsou to nejlepší,dá se přejet na poloostrov a zvolit městečko Murter(možnost koupání jak k pobřeží,tak do volného moře) a nebo na opačné straně Jezera.V Rogoznici je zajímavý přístav a "zatopený lom".Přístup do vody lze jak po kamínkách tak z betonů na pěkné pláži v lese. Z možností Rogoznica-Pirovac jednoznačně Rogoznica.
Re: Kam do Chorvatska?
01. 08. 2006 17:05
Bakala:
Báro,už jsme našli super místo a máme to už i zarezervované.Kdyžtak mi písněte,abych tady nešířila nepovolenou reklamu.Je to 1,5 km od Rogoznice,klidné místo,není to drahé a od září mají téměř vše volné.gabina.skrovankova@quick.cz
Re: Kam do Chorvatska?
02. 08. 2006 06:56
Radku,
děkuju za radu, nabídka je obrovská, tak trošku tápu, v Ch. jsme byli naposledy asi před 10 lety.
Gabčo,
ozvu se na mail.
Re: Kam do Chorvatska?
02. 08. 2006 07:57
Bakala:pokud nevadí jet "nablind"vyberte něco až na místě.Každému se může líbit něco jiného.Je spousta míst kam už bych nejel a jiní tam rádi jezdí a naopak.
Re: Kam do Chorvatska?
02. 08. 2006 08:32
Zdravím, jedu koncem srpna do Trogiru, resp do Kaštelů. Co jsem si tady přečetl, tak tam není moc čisté moře a je to tam "takový socialistický" ..je to pravda nebo je to spíše jenom názot několika lidí???
avatar Re: Kam do Chorvatska?
02. 08. 2006 09:39
To roman67 :
Je to pravda. Hlavně, když jsi navštívil více míst a můžeš srovnávat. Pro někoho, kdo viděl jen Kašteli, to ale může být ráj na zemi.eye popping smiley
Re: Kam do Chorvatska?
02. 08. 2006 10:22
Pokud jsou tam socialistické i ceny,tak bych neváhalsmiling smileyJinak Kaštely jsou v zátoce a to udělá své.Vyloženě špinavou vodu jsem tam ale nezažil,nicméně večerní přílív přináší "trochu" více nepořádku než jinde.Kaštely jsou moc pěkné na delší procházku tipickým Chorvatským přímořím(spousty turistů obdivují historické skvosty sahající někde až do moře).Samozřejmě je to opět otázka názoru,klidně se Vám tam může líbit-v Chorvatsku je nejdůležitější čistý vzduch a moře a pohodové ubytování.Vše ostatní můžete sami ovlivnit.
Re: Kam do Chorvatska?
02. 08. 2006 10:30
Díky moc, už jsem trošku optimističtější. Možná je i pravda, že když je to někde pěkný a líbí se tam, tak to většinou nikdo nenanpíše. Píší se je nom negativní stránky a tam je to názor od názoru.
Re: Kam do Chorvatska?
02. 08. 2006 15:36
roman67:
My jsme byli loni na Čiovu a Trogir a jeho okolí máme docela zmáklé.Trogir je nádherný!!!Klidně bych tam courala každý den.Je pravda,že tam v sezoně bývá docela nával,ale někdo to má třeba rád.Mezi Splitem a Trogirem to není nic moc,ani to Chorvatsko nepřipomíná.My jsme bydleli na Čiovu hned zkraje,voda tam byla čistá,málo lidí na pláži a vůbec jsme tam byli spokojení.Letos jsme byli na Pelješacu a je fakt,že tam je to o moc hezčí.Ale každé místo má své kouzlo.Když jsme se letos vraceli,v Trogiru jsme si udělali na pár hodin přestávku a vzpomínali.Tak nezoufej,určitě se vám tam bude líbit.A hezkou dovolenou!!!
Re: Kam do Chorvatska?
02. 08. 2006 15:44
Díky za vzkazy. Neřeším to. Jedu soukromě , na netu jsem sehnal ubytování, poslal jsem 100 Euro jako zálohu. Když přijedu , uvidím a pokud se mi tam nebude líbit, tak se zbalím a jedu dál.....
Re: Kam do Chorvatska?
09. 08. 2006 09:02
Nemáte prosím někdo tip na místo mezi Splitem a Dubrovnikem, kde by nebylo na přelomu července a srpna narváno, kde by se dalo sehnat ubytování v klidném prostředí kousek od pěkné pláže a současně to nebylo daleko (tak do 15 min. chůze) do centra, kde by bylo apespoň několik obchodů, restaurací a tak? Podobné to bylo v Rogoznici (2003), bydleli jsme v klidné části, v apartmánu, k pláži to bylo tak 20 m, do centra městečka 15 min. Chtěl bych něco najít někde mezi Splitem a Dubrovnikem. Baška Voda, Brela, Podgora (byl jsem v roce 2000), atd. mi připadají moc profláknuté a známé, uvažuji nad Promajnou (zde ale nevím, jestli to není moc malé na procházky a současně přeplněné turisty), případně Gradac, Zaostrog. Nebo víc na jih, Pelješac, Cavtat. Dokáže někdo prosím poradit, sdělit svoje dojmy a zkušenosti? Snažil jsem se hledat ve starších příspěvcích, něco i našel, ale konkrétní odpovědi na můj dotaz jsem nenašel. Prostě ubytování kousek od pěkné pláže a pěkného koupání, ne hlava na hlavě, v noci klid, ale tak 15 minut do centra (nějaký obchod, restaurace, atd.). Prosím poraďtě. Díky.
Re: Kam do Chorvatska?
09. 08. 2006 11:09
thumbs up smileythumbs up smileythumbs up smileyPro Romana: opravdu důrazně varuji před Kaštely, a nedělám si legraci.Já jsem nedala na varování lidí, kteří už tam byli, řekla jsem si, ono to nebude tak hrozné, ale opravdu bylo.bydleli jsme v penzionu JERIČ, který má na netu ***(tři hvězdy)ale ve skutečnosti nemá ani jednu, což potvrdila i domácí.Akle ubytování by člověk ještě " překousl"ale to moře- špína ukrutná- děs a běs.Na plážích svinčík možná už těď budou uklizeny.Byla jsem v Chorvatsku leckde-od Poreče,Vrsar,Rovinj,Primošten,Omiš, Mediči, Pisak, Brelu,Bašku Vodu,Makarskou, Tučepi, Živogošče až po ostrovy Brač a Hvar, Čiovo, Šoltu, Veli Drvenik.Ale moře jako v Kaštelích jsem nikde takovou hrůzu neviděla.Nejčistší jsou samozřejmě ostrovy ale jsou dost přírodní,záleží, co kdo chce.Jinak absolutní jednička je u mne Brela-Podrače,Brela-Ščit a Brela-Jarikuša.Ovšem jezdím vždy mezi 15.6.-15.7,kdy je málo lidí.Později je asi opravdu hlava na hlavě, jak se zde píše.Jinak krásně je v Mediči, Pisak,z víc civilizovaných Primošten.Myslím, že na těchto vláknech se píšou opravdu dobré zkušenosti, já se tu leccos dozvěděla zajímavého a poučného a měli byste tomu věřit.Jinak Romane hezkou dovolenou a písni dojmy,až se vrátíš!smileys with beer
Re: Kam do Chorvatska?
13. 08. 2006 22:46
Zdravím, chystám se letos do Bašky Vody,kdybyste měli tipy na zajímavá místa, výlety tak pište, prosím. Díky
Re: Kam do Chorvatska?
31. 07. 2007 12:24
filip a sv jakov KO plaž potom silnice a pak bydlení opravdu pro děti jak ušité....
Re: Kam do Chorvatska?
31. 07. 2007 20:30
Zdravím.Příští týden odjíždíme s tříletým dítětem do Svety Petar na Moru.Můžete mi někdo napsat jaké jsou tam pláže a přístup do moře?Předem dík spinning smiley sticking its tongue out
Evice
Re: Kam do Chorvatska?
24. 08. 2007 14:13
Prosím zkušené milovníky Chorvatska, poradíte, kde se dá najít ještě hezčí či stejně krásné místo, jako je Pelješac - Borak? Malá lokalita /ale i zde už dost lidí/, krásné moře, příroda apod. Už plánuji příští rok. Díky
Re: Kam do Chorvatska?
24. 08. 2007 14:28
Pelješac- Borje, menší než Borakthumbs up


Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 179
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.