Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Plitvické jezera a park Krka

Autor Roman 
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 14:28
Diky. Korenici jsem zvolil kvuli ceny ubytovani a restaurace je hned vedle (Rooms Sapina a Restaurant Sapina). Je fakt, ze se budeme muset vracet, ale tech 20 minut cesty mi neprislo tak hrozne. Na druhou stranu mas pravdu, ze lepsi by bylo se ubytovat nekde vys a pak dalsi den jet dolu nez se vracet tam a zpatky, jeste se kdyztak mrknu co nabizeji v Slunj smiling smiley

Jinak zajimave, ze kdyz zkousim Waze, tak me to bere spodem pres silnici 52.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil marian86 (10. 04. 2019 14:32).
avatar Re: Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 15:03
Už jsem to tu někde psal - po několika letech, kdy jsme jezdili po dálnici, jsme znovu objevili starou D1, jak jsme ji neznali. Ano, od Karlovce po Plitvice je to pomalejší, moc vesnic, ale silnice pěkná, široká a pohodová. Nejradši nocujeme ve Slunji, tam maji takové malé Plitvice v Rastoke a hospůdek dost. Když se nevejdeme, o kousek dál v Bročanacu se vždycky nocleh našel. No a na večeři jsme si do té Slunje zaskočili. A dál k Plitvicím je husto tabulek SOBE, APARTMANI, ROOMS, je kde přespat i pojíst, nějak nevím, co vede WAZE k takové zajížďce.
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 15:26
Ono je dobré přidat den a po procházce Plitvic ještě někde přespat, teprve pak v klidu dojet, člověk si více odpočine.
avatar
mdr
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 15:53
Přesně tak, když jsme si chtěli Plitvická jezera pořádně prohlédnout, spali jsme poblíž dvě noci. Celý den byl na prohlídku tak akorát.
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 16:21
Po staré jezdívám - tam i zpět - spoustu let - Karlovac - Makarska + -,cesta příjemná,ovšem někde se psalo
7 radarů,některý jsem našel,ale byl i takový,který byl v protisměru,takže courání,
mnoho úseků bylo opraveno a řekl bych,že i tak bude nadále.
Průjezd Plitvicemi kolem 22hod a dále občas nějaké auto,někdy i hodinu nikdo.
Nejhorší úsek byl od rondelu Gračac,tak to mi i vloni málem volant vypadl z ruky jak to drkotalo - ideál by byl do 50km/h a to jsem byl naložený.
Dělat Plitvice po cestě bych nebral.Jedině s noclehem v okolí a ráno si přivstat.Stání ve frontě a ještě prohlídka je i tak dost fyzicky náročná a možná,že ještě další nocleh po a opravdu si to všechno užít.
Tuším předloni první sobota v srpnu - netuším,zda to bylo zadarmo - byl takový nával aut a nemluvě o točící se frontě lidí,že byl problém projet,natož zastavit.
Vloni zpět po dálnici.
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
10. 04. 2019 22:24
Diky za postrehy. Jedeme s malymi detmi, tak na ty plitvice spis jen tak nakouknem nez abychom to chteli vsechno projit. Jinak pak dal cilova stanice je mestecko u Zadaru, takze max dve a pul hodiny cesty. To uz mi prijde zbytecne prespavat dalsi noc. Jeste to promyslim. smiling smiley
avatar Re: Cesta na Plitvicka Jezera
11. 04. 2019 05:55
Však nemusíte na Plitvických jezerech najednou procházet všechno, tím myslím velký okruh. Můžete zvolit některou z několika kratších tras.
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
11. 04. 2019 09:52
Vlákno k Plitvičkám je zde, dokonce první dotaz je, jak se k nim dostat.
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
11. 04. 2019 10:50
I tak s malými dětmi nepočítejte 2.5 hod. - jen pouze kouknete-li od.cesty. Přijedete li později, počítejte s frontami a problémem se zaparkováním.
Tedy za bránou ( ta mně po mnoha letech kdy jsem na Plitvice opět přijel notně překvapila) vysadit styčného důstojníka aby vystál frontu na lístky, řidič hledá místo na zaparkování, s klimatizovaným autem bych si děti nechal u sebe, ve frontě budou neklidné. Zaparkování nějaký čas zabere, pokud nejste ranní ptáčata a nepřijedete hodně brzy. Pak se s dětmi projdete k pokladnám, parkuje se obvykle v lesíku, tak je to příjemné a můžete na Plitvice, ale už jenom rybičky budou děti hodně zajímat, tak počítejte raději s půldnem. Vůbec je nemusíte obejít celé, i těch pár jezírek a lesík s dětmi nějaký čas zabere. Stručně .- je tam hezky a příjemný chládek pod stromy vedle jezer.
avatar Re: Cesta na Plitvicka Jezera
11. 04. 2019 12:25
Však ještě aby nebylo....za ty prachy!
Re: Cesta na Plitvicka Jezera
11. 04. 2019 12:42
Zahajskej: omlouvam se, toho jsem si nevsiml, ze uz tady takove vlakno je.

- Na strankach se da koupit omezeny pocet vstupenek, ze by to nejak omezili? A ti co maji koupene vstupenky pres internet, ze by byli rychleji odbaveni, nevite nahodou?
- Na zacatku cervna, bude stacit tam byt tak do devate hodiny?
- Da se tam pak nejak rozumne naobedvat?
avatar Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 04. 2019 18:06
Sloučeno se stávajícím tématem.

.
.

_________________________Jirka_________________________
Re: Plitvické jezera a park Krka
11. 04. 2019 19:16
Muzete doporucit restauraci v Slunj - Rastoke?
avatar Re: Cesta na Plitvicka Jezera
11. 04. 2019 19:27
Citaci
marian86 napsal(a):
...ti co maji koupene vstupenky pres internet, ze by byli rychleji odbaveni, nevite nahodou?
- Na zacatku cervna, bude stacit tam byt tak do devate hodiny?
- Da se tam pak nejak rozumne naobedvat?

Na první otázku neodpovím, ještě jsem to nezkoušel, tak snad tu někdo je, kdo nemusel stát mezi platícími na místě s voucherem na vstupenku v ruce.
- Začátkem června tam ale ještě nijak šílené fronty nebývají, i když nikdy nevíš, kolik autobusů tam zrovna ve stejné dopoledne vyklopí náplň.
- Jde o to, co vidíš pod termínem "rozumně". Jde to přímo v parku, ale, pokud jde o konoby a restauračky, tak hned od výjezdu z NP Plitvica, tedy od kraje lesa, až po Korenicu jich několik je, k těm, které nejsou přímo u magistrály, tam jsou poutače, tak pár metrů odbočíš, do dvaceti minut od nastoupení do auta si určitě vybereš.

EDIT: oprava překlepu



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (11. 04. 2019 22:09).
Re: Plitvické jezera a park Krka
12. 04. 2019 12:42
Vyzkoušeno a doporučujeme: ubytování v pensionu Park - Slunj, restaurace Petro - Raztoke, na Plitvicích se dá koupit slušné občerstvení za rozumné ceny u nástupiště na lodě u Jezera Kozjak, lepší asi na severní straně Jezera. Doporučuji okruh: vstup č. 1, pěšky k velkému vodopádu, následně pěšky k severní části jezera Kozjak, tam občerstvení, lodí na jih jezera Kozjak, zpět k vstupu č. 1 se vrátit autobusovým vláčkem. V červnu by to vše mělo být snad v klidu, minulý rok koncem července to tam byly masakry.
avatar Re: Plitvické jezera a park Krka
12. 04. 2019 17:02
Pokud jde o Pension Park ve Slunji u hlavní silnice tak je letos zavřený. Měl jsem tam letos přes Booking zamluvené na srpen na jednu noc ubytování a přišla mi odpověď že se omlouvají ale Pension je letos v rekonstrukci.
avatar Plitvická jezera
11. 07. 2019 13:13
Tak jsme 1. 7. navštívili Plitvice. Přijeli jsme tam den předtím a ubytovali jsme se v Drežnik Gradu (7 mimut od Plitvic), slušný domek, velice velká zahrada a klid, byla nás 8... Majitelka domu byla pracovnice na Plitvicích a zeptala se nás, zda máme koupené lístky online. Řekl jsem jí, že ne a že ona nám je zařídí, že s tím je čímdál větší problém a nemuseli bychom se tam dostat.Ráno s námi jela přímo na Vstup 2, kde jsme nechali auto, už v 7 ráno tam bylo docela dost lidí, avšak zaparkovali jsme v lesíku a byl tam i stínek. Vstupenky jsme si vyzvedli bez čekání fronty předtím, kde se lístky skenovaly (Informační centrum Flora). Taktéž bez čekání. navíc jsme dostali od ní děti zdarma (i 8 letí), s čímž jsme nepočítali, tak to potěšilo. Trasa velký okruh - lodí ze stanoviště 1 na stanoviště 2, odkud jsme stoupali nahoru, tam jsme došli k autobusu, stanoviště 3, odkud jsem dojeli přímo na stanoviště 1 (přes stanoviště 2, jen vyložil lidi, naložil další a jeli jsme). Poté jsme šli na velký vodopád, od vodopádu dále k jeskyni, kde byl poklad :-),samozřejmě nepřístupný. Došli jsme na stanoviště 3 lodě, odkud jsme dopluli na stanoviště 1, přes stanoviště 2 (přestup). 9/10 cesty ve stínu, prohlídka trvala 5 hodin v klidu s mj. 4letým dítětem. Radost jsme měli i z toho, že auto bylo stále ve stínu. :-) Dítě den předtím dobralo ATB, tak jsme měli trošku strach, ale vše OK a ani ho to moc neunavilo.

Paní nám ještě řekla, že brzy v budoucnu bude možné jen koupit vstupenky online, nikoli vstupenky koupené namístě. Řekla, že UNESCO chce snížit počet návštěvníků z průměrných 15 tisíc za den na 9 tisíc ze den.Takže se bude návštěvnost omezovat asi právě vstupenkami zakoupenými online a limitovanými. Díval jsem se na limity vstupenek koupených na místě a velice rychle to klesalo, na které se nedostalo, museli čekat na další hodinu, kde byl další limit (jestli jsem to pochopil nesprávně, ať mě někdo opraví, mrknul jsem na to jen okem).
Re: Plitvické jezera a park Krka
16. 07. 2020 14:56
Vzhledem k množství lidí v HR jsme se rozhodli včera zkusit NP Plitvická jezera. A nelitovali jsme.
Byli jsme tam z dětma, tak jsme šli oba okruhy B a C s cestou lodi a "vláčkem" návrat. Lidí bylo minimum, pohodička nikde žádný nával. Doporučuju. Taková příležitost už se nemusí v sezoně opakovat.
avatar Re: Plitvické jezera a park Krka
17. 07. 2020 09:15
Dejff … cena ? (dospělí/děti)

smileys with beer
Re: Plitvické jezera a park Krka
17. 07. 2020 09:27
Také by mě zajímalo, protože na letošní léto bylo nahlášeno zdražení do astronomických výšin.
Re: Plitvické jezera a park Krka
17. 07. 2020 09:49
Re: Plitvické jezera a park Krka
17. 07. 2020 19:43
200 kn/ dospělí
70 kn/děti od 7 let
Do 7 zdarma
avatar Re: Plitvická jezera
18. 01. 2021 13:50
... provoz na Plitvicích se nezastavil ani v zimě ...
[slobodnadalmacija.hr]

smileys with beer
Re: Plitvická jezera
18. 01. 2021 17:27
To jsou asi staré záběry, neviděl jsem ani jednu roušku, ale rozestupy sedí, 15 lidí na 1 m2 ! thumbs up smiley
Re: Vodopády Krka
08. 04. 2021 19:26
Dobrý deň,
tento rok sa chystám navštíviť národný park Krka neďaleko Šibeníka.
Chcel by som sa opýtať kde mi odporúčate využiť kemp na prespanie tak aby to bolo čo najbližšie od vstupu do národného parku?
Predpokladám že lístky do parku sa dajú kúpiť priamo pri vstupnej bráne.
Ďakujem.
avatar Re: Vodopády Krka
08. 04. 2021 21:39
Já bych určitě využila některý z kempů ve Skradinu a odtud se pak vydala do NP Krka. Celkově se nám Skradin líbil, našli jsme i velmi dobrou restauraci a výlet do parku jsme absolvovali hned první lodí, protože pak to bylo šílené. Je pravdou, že jsme byli v plné sezoně, což šlo opravdu poznat. Lístky jsme řešili on-line přes net a stáhli si je do telefonu.
Loni jsme mimo sezonu (září)navštívili Plitvice a to byla nádhera. Lístky přes net, lidí minimum.
Re: Vodopády Krka
09. 04. 2021 07:08
No len my chceme prísť k NP autom resp.karavanom. Čiže kemp ideálne keby bol neďaleko vstupu do NP aby sme sa presunuli peši do parku k vstupnej bráne.
Cez Online booking to som nevedel že je možné zakúpiť lístok.
Na ktorej stránke odporúčate online kúpiť lístky do NP?
Ďakujem.
Re: Plitvické jezera a park Krka
09. 04. 2021 08:05
přímo u zdroje?
[www.np-krka.hr]
[www.parkovihrvatske.hr]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil dj_Paul (09. 04. 2021 08:09).
Re: Plitvické jezera a park Krka
09. 04. 2021 09:21
Ďakujem👏👏👏
Re: Plitvické jezera a park Krka
09. 04. 2021 10:22
jelo napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Predsa prosim este jednu informaciu: je moznost dvoch vstupnych bran do NP a to Skradin alebo Lozovac? Ja planujem prist karavanom cize ak sa na to pozeram vyhodnejsie a blizsie je ist cez vstup Lozovac. Je tam aj mensi kemp a tym sa nemusim presuvat lodou.
Dobre to chapem?

Taktiez pri objednavani listkov su definovane casy prichodu. Ja musim prejst branou v danom case povedzme medzi 9:00-10:00 hod?

Poprosim kto mal uz skusenosti s objednavanim online listkov do NP: ak objednavam tak objednavam na konkretny cas. To chapem v pripade ze idem lodou cize ktorou sa presuvam zo Skradinu do NP cca. 20 min...Ale ked pridem z Lozovacu tam sa z parkoviska presuvam priamo do NP. Ci aj odtial sa ide lodou. Nechapem uplne v tomto pripade zmysel tych casov. Taktiez kedy najneskor odporucate si objednat listky? Staci aj den pred vstupom? Pri online su predpokladam nastavene limity.
Daju sa kupit listky aj priamo pred vstupom alebo uz len online predaj s dennym limoitom z pohladu celkoveho poctu ludi v dany den?
Dakujem.



Upraveno 3krát. Naposledy upravil jelo (12. 04. 2021 08:32).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 47
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.