Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Hory v Chorvatsku

Autor algar 
Hory v Chorvatsku
15. 06. 2010 19:20
Nemáte někdo přehled, jak je to s výlety do hor v chorvatsku? Jak s kempováním, vařením na ohni. bivakováním. Nejsou tam nějaké zákazy?

Můj blog (cestování, fotografie): [www.algar.cz]
avatar Re: Hory v Chorvatsku
15. 06. 2010 23:30
Výlety do hor jsou.Vesměs jsou to chráněné oblasti,velmi střežené,rozdělávání ohně je snad nade vše jasné ZAKÁZÁNO !!!!! Volné kempování také přísný zákaz!!!! Porušení vesměs znamená konec dovolené,soud,pokuta a pd.V Chorvatsku fakt tohle není radno ani zkoušet.Přespání mimo kemp tak leda cestou někde na odpočívadle u benzinky.V horách je tak jako všude sucho a nebezpečí požárů je obrovské.Turistické procházky v horách ne vždy skončily šťastně,pokud to vůbec dotyčný přežil.Stačí si přečíst třeba nějaké ty články tady na stránkách.Není to nějaké strašení,ale skutečnost.

MirekŠi
Re: Hory v Chorvatsku
16. 06. 2010 13:36
Výlet do hor na vlastní pěst Vám nedoporučuji. V tomto roce mají v Chorvatsku problémy s hady. Je jich více než jiné roky. To nemám ze své hlavy, ale přímo informaci z HR.
Re: Hory v Chorvatsku
16. 06. 2010 18:48
To já bych výlety do hor doporučil. Ale je si třeba uvědomit, že to nebude procházka přímořskou promenádou. Co se hadů týče, jsou plaší stejně jako všechna divoká zvířata. Ublíží jen v momentě překvapení. Proto je třeba být opatrný a dívat se kolem sebe a hlavně pod nohy. A pokud se chceme kochat, musíme se nejdříve zastavit na bezpečném místě. To ostatně platí ve všech horách. Je třeba zvážit náročnost výstupu. Časové údaje na rozcestnících nejsou nijak podhodnocené a je třeba si raději dát nějakou rezervu. Počítejte s tím, že čas potřebný na sestup bude stejný jako čas výstupu a zásobu vody si také podělte dvěma. Vzít si dostatek vody. Pramen nemusí být vždy po ruce a bez vody v letních měsících, kdy se slunce opírá do bílých skal to opravdu nejde. Do hor nechoďte sami a o své trase řekněte někomu, kdo zůstane dole. Mobilní telefon je dobrý , ale ne vždy se dovoláte. A pokud se vám výšlap podaří, pak na něj budete dlouho vzpomínat.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 164
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.