Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

METAJNA- ostrov Pag...

Autor Rene 
METAJNA- ostrov Pag...
09. 02. 2010 13:39
Ahojte,
Toto leto ideme na Pag do Metajne. Prosím Vás ak tam niekto už bol, mohol by sa podeliť o zážitky ako tam je??? Vieme asi len to že je to dosť malé a kľudné... ďakujem
avatar Re: METAJNA- ostrov Pag...
10. 02. 2010 17:14
Čti tady.. Víc tu toho asi nebude k přečtení.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Re: METAJNA- ostrov Pag...
10. 02. 2010 20:52
Ďakujem veľmi pekne... spinning smiley sticking its tongue out



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Rene (10. 02. 2010 20:52).
avatar Re: METAJNA- ostrov Pag...
10. 02. 2010 21:18
Jo a tady ještě něco o Pagu.

____________________________________________________
Metajna (Pag), 3x Tučepi, Slatine (Čiovo), Zaostrog, 12x Hvar
Ola
Re: METAJNA- ostrov Pag...
11. 02. 2010 18:52
Jak tady již někdo psal, Metajna je opravdu velmi malá vesnička , téměř na konci světa. Dovolená v Metajně je opravdu pro ty, kteří hledají klid. Vesnička je v zátoce, ale voda je zde velmi čistá a teplá. Na výběr je z několika pláží. Přímo v Metajně je "městská" plážička, i v hlavní sezóně poloprázdná. Pokud budeš autem, ani ne za 5 minut se dostaneš na fakt krásnou a zajímavou pláž Ručica. Je to jedna z nejhezčích pláží, kterou jsem v Chorvatsku viděla. Další možností je si pěšky vyjít a obejít skálu po takovém vybetonovaném chodníku nad mořem, je to dobrý zážitek. Odměnou ti bude možnost strávit den na malých plážičkách mezi skalami. Další možností je si dojet na pláž u vesnice Dražica. Musíš zaparkovat auto u vesnice a dojít pěšky. I tady jsme několikrát v půlce srpna byli úplně sami. Pro někoho může být ale negativem to, že Metajna a další místa této části ostrova jsou v Pažském zálivu, takže dost uzavřené.
Večerní rušný život zde nečekejte, ale třeba vloni jsme ke konci srpna zažili dva krásné večery s živou hudbou, bylo to fantastické.
Ve vesnici jsou dva obchůdky se vším potřebným, pekařství, dvě hospody, ve kterých se vaří průměrně. Je zde také zmrzlina, ale nutno říct, že jsem ochutnala i lepší. Do nedaleké Novalji je to kousek, deset minut autem, tam je velký supermarket. Když si ráno přivstaneš, můžeš si od místních rybářů koupit rybky, ale náš skvělý domácí to vždy obstaral sám. Jezdí sem ráno i zelinář.
Ostrov Pag mám "prošmejděný" celý, mám ho moc ráda a ráda se tam vracím. Kdo je zvyklý jezdit víc na jih, asi bude zklamaný, není tu to tak udržované, navíc Pag je specifický svým vzhledem a buď vás uchvátí, nebo se vám absolutně nebude líbit.
Takže, pokud hledáš klid a příjemné lidi, tak do Metajny jeď. Pokud ale od dovolené očekáváš něco jiného, Metajna nebude to pravé.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Ola (11. 02. 2010 18:55).
Re: METAJNA- ostrov Pag...
12. 02. 2010 12:10
Ahoj Ola,

Ďakujem Ti veľmi pekne za tak pekné opísanie Metajne. Myslím že na základe tvojích skúseností sa nám páčiť bude. smiling smiley
Re: METAJNA- ostrov Pag...
15. 02. 2010 18:35
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil MORAVÁK (24. 03. 2010 09:27).
avatar Re: METAJNA- ostrov Pag...
22. 02. 2010 10:45
Bol som 2 tyzdne v Metajne minuly rok,

ubytovanie som mal rezervovane vopred, nebol by ale problem najst ubytovanie az na mieste.

Ubytovanie bolo sice za dobru cenu, ale bola to maximalne spinava kutica. Prve 2,5 hodiny dovolenky sa stravilo upratovanim smiling smiley Majitel bol nemec, ubytovaval najma nemcov. Trocha som to nechapal.

Samotna Metajna je male, kludne mestecko, jeden Market (kde sa da kupit vsetko, co potrebujete, jedlo, drogeria, cistiace prostriedky), 2 nejake mensie obchody a pekaren, jedna ci dve restauracie.

Vecer je tam klud, ziadne disko, cez den tiez takmer ziadne "atrakcie" (okrem cintorinu, sem tam niekoho pochovavaju) smiling smiley


Mne to vyhovovalo, aspon to tam nebolo natrepane ako na Makarskej.
Hlavna plaz je tenky kusok plazicky, nad ktorou je chodnik po ktorom niekedy ide aj autobus. Tam sme nechodili.

Ked sa kusok dalej prejdete, pridete na pekne plaze kde ste medzi skalami, alebo ak ste ochotny chodit do kopca po skalach cca hodinu, dostanete sa na naozaj pekne plaze kde budete sami.

Pekna plaz je aj v susednej dedine Zubovici, kde sme prisli autom.

Internet v Metajne nie je, je az v Novalii.
Novalia je autom dostupna na skok a je to naozaj uplny opak Metajny.

Dovolenka v Metajne bola v pohode a nelutujem.

ak nehladate nocnu zabavu, tak v Metajne mate vsetko co potrebujete, raz za tyzden skocite no Novalje nakupit nejake suveniry domov, tam su dost velke obchodaky (Hypernovalis a pod.).
Pag je moc pekny ostrov, autom ho prejdete cely.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 248
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.