Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Placení mýtného

Autor kvido 
avatar Re: Placení mýtného
12. 08. 2009 19:49
Tomáš01, zkus toto, třeba něco najdeš

[www.arz.hr]
Re: Placení mýtného
12. 08. 2009 22:39
>Tomaš01...Hned na hranici SLO-HR začina dalnice Rupa-Rijeka...najedeš a po 3 km prijedeš k mytnicim...do okynka podej bud 1 euro nebo nejakou kartu...vrati ti 2 kuny...nebo nic od karty...cena je 5 kun za tech 12 km k obchvatu Rijeky...za tunelem začina obchvat a more...jedeš porad rovne za nosem až na konec obchvatu podle cedule na CRIKVENICA...skrz takovych zhruba 4-5 tunelu...sjedeš jako všichni na konci dolu k Bakru na jadran. magistralu...po 16 km je odbočka k mostu na KRK..neda se zabloudit...podivej se z vyšky...www.praha.cz... - mapa - satelit - hibrid ...najed nad Istrii...dalnice od Rupy je hezky videt...vlevo od Rijeky...



Upraveno 2krát. Naposledy upravil JIRKA Z RI (12. 08. 2009 22:40).
avatar Re: Placení mýtného
13. 08. 2009 06:48
TO : pak 333 Co znamená v překladu do češtiny netuším, ale pokud chceš vědět, kde Demerje je, tak je asi 3km před Lučkem a zde se dá zaplatit sjezd z dálnice. Šlo o rozšíření mýtnice a tebe, který již zapaltil u Demerje dělí od těch co zaplatí na Lučku jen svodidla. Jedete prostě souběžně dál po jedné dálnici a pak se jak ty tak ti co platili až v Lučku sjedete ve stejném místě.



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Racetiger (13. 08. 2009 11:20).
Re: Placení mýtného
13. 08. 2009 14:18
to JIRKA Z RI Díky moc tohle jsem přesně potřeboval vědět.thumbs up
Re: Placení mýtného
16. 08. 2009 12:38
Demerje je česky Demerje, je to název vesnice, která je poblíž výjezdu z A1 na novou mýtnici yawning smiley
Re: Placení mýtného
16. 08. 2009 16:42
Tak jsem platil také na Demerje kartou a v pohodě bez kolon, jen mi ten automat napočítal skupinu 2 místo 1. Šel jsem za obsluhou a ten vystavil nový účet a na ten starý storno, tak snad vyúčtování přijde v pořádku.
avatar Re: Placení mýtného
16. 08. 2009 17:12
ataman napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Demerje je česky Demerje, je to název vesnice, která je poblíž výjezdu z A1 na novou mýtnici
>
Je to tam vyznačené dost dobře a včas včetně metrů k odbočovacím pruhům. Na značkách je symbol karty a v jejím pruhu loga Master, Visa, atd.
Skutečně parádní vylepšení: od vsunutí "jejich" dálniční karty do vrácení mé platební karty a zvednutí závory 8 sekund, dalších 8s trvalo vytisknutí účtu. A to nejen v Demerje. A nespletlo se to ani jednou.
Re: Placení mýtného
16. 08. 2009 20:41
Bylo na čase. Mezi Záhřebem a Krapinou jsem platil kartou vždy, je to nepoměrně rychlejší, pokud tam tedy nevjede nějaký maďar, který nechápe co znamená NO CASH. Na Brenneru to samé. Ale kde nejsou automaty, radši platím hotově, zvlášť v Chorvatsku, kde jsou budky nahoře a nevidím, co s tou kartou dělají. Bohužel mezi zaměstnanci platidel je dost zlodějů, tak opatrnosti nikdy nezbývá...
avatar Re: Placení mýtného
16. 08. 2009 21:21
Demerje som vyuzil aj ja a parada usetrene minimalne polhodina statia , aj ked som tam bol za "madara" kedze mi stale nechcelo akceptovat kartu....prisiel ku mne obsluhovac a vravi mi po ANJ, ..tu kartu nechce zobrat a vobec netusim preco??....no mne vtedy trklo ze uz viem preco, lebo na nej uz nie je ani 1€ winking smiley , tak som tasil druhu a ta uz bola podla slov obsluhy ,citujem.."this card is much better" ( tato takrta je o mnoho lepsia),aj tak to cele netrvalo ani minutu, a siroko daleko nebolo ziadne auto,takze som nikoho nezdrzal.
Re: Placení mýtného
16. 08. 2009 21:46
cesta zpět:
- Demerje o půlnoci z 15. na 16.8. vynikající, na CASH byla odhaduji min.1 km fronta, takže úspora času, neb jsem projel sám mýtnici za pár vteřin (pocity skvělé)
- problém Krapina, fronta už od pumpy před tunelem, tunel na ruční semafor... Celkem k mýtu stání a popojíždění cca hodinu :-(
Ve chvíli, kdy jsme se KONEČNĚ rozřadili, nás jelo doleva ke kartám samozřejmě jen pár. Bohužel se uplatnil Murphyho zákon, který prožívám při každém placení v marketech - stoupnu si do nejblbější fronty. Tentokrát přímo přede mnou Němec u mýta zjistil, že chce platit hotově, chvilku vejral na budku, že se nic neděje, slečna z té vedlejší to odmítla řešit, pak se řešilo vrácení lístku, následovala couvačka deseti aut... naštěstí to všichni rychle pochopili. Pak už jen vcuc-vcuc-vyplivnutí a pohoda.
Re: Placení mýtného
21. 08. 2009 14:30
Na webových záběrech na Lučku je na levé kameře ULAZ a na pravé IZLAZ. Prosím poraďte na Ulaz je to směrem Split a Rijeka kde se berou pouze vjezdové lístky? Nebo je to naopak. Díky.
Re: Placení mýtného
21. 08. 2009 14:47
ulaz vstup
izlaz vystup
avatar Re: Placení mýtného
21. 08. 2009 18:13
rybář napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Na webových záběrech na Lučku je na levé kameře ULAZ a na pravé IZLAZ. Prosím poraďte na Ulaz je to směrem Split a Rijeka kde se berou pouze vjezdové lístky? Nebo je to naopak. Díky.
Je to z pohledu dálnice: ULAZ je vjezd NA dálnici, lístek se vyzvedává. Kamera přitom kouká na Zagreb, IZLAZ na její opuštění, kamera kouká na platící přijíždějící od Rijeky a Splitu. Ta žlutá čára, co je vidět v pozadí, je u přivaděče od závory Demerje. Tudy jezdí ti, kdo už mají zaplaceno kartou.
Tady je k tomu leták, ze kterého to snad bude jasnější: [www.arz.hr]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Hill (21. 08. 2009 18:15).
avatar Re: Placení mýtného
23. 08. 2009 21:23
Tak jsem se dnes opět utvrdil, že platba kartou je to nejlepší při platbě mýta. Na Demerje jsem platil s dalšíma dvěma autama na čtyřech otevřených portálech a na Lučku stálo na nevím kolika asi 6 portálech kolem 15.17 aut na každém. Na sjezdu u Macejlu se zadřela platba kartou protože nápisy jak k...a prostě pan rakušan nevnímá a vjede tam kde je platba kartou a asi karty v Rakousku neznají a pán se pak diví, že peníze nechtějí. Za ním fronta 6 aut, nejvzteklejší chorvat s dodávkou a vlekem. Nakonec kartou zaplatil nějaký člověk a vzal si hotovost od toho rakouskýho slepýho kartu neznajícího a vše se zase rozjelo. Jinak platba hotovostí byla cca po 20 autech ve 2 portálech.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Racetiger (24. 08. 2009 11:51).
Ota
Re: Placení mýtného
24. 08. 2009 09:54
Také raději platím mýtné kartou. Ovšem po letošní zkušenosti budu váhat, zda-li příště zajedu bez obav do pruhu jen pro platiče kartou. V noci při cestě k moři na mýtnici u Záhřebu jsem se zařadil do pruhu kde se dá platit pouze kartou. Zasunul jsem kartu (MasterCard) do terminálu - částka zobrazena karta OK, ale závora se nazvedla. Čekám a nic. Zkouším pro jistotu ještě druhou, jinou kartu (VISA). Zase zobrazena částka a nic. Za mnou nějaký krajan přišel zkoumat proč že to nefunguje. Zkušeli jsme to ještě jednou spolu a nic. Za náma 2 auta čekání vzdali. Asi po třech minutách přišla obsluha terminálu a prý ať to zkusím ještě jednou. Zase nic. Říkám "zkoušel jsem i druhou kartu a taky nefunguje"... Paní odešla... zase 2 minuty čekání... Potom pro změnu přišla zase obsluha, tentokrát mužského pohlaví. Říkám si "aha, to už je asi vážný problém". Pán mě s mírným úsměvem vyzval abych zasunul kartu znovu... možná někteří víte co v takových okamžicích přichází za řeči od sedadla spolujedzdce... To co se honilo hlavou mě v tichosti, to jsem od manželky slyšel nahlas... "kdo ví kolikrát nám těď tu platbu odečtou z účtu... na mýtnici už raději nikdy neplať kartou... to se musí stát zrovna nám..." Závora se konečně zvedla a my jsme vyrazili na další cestu. No, musím říct, že při letošní dovolené v Chorvatsku to byla zkutečne poslední platba mýtného kartou. Platby kartou na benzínkách samozřejmě proběhly v pořádku.

V roce 2007 jsem měl také problém, už si ale nevzpomínám na které mýtnici to bylo. Ovšem to jme stáli v normálním pruhu pro platby v hotovosti. Podal jsem kartu a asi po minutě mi paní podává kartu zpět s tím že cosi nefunguje... Tenkrát se to ale dalo vyřešit tím že jsem prostě zaplatil v hotovosti. Tenkrát jsem platil všechny ostatní platby mýtného kartou a všechny už bez problému. Bylo to ale vždy v pruhu pro placení v hotovosti. Letos jsem po prvé najel do pruhu kde se platí pouze kartou a hned byl problém, smůla...

Chtěl jsem tímto jen upozornit, že i při tzv. bezproblémovém a rychlém placení kartou může nastat problém.
avatar Re: Placení mýtného
24. 08. 2009 11:52
TO OTA: odečetli ti jen jednuplatbu, nebo byly další problémy?
Ota
Re: Placení mýtného
24. 08. 2009 12:09
Samozřejmě brzy po příjezdu jsem doma kontroloval odepsané částky během dovolené. Odečteno 1x, takže v pořádku.
Re: Placení mýtného
24. 08. 2009 20:57
Otázka na tých čo chodia na goričan, či mal niekto problém na sv.helene pri platení kartou po ceste do aj z HR.
Re: Placení mýtného
26. 08. 2009 12:27
Tak moje zkušenost - cesta tam Bosiljevo - Dugopolje, platba kartou ve 2:00 ráno, v pohodě.
Zpět neděle večer, Dugopolje - Záhřeb - Macejl - platba 2x kartou, asi během 3 vteřin byla otevřena závora - super - to snad ani nemohli stihnout ověřit??? eye popping smiley

Při cestě zpět nám to podle délky kolon ušetřilo cca 15 minut... navíc jsme stejně už neměli kuny drinking smiley
Re: Placení mýtného
26. 08. 2009 13:19
Vladimír Chovanec napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Otázka na tých čo chodia na goričan, či mal niekto
> problém na sv.helene pri platení kartou po ceste
> do aj z HR.

Bez problému letos i loni tam i zpět.
Re: Placení mýtného
26. 08. 2009 13:25
Na Sv. Helene s kartou este nie, ale zato s hotovostou som mal problem uz 2x.
Najprv mi vydal zo 100 Kunovky len 61, a to som isiel od Cakovca, takze som mal platit 29. Az ked som sa s nim dobre pohadal, tak mi hodil do ksichtu 10 Kn.
Nasledujuci rok zase odrb, isiel som z Varazdinu, co je 23 Kn, ale on si na drzovku vypytal 36 Kn a ani sa nic nerozsvietilo na displeji, lebo to vobec nezadal do pocitaca (vsetky peniaze by mu isli do vrecka). Ked som sa ho spytal ci nevie pocitat, tak sa robil, ze si myslel ze idem od Goricanu. Potom sa uz zrazu rozsvietil aj displej a dostal som aj blocek.
Odporucam vam, aby ste si davali pozor, ci suma svieti na displeji pred zavorou, a vzdy pozadovali "racun".
Anonymní uživatel
Re: Placení mýtného
27. 08. 2009 19:02
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil in0x (05. 08. 2018 22:13).
avatar Re: Placení mýtného
06. 09. 2009 19:38
Re: Placení mýtného
07. 09. 2009 13:11
čus tak jsem se v neděli vrátili z chorvatska.. a placení kartou mýtného úplně v pohodě.. prostě super rychlý proces.. akorát jedna věc vždy sem vše platil kartou do cs mc akorát jednou jsem se spletl a podal paní v budce kartu od mbank visa.. a díval jsem se dnes na netu jestli už mi to strhli a pořád nic.. jak dlouho to trva.. vždy v čechách když platím kartou tak to mám v IB vidět hned.. díky
avatar Re: Placení mýtného
07. 09. 2009 13:29
maniacm napsal(a):
-------------------------------------------------------
.. jak dlouho to trva..
-------------------------------------------------------
někdy i několik dnů. Občas je to u internetového bankovníctví schované ve složce "nezaúčtované transakce na sporožírových účtech". Myslím, že i v měsíčním vyúčtování jsou tyto platby uváděny "pod čarou" spinning smiley sticking its tongue out



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Prof.Klaus (07. 09. 2009 13:31).
Re: Placení mýtného
07. 09. 2009 13:45
>maniacm Na kartě je ihned provedena blokace na zaplacenou částku (obvykle v kurzu "Devizy prodej"winking smiley což lze např zjistit pokud tě banka informoje o platbě pomocí SMS. SMS mě chodily tak sekundu po zaplacení i do HR. Chodilo to jak při platbách z mýtných bran tak z obchodů, je tam uvedena částka v CZK, čas a název platebního místa. Dokončení transakce a zobrazení ve výpisu proběhne až po zúčtování platby, které trvá obvykle 2 až 3 dny, ojediněle se ale vyúčtování protáhlo, rekord mám asi 10 dní z před dvou let...
Re: Placení mýtného
07. 09. 2009 13:47
díky všem, ale já nemám žádnou částku v IB ani blokovanou ani v nezaúčtovaných transakcích.. a pochybuji, že bych tedy jel zdarma..
Re: Placení mýtného
07. 09. 2009 14:16
Neboj, ono se to objeví, systém IB je od skutečného platebního prostředí v bance částečně oddělený kvůli bezpečnosti. Po pár dnech to vyleze...
Re: Placení mýtného
07. 09. 2009 14:37
no to máš sice pravdu, ale když platím tady v čr kartou tak to tam mám hned...
Re: Placení mýtného
09. 09. 2009 20:19
Pokud budete v Chorvatsku plati mýtné kartou, opravdu si dávejte pozor, jakou skupinu automobilu máte vyznačenou na kartě. Osobní auto je kategorie 1. Stalo se nám, že jsme platili kartou a doma jsem zjistili, že nám naúčtovali výši poplatku za autobus. Můj dojem z toho je, že to Chrovati dělají schválně, protože se s tím doma už nedá nic dělat. Kamarádovi se to letos stalo také, takže si myslím, že nejde o náhodu, ale o sprosté okrádání.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 55
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.