Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Silnice 62 Šestanovac - Metkovič

Autor petr164 
Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
10. 07. 2008 10:44
Omlouvám se za dílčí téma, ale než se dostaví dálnice do Ploče a dál, je tohle důležitá alternativa k magistrále. Už jste tudy letos někdo jel nebo máte informace, jak letos tahle silnice vypadá? Já tudy jel od Metkoviče před třemi lety, prostředek OK, začátek a konec bída... Děkuji za postřehy a přeji všem krásnou a bezproblémovou dovolenou.
Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
10. 07. 2008 12:06
Na Googleearth je vidět, že se stavěla silnice z Nova Sela na Vid, odkud je do Metkoviče kvalitní silnice z Ljubušek. Jel tudy už někdo? Mezi Šestanovacem a Zagvozdem jsou rekonstruované úseky a narovnané zatáčky v sedle, takže se asi vyplatí po 62 jet místo kodrcání se po magistrále.
Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
10. 07. 2008 13:51
Jel jsem tuto cestu z Ploče loni v září v rámci zpestření výletu. Úsek Zagvozd - Šestanovac byl špatnej. Úzká silnice, vlevo i vpravo kamenné zídky, spousta zatáček, poměrně dost rozbitá. Používají ji náklaďáky zásobující stavbu dálnice. Při míjení s osobákem jsme si škrtli zrcátkem, málem mi upadlo. Mezi Zagvozdem a Ploče je už pěkná silnice, i když se dvakrát překonává nějaký sedlo se serpentinama. Ve vnitrozemí se občas otevírají zajímavé výhledy. Nejel jsem celou cestu po 62, ale vyrážel jsem od Bačinských jezer před Ploče po 513 a na 62 jsem se napojil v Mali Prolog. Po 800 km cesty do Šestanovace by mne ten první cca 15 km úsek s naloženým autem moc nelákal. Ale i přes den tam byl minimální provoz.
Jezdím tudy pravidelně (2x do měsíce), naposledy jsem jel 25.6. a 15.7. se vracím. Jak je psáno nahoře, Šestanovac - Zagvozd to je klasická Vukojebina, pak už to jde. Za Vrgoracem doporučuji odbočit do Bosny směr Ljubuški a dojet do Čapljiny, tam na světlech za městem doprava na Metkovič, je to lepší než přímo rovně. Jednou jsem tamtudy jel a musel jsem se vrátit, kvůli převrácenému kamionu, a objevil jsem onu cestu přes Bosnu. Z Čapljiny dolů to neznám, pokračuji pak na Stolac a Bileču.
P.S. nádherný je pohled na rozestavěnou dálnici v kopcích, něco neuvěřitelného
P.S.2 bacha na chorvatský policajty, měří v těch dědinách po cestě, a nejvíc v obci Kozice. (je tam nová asfaltka a valí to tam)
P.S.3 je nutnost mít pas
Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
10. 07. 2008 23:31
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jezdím tudy pravidelně (2x do měsíce), naposledy
> jsem jel 25.6. a 15.7. se vracím. Jak je psáno
> nahoře, Šestanovac - Zagvozd to je klasická
> Vukojebina, pak už to jde. Za Vrgoracem doporučuji
> odbočit do Bosny směr Ljubuški a dojet do
> Čapljiny, tam na světlech za městem doprava na
> Metkovič, je to lepší než přímo rovně. Jednou jsem
> tamtudy jel a musel jsem se vrátit, kvůli
> převrácenému kamionu, a objevil jsem onu cestu
> přes Bosnu. Z Čapljiny dolů to neznám, pokračuji
> pak na Stolac a Bileču.
> P.S. nádherný je pohled na rozestavěnou dálnici v
> kopcích, něco neuvěřitelného
> P.S.2 bacha na chorvatský policajty, měří v těch
> dědinách po cestě, a nejvíc v obci Kozice. (je tam
> nová asfaltka a valí to tam)
> P.S.3 je nutnost mít pas


když tam jezdíš tak často, nemohl by jsi udělat pár fotek té rozestavěné dálnice ?
Budu se snažit.
Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
17. 07. 2008 12:34
Jednoduše a výstižně:
Kterým výjezdem s těch tří je nejlepší se vyhnout zácpám na dálnici od Splitu do Šestanovace do městečka Ruskamen pod Omišem
Beru jakoukoli zkušenost.
Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
17. 07. 2008 13:20
Já byl minulý rok v Ruskamenu a sjel jsem z dálnice BLATO NA CETINY a nebyl problém.
Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
17. 07. 2008 14:28
.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil anaxios (24. 03. 2010 15:32).
avatar Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
17. 08. 2008 19:07
Letos jsem si nechtěně(uzavřená silnice směrem k Brele-kolona na křížení s magistrálou) vyzkoušel úsek Šestanovac-Zagvozd-Ravča a pak v podstatě zpět na magistrálu do Makarske.Můžu říct, že mě tato neplánovaná změna moc nepotěšila.Zlatá magistrála.Po celonoční jízdě z domoviny k moři mě tento úsek hezky probral.Ale jako vyhlídková cesta je to fajn,samé skalnaté kopečky (Biokovo zezadu) a i rozestavěná část dálnice do Ploče naní marná na pohled.
Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
05. 12. 2008 14:24
Poprvé a nejspíš i naposledy jsem letos zkusil jet z Šestanovace dál vnitrozemím, Zagvozd - Ravča - Vrgorac - Ploče. Cesta spíš nic než moc. Úsek Šestanovac - Zagvozd = katastrofa silnice. Úzká pěšinka ani ne 3.třídy, hadovka, rozbitá od stavby dálnice, z obou stran kamenné zídky, v obou směrech náklaďáky ze stavby. Dál je sice lepší povrch i širší, ale pořád hadovka a nahoru, dolu. Užít jen jako nouzovku pro případ potíží na pobřežní magistrále, něco jako "pivní stezka".
Dálnice už byla hodně postavená, v červenci zde vládl čilý stavební ruch, takže to vypadalo, že se příští rok svezeme až do Ploče. Podle posledních zpráv zde uvedených (vlákno "Dálnice A1 Zagreb-Split-Šestanovac"winking smiley prý jen do Ravče. Škoda, ale i tak už to půjde lépe, než ze Šestanovace. Pak bude záležet, kam nasměrují provoz na konci dálnice, jestli přes popisované tunely na pobřežní magistrálu nebo vnitrozemím Ravča-Vrgorac-Ploče. Já tipuji, že přes tunely na magistrálu.
I tak ten pokus stál zato. Delta Neretvy je totiž nejen u Ploče, ale i z druhé strany hor, u Vrgoracu. A je na ni stejně nádherný pohled a zabírá ještě rozsáhlejší území než u moře.
Tak už zbývá jen zkusit cestu z Vrgoracu dál vnitrozemím přes Metkovič do Opuzenu. Snad napřesrok. Nebo už jste tadyma někdo jel?
calada
Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
06. 12. 2008 00:40
To calada: Jezdím tudy mimo turistickou sezónu pravidelně.V Šestanovaci sjedu z dálnice a podél pobřeží valím do Ploče a pak na Metkovič a Čapljinu. Cesta dobrá, u Neretvy nakoupím mandarinky (teď jsou suprový), smokve a další dobroty a pokračuji do Bosny. Už se těším na novou dálnici alespoň do Ravči (viz vlákno dálnice nebo tak nějak). Přes sezonu jezdím přes Vrgorac nebo z dálnice vypadnu na exitu Bisko a přes Livno na Imotski a Ljubušky. No je potřeba si to projezdit a zjistit co nejvíce vyhovuje. A cesta z Vrgoracu na Metkovič taky dobrý.
avatar Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
27. 12. 2008 17:16
...v Metkoviči...podél cesty je jedna z největších tržnic pro projíždějící...smiling smiley



Upraveno 2krát. Naposledy upravil Bessy (27. 12. 2008 19:55).
Re: Silnice 62 Šestanovac - Metkovič
27. 12. 2008 19:04
->calada: Já jel celou dvaašedesátku, kvalita silnice za Vrgoracem je lepší průměr celé dvaašedesátky, tedy dost bída - před lety to byla parádní cesta... Kdo má hydropneumatické odpružení, klidně si to může dovolit projet s konfortem, výhledy jsou famózní (kdo nemá Citroena, ať si ho na cestu půjčí - já to jel s dost tvrdou Alfou).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 255
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.