Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!

Autor JIRINAC88 
chodac
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
07. 07. 2008 10:46
Vrátil jsem se z BiBi (to neníí tak úplně chorvatsko yawning smiley ), ale před tunelama v Rakousku byly v sobotu 15 km fronty (směr moře).Taky mají jen jeden tubus ( a to tam stojí už několik let asi 30). Jen jeden poznatek, v itálii pár hodin čekáte - fronta 5 km, než se u BiBi dostanete na dálnici (objížděl jsem to a najížděl na dálnici až o 25 km dál).

Do Rabacu vyrážím 5.9.2008 a doufám, že už nebudou fronty žádné.
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
10. 07. 2008 23:08
Jsou před tunelama informační tabule jako je třeba vidět na naši D1, kde uvádějí informace o rychlosti, sjízdnosti a kolonách (jak jsou dlouhé) a jak daleko před tunelama jsou a zda z obou stran?? Aby bylo možno případně sjet z dálnice a tunely objet po vedlejších cestách a za tunelama zpět najet na dálnici.
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
10. 07. 2008 23:37
Nalaď si HR2. Každou půlhodinu jsou dopravní zprávy v němčině , italštině, anglkičtině a chorvatštině. Myslím, že i člověk neznalý jazyka pochopí. :-)
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
17. 08. 2008 19:20
No třeba při mé jízdě zpět od moře v úterý 12.8 jako vymeteno.Ovšem pátek a sobota už tak pohodová není.
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
17. 08. 2008 19:41
stamar napsal(a):
-------------------------------------------------------
> No třeba při mé jízdě zpět od moře v úterý 12.8
> jako vymeteno.Ovšem pátek a sobota už tak pohodová
> není.

Pátky dopoledne projíždím,vždy od moře v klidu...yawning smiley
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
18. 08. 2008 12:27
Tunel Mala Kapela sa da bez problemov obist cez horsky prechod.
Na poslednej pumpe pred tunelom treba zastat a opytat sa pumparov, ci je tam kolona. V smere do Splitu je posledna pumpa zlta Tiffon-ka (odmoriste Dobra) na 79. kilometri (11km za razcestim Rijeka,Split). Ak je problem, treba pouzit vyjazd Ogulin (87. km) a ist po ceste smer Josipdol, Senj. Horsky prechod je vo vyske 888m a je tam len par serpentin, stupanie zacina za Josipdolom, siroka cesta miestami 3 prudova, potom sa ide cez dediny a v Brinje je znova najazd na dialnicu.
V opacnom smere je posledna pumpa pred tunelom INA na 119. km (odmoriste Brinje). Vyjazd Brinje na 115. km a to iste opacnym smerom.

Horsie je to s tunelom Sveti rok. Obchadzka ma dlzku 60km a 20km z toho su hnusne serpentiny (usek Gracac-Obrovac). My sme sa toho roku na dialnicu uplne vykaslali a od Gracacu isli po starej ceste az do Dugopolje. Posledna pumpa pred tunelom v smere do Splitu je INA na 201. km (odmoriste Zir). Potom sa daju vyuzit 2 exity - Gorjna Ploca a 5km za tym Sveti Rok.

Najhorsie je to pri ceste spat, posledny mozny exit je Maslenica na 243. kilometri, a pred tym nie su siroko daleko ziadne pumpy, kde by sa clovek spytal (posledna pumpa na 272. km). Ostava len pocuvat radio.

Tak dufam, ze uz buducu sezonu tieto problemy nebudeme musiet riesit, len sa obavam, ze masakre sa presunu na mytnicu Lucko.
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
18. 08. 2008 20:33
Na rozdil od mnohych nemyslim ze je toto nesmyselne vlakno... Bude to mat smislu az do otevreni druhych tubusu problematickych tunelu. Akorad prispevky tipu "tam jsou zacpy, pane Boze" nikomu ne pomuzu jestli ne date potom i realni doporuceni.. Nekomu se to lehce rekne "jedte v ctvrtek"... Mnohy su tu prinuteny jet v piatok-sobotu kvuli terminu ktere pozaduju ubytovatele...Ale to ze se vyhnete CK ne znamena ze se vyhnete podminky ubytovatelu na pobyt sobota-sobota. Vlastne to neurcuju CK, ale samy ubytovatele...
Ja jsem bohuzel musel jet taky jak vsetci a vyresil jsem to takhle: kdyz jsem se dozvedel ze jsou rady aut pred tunelum, tak jsem z dalnice vyjel v Ogulinu, a jel magistralou na vjezd Brinje kde jsem se zapojil znovu na dalnicu... Tym jsem se vyhnul tunelu Mala Kapela (dokonce se z s silnice hore dalo videt rady na dalnici) ...
Od Brinje jsem jel na Sv. Rok, a tam je, asi nekolik km pred tunelem odbocka stejneho jmena na obycajnu silnicu. Tu jsem vzal magistralu na Gracac a potom "dolu" na Obrovac-Benkovac a v Benkovcu zase zpet na dalnicu...
Vysledek: usetrenych, hm, nevim presne kolik ale tak tusim 40HRK a myslim i casu i nervu co bych mel v zacpach...
A mozno i uvareni motoru (prece mam starou Skodulu grinning smiley)...
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
18. 08. 2008 21:03
Předpokládané kolony u tunelů byly jediným důvodem pro to,že jsem 1.-2.8. jel po staré.Jestli to stihnou do sezóny 2009 tak do HR jedu po dálnici.Mimochodem jsem zjistil,že po HR dálnici mám výrazně nižší spotřebu než po D1.
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
24. 08. 2008 11:30
Letos to ještě musíme vydržet.A příští léto si budeme užívat oba tubusyyawning smiley Teda aspoň doufám.
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
24. 08. 2008 14:28
My sme si teda na tuneloch pošmákli..hlavně dcera se těšila furt otravovala kdy už budeme před tím ROKEM..a provoz?..skoro žádnej.
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
24. 08. 2008 14:54
No jste dobri, ja vas na dalku poplacam po zadech, jaci jste kabrnaci sikovni. Nicmene Vam preji, at se Vam nekdy taky prihodi pomale popojizdeni v kolone do kopce do tech tunelu, zvlast postavani v tom smradu vyfukovych plynu uvnitr tunelu je uzasne. Pak treba nebudete psat takovy kraviny do fora.
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
24. 08. 2008 15:08
Vrgata: Hlavně v klidu. Mně taky řekli děcka při vyjetí z tunelu Malá kapela ať to otočím a jedem znova.hot smiley
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
24. 08. 2008 15:15
4kure..no mě se poštěstilo jet přes Malou kapelu až na podruhé..v noci se mě totiž posralo auto a 1km před tunelem naodmorišti Modruš sem ostal ve 3 ráno...odtáhli mě do karlovace...takže další pokus se uskutečnil až kolem 10hod.ránoeye rolling smiley
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
24. 08. 2008 19:57
V sobotu ráno se dají projet tunely bez problémů.Myslím tím brzo ráno kolem šesté hodiny.....
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
26. 08. 2008 04:46
Mne je samozrejme jasne, ze 95 procent je bezproblemovych a od pristiho roku by to snad mohlo byt konecne v pohode, ale do te doby tam proste nepachnu, uvizl jsem uz dvakrat a jednou dokonce nepochopitelne na jare v kvetnu a to mi stacilo. Ono i takova zacpa pred Omisem na magistrale, kdyz se vyvede, stoji za to. Takze to neni jen o dalnici. Ale je tu zasadni rozdil a tou je z meho pohledu naprosta bezmoc. Na magistrale se na to muzete vykaslat a nekde to zapichnout, pripadne otocit se a jet jinudy. To v tunelu nejde. A co jim nejvice vycitam, ze informaci o zacpe neuvadeji na poslednim exitu pred tunely (radio nestaci). Ma reakce byla neadekvatni, ale pripadalo mi to jak na piskovisti v materske skolce. Hec a my jsme lepsi mame hezci kyblicek a lopaticku. Vlakno dle nazvu bylo zalozeno o tom, ze v tunelech muze byt problem a ne o tom, jak to bylo uzasne projet se tunelem. Ten zazitek mam taky. Najel jsem do Sveteho Roku dva dny po jeho zprovozneni v noci. Steny vonely novou omitkou, jel jsem tam uplne sam a ani jsem si nebyl jisty, zda jsem omylem nenajel na nehotovy usek dalnice a nenarazim nekde do stavebni techniky a je to opravdu obdivuhodne stavebni dilo. Ale provozovat jednotubusovy tunel na pretizene dalnici je velky bezpecnostni hazard. A na netu i zde na foru jsou odkazy na videa z kamer toho tunelu. Jedno si pamatuji docela dobre. Nejak se to zasmodrchlo auta zastavuji, par piratu to vezme natvrdo do protismeru, cimz si zachranilo kupodivu zivot (nevychovne) a ti co zastavili (nepirati) jsou vzapeti sesrotovani kamionem na placku.
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
26. 08. 2008 06:12
K moři jsem v pátek (8.srpna) v brzkých ranních (spíše ještě nočních) hodinách projel oba dva tunely bez jakýchkoliv problémů. Nazpět v pátek 22. srpna po poledni hlásili na dopravním hlášení kolonu Sveti rok 1 km, na světelné tabuli 2 km a ve skutečnosti byla něco přes 3 km. Ztvrdnul jsem v koloně 45 minut. Budiž, ale kdybych se dlouho nerozmýšlel, mohl jsem vyjet v Malenici na starou a objet kolonu. Možná by to trvalo o něco déle, ale netvrdl bych na místě.

Kolony okolo Omiše mi nevadili, je to o něčem jiném. Nejhorší snad byl kolona ve Vídni - totálně ucpaná.
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
26. 08. 2008 06:55
...vrgada...vzpomínám, že pokud myslíme oba ten kamion v tunelu...tehdy to odnesli i nějací češi...ani to video nechci vidět...mimochodem už pár let jezdím po dálnici...ale poslední dobou mi něco říká...jeď po staré...jeď po staré...smiling smiley
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
26. 08. 2008 12:39
Taky bych neměl zrovna dobrý pocit,kdybych trčel v tunelu,jenže kolonám se člověk tak jako tak pokaždé nevyhne.To už k tomu cestování patří.Ona stačí nehoda na naší highway D1 a je vymalováno...
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
26. 08. 2008 17:26
Ta nehoda sa stala v tuneli Ledenik, 740m dlhom obojsmernom tuneli, na useku Zadar - Sv. Rok.
Vodic kamiona si asi nevsimol kolonu stojacich aut a zrejme ani nestihol brzdit.
Takato nehoda sa moze stat kdekolvek na ceste, kde stoja auta, ci je to jednosmerny alebo obojsmerny tunel, dialnica, alebo aj obycajna cesta.

Tunel Ledenik 27.6.2006
avatar Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
26. 08. 2008 18:12
[translate.google.cz]

toto je přeložená stránkasad smiley
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
31. 08. 2008 00:13
Juraj, za mojho pobyte v HR sa o tom na TV diskutovalo... Su uz 2 roky od kedy sa to stalo a sudne konani stale nezacalo..
Mezitim vodic-zabijak je stale na slobode.. Udajne alebo zaspal za volantom, alebo sms-koval, kazdopadne brzdil az po narazu...
Jednu dobu bol podozrivy majitel firmy kvoli spekulacii s technicky nepsravnym privesom... Ten prives co sa mal analizovat, udajne "zmizel"...
Takze okrem tragickeho je to aj taky zahadny pripad...
Re: VYHNĚTE SE TUNELŮM!!!!!
31. 08. 2008 10:07
Jo, mel jsem na mysli tuto nehodu a byl jsem presvedceny, ze se stala v nehotovem jednotubusu a ne v hotovem Ledeniku, tak se omlouvam za mystifikaci. Nicmene pro mne o duvod vice jezdit po stare, kdyz se takoveto hruzy stavaji i na hotovych usecich dalnice. A to i presto, ze statisticky je cesta po dalnici mnohem bezpecnejsi nez jinde, ale na preplnene dalnici se proste dobre necitim. A neni to tim, ze bych mel slabe auto (200 koni staci na udrzovani dalnicni rychlosti kopec-nekopec). Preji vsem stastnou cestu. Nezavrhuji dalnici jako takovou a mimo sezonu po ni jezdim taky. Mimochode libila se mi slovinska dalnice, v noci koncem rijna jsem po ni jel uplne sam:-)
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 178
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.