Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Dovoz potravin do chorvatska

Autor Dudo 
avatar Re: Dovoz potravin do chorvatska
28. 06. 2008 23:07
To jura: heh to by me zajimalo jestli opravdu vratili tisice cechu zpatky kvuli jidlu jak řikala ta konzulka na nove ve zpravach

Můžeš podrobněji?
[www.nova.cz] mam z toho spatnej pocit nebo sem to treba blbe pochopilconfused smiley
Re: Dovoz potravin do chorvatska
28. 06. 2008 23:39
Spíš jsi jen blbě slyšel smoking smiley
avatar Re: Dovoz potravin do chorvatska
29. 06. 2008 00:01
No, jo, já jsem to pochopila asi jak v tom dětském říkadle - " Na koho to slovo padne, ten musí jít z kola pryč...."
Takže aspoň si nemusíme za drahé peníze kupovat adrenalinové sporty....Už jen prodrat se zácpou, nepřekročit rychlost a nedát si vzít kus žvance na hranicích je výkon, a když pak tam ještě nezkolabuješ, nebo dokonce neumřeš....a taky nevytrhne ti nikdo igelitku z ruky...a dcera mi dá to správné potvrzení ....bude to hezká dovolená....Ach, jo, kam kráčíš, Naša Croatia?
Jo,jo, Bessy, tys jel ještě před revolucí..........to tam ještě nikde nebylo takové "horko"....
Yanis
Re: Dovoz potravin do chorvatska
29. 06. 2008 09:52
Treba si uvedomit,že ked vezies 1 l mlieka, kilogramový limit na osobu si vyčerpal.
iwan
Re: Dovoz potravin do chorvatska
29. 06. 2008 21:49
smoking smileyjá mám dotaz -není my jasné co je myšleno 1kg masných a mléčných výrobků /osoba- my vezeme 3 konzervy , nějaký salám - ale spoustu oplatků, polívek a těstovin/špagety a hotovky/ + nějaká voda, sirup a tak.Co se vlastně do limitu počítá?Je nás 5.+pes. A kde se zeptat ?jestli tomu někdo rozumí, děkuji za informaci. Vyrážíme za týdensmoking smiley.
avatar Re: Dovoz potravin do chorvatska
29. 06. 2008 22:17
Skutečně nevím co se zde stále řeší, ještě mě NIKDY nikdo nic nekontroloval a obdobná nařízení platila i v minulosti (např.dovoz syrového masa). Včera jsem se vrátil a opět se nikdo při vjezdu do Chorvatska nenamáhal prakticky ani podívat na pasy, natoš aby mě kontrolovali auto. A to jsem tam jel v pracovní den večer takže jsem celnicí projížděl naprosto sám, a ke všemu ještě za sedačkou řidiče jsem měl viditelně umístěnou a zapnutou chladničku. Ani tak si mě nikdo nevšímal.
Když jsem pak včera ráno při cestě domu viděl ty kolony v protisměru (od hranic až po Maribor = cca 39km kolona směr Chorvatsko) tak by mě zajímalo jak by potom za téhle situace chtěl někdo něco kontrolovat, to by stála auta asi až po Graz v Rakousku a nebo ještě dále...
Takže bych se opravdu nijak nevzrušoval, vemte si sebou prostě to co si normálně vozíte a nestressujte se. Samozřejmě za předpokladu že si sebou nepovezete půlku prasete, syrové maso jsem do HR nikdy nevozil protože by mě to ani nenapadlo a zakázané to bylo vždycky. To že si zavařím doma do sklenic nějakou omáčku nebo povezu pár konzerv nikoho určitě zajímat nebude.

** Petr **
čoko
Re: Dovoz potravin do chorvatska
29. 06. 2008 22:22
1kg masnych vyrobku plati vsude od jakteziva,jen jsme to nikdo neresil....a proto je ten humbuk zbytecny
Re: Dovoz potravin do chorvatska
29. 06. 2008 22:29
Cez Lendavu som chodil asi posledných 8 rokov a nikdy som nemal žiadny problém, ale už tadiaľ nikdy nepôjdem. Niečo podobne čo sa stalo Dudovi sa stalo dvom mojim známym ešte minulý rok. Pravdepodobne tam slúžia nejakí buzeranti.
Išli sme v noci. Kontrolovali presne každé tretie auto. Ja som mal šťastie, bol som štvrtý. Prvého a tretieho z nás odstavili, jeden známy povyhadzoval nejaké potraviny, ale musel sa vrátiť asi 3km do Slovinska, lebo mu hrozili zápisom do pasu, že je nežiaduca osoba, ak to vyhodí na hranici. Druhý platil pokutu 500Kn (vraj to bolo clo). Sú to buzeranti! Normálne rozmýšľam či nezruším tohoročnú už naplánovanú dovolenku.
Re: Dovoz potravin do chorvatska
30. 06. 2008 08:18
Stačí kouknout na tu zprávu z Novy, když někdo veze 30kg, tak ať se nediví...
avatar Re: Dovoz potravin do chorvatska
30. 06. 2008 09:39
Do Corvatska jsme jeli přes Macelj 20.6. a zpátky 28.6. a naprosto nikdo na hranicích nikoho - opakuji nikoho nekontroloval. Žádné otvírání kufrů, naprosto nic. Jen všichni mávali jeďte a nezastavujte. Jo vlastně zpátky nám Chorvat vzal pasy, koukl do nich , do mojeho dal razitko a vratil nam je ať jedem a nezdržujem. Tak se mužu aspon pochlubit tim razitkem. Poprve za 9 let co tam pravidelně jezdíme.hot smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Mi
Hosté: 234
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.