Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

PAG - letovisko Mandre

Autor ivoušek 
PAG - letovisko Mandre
25. 04. 2008 13:35
Letos jedeme poprvé autem do HR - ostrov Pag - Mandre - apatrmány Dvorski. Vybrali jsme si klidnou lokalitu. Může mi někdo poradit, zda je lepší jet na trajekt nebo přes most? Jedeme 20.6 a tak doufám, že už bude teplo. V loni jsme byli koncem září na Mallorce a tam jsme mrzli. Doufám, že mi to letos vyjde.hot smiley
Předem díky za jakékoliv info o Pagu.eye popping smiley
Tkala
Re: PAG - letovisko Mandre
25. 04. 2008 14:03
Na Pag do Mandre jezdíme přes most, pohodlná cesta po dálnici.Na sjezd z dálnice jsou dvě možnosti Maslenica nebo Posederje, osobně doporučuji možnost druhou.Cesta na Pag je značenásad smiley otok Pag) Po přejetí mostu značení PAG (město) a potom směr Šimuni- Mandre. Přeji příjemný pobyt.
Re: PAG - letovisko Mandre
25. 04. 2008 19:32
V loni jsme byli na Pagu-Metajna.Použili jsme most,protože na trajekt se nám nechtělo moc čekat.Ale pokud jedeš po magistrále podle pobřeží takových 80 km,přejedeš most na Pag a koukáš na ty samý místa po kterých jsi jel na pevnině dalších 80 km,tak je to dost ubíjející,a říkáš si jestli by ten trajekt nebyl lepší.
Re: PAG - letovisko Mandre
25. 04. 2008 20:51
Na Pagu v Novalje jsme byli předloni,tam i zpět trajektem,bez problémů.Ale chce to asi přijet ráno,my tam byli kolem půl sedmé ráno a vlezli jsme se hned na první trajekt.Později už je to horší.Ale 20.6.jak píšeš,že jedete,tak to snad nebude tak horké.Jinak bych teda volil trajekt.Známý jezdí jednu cestu trajektem a zpět přes most.A jestli máš děti,tak cesta trajektem bude pro ně zážitek.Tak pěkné zážitky na Pagu!Nám se tam moc líbylo.hot smiley
Re: PAG - letovisko Mandre
26. 04. 2008 14:04
My byly na Pagu v Casce předloni a jeli trajektem. Myslím, že je to tak lepší. dojeli jsme k němu ráno v 8:00 a před nama asi 100 aut. Nejdřív zděšení, ale pak přijel trajekt a půlku jich naložil. Jezdí tři trajekty po 15 min. takže za pul hoďky jsme byly na lodi.Nalodění taky zážitek. Auta mají mezi sebou 1 mm.
Chlap předem mnou parkování nezvládl a otřel se o toho před sebou nárazníkem a tak chlap ve funkci námořník- navaděč aut ho šíleně zmrdal, chorvatsky samozdřejmě.
Ale zážitek to je rozhodně hezčí než čučet do skal dalších 160 km po těch jejich pidisilničkách.
Re: PAG - letovisko Mandre
26. 04. 2008 21:11
Zdravím cestovatele. Na Pag jezdím již pět let a vždy po dálnici, výjezd na Posedarje. Předloni udělali novou silnici a jede se bez problému. Podle mne je to rychlejší i levnější. Ale co cestovatel, to názor.
Re: PAG - letovisko Mandre
29. 04. 2008 11:32
Tam po pevnině. Zpátky trajektem ( zážitek pro děti).
Re: PAG - letovisko Mandre
05. 05. 2008 09:29
Ahoj,
my pojedeme k Dvorskim již po třetí. Tam plujeme trajektem a zpět po pevnině. Letos odjíždíme 19.6. Tak to se tam asi potkáme. Dvorski jsou báječní lidé.
Re: PAG - letovisko Mandre
05. 05. 2008 09:35
Krásný den. Těšíme se na setkání! Skvělá náhoda. Chtěla jsem se zeptat na kvalitu pláží v Mandre. Musíme si brát boty do vody? Jsou tam Ježci?
Děkuji za info. Polanská Ivana
Re: PAG - letovisko Mandre
05. 05. 2008 09:38
ahoj,
přímo v Mandre je kamenná pláž, boty do vody jsou nutné. Ježci tam jsou. Ale my jezdíme ještě na Zrče, tam se sice platí, ale jsou tam drobné kamínky na pláži i ve vodě.Místo je to fantastické a apartmány jsou kousek od pláže. Andrea
Re: PAG - letovisko Mandre
05. 05. 2008 14:29
Ahoj,
mohu se ještě zeptat jak dlouho to jedete? My vyrážíme kousek od Mělníka cca v 17 hodin a ráno tam snad v pohodě budeme. Nevíš v kolik jede ráno první trajekt? Posílá Danica Dvorski nějakou mapku města, aby jsme lehce našli apartmám? Kupujete boty do vody na místě, nebo je lepší koupit u nás? Jaké bývá počasí v červnu? V loni jsem u moře mrzla a doufám, že se letos ohřeju.Tak a už dost, už nebudu otravovat. spinning smiley sticking its tongue out. Krásný den. Ivanasmileys with beer Už se moc těšíme na moře.
Re: PAG - letovisko Mandre
06. 05. 2008 06:00
Ahoj,
dovolím si odpovědět za moji ženskou Andiss. Naposledy jsme vyráželi kolem 20 a byli kolem 6 na trajektu. Na cestu tam doporučuji trajekt, je to po té dlouhé cestě moc moc příjemných cca 15 minut plavby. Auto a 2 lidé cca do 500,-, stejně jako za benzín na cestu po souši. Kdy jede trajekt: [www.novalja.com] Neposílá-přijedete do Mandre a asi třetí vlevo (dá se jen vlevo) ulice Maunska. Je to skoro na konci té ulice po levé straně. Boty kupujem tady u vietnamců-za asi 100,- a jsou dokonalý. Loni bylo skoro jak v srpnu, tak uvidíme. Doufám pododné. Taky už máme horečku.
Zatím
Pavel
Re: PAG - letovisko Mandre
06. 05. 2008 18:27
Ještě jedna poznámka. My jezdíme k Ružici a Stefovi Dvorskim. O jinych Dvorskich ale v Mandre nevíme. Andrea
Re: PAG - letovisko Mandre
07. 05. 2008 10:55
Ahoj to jsou oni. Psala mi Ružica a ne Danica. To byla chyba. Iva
mandrista
Re: PAG - letovisko Mandre
15. 05. 2008 22:02
V Mandre jsme byli už dvakrát. Pláže přímo v obci nejsou nic moc, je tam jen pár metrů oblázků, jinak kamení a ježci a těch pár metrů mají permanentně obsazené různí chytrolíni osuškami už od brzkého rána, čili normální člověk co přijde okolo deváté už leží na šutrech. Navíc je nevýhodou že hned za pláží leží obecní cesta po které se prohání mladíci na motorkách a občas i auto. Ubytování fajn, ale na pláže radši jezdit autem jinam. Třeba to zmíněné Zrče je super nebo Trinčel u Stare Novalji, tam je dokonce písek a místa dost. Na Pagu se platí prakticky za všechny pláže, když ne přímo za vstup tak za "parkovné". Obecní pláž v Mandre je zdarma. Mandre je hezké ale celkem tam je chcíplo, je to prostě jen apartmánová vesnička kde není pořádný trh se zeleninou kromě jednoho stánku u konzumu a dost mi vadí, že se tam nepořádají fish pikniky a taky tam nejsou pořádně soukromí vinaři kde by se dalo koupit domácí víno (to málo co je je předražené). Bývá tam dost komárů, takže repelenty s sebou! A bacha na pitnou vodu, loni v létě tam byla vodní krize a vodu tam musela vozit loď cisternou. Teplo v červnu tam relativně je, ale moře je chladnější, protože je to "otevřené moře" (pár ostrůvků a pak až Itálie). Teplejší je moře z druhé strany ostrova nebo v tom dlouhém zálivu u Staré Novalji. Abych to shrnul - na ubytování Mandre ano, ale za zábavou, nákupy potravin a plážemi je třeba jezdit jinam. My jezdíme přes most i když to je delší, ale je pravda že zdlouhavá pomalá cesta ostrovem je únavná. Každý si holt musí zvolit sám ;-)
Re: PAG - letovisko Mandre
16. 05. 2008 09:43
Jen poznámku k dopravě a možná potvrzení již napsaného. V Mandre jsme byli 2006 a v poho, komár nebyl a voda tekla (začátek července spinning smiley sticking its tongue out ).

Cesta tam po mostě. Za 1. v tom byl náš konzervativizmus a zvyk, za 2. obava, co když nám ujede půlnoční trajekt (ubytování jsme měli domluvené hned po nočním příjezdu). Pravda je, že těch posledních pár km v serpentinách po Pagu ve dvě v noci bylo silně ubíjejících. eye rolling smiley
Cesta zpátky po vodě. Mandre je "na dohled" pro rejpaly "na dojezd" od trajektu. Není problém zajet se v týdnu mrknout do přístaviště jak to chodí, jezdí a stojí (což jsme udělali, nejedouc nikdy předtím svým autem trajektem). Prostě jsme předjeli frontu asi 20 aut a odstavili se stranou na "P" a procourali to tam, mrkli ke kase a tak. Odjezd (pátek) jsme pak načasovali na tuším polední trajekt a vše OK. Cesta po magistrále k dálnici na Žutou Lokvu mi přišla lepší, než než po ostrově do Posedarije. Je to o dost blíž, co dáš za trajekt cca ušetříš za mýto+PHM. A nejedeš tunel Sv. Rok.
Re: PAG - letovisko Mandre
16. 05. 2008 11:52
Ale nesmíš mít před sebou v tom stoupání z magistrály na Vratnik kamion.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil rudla (16. 05. 2008 11:53).
Re: PAG - letovisko Mandre
16. 05. 2008 12:09
Z trochou nadsázky mám pocit, že bez kamionu před sebou se to nahoru ani jet nedá spinning smiley sticking its tongue out . Snad nepamatuji, že bych ho tam někdy nedojel.
Re: PAG - letovisko Mandre
16. 05. 2008 12:18
Petr_K napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Z trochou nadsázky mám pocit, že bez kamionu před
> sebou se to nahoru ani jet nedá spinning smiley sticking its tongue out . Snad
> nepamatuji, že bych ho tam někdy nedojel.


Je to tak. Ale vloni kamion zastavil ještě před tím stoupáním a asi osm aut ho bezpečně předjelo. Byl to prostě dobrý skutek od něho.
Re: PAG - letovisko Mandre
27. 05. 2008 22:07
Ahoj,
jedeme koncem června do MANDRE - Vila ZVONKA , od cestovky www.....
Nebyl tam už někdo ubytován?
Díky za odpovědi a informace o městečku, někde jsem našel zmíňku o komárech, zažil jsem je ve Vodicích a žádný repelent nezabíral, děti byli pokousaný jak od Drakuly smiling smiley)
Re: PAG - letovisko Mandre
25. 07. 2008 22:04
V Mandré klídek a "tišina" jak nám říkali naši domáci v apartmánech Ivica smiling smiley jen prý nemáme tolik cinkat sklenkama na balkónu...
Příští rok se mají v Mandré objevit oblázkové a možná i písčité pláže. Místní čekají jen na vyřízení papírů a začnou s upravou pláží.
Jinak když sjedete v Mandré na tu plážovou promenádu a dáte se směrem po pobřeží jakoby na Gajac, najedete po chvilce z asfaltu na prašnou cestu a kousek za majákem je obkázková pláž s pískem ve vodě ;-)
Komáři byli v Kolanu po bouřce! V Mandré už jsme v tu dobu nebyli.

Martin
Re: PAG - letovisko Mandre
17. 08. 2008 08:10
A nemáte někdo spočítané,o kolik je delší cesta přes most, sjedu-li v Posedarje oproti sjetí z dálnice už v Žuta Lokva a následně po magistrále k trajektu z Prizny a dále do Mandre?
Re: PAG - letovisko Mandre
19. 08. 2008 20:18
Jak píši nahoře, vyšlo to vcelku podobně při kalkulaci mýto+benzín v. trajekt+ušetřené dálniční km. Volba přes Žl.L. byla zcela určitě rychlejší a pohodlnější. Noční dojezd trasy po Pagu plném zatáček od Posedarje mi nijak fajn nepřišel.
Mám pocit, že v materiálech z CK tehdy u tras psali o cca 100 km rozdílu, ale musel bych to pohledat, tak mě neber smrtelně vážně. Popřípadě si to vyjet u Michelinů...
Re: PAG - letovisko Mandre
20. 08. 2008 20:50
Petr_K napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jak píši nahoře, vyšlo to vcelku podobně při
> kalkulaci mýto+benzín v. trajekt+ušetřené dálniční
> km. Volba přes Žl.L. byla zcela určitě rychlejší a
> pohodlnější. Noční dojezd trasy po Pagu plném
> zatáček od Posedarje mi nijak fajn nepřišel.
> Mám pocit, že v materiálech z CK tehdy u tras
> psali o cca 100 km rozdílu, ale musel bych to
> pohledat, tak mě neber smrtelně vážně. Popřípadě
> si to vyjet u Michelinů...


Já jedu na Pag do Novalje, rozdíl oproti trajektu je 111km.
Re: PAG - letovisko Mandre
21. 08. 2008 13:11
Dobrý den vespolek,
v červnu jsem si projel obě cesty, tam - most, zpět trajekt a až když jsem vyjížděl na Vratnik za kamionem a po tmě, tak jsem se pochválil za cestu přes most, protože ta mi nakonec přišla příjemnější. Protože přes Pag se jede pouze 30 km a do Novalji je to 5/6 vesnic a téměř žádný provoz, kdežto mezi trajektem a Vratnikem je to aspoň 70-80 km po magistrále a s odpovídajícím provozem. Jestli mohu doporučit, tak směrem tam most a zpět pro zpestření trajekt a magistrála.
Re: PAG - letovisko Mandre
07. 09. 2008 07:15
Jasný,jeli jsme trajektem tam i zpět a dobrý.Cca 140 kun za tři osoby v dodávce.Nechce někdo slovinskou známku?
Re: PAG - letovisko Mandre
20. 03. 2009 23:41
Tady na tom webu jsem našel letecké fotky Mandre a fotky pláží - [www....] .
Pepa
Re: PAG - letovisko Mandre
01. 04. 2009 19:56
Ahoj,
jeli jsme přes most, hezká projížďka. Nevíte jak to dopadlo s úpravou pláží v Mandre? Někde jsem našel příspěvek, že je budou upravovat.
avatar Re: PAG - letovisko Mandre
01. 04. 2009 21:32
Také jsem o tom četl , ale zároveň psali , že veškeré umělé úpravy pobřeží budou v HR zakázány.
Re: PAG - letovisko Mandre
09. 04. 2009 22:26
Ahoj,
tak to je škoda. Pláž tam byl samý balvan a ježek, ale pláže v okolí super. Letos zase jedemthumbs up smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

PH
Hosté: 222
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.