Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Kterou cestu do Bašky na Krku??

Autor jaky 
Kterou cestu do Bašky na Krku??
08. 03. 2008 08:07
Poslední týden v červnu jedem na Krk do Bašky. Která cesta je lepší? Maribor - Ljubljan - Krk nebo Maribor - Zagreb - Krk. Jak je to rychlostně a nákladově. Díky za odpověď. L.
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
08. 03. 2008 10:30
jaky napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Poslední týden v červnu jedem na Krk do Bašky.
> Která cesta je lepší? Maribor - Ljubljan - Krk
> nebo Maribor - Zagreb - Krk. Jak je to rychlostně
> a nákladově. Díky za odpověď. L.

Určitě přes Lublaň. Vyhneš se té příšerné a věčně ucpané silnici mezi Mariborem a Krapinou.
Pavel UO
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
08. 03. 2008 14:17
Jak už psal kolega, určitě je to lepší na Ljublanu a Postojnu a tam to vzít do leva na Rijeku. Jel jsem to předloni tam a zpátky na Zagrreb a tak můžu srovnávat. Z Postojny na Rijeku je hezká krajina, je to lepší než polykat killometry po dálnici na Zagreb.
avatar Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
08. 03. 2008 16:51
Ahoj jezdím na Krk 5x ročně zkoušel jsem obě trasy už hodněkrát jsem to vystřídal ,ale vždy převážilo přes Zagreb hlavně časově a delším úsekem bez zastávky a v mém případě vlek s lodí. Je pravda přes Ljublanu se jede lepší krajinou,nejsou takové kopce je daleko více dobrých odpočívadel a benzinek je se na co koukat cestou.Většinou to jedu v noci takže stejně není co pozorovat.Zácpě v Mariboru se nevyhneš když jí chytneš,ale zase při odbočení na Ljublanu je to lepší než se táhnout přes vesnice až na HR hranici je to jedna kolona.
Pri ceste cez Ljubljanu netreba zabudnut na zapchu na objazde Rjeky (dvojprudovy obojsmerny) - pri ceste spat (piatok) som tam stravil skoro tri stvrte hodinu. A na 3 zastavenia na mytniciach medzi Mariborom a Ljubljanou (kazdych 40 km). Zapche v Maribore sa nevyhnete pri obidvoch variantoch.
Usek Postojna - Rupa mi pride dost neprijemny (sama zakruta), ked je clovek uz unaveny po dlhej ceste.
Obidve alternativy mi vyjdu asi narovnako, len neviem, ako to tento rok bude vyzerat na hranicnych prechodoch SI-HR, ked sa tam presunie zataz z rozpustenych schengenskych prechodov. Hranica v Rupe ma vacsiu kapacitu.
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
09. 03. 2008 13:45
Děkuji za odpovědi. Udělám to pravděpodobně jako Pavel UO. Jednu tam a druhou zpátky :-)
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
09. 03. 2008 15:15
Jestli chceš ušetřit, tak ještě pouvažuj o cestě přes Klagenfurt (Rakousko). Ujedeš tak co největší štreku po rakouské dálnici a ušetříš něco za poplatky ve Slovinsku, nebo Chorvatsku.
Ked uz chceme ist do takychto podrobnosti, tak trasa c. 1 (Maribor, Macelj, Zagreb, Ostrovica) je najkratsia ale co sa tyka myta najdrahsia (0,75 Eur + 88 Kn).
Trasa c. 2 (Maribor, Ljubljana, Rijeka) je o cca 100 CZK lacnejsia (8,25 Eur + 5 Kn), ale dlhsia asi o 20 km.
Trasa c. 3 (Klagenfurt, Ljubljana, Rijeka) je este o cca 20 km dlhsia ako trasa 2, a o 4,55 Eur lacnejsia od trasy 2.

Takze rozdiely su naozaj velmi male, trasa 3 je skor brana ako vyhliadkova (pekny prechod serpentinami cez Julske Alpy, 1,5 km Loibltunel (Ljubelj) ..
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
10. 03. 2008 18:59
Anonymní návštěvník napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Pri ceste cez Ljubljanu netreba zabudnut na zapchu
> na objazde Rjeky (dvojprudovy obojsmerny) - pri
> ceste spat (piatok) som tam stravil skoro tri
> stvrte hodinu. A na 3 zastavenia na mytniciach
> medzi Mariborom a Ljubljanou (kazdych 40 km).
> Zapche v Maribore sa nevyhnete pri obidvoch
> variantoch.
> Usek Postojna - Rupa mi pride dost neprijemny
> (sama zakruta), ked je clovek uz unaveny po dlhej
> ceste.
> Obidve alternativy mi vyjdu asi narovnako, len
> neviem, ako to tento rok bude vyzerat na
> hranicnych prechodoch SI-HR, ked sa tam presunie
> zataz z rozpustenych schengenskych prechodov.
> Hranica v Rupe ma vacsiu kapacitu.
Úsek Postojna - Rupa lze objet, pokračovat po dálnici až na Razdrto a pak jet na Pasjak, což je přechod sousední u Rupy (přechody jsou kousek od sebe a cesty od nich se pak sjíždějí na křižovatce kousek za oběma těmito přechody). Je to kilometricky delší, ale vyhneš se té kikaté a pomalé silnici.
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
11. 03. 2008 07:33
Globík: teď jsem koukal do mapy a z Razdrto do Pasjaku tam žádná přímá cesta není. Jedině snad jet po dálnici až ke Kozině a pak na Pasjak?
JIRKA Z RI-
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
11. 03. 2008 10:40
...Jo Honziku, on tim minil Kozinu - Pasjak (HR hranice)...Do Koziny po dalnici, pak do Pasjaka slovenskou statovkou - misty neni prvoligova...., ale od Pasjaka do Rupy je uplne novych12 km, se kterych najedeš na dalnici (5 kun) a na obchvat Rijeky (9 km), ktery se ted začal dostavovat na dalnici se všemi (3 km) tunely...ma to byt hotove do leta 2009 (!?)...., podle me by to byl svetovy rekord... tak to asi bude až na Vanoce 2009...i když jeden nikdy nevi....v Rijece již od 1945 roku vladnou červeni, a protože by chorvatsky Topolanek konečne jednou chtel ty volby v "červene" Rijece v prištim roce vyhrat, tak slibil prakticky nemožne...ale začali ostre makat 24 hodin...na truc...dve firmy co vyhrali konkurs (pred Rakušanama) se pohadali kvuli mostu nad Rickou (100 m hloubka) ...z toho skačou sebevrazi jako v Praze z Nuselskeho... po te dostala Rijeka (Reka) jmeno..., a tak každa postavi pul (!!) mostu.... kdo driv do prostredka(?!)...tak zde mame o zabavu postarano..
avatar Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
11. 03. 2008 21:41
...JIRKO Z RI-...když pojedu od Goričanu na Rabac, tak stále po dálnici kolem Zagrebu až do Rijeky a ...?...dál...?
..Jeden známý co byl v Rabacu mi říkal , že jel...a už si nevzpomíná z Rijeky do Rabacu někama... a že tam byla někde úžasná vyhlídka
na moře... máš ponětí, co to mohlo být, resp. je tama vhodná cesta...z Rijeky..?smiling smiley...omlouvám se , že cestuji na vláknu do Bašky...ale to už není daleko...



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Bessy (11. 03. 2008 21:43).
JIRKA Z RI-
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
12. 03. 2008 11:03
Bessy, pojedeš normalka dalnici na Rijeku...(v prvi puli července ma byt dan do provozu hotovy usek "Oštrovica-Ravna Gora" viz: www.arz.hr (auocestarijekazagreb), ktery je ted porad "polodalnice"...pred Rijekou zaplatiš asi 50 kun mytneho a jedeš dal po kousku dalnice.. pak se dalnice sužuje na obchvat Rijeky...tady si dej bacha...je zde zatačka, kterou se jede stovkou a najednou chteji aby si probrzdil na 60 v hodine...aby se lidi nespletli...deli se do tri pasu (!)...vem to stredem na (SLO)-(I)-(A) či RIJEKA ZAPAD...je to tež na asfalte nakreslene...stejne si to mnozi porad pletou (když jedou dal pres 80)...no, a pak projedeš jednim tunelem, pak druhym, pak tretim a teprve potom ješte tak po 3 km, uvidiš odbočku (vpravo) na PULA, OPATIJA...sjedeš a prijedeš pred semafor...když to vemeš rovne, tak se dostaneš za 6 km pred tunel UČKA za kterym začina Istrijska polodalnice (neco mezi českou silnici I tridy a dalnici - nema križovatky, ma nadjezdy a podjezdy...)...stoji to 25 kun...200 m za tunelem mužeš uhnout vpravo na LABIN - RABAC... a za 30-40 minut jseš v Rabacu (jedeš 80/h)...ale, jestli chceš jet podel more a "kochat se pohledem na ostrovy KRK a CRES v aute nikdo netrpi zavratemi z jizdy v zatačkach, tak u toho semaforu sjedeš vlevo na OPATIJA dolu až k mori...pak nasleduji mestečka za Opatiji...IKA, IČIČI, LOVRAN....a pak zase sama zatačka až do RABACU...1-1,5 h podel more...jede se 40 - 60 - 80 km/h jak kdy ....bacha na chodce v plavkach, parkujuci se auta podel silnice, rodinky co vylezaji z aut...(plaže jsou hned u silnice)...
Tak si vyber...Čau!
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
12. 03. 2008 18:50
Cesta podél pobřeží nemá chybu thumbs up
Re: Kterou cestu do Bašky na Krku??
17. 03. 2008 16:28
Pro Bessy - cesta podél pobřeží (Opatija - Rabac) je skutečně krásná, hlavně pro spolujezdce, je se na co dívat, je to tak, jak píše Jirka z Ri, chce to dávat bacha. (Jsme sice na jiném vlákně, ostatní prominou)



Upraveno 1krát. Naposledy upravil lubin (17. 03. 2008 16:37).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 187
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.