Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Vychytávky při frontách na dálnici (Zagreb, Macelj, Maribor)

Autor Míra1 
Vychytávky při frontách na dálnici (Zagreb, Macelj, Maribor)
21. 08. 2007 15:15
V neděli jsme se vraceli z Ch. a byl dost provoz, tak jsem zkusil některé finty, které mě zrovna napadly, jak se vyhnout frontám. Docela to fungovalo - soudím tak podle frajera s brněnskou značkou v jaguaru, který jel jak ... no asi pospíchal a kterého jsme viděli celkem 3x, což je s podivem, protože jsme jeli s vlekem a tedy relativně pomalu, ale nemůžeme vyloučit, že se stavil někde na kafe, na druhou stranu my jsme zase pořád stáli kvůli čůrajícím dětem ... Nejdříve se kolem nás prohnal někde za Karlovacem přilepený na zadku auta jedoucího před ním, díky čemuž jsme si ho všimli. V rádiu hlásili, že v Lučku (před Zagrebem) je 5 km fronta u mýtnice, tak jsme sjeli v Jastrebarsku (popsáno je to zde, tak to nebudu psát znovu, jen že na té staré silnici byl docela provoz). Za Zagrebem jsme najeli na dálnici na Macelj a za chvíli kolem nás proletél náš známý v jaguaru, mohl tam mít tak 180-200.

Tušil jsem frontu na mýtnici v Macelji + jsem si nebyl jist, jestli nebude nějaké čekání na zúžení v tunelech, tak jsme sjeli v Krapině a jeli po prázdné staré silnici až na hranici, kde jsme se po chvíli opět shledali se starým známým.

No a ve Slovinsku jsme si kdysi jednou postáli hodinu kvůli zaplacení 80 centů za jejich pididálnici, a tak jsme po výjezdu z Mariboru na tom velkém kruháči odbočili na Šentilj po "modré", nikoliv po "zelené" a za 10 minut jsme byli na hranici.

Ještě doplním, že 3,3 km dlouhou frontu před Sveti Rokem jsme čekali 35 minut, což docela jde.
DDD
Re: Vychytávky při frontách na dálnici (Zagreb, Macelj, Maribor)
21. 08. 2007 18:30
Re: Vychytávky při frontách na dálnici (Zagreb, Macelj, Maribor)
23. 08. 2007 08:31
Ono se vyplatí ty dálnice nedojíždět až ke konci :-) Jinak na tunelech počítám 8 km = 1 hod, někdy víc, jindy míň, u jižního portálu Sv. Roku je to trochu víc, protože je to tam fest do kopce a přes další tunely. Sv. Rok ale rád objíždím, už jsem tady o tom někde psal, ta cesta přes Gračac a Obrovac je řekl bych opravdu "panoramatická".
Re: Vychytávky při frontách na dálnici (Zagreb, Macelj, Maribor)
31. 08. 2007 00:18
Nekdy ty kolony jdou rychle. Ja letos jel taky na Jastrebarsko a moc jsem si nepomohl. Pred Jastrebarskem na dalnici sviti obrovska cedule, kde pisou kolik minut je cekaci doba, bylo tam 40minut sobota 4.8. cca 20:00 a Hak hlasil na HRT2 to same. Jel jsem do Sesvete u Zagrebu a po stare, az na Lucko byl provoz jako hrom. Takze casova uspora 0, ale nestal jsem v kolone na mytne. Ovsem co je lepsi ze ? Na Trakoscanu to bylo letos taky zajimave, jak pisete kdo vyjel v Krapine, tak si usetril aspon nervy s popojizdenim v kolone.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 199
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.