Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Cesta do Istrie - Fažana u Puly

Autor hoyas 
Cesta do Istrie - Fažana u Puly
07. 08. 2007 02:39
Dobrý den,
zajímalo by mě, jesli někdo nemá čerstvé zkušenosti s cestováním vlastním autem do Istrie, popřípadě přímo do města Puly. Potřebuji především vědět jak to doopravdy vypadá s dopravní situací v Mariboru a celkově s noční cestou z pátku na sobotu tak špatně a jesli by se opravdu nevyplatilo vyjet již o den dřívě. Dále bych rád věděl jesli je hodně velký problém přejet hranice, pokud má auto tónovaná skla. Popřípadě jaká je shovívavost chorvatských celníků při cestování pouze na občanku. Předem děkuji za veškeré dotazy.
Re: Cesta do Istrie - Fažana u Puly
08. 08. 2007 16:23
čau já sem jel 7.7.2007 do Premantury (5km od Puly). Vyjížděl jsem ve 3 hod Z HATÍ A V PULE sem byl 13,30 bez problémů. viden, maribor, koper
v červnu jesm jel pod Poreč, ve 22,00 hopd z Prahy v 8,00 hod na místě. Cesta je super, vůbec se nedá srovnat s 90-tými lety. Všude je dálnice a po ní nikdo nejede. Hezkou dovolenou.
Re: Cesta do Istrie - Fažana u Puly
09. 08. 2007 14:56
Jeli jsme v noci 3. (úterý) na 4. 7 2007 z Opavy (výjezd ve 22,00) do Poreče (dojezd v 7,15). Vesměs jsem dodržoval předpisy, dopravní situace v Mariboru Vás zajímat nemusí, jeďte rovně po dálnici na Lublaň a Koper. Po cestě ani noha, tmavé skla na autě nemám, jezdíme na pas, letmo ukázaný při pomalé jízdě celnicí. Na Istrii najeďte (za hraničním přechodem) na spojovačku Poreč, Pula (dobře značeno), je to jenom dvouproudovka, ale mimo města a obce, takže pokud nechytenete kolonu nákladních aut, jste tam za hodinu a půl. Zpátky jsme se vraceli 13. 7. 2007 (pátek) v 16,30 z Poreče, v Opavě jsme byli ve 2,15. Bez front (trošku jsem se divil, ani před Koperem jsme netrefili na kolony domů se vracejících Italů), jde o to být v Mariboru dřív, než dojedou kolony od Splitu.
Mila_n
Re: Cesta do Istrie - Fažana u Puly
10. 08. 2007 14:59
Na Istrii lze jet i cestou Graz-Klagenfurt-Loiblpas(přechod a tunel vysoko v kopcích,bez poplatků) pak Kranj-Ljubljana-Koper atd. Možná o trochu delší,ale bez problémů, jen hodně točit volantem v kopcích za Klagenfurtem na přechod a sjezd do Kranje.
Re: Cesta do Istrie - Fažana u Puly
14. 08. 2007 21:39
Ještě je možnost Linz, Salzburk, a potom buď přes Itálii Udine, Terst, Koper- Hr nebo přes Slovinsko Lublaň, Koper - Hr. Na Lublaň poplatek v tunelu tuším 6,50Eur a přes Italy asi 7,50 Eur. Ale záleží na tom odkud jedeš. Jinak většinu tras máš na info pro motoristy na [www.chorvatsko.cz]
Re: Cesta do Istrie - Fažana u Puly
18. 08. 2007 17:41
Do Puly jsme jeli několikrát a vždy přes celé Slovinsko. Průjezd Mariborem byl klidný bez ohledu na denní dobu - jede se stále po dálnici (průtahu). Pro klid v exponovaných časech jsme se vyhnuli těm pár km dálnice za hranicí a jeli po stré. Vždy volná a vcelku rychlá (sjezd hned za čárou a napojení na kruháči před Mariborem kam se přijede i z dálnice-zabloudit se nedá).
Pak už jen rychle Slovinskem na jihozápad. Na konci dálnice je více variant. V době bez "Y" jsme jeli přes Črni Kal-Buzet-Lupoglav a napojili se za Učkem na poloautocestu a na jih (bez poplatků). Dnes to asi vyřeší cesta po pobřeží ypsilonu.
Zralok1
Re: Cesta do Istrie - Fažana u Puly
19. 08. 2007 21:37
Já jel do Vrsaru u Poreče ze čtvrtka na pátek 2.-3.8 a zpět ze středy na čtvrtek 15.-16.8 přes Maribor a obojí pohoda.Jeli jsme klasicky Vídeň, Graz, Maribor, Koper. Poplatky přes Slovinsko tam byly přesně 10 Euro a zpět to bylo 9,55 Euro a za chorvatskou dvouproudou polodálnici Istrijského Y je jediný poplatek za celou trasu až do Puly a to za most 14 kun a doporučuji ho zaplatit a neštrachat se starou istrijskou cestou. Jel jsem během pobytu do Umagu po staré a když jsem se vracel z pobytu tak jsem raději najel o pár km víc a zaplatil ten poplatek. Sice to má jen dva pruhy až na malý kousek čtyř proudů před Pulou ale provoz je plynulý a i auta s karavany tam jedou tak 100-110 a vyhýbá se to všem obcím. Jen malý poznatek ze zpáteční cesty - na jednom kruháči buď nebyl nebo jsem si nevšiml před kruháčem značený směr Graz a na kruháči byla odbočka Šentilj (asi po staré) a směr Graz, Šentilj na kruháči už značený na dalším sjezdu z kruháče. Já sjel na ten Šentilj ale manželka zahlédla tu další značenou odbočku tak jsem se vrátil. Chtěl jsem ještě tankovat a měl jsem strach že bych minul OMV kde jsem chtěl tankovat. Z toho směru na Šentilj po staré by asi byla ještě šance tankovat na Petrolce co je těsně před hranicí a i v noci byla otevřená. Jinak cena nafty ve Slovinsku když jsme jeli tam byla 0,995 Euro a nazpět byla 0,988 Euro
..jo,tak na tom kruháči jsem se taky nechal zmást a najel na Šentilj po starý.Žádný problém to nebyl,jen jsem prostě těch cca posledních 20 km před rakouskejma hranicema jel po normální silnici a ne po dálnici.Jinak já jel sobota-sobota takže cestou tam jsem cca 1,5hod popojížděl mezi Grazem a Mariborem než se oddělil hlavní proud aut na Zagreb,já jel na Istrii a tam už to pak směrem na Lublaň bylo v pohodě.Ještě jeden zádrhel byl hned na výjezdu z Koperu směrem na Kaštel,tam najížděli Italové a bylo to totální parkoviště.Tak jsem to otočil,kousek jsem se vrátil a jel směrem do vnitrozemí na Buzet a dál na Poreč-tam to bylo nyprosto v pohodě.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 218
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.