Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

obchadzka tunelov

Autor romsheri 
obchadzka tunelov
02. 07. 2007 00:23
ma niekto skusenosti s obidenim tunelov Mala Kapela a Sveti Rok? Podla mapy na Malej Kapele by som zliezol v Ostarije a spat sa pripojil v Kriz Polje a na Svetom Roku planujem ist dole cez Licko Cerje a naspat v Maslenici. Je to v pohode? Minuly rok som totiz zabil po 2 hodiny na obidvoch, ak bude kolona cez 10 km (2h) tak si myslim ze sa oplati to stale nadbehnut...
Re: obchadzka tunelov
02. 07. 2007 08:34
V žádném případě to neobjížděj!!!! letos jsme na zpáteční cestě vychytali v tunelu Sveti rok nehodu, byl zavřený a musel se objíždět. Je to hrozná cesta horami, autíčko to nevydrželo a vařili jsme a je to taková dobrá hodina navíc:-(((....Vychytej spíš dobrý čas odjezdu(brzy ráno, pozdě večer) a bude to v pohoděsmoking smiley
Re: obchadzka tunelov
02. 07. 2007 08:37
Mala Kapela - sjedete mýtnicí Ogulin a opět se napojíte na jižní portál tunelu mýtnicí Brinje cca. 27km objížďka (silnice prakticky kopíruje dálnici, ted krom tunelu). Zhruba v úrovni vjezdu do tunelu, až na jižní portál je silnice rozšířená a jsou tam i odpočívadla. Když se tunel stavěl bylo vyústění dálnice na objížďku (starou silnici) těsně před tunelem , to už bohužel není možné, neb nebližší mýtnice je Ogulin. Sveti Rok tam je to horší - delší objížďka. Máte dvě možnosti, buď vyjedete mýtnicí Gornja Ploča a po široké rychlostní silnici se kousek vrátíte k Udbině a pak směr Gračac přes Ondič a Bruvno po státní. V Gračaci odbočíte směr Zadar a napojíte se na dálnici mýtnicí Maslenica - dálniční most přes úžinu Novigradského moře. Nebo sjedete mýtnicí Sveti Rok a opět se dáte směr Gračac - tahle okreska ovšem není nic moc a prakticky ji využívají všichni při zácpě, nebo když vás odkloní policie. Viz mapa [www.hvar.cz] . Kolona bývá už někdy kousek za mýtnicí Sveti Rok a k tunelu je to cca 14km. Je třeba poslouchat dopravní zpravodajství (sobota - neděle) a včas vyjet z dálnice.
Re: obchadzka tunelov
02. 07. 2007 16:00
Proč to chcete objíždět? Jsou uzavřené? Prosím napište více podrobností. Jedu 31.7. je to útery snad dobrý nápad na cestu. Dík
avatar Re: obchadzka tunelov
02. 07. 2007 16:50
to romsheri
co proboha řešíš? snad chceš vidět krásy krajiny objížďkou tunelů ?...potom jo...pro mne nikdy více stoupák na Malou Kapelu...jedeš lesem a vidíš celkem prd...
ovšem, když máš smůlu a MUSÍŠ jet dálnicí, kdy jsou tunely v roce ucpány tak 15-20 dnů v roce, tak se zácpou MUSÍŠ POČÍTAT...kafe do termosky, v klídku pokouřeníčko, děti vyčurat, v přehrávači uklidňující muzika...
no a když je opravdu malér, tak se neboj, že ty stovky aut prostě někam neodkloní....yawning smiley
avatar Re: obchadzka tunelov
02. 07. 2007 17:24
Bumla napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Proč to chcete objíždět? Jsou uzavřené? Prosím
> napište více podrobností. Jedu 31.7. je to útery
> snad dobrý nápad na cestu. Dík
V ten termín budeš mít Kapelu i Rok krásně průjezdné...nevím kam jedeš, ale k Zadaru můžeš mít nějaká auta před sebou.. odbočíš-li ale dále na Split, tak se někdy budeš na dálnici bát, jak jsi sámyawning smiley
Re: obchadzka tunelov
02. 07. 2007 17:43
Jedu někam kolem Makarské a možná i níže. Před 3 lety jsem byl autem v Živogošče a cesta po dálnici byla super i jsem se trochu bál jak jsem byl na dálnici sám (jak píšeš) a to jsem jel ze soboty na neděli.
Re: obchadzka tunelov
02. 07. 2007 21:09
diky Davide, myslite Ogulin - Brinje cez Josipdol, Modrus, Jazerane alebo z druhej strany (Jasenak, Dreznica). Kolko asi trva ta, ktoru myslite? Je to nejaky nebezpecny strmak, ako tu viaceri reaguju?
Sveti rok - ta cesta Sveti rok - Gracac je v pohode? alebo zase ide o nejake serpentiny? Kolko to trva do Maslenice?
Tie reakcie diskutujucich nesmeruju skor na pouzitie tych paralelnych ciest popri tuneli? Vami navrhovane obchadzky myslim nie su to iste, zdaju sa mi dalej od tunelov...
Jasne, ze obchadzky treba pouzit len v nevyhnutnom pripade, lenze ja nemozem zmenit datum a cas, cize pojdem v najvacsej spicke a kolona ide 5km/hod, takze ak budu hlasit 15 km kolony, zda sa mi zmysluplnejsie ist radsej 40kou hodinu po starej ceste...alebo sa mylim?
dik za doplnenie odpovedi...
Re: obchadzka tunelov
02. 07. 2007 22:27
Kdy nejet a jet tunelem - je třeba poslouchat dopravní zpravodajství, jenže ono má většinou tak 30 minut zpoždění a těch 30 minut prezentuje nárůst kolony o 5 km. O víkendu je nejmenši provoz pátek tak do 24:00 a pak noc ze soboty na neděli. Pokud neni dopravní nehoda. Pochopte, že oni to vždy ženou do krajnosti a nebudou vás odklánět, když jde o prachy za mýtné. Pouštění tunelů oba traky nahoru nebo dolů nemá žádná pravidla (řád) a logiku. Aspoň za ta léta jsem to nepochopil. A myslím si že někdy svou neodbornou regulací způsobí ještě větší kolonu než by byla za obousměrného provozu.
to romsheri : ano za Jezerane přes Križpolje (tam pozor na policajty) na Mýtnici Brinje. Je to trochu sešup, ale jde to, vyloženě serpentiny tam nejsou. Ty jsou až za Žutou lokvou směr Senj. Sveti Rok Gračac je 2 třída ja tudy nejel tak ať se někdo podělí o zkušenost. Ale podle mapy 1:300 000 je kříží (i lemuje) železnice a vím že mezi Gospičem a Gračacem jede krokem + 2 mašiny. Tak opravdu nevím jak je dobrá. Gornja Ploča (mýtnice) Udbina (JEN SMĚR) - Bruvno - Gračac zná každý ta je ok. Maslenica po dálnici nebo po stará ? To jste nenapsal.
Já navrhuji osvědčené trasy. Nějaká spojka o polovic kratší může být i časově delší. Viz experti co vyzkoušeli sjezd do Omiše přes Gatu (výjezd Blato na Cetiny). Zde bych chtěl podotknout, jeďte na konec dálnice a do Omiše se vracejte směr Split po magistrále.
to Bumla : uterý žádný problém jednoznačně dálnice.
Re: obchadzka tunelov
03. 07. 2007 09:27
Romsheri: Nepíšeš, kam konkrétne máš namierené, ale ja som minulý rok diaľnicu, vzhľadom na referencie o zápchach, takmer úplne vypustil. Šli sme v exponovanom čase, z piatka na sobotu 5.8., do Baško Polja. Z diaľnice sme zišli už v Karlovaci, pár hodín do rána sme si oddýchli a potom, už po svetle, pokračovali po starej ceste. V úplnej pohode, bez akýchkoľvek zdržaní, plnou rýchlosťou... Cesty boli v podstate prázdne. Až na záver sme urobili chybu, odbočili sme k moru už v Splite a v Omiši sme sa dostali do tradičnej (ako sme zistili dodatočne) 3/4 hodinovej zápchy. Ale to bolo všetko... Ak sú tunely na diaľnici normálne prejazdné, je to po starej ceste iste pomalšie, ale ak trafíš 15 - 17km zápchu, ako to bolo minulý rok z piatka na sobotu bežné, tak to vyjde, podľa mňa, lepšie. Je to pohodička, bez nervov pri jazdení v kolónach, vidíš kus zaujímavej krajiny a ešte aj ušetríš pár kún na pivo na pláži :-).
Re: obchadzka tunelov
03. 07. 2007 21:35
to David: Skusim tie osvedcene obchadzky...myslel som kolko trvaju tie obchadzky: Ogulin-Brinje a Gornja Ploca - Maslenica (Cez Gracac)
dik jeste jednou
rteP
Re: obchadzka tunelov
04. 07. 2007 09:34
Cesta od Žute Lokvi do Senj , alias serpentiny úplně v pohodě . Jeli jsme tudy na Rab . Cesta dolů není problém a nahoru naložená Škoda Felicia 1300 cc + bedna na střeše bez problému .
rteP
Re: obchadzka tunelov
04. 07. 2007 09:45
Pro romsheri: Podle mě pokud sjedete z dálnice V G.Ploče a pojedete na Gračac ,tak vracet se na Maslenici je zbytečné pokud jedete někam od Splitu dolů . Potom je asi lepší jet dál po staré směr Knin atd. a vyjet na magistrálu v Brele , ovšem podle toho kdo kam jede .
Re: obchadzka tunelov
04. 07. 2007 10:48
Ahoj všem. Na [www....] v části dporava jsem se dočetl, že oba kritické tunely (Mala Kapela a sv. Rok) mají být zprůjezdněny v obou směrech. Mám za to, že je to nějaká supr kravina. Může někdo čerstvě se navrátivší napsat jak je to ve skutečnosti? Díky.
Re: obchadzka tunelov
05. 07. 2007 19:21
Tunel Mala Kapela a Sv. Rok - stále otevřen jeden tubus. Možná příští rok by se snad mohlo něco změnit.
Re: obchadzka tunelov
05. 07. 2007 20:18
Marty107 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj všem. Na
> [www....] v části
> dporava jsem se dočetl, že oba kritické tunely
> (Mala Kapela a sv. Rok) mají být zprůjezdněny v
> obou směrech. Mám za to, že je to nějaká supr
> kravina. Může někdo čerstvě se navrátivší napsat
> jak je to ve skutečnosti? Díky.

Cituji, co tam z nich lítá:
Pro všechny naše hosty, kteří plánují cestu vlastní dopravou máme hned několik velmi příznivých zpráv! Do začátku sezóny 2007 budou dokončeny tyto až dosud komlikované trasy: 1. bude dokončen úsek dálnice až ke slovinsko-chorvatské hranici, tedy k hraničnímu přechodu Macelj 2. budou zprůjezdněny tunely v obou směrech (sv. Roko a Mala Kapela) 3. dálnice se prodlouží až do Šestanovce, kde bude přímý sjezd do Bašky Vody. Z tohoto prodlouženého úseku se můžete ale také pohodlně dostat do Omiše (přes Blato na Cetině) Znamená to tedy, že přes celé Chorvatsko již projedete pohodlně, bez jakýchkoliv "ucpaných" silnic.

Větší hovadiny, jsem už dlouho nečetl.
Re: obchadzka tunelov
05. 07. 2007 20:19
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (20. 12. 2012 11:30).
Re: obchadzka tunelov
05. 07. 2007 20:54
Znamená to tedy, že přes celé Chorvatsko již projedete pohodlně, bez jakýchkoliv "ucpaných" silnic. grinning smiley
Re: obchadzka tunelov
05. 07. 2007 21:19
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (20. 12. 2012 11:30).
Re: obchadzka tunelov
06. 07. 2007 19:56
Zkušenosti z objížděním tunelu Sv. Rok (Malou kapelou jsem vždycky projel tak nějak v pohodě)

2005:
Cestou tam jsem hodinu uvízl před tunelem, tak cca 8 km kolona
Cestou zpět jsem poslouchal rádio, hlásili zase 8 km kolonu, tak jsem na dálnici vůbec nenajížděl a jel jsem z Biogradu přes Benkovac, Obrovac a Gračac rovnou na exit Sveti Rok. Určitě jsem časově hodně ušetřil, ale musím uznat že narazit tam v těch zatáčkách na kraji rokle na autobus nebo kamión musí být hodně nepříjemné. Někdo se tady ptal na úsek exit Sv. Rok - Gračac, ten je úplně v pohodě, dobrá cesta, málo zatáček.

2006:
Cestou tam hlásili kolonu kdesi 12 km, takže zase po staré Gračac-Obrovac-Benkovac (pokud máte chvilku času a jedete přes den, tak se určitě zastavte v Gračacu a projděte si Cerovacké jeskyně, stojí to za to).
Cestou zpátky jsme vyjeli v sobotu ráno, takže provoz nebyl a v Benkovaci jsme najeli na dálnici (opět z Biogradu). U Zadaru nás zastihla hotová průtrž mračen, jelo se tak střídavě 80-60-40, kolonu na dálnici sice hlásili, ale jet v tomhle počasí tou hlubokou strží se fakt nikdo neodvážil tak jsme zůstali v bezpečí na dálnici a plazili se tou serpentinou v koloně nahoru na Sv. Rok. V tunelu samotném už se to trochu rozjelo a i počasí se zlepšilo. U Malé Kapely byla kolona tak 5 km, ale vesměs Češi, Slováci a Poláci, takže udělali zip asi 5 km předem, tož jsem je všechny předjel levým pruhem... a zipnul jsem se podle pravidel :-)

Tož a na Lučku zas to samé jako na Kapele, takže to bylo dvakrát po cca dvaceti minutách.

Jedno upozornění u těch kolon a tunelů - 12 km kolona + 8 km tunel = 20 km rychlostí 10-20 km/h pojedete jednu nebo i dvě hodiny a nemáte zrovna kde zastavit. Tak na to myslete, a pokud máte děti, zastavte u benzínky před tunelem/kolonou a nechte je vyčurat.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 227
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.