Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

České Budějovice - Nin

Autor Kinguše 
České Budějovice - Nin
26. 05. 2007 12:01
Ahoj všem, mám prosbu,jaká je nejideálnější cesta z ČB do Ninu? Jede nás 8lidí a každý má jiný názor,kudy je to nejlepší?! Bohužel jedem v termínu 30.6.-7.7.,což se dá předpokládat hodně hustý provoz,tak nevíme,zda volit cestu přes Dolní Dvořiště na Linz- Graz-Maribor a pak po dálnice a tunelama?..nebo jet rovnou na Vídeň a Graz a dál Maribor,dálnice,tunely?..nebo volit v Chorvatsku "starou cestu". Jedem se 3malými dětmi a mám strach,že v tunelech strávíme hodně času.A ještě na jak dlouho v tomhle termínu odhadovat dobu cesty??? Předem děkuji za cenné rady.
Re: České Budějovice - Nin
30. 05. 2007 20:11
Zdravím žádnej provoz 30,6 nebude jezdíme tudy každý rok nikde se v tunelech nečeká akorát ve slovinsku je to pomalejší po tej polnačce jinak v pohodě jel bych přes dolnákthumbs up
avatar Re: České Budějovice - Nin
04. 06. 2007 14:42
Dle navigace cesta přes Linz trvá 8:10 hod a je to 800 km z Týna nad Vltavou, což je od vás 35 km severně.V Chorvatsku po dálnici. Přes Vídeň je to 861 km a čas 9:07 hod. Pro Linz mluví kratší doba, míň km, ale je to samej tunel a platí se 12 Euro (4,5+7,5) za ty tunely. Vídeňská trasa je delší, ale pohodlnější a bez poplatků. Jestli jet v Chorvatsku po dálnici, nebo ne, bych se rozhodoval až tam. V chorvatským rádiu vždy hlásí dopravní situaci před tunely, takže bych se rozhodoval až bych slyšel jaký jsou/nejsou kolony.
Edit: Cesta po starý silnici a přes Vídeň je dlouhá 847 km a trvá 10 hodin.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil valeri (04. 06. 2007 14:52).
Re: České Budějovice - Nin
05. 06. 2007 07:03
Osobně bych jel přes Vídeň. Jezdím tudy většinou a vždy bez problémů a v pohodě. Jezdím vždy v pátek kolem 18:00hod. Pro porovnání jsem několikrát vyzkoušel i trasu přel Linz a Graz a ta byla z mého pohledu horší a méně plynulá.
Re: České Budějovice - Nin
05. 06. 2007 11:11
Jel jsem vždy na jih 8 x přes HP Halámky -Wien a dolu na Graz,Maribor. Přes Wien záleží na čase kolem 14,00 a pátek se vrací zaměsnanci z práce ,ale stále to docela slušně jede. V Chorvatsku to bude vždy lepší po dálnici.
avatar Re: České Budějovice - Nin
05. 06. 2007 14:52
Určitě pak HR dálnice až do exitu Zadar myslím jedna a pak hned na Nin,obchvatem Zadaru po krásné cestě.

MirekŠi
Re: České Budějovice - Nin
05. 06. 2007 16:42
Ahoj Kinguše.
My jsme byli v Ninu už třikrát. Myslím, že je celkem jedno kudy přes Rakousko pojedete (neumím posoudit - jezdím přes Maďary). Podle mně jsou největší zácpy vždy v sobotu dopoledne před tunely Mala Kapela a Sveti Rok. Mně se osvědčilo, jet tak, abych byl za tunelem Sveti Rok nejpozději do pěti hodin ráno. Za ním vždy zastavíme na odmorišti Jasenica před Maslenickým mostem. Dáme dvě, tři hodinky spánku. A pak relativně čerství dojedeme za půl hodiny do Ninu.
Jenom mi není jasné, proč vás posílá *tvsat* přes Zadar. Já sjedu na exitu Zadar1, za ním se dám na křižovatce "T" doleva jako na Zadar. Pak myslím v Murvici se zahne doprava a přes asi dvě vesnice dojedete do Ninu. Takže do Zadaru vůbec nemusíte jet. Navíc silnice z Ninu do Zadaru je zhruba stejně kvalitní jako ta z Murvici. A směrovky na Nin po cestě jsou.
Ale pokud si chcete hned v Zadaru nakoupit, tak jeďte v Murvici rovně a přijedete v Zadaru k Intersparu. Jinak je v Zadaru i Kaufland a směrem k Ninu Plodine.
A máte se také hlásit v cestovní kanceláři Lotos? Když jsme tam jeli prvně, tak jsme jí docela hledali. Vjeli jsme totiž do starého Ninu na ostrově a tam to rozhodně nebylo.
Jinak je Nin takové klidné město. Pláže písečné - perfektní pro malé děti. V moři jdeš cca 100mm mělkou vodou po kolena, pak přejdeš takový kamenný práh a za ním je vody, že nestačíš. Moře je ale takový rybník. Dopoledne vlničky, odpoledne vlnky. Pouze když foukala bura tak byly pěkné vlny i v Ninu.
Užijte si to. Máte to už za pár.
avatar Re: České Budějovice - Nin
05. 06. 2007 16:47
Nuny já jsem přesně myslel ten exit Zadar 1 díky za doplnění je to přesně to co jsem myslel.Přesně jsi to popsal díky.Na tom odpočívadle také každý rok "bufetíme".tongue sticking out smiley

MirekŠi
Re: České Budějovice - Nin
05. 06. 2007 22:58
Díky moc všem. Nuny,samozřejmě,že budem Lotos asi hledat confused smiley No,snad se nám to povede. Jinak jedem přímo do Sabunike.Jsem na dovču s dítětem zvědavá...je to moje premiéra.Taky kvůli dětem jedem ne k moři,ale k tomu "rybníku",co jsi psal.Já mám mnohem raději otevřený moře,ale přizpůsobili jsme vše dětem.Tak jsem zvědavá.No už se to blíží,tak se moc těšíme.Přeju také všem krásnou dovolenou.
Re: České Budějovice - Nin
06. 06. 2007 11:07
Ahoj Kinguše.
Tak já Vám ještě poradím, jak najdete cestovku Lotos v Ninu, abyste nebloudili (i když je to hezká bojovka...).
Když pojedete, jak jsem psal nahoře v Murvici doprava a dále přes ty dvě roztahané vesnice, tak ta poslední se jmenuje myslím Ninski Stanovi. Před Ninem dojedete k odbočce doprava směr NIN a VRSI. To je odbočka jako do starého Ninu. Pokud byste tam sjeli, tak pojedete mezi salinama. A to už jedete ŠPATNĚ. Takže musíte jet pořád rovně jako na Privlaku, nebo Vir (nevím co je na cedulích). Vjedete do Ninu a přijedete z vedlejší silnice na křižovatku (je tam stopka). Doleva je Zadar, rovně Privlaka, doprava centrum Ninu. Takže se dáte doprava, sjedete z malého kopečka (vpravo bude pošta) a vlevo bude Lotos. Je na takovém malém náměstíčku. Někde tam nechte auto buď v uličkách nebo je placené parkoviště u moře (je to takový záliv).
A Nin je malé městečko. Takže od té odbočky do starého Ninu je to asi 200 metrů na tu křižovatku a z té křižovatky je to asi 100 metrů na náměstíčko.
Tak tam pozdravujte. My letos zkusíme jak je v Bulharsku.
Re: České Budějovice - Nin
06. 06. 2007 12:32
Ahoj Nuny,
fakt dík.Myslím,že tvé rady využijeme!
Jinak v Bulharsku jsem byla asi před 3rokama a byla jsem moc nadšená.Fakt první dovolená,kterou jsem si užila se vším všudy (především po finanční stránce). Je fakt,že moře není tak hezký jako v Chorvatsku,ale zas tam bylo mraky mušlí po pláži a hlavně těch velkých,jak je v nich slyšet šumět moře yawning smiley .....no a pivo bylo taky vynikající.Ale letos se moc těším na Karlovačko...to mi fakt zachutnalo smileys with beer
Tak si to užijte a hezkou dovču.
Re: České Budějovice - Nin
06. 06. 2007 12:49
Zdravím. 25.6. odjíždíme na 10 dní s přítelem také do Ninu. Ubytování zamluvené předem nemáme, neboť mám zaměstnání, kde si dovču plánovat nemůžu. Nuny, bezvadný popis cesty z dálnice do Ninu, díky. Hned si to jdu tisknout.. smiling bouncing smiley
Re: České Budějovice - Nin
06. 06. 2007 14:47
A teď mně napadlo napsat, jaké jsou výhody Ninu.
Je tam málo Čechů. Když jsme tam byli prvně tak jsme vůbec žádné nepotkali, podruhé jednu rodinu ze Zlína na druhém konci městečka a vloni asi tři auta z Pardubic. Jinak tam jezdí (tedy přímo do Ninu) hlavně Němci a v Německu pracující a žijící Chorvati. A ti se starají o sebe a svou rodinu a ne už tolik o druhé. Znáte Čechy - ta je vyzáblá, ten je tlustej, ten má křivý zuby, ta zase křivý nohy... Takže po téhle stránce je tam klid.
A druhá výhoda. Tím, že je to "rybník", tak tam nejezdí moc lidí. Přes týden jsou pláže volné. Chodili jsme vždy na stejné místo. V sobotu a neděli se tam objeví Chorvati ze Zadaru, takže je tam živěji. Rozhodně ale nemusíte ostřížím zrakem sledovat, kam šlapete, abyste na někoho nešlápli jako někde na Makarské...
A třetí výhoda. Písečné pláže a písek přírodní (žádný navezený). A písek je snad v celém Ninském zálivu. Takže nejsou potřeba ani boty do vody. Mně tedy ostrý kameny docela vadí.
A čtvrtá výhoda. Voda je v Ninském zálivu vždy o dva až tři stupně teplejší než na volném moři.
A teď koukám, jak Nin jenom chválím a začne tam jezdit spousta Čechů. Tak asi pro většinu Čechů je velký zápor právě ten mořský "rybník".
Tak tam raději nejezděte... thumbs up smiley
Re: České Budějovice - Nin
09. 07. 2007 14:42
Ahoj Kinguše.
Tak jak bylo v Ninu? Stojí ještě?
Re: České Budějovice - Nin
09. 07. 2007 15:48
Ahoj Nuny,
jsme zdravý a živý zpátky v realitě thumbs up smiley Lotos jsme v Ninu taky našli bez problémů.Ubytování jsme měli přímo v Sabunike (kousek od Ninu,před Privlakou).Trošku mi tam chyběla ta večerní promenáda u moře,ale jinak super klidné místo pro dovolenou s dětma.Pláž jsme měli taky kousek od baráku,byla písečná,tak se prckové zabavili.Občas jsme jezdili na pláž do Privlaky-Škrapavac...tam se nám moooc libilo,bylo tam moře kupodivu teplejší než v Sabunike.Nin jsme také prošli a stále stojí.Jen tam bylo večer dost komárů (říkali sousedi,co bydleli s náma).Ale jinak velká spokojenost.Jen mě trochu zamrzela průzračnost vody.Ne,že bych to neočekávala,když jsme jeli na písečnou pláž,ale před 2roky jsme byli pod Makarskou a tam je to moře opravdu azuro.Ale bohužel,kde je písek,není takové azuro.
Takže tady zas návrat do reality confused smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 177
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.