Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

poplatky v Rakousku

Autor residents 
poplatky v Rakousku
25. 05. 2007 20:01
Navigace mě našla nejrychlejší trasu do Černé Hory přes Slovensko - Rakousko - Maďarsko - Srbsko. Hned v Bratislavě odbočit na Viedenskou cestu E58(B9) po Wolfsthaler Bundesstrasse (B50a) do Berg pak po B50 na kraj Kittsee (B50) po Eisenstadter Strasse (B50) po Burgeland bundesstrasse do Gattendorf pak po Hauptstrasse (B10) do Zurndorf pak po Budapester Bundesstrasse do Nickelsdorf pak na A4 - M1 do Hegyeshalom. Je ta rakouská část placená nebo tam u hranic taky nezpoplatněný úsek jako u Mosonmagyavar?
Re: poplatky v Rakousku
25. 05. 2007 23:07
Není ta navigace nějaká divná ? Vůbec nechápu proč Tě navádí ten kousek přes Rakousko a tedy jedny hranice zbytečně navíc ?
avatar Re: poplatky v Rakousku
25. 05. 2007 23:32
asi není. Když jsem plánoval trasu na i-GO do HR přes HU taky mě to, když jsem dal pevný průjezdní bod Bratislavu hnalo danou trasou. Protože jsem měl stejné pochybnosti o vhodnosti zbytečného přechodu hranic jsem to vyřešil tím, že jsem mapu Rakouska dočasně vyřadil. No a pak mě to hnalo zase kousek přes Slovinsko do Varaždinu. Tedy stejný problém, ale četl jsem na tomto fóru, že takto dost lidí jezdí.
Jinak jak residents, tak i tomik3 děkuji za postřehy z trasy přes Bosnu (v jiném vlákně). Skoro to vypadá, že tentokrát totálně změním letité návyky. Přes HU a BIH do HR pojedu poprvé a už teď se těším. Rakousko a Slovinsko mě už opravdu nebaví a poskakovat před tunely opravdu nemusím.
Re: poplatky v Rakousku
26. 05. 2007 00:30
Přesně tak, je to iGo a zadáno bylo nejrychleji a s dálnicemi. Nakonec jsem to vyladil tak, že jsem zadal trasu bez dálnic, což mě vedlo i mimo Brno a dálnici, takže jsem zvolil body na trase (Vyškov, Brno). A pak přes Maďarsko jsem hned za Magyarovar zadal po okresce.

2 Prof.Klasu (ty máš ale přezdívku:-)): přes Bosnu žádný problém. Hned za hranicemi je tak pár kilometrů provoz, ale pak už bez aut a to jsem tam jel v sobotu. Nádherná krajina a levno. Jediné co mě z dálničních poplatků štve je Slovensko ve smyslu za pár km platit tuším 90 Kč (ve srovnámí s délkou dálniční trasy v Rakousku, Maďarsku /poplatku). Ale o okrskách bych pak musel jetu už od nás, abych se tam dostal, což nechci.
avatar Re: poplatky v Rakousku
26. 05. 2007 08:23
to residents
viď, taky se mi líbí -)
Zkušenosti, a nejen moje, hovoří, že nejvýhodněji i-GO volí trasy ve variantě „ekonomické“. Problém Rakouska jsem pak vyřešit tak, že jsem jeho mapu přesunul do jiné knihovny a i-GO ji dočasně nevidí. A je to OK. Parametry trasy jdou pružně měnit během trasy, takže můžeš postupně zakazovat, či povolovat dálnice, placené dálnice apod. Klidně tedy můžeš vyjet z domova po dálnici a dojet, když to přeženu, „po polních cestách“. Ale mě nejde o nějaké poplatky, mě jde o eliminaci zbytečných kolon, ale taky abych viděl něco nového.
Re: poplatky v Rakousku
26. 05. 2007 09:54
Jak se v tom iGo dají spojit dvě cesty? Třeba bych si vybral ČR po hranice s Maďarskem nejrychlejí a pak ekonomickou bez dálnic. Zatím vidím, že nastavení pro cesty platí jen globálně pro celou trasu. To co popisuješ jako pružné změny platí za jízdy. Já bych to chtěl tak nakombinovat ještě doma.
avatar Re: poplatky v Rakousku
26. 05. 2007 10:23
je to přesně tak jak píšeš. i-GO neumí ukládat naplánované trasy, takže nezbývá nic jiného, v rámci jedné trasy, než v bodě B změnit parametry trasy a v době C to zase třeba vrátit nazpátek. Sice existuje ještě jedna varianta řešení (mé zařízení\My Documents\iGO 2006\ je soubor route.db, kam se aktuální trasa ukládá a stará přepisuje), no a stačí si dané soubory připravit, zálohovat a pružně měnit. Ale první varianta je z praktického hlediska pro vlastní jízdu asi vhodnější (nevíš, co se na trase stane, něco budeš muset objet apod.). Je to u i-GO jeden z mála nedostatků.
Jenom pozor, v datech Maďarska z pohledu placených a neplacených dálnic, jsou chyby.
avatar Re: poplatky v Rakousku
26. 05. 2007 11:47
Prof.Klaus
Mám MIO 520F+ asi 14 dní a používaný soft MioMap 3.3 je v podstatě převlečené iGo s mapami od TeleAtlasu, takže budeme mít pane profesore možná stejný problém . . . Mapa Slovinska je nespojitá s mapou HR a nelze naplánovat ! Musím se tedy přiznat, že SLO tam původně nebylo vůbec a dohrál jsem si ho ze záloh iGo map - podivné na tom je to, že je SLO spojité se všemi okolními státy naprosto sqěle, HR bohužel vůbec - cca o šířku silnice mimo ! Máš s tím nějakou zkušenost, jak na to, vyjma plánování "bod po bodu přez POI" ?
avatar Re: poplatky v Rakousku
26. 05. 2007 20:14
to Modena:
ano, MioMap je převlečené i-GO, ale totožné to není. Já mám aktuální a ofiko i-GO 2006 Plus pro PDA s ofiko mapami a daný problém s napojením SLO a HR nemám. Zdůrazňuji ofiko, protože na internetu jde nakoupit i jiné verze map a tam prý dané problémy bývají. Že to není Tvůj případ vím, ale to může být taky důvod, proč ta mapa tam není přímo - ale to je jen a jen spekulace.
Ale o problému Mia a mapy SLO obecně vím, diskutuje se to např. na fóru mobilmanie nebo na www.navigovat.cz. Mimochodem, presentuje se tam taky nějaký Modena. Nejsi to náhodou Ty? Takže Ti nepomůžu, sorry
EDIT: zapoměl jsem. MIO 520F se mi velmi líbí a pokud bych nepotřeboval PDA, kdy navigace je u mě pouze vedlejší funkcí, určitě bych na to šel taky.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Prof.Klaus (26. 05. 2007 20:16).
avatar Re: poplatky v Rakousku
28. 05. 2007 19:43
Co se týká spojení SLO a HR na přechdu Macejl,tak je to způsobeno tím,že jsou vydány nové mapy verze 2007.01 asi 22.3.2007,jež mají již nový dálniční přechod mezi těmito dvěma státy a protože ještě není tato dálnice v provozu tak nemohou být spojeny.Po otevření bude následovat update.Toto jsou pracovní verze,které nejsou obsaženy v navigacích,pouze jako pracovní verze systému iGO.To samé nastává v případě nového úseku do Šestanovac-čeká se jen až se otevře-v loni to bylo to samé s dálničním obchvatem Zágrebu a těsně na sezónu to aktualizací jako prázdninový dárek zadarmo spustili,včetně prújezdích map dalších východních států.

MirekŠi
avatar Re: poplatky v Rakousku
28. 05. 2007 21:34
jj, na tom může něco být. Proslýchá se, že ještě před novou generací i-GO 8 má být vydán ještě jeden bezplatný mapový upgrade távající verze Plus. Mimochodem, spekuluje, že jeho obsahem má být i novelizace mapy CZ a časově to navazuje na předpkládané otevření nových úseků v HR
avatar Re: poplatky v Rakousku
28. 05. 2007 22:07
Mimochodem profesore,moc by mne zajímalo jak by to vypadalo kdyby ti Podgoranin navrhl nálepku "fóra" poznejme se v Chorvatsku a ty jsi si ho nalepil na auto.Byla by to CZetka a dole Prof. Klaus a nebo HR znak s tím samým.Asi by jsi měl policejní doprovod až k moři a žádné zácpy u tunelů a možná že by jsi udělal rychlostní a časový rekord ČR - HR.thumbs up smiley bez pokut.Jedno Mondeo před tebou a další dvě za tebou. Hned si ho nech u Věry udělat a dosti velký.grinning smiley Dá ti tam i státní znaky.Tebe pak musí poznat každý.confused smiley

MirekŠi
avatar Re: poplatky v Rakousku
29. 05. 2007 07:33
tak to vůbec není špatný nápad. Já vymýšlím různé ptákovinky abych v sobotu 19.8. při cestě tam nevlítnul do nějakých nechutných kolon, jako např. trasu přes HU a BIH apod. a ono je to tak jednoduchý. To stojí za realizaci spinning smiley sticking its tongue out

Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 205
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.