Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Brno nebo Jihlava?

Autor Alda 
Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 07:18
Možná se vám má otázka bude zdát zbytečná, ale přesto: Celých asi 15 let jezdím na Hatě. Začíná se mi pomalu zajídat to trmácení v úseku JI - ZN. Několik mých známých už to zkusilo na Brno a Hevlín ale jejich názory se rozcházejí. Zajímal by mě váš názor na výhody a nevýhody těchto tras. Na Brno je to o trochu delší ale zase více dálnice a tím pádem snad méně obcí. Dík za každou osobní zkušenost.
Re: Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 08:45
Nechceš se trmácet na Znojmo ale chceš se trmácet okreskama na Hevlín, když jsem jel na Brno tak potom přes Mikulov( po dálnici až za Pohořelice)
Re: Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 10:44
Já jezdím přes Jihlavu ze dvou důvodů. Nepotřebuji českou známku ale hlavně před Vídní najedu na dálnici a průjezd Vídní neřeším.
Re: Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 11:04
Mezi Brnem a Mikulovem známku nepotřebuješ, stačí sjet z dálnice za Brnem na "starou" a v Pohořelicích sjedeš opět na neplacenou dálnici. Je to asi 10 km po staré ale žádný vesnice takže to je skoro jak po dálnici. H.S.cool smiley
Re: Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 11:22
V tom případě se musíš vyhnout dálnici i před Brnem-jinak je známka třeba,ne?.Ještě k Jihlavě-problém bude nejen v květnu,kdy se přivaděč musí opravit,ale bude to trvat do té doby než se dokončí celý obchvat.Teď je centrum hlavně odpo. beznadějně ucpané.Sice se dá proklouznout po vedlejší,jenže toho využije jen domácí.Takže zase budou potřeba pevné nervy...
Re: Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 11:33
Brad: jo jo, já jsem řešil pouze Brno - Mikuloveye rolling smiley H.S.cool smiley
avatar Re: Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 12:06
brad napsal(a):
-------------------------------------------------------
> V tom případě se musíš vyhnout dálnici i před
> Brnem-jinak je známka třeba,ne?.Ještě k
> Jihlavě-problém bude nejen v květnu,kdy se
> přivaděč musí opravit,ale bude to trvat do té doby
> než se dokončí celý obchvat.Teď je centrum hlavně
> odpo. beznadějně ucpané.Sice se dá proklouznout po
> vedlejší,jenže toho využije jen domácí.Takže zase
> budou potřeba pevné nervy...

Tenhle rok už snad postaví přemostění pelhřimovské a příští rok ten slavný obchvat dokončí, takže se bude dát Jihlava objet za pár minutek. Kdo pofrčíte přes Jihlavu upozornění na oblíbená místa, kde hodně často měří policie (červená octávka nový model nebo modrá fábie). Přivaděč do Jihlavy naproti nové odbočce do průmyslové zóny, obec Rančířov za prvním horizontem, Stonařov na výjezdu směr Znojmo, Hladov na konci obce směr Znojmo.
Re: Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 12:25
To Luděk:už taky vyskočily neověřené info,že by to stihli letos do podzimu.Makají na tom slušně-nejsou to s***i jak na Koliblu.thumbs down.Koukám,že jsi taky z okolí.Jo,a ta fábka má brněnskou značku a už začali slušně vydělávatconfused smileyangry smiley
Re: Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 13:54
Dík za názory, v podstatě jsem chtěl zůstat u varianty Hatě a potřeboval jsem v tom jen utvrdit thumbs up. Známku sice mám ale ty kotěhůlky před Hevlínem mě taky strašily, nemluvě o tom že od Znojma jedu Rakousko poslepu včetně Vídně.
Re: Brno nebo Jihlava?
28. 03. 2007 13:56
Já jezdím v sobotu odpoledne, tak to se Jihlavy nebojím. A přinejhorším jí podjedu přes Třešť. Nejedu od dálnice, ale od Pelhřimova.
Re: Brno nebo Jihlava?
18. 06. 2007 11:12
Pro ty, co chtějí jet náhodou od 14-18 hodinami ve všední den Jihlavou, tak se jí raději, dokud nebude dodělaný obchvat na Znojmo, vyhněte. Zdaleka. V současné době jsou tam a do konce sezóny jistě budou dvě velké uzavírky, takže kdo jezdí přes Jihlavu přeji pevné nervy.
Re: Brno nebo Jihlava?
18. 06. 2007 12:56
Ahoj cestovatelé.Jsem tu nový takže můj první příspěvek.4x z Brna na Mikulov autobusem s cestovkou děs běs a hrůza.Za 14 dní po pátý sám autem Polička Brno Pohořelice Hevlín Korneuburk a pak dál na jih po dálnici .Pohodová cesta.Loni v září nová silnice až na hranice s Rakouskem.Já Hevlín doporučuju.Dobro došli na Jadran.
Re: Brno nebo Jihlava?
18. 06. 2007 17:30
Hatě... úsek jihlava-znojmo mně připadá nekonečný, Hevlín... sic od Laa po Korneuburg je to krásná vyhlídková jízda ale vždy se nemůžu dočkat až před Korneuburgem uvidím po levé staně Flagu se zásobníky na plyn a dostanu se k dálnici, Mikulov.. budiž ale já exotgrinning smiley nejraději volím (pokud jedu přes den) Poštornou - sic oproti Mikulovu plus 10 km,ale je tam klid a ještě se vyhnete semaforům v Poysdorfu.
Re: Brno nebo Jihlava?
18. 06. 2007 20:12
To Alda: Taky je docela podstatná informace je taky odkud jedeš eye rolling smiley. Já osobně pokud to jde se vyhýbám D1, protože to co tam některý řidiči jak osobních tak nákladních aut předvádí je hazard se životem všech zúčastněných. A díky nim je normální, že tam jsou denně těžký nehody. Osobně rád jezdím přes Jihlavu a Znojmo. mJindy jedu český Budějovice Linz a to se bohužel kousku D1 nevyhnueye popping smiley
kik
Re: Brno nebo Jihlava?
19. 06. 2007 20:30
Ahoj vlku, ja jezdim z HK na Svitavy, Brno, Pohorelice, Mikulov na Viden a jeste nikdy jsem tam nemel problemy. I kdyz jsem jel v plne sezone v patek vecer. Pouze loni jsme se trosku zasekli v Mikulove, protoze pred nami jeli Polaci a celnici si je probrali. Navic je ta silnice je ve slusnem stavu a da se jet dost rychle. Uvazoval jsem to zkusit pres Postornou, ale mam obavy, v jakem stavu je dalnice z Brna - pry je to jeste vetsi roleta nez D1.
Re: Brno nebo Jihlava?
20. 06. 2007 11:58
Zdravím. Několik let jezdíme přes Jihlavu-Hatě. 2x jsme zksuili Mikulov. Myslím, že zdržení mezi Jihlavou a Hatěma bohatě vynahradí pohodová jízda za hranicema a průjezd Vídní. Loni jsme jeli v týdnu a v Omiši jsme byli za 12 hodin a to ještě dělali 3/4 hodiny problémy celníci mezi Slovinskem a Rakouskem. Kolega jezdí ještě přes Linz a někudy dolů. Km to vychází prej stejně, ale je tam menší provoz. Objíží tam nějaký tunely, který se platí, ale nevím. Nemáte někdo zkušenosti s touhle cestou?
Re: Brno nebo Jihlava?
20. 06. 2007 12:00
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (20. 12. 2012 11:29).
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 77
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.