Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?

Autor marpie 
Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
06. 03. 2007 13:00
Chci se zeptat jakou trasu byste doporučili z Ostravy do Vrsaru. Pojedu poprvé tak se raději ptám.Koukal jsem do map na netu a nejvíc se mi zamlouvá trasa Brno - Mikulov - Vídeň - Graz - Maribor - Lublaň - Postojna - Koper - Poreč - Vrsar. To je ale teorie z mapy. Je tahle trasa dobrá i v praxi?
Optimální trasa. Od Vídně celou cestu po dálnici. V sobotu bývají plné, nejlepší je jet v neděli nebo přes týden. Určitě se zastavte na TROJANE. Jsou tam výborné koblihy.
avatar Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
06. 03. 2007 21:41
Rychlá a krásná cesta plně souhlasím.Nic lepšího a rychlejšího snad není.

MirekŠi
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
07. 03. 2007 07:23
A kde jsou na té trase placené úseky, tj. dálnice a tunely? Tunel si myslím že žádný ale jistotu nemám a placené dálnice snad ve Slovinsku, ale nevím kolik a pak nevím jestli i něco v Chorvatsku. V Rakousku a u nás budu mít známku. Pojedu asi ve čtvrtek nebo brzo ráno v pátek, tak snad zácpy nebudou. Je to sice ještě daleko - až začátkem srpna, ale už si pomalu zjišťuji informace.
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
07. 03. 2007 08:45
Loni to ve Slovinsku na mýtném vycházelo na cca 10-11 euro za jednu cestu. Trasu máte ideální, až do Koperu je to po dálnici (většinou nově postavené), z Koperu po okreskách, já osobně jezdím do Poreče přes Novigrad, a dál okolo pobřeží. Další varianta je odbočit před Koperem na Buzet, a píchnout se na istrijský Ypsilon směr Vrsar (je to značeno). Ona ta cesta přes Istrii už je součást dovolené, tak si to užijte.
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
22. 03. 2007 23:58
A kam tam jedeš? Já tam jezdím už sedm let.thumbs up smiley Jinak mám pro Tebe jednu radu - na benzínkách ve Slovinsku plať raději kartou. Než jsem na to přišel, tak mě i příbuzný několikrát okradli. Teď si ale uvědomuju, že už mají eura(jestli se nepletu) takže už Tě nemají jak okrást. Jaks jim dal cizí měnu, hned jsi o nějaký prachy přišel. Ale jinak tam maj nejlevnější benzín. Rakousko v pohodě přejedeš, ve Slovinsku natankuješ hned za Rakouskem a před čárou s Chorvatskem na OMV a tím ušetříš podle cen 200 až 500 kč, podle cen a spotřeby. Jedna dobrá večeře v konobě.smileys with beer Cesta tohle trasou je pohodová. Proti cestě přes Salzburg, Linz atd. určitě, tam je to samej tunel a tím stres při předjíždění kamionů..cool smiley, navíc hodně rozopravovaný silnice s omezeníma a zúžením. Prostě zlatá cesta přes Vídeň a Maribor. My jezdíme do kempu Turistdrinking smiley, teď se snad jmenuje Orsera, což je italský název Vrsaru..
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
29. 03. 2007 12:45
Pašák: Já ještě ani nevím do kterého kempu přesně. Jedu do karavanu s přístěnkem. Podrobnosti se teprve dozvím, protože to není přes cestovku. Jedeme na 14 dnů začátkem srpna.
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
30. 03. 2007 13:45
Souhlasím,trasa přes Slovinsko je na Istrii lepší....
Anonymní návštěvník
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
02. 04. 2007 20:15
To MARPIE tvá trasa je dobrá aspoň to říká můj syn který jezdí u jedné z ostravských CK jako řidič autobusu,jezdí do Rabacu a jede stejně jak jsi udala ty tak si myslím,že to je OK.
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
03. 04. 2007 12:48
All: Díky moc všem za rady a za potvrzení mé volby.
majkl: Jen drobnost já jsom ON. grinning smiley
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
14. 04. 2007 12:01
Vzhledem k tomu, že jedeš od Ostravy je možný, že poskytovatele karavanu znám. V kempu Turist je asi pět českejch karavanů vedle seba a majitelé se většinou navzájem znaj. Většinou jsou ze severní Moravy či Slezska. smiling smiley My tam jedem až v srpnu. Jestli bude ve vašem termínu ve Vrsaru Rybarska fešta, určitě tam běžte, stojí to za to. Sice tam bude narváno(spousta Němců ládujících se mořskejma specialitama), ale po pár doušcích méně kvalitniho vína vám přestanou vadit, ochutnáte mořský potvory a eventuálně si za trsáte v blízkosti jedníze dvou kapel, které v přístavu hrají. Konec bývá tak ve 4 ráno.smileys with beer
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
29. 04. 2007 23:38
zvolená cesta je jistě dobrá. my ze svč jsme to brali přes znojmo. díky tomu v A dost rychle po dálnici včetně vídně. rychlý průjezd tam byl vždy (třeba loni pátek 30.6. ve 17 abslutně bez problémů).
Slovinsko na poplatcích není nijak hrozné. možná bych si i po letech vzpomněl jak jsme platili 0,8 - 2,5 - 1 - 4 a byli jsme v kozině, možná mi nějaké tojro vypadlo (je to dva tři roky), ale vše v poho. valili jsme to na JZ jako o život.

tady lze snadno spočítat poplatek. [www.cestnina.si]
mnou vygenerovaný výsledek je pod 10 euro za celé slo. [www.cestnina.si]



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Petr_K (29. 04. 2007 23:42).
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
20. 05. 2007 11:31
Zdravím takže myslíte, že trasa směr Pula přes Koper je lepší než přes Rijeku?? Kde se platí 61Kn z Rupy do Rijeky.

Když pojedu přes Koper tak se v Hr nic neplatí, pokud jsem se dobře díval, je to tak??
Z Puly pokračuju do Premantury.
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
23. 05. 2007 11:03
Platí se mostný na Istrijském Ypsilonu. Myslím, že to je asi 8 kun. Za to je ta cesta rychlá a bez problé,ů.thumbs up smiley Narozdíl od těch místních šmrdlaček plných omezeníma rychlostíthumbs down, kde když jedeš víc jak šedesát, tak je to zázrak.sad smiley
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
23. 05. 2007 15:12
Platí se 15 kun.Jeli jsme tam před 14-ti dny.
D33
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
24. 05. 2007 14:44
Cestou tam je to jedno, ale zpět je lepší jet po staré silnici jezdím z Poreče v sobotu večer (Poreč Novigrad Buje Kaštel) stará silnice se napojuje na Ypsilon 50 metrů před přechodem Kaštel a vždy se najde dobrá duše která Vás pustí do té šílené kolony co se tam plouží z Ypsilonu a pak si jen přát, ze nebude kolona z Koperu až na kopec k benzince již několikrát Pořeč parkovistě Studenac na dálnici (cca.100 km)
3 hodiny, protože v Koperu na křižovatkach nechaj v sobotu zapnutý světla a policajti sedi na chodníku v autech a dávaj dlouhej kouř.
Re: Jak nejlépe z Ostravy do Vrsaru na Istrii?
25. 05. 2007 17:07
Panda napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Loni to ve Slovinsku na mýtném vycházelo na cca
> 10-11 euro za jednu cestu. Trasu máte ideální, až
> do Koperu je to po dálnici (většinou nově
> postavené), z Koperu po okreskách, já osobně
> jezdím do Poreče přes Novigrad, a dál okolo
> pobřeží. Další varianta je odbočit před Koperem na
> Buzet, a píchnout se na istrijský Ypsilon směr
> Vrsar (je to značeno). Ona ta cesta přes Istrii už
> je součást dovolené, tak si to užijte.


Jel už jsi přes ten Buzet, jak vypadá cesta, značení atd... hr. přechod je otevřen celý den? Dík
Tuto cestu jsme absolvovali minulý týden, ale jen do Poreče. Do Vrsaru jsme se jeli podívat, krásné městečko. Cesta je skvělá, jeli jsme ve čtvrtek po půlnoci tam, zpátky v 8 ráno v pátek. Jeli jsme plynule, žádné kolony,žádné čekání na hranicích, prostě paráda.Poplatky na slovinských dálnících nás stály do 10 Euro.
Tuto trasu určitě doporučuji, ahoj.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 147
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.