Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Cesta přes Záhřeb nebo Ljublanu na krk?

Cesta přes Záhřeb nebo Ljublanu na krk?
23. 07. 2006 09:08
Která cesta je cenově a časově výhodnější? Přes Ljublanu nebo přes Záheb, pojedu na bašku, na ostrov krk.Dík
Cesta je určitě výhodnější přes Ljublanu.Využijete naplno rakouskou dálniční známku a o to méně zaplatíte Chorvatům, cesta není složitá pouze Rijeka je trochu nepříjemná řekněme asi jako Vídeň od Mikulova
JIRKA Z RI
Re: Cesta přes Záhřeb nebo Ljublanu na krk?
23. 07. 2006 21:54
...PRIŠTI TYDEN SE DA DO PROVOZU SEDM ČTYRPROUDOVYCH (PRY DESNE DRAHYCH) NOVYCH KILOMETRU OD (VYCHODNIHO) KONCE OBCHVATU RIJEKY SMEREM NA SPLIT (JSOU TAM I TUNELY)...TAKŽE UŽ TO VUBEC NEBUDE SLOŽITE JET OD HR HRANIC (OD LUBLANE, POSTOJNY NA RUPU) NA JIH...NORMALNE SE JEDE OD HR PO DALNICI (5 KUN) PORAD ROVNE PO RI-OBCHVATU, PAK DALE PO TOM NOVEM 7 KM DLOUHEM USEKU AŽ NAD BAKAR (MESTEČKO ZA RIJEKOU)...DAL TO NEVEDE, TAKŽE SE TO SJEDE NA JADER. MAGISTR. A KOUSEK DAL JE MOST NA OSTROV KRK...TEN NOVY SJEZD BUDE PRO SILNE NERVY...JE TO ZATAČKA NA 50 M SLOUPECH, A TAKOVYCH 100 M NAD BAKAREM...SLETNOUT DOLU...JAKO VYPADNOUT Z LETADLA...TAK POMALU, ALE JISTE...ČAU!
Slip napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Cesta je určitě výhodnější přes Ljublanu.Využijete
> naplno rakouskou dálniční známku a o to méně
> zaplatíte Chorvatům, cesta není složitá pouze
> Rijeka je trochu nepříjemná řekněme asi jako Vídeň
> od Mikulova
Slovinské dálnice taky nejsou nejlevnější. Tím "využijete naplno rakouskou dálniční známku" zřejmě myslíte cestu přes Klagenfurt a pak přes přechod Loibel/Ljubel? Přes tento přechod je cesta s pěknými výhledy, ale spíš pro toho, kdo se chce "kochat" a nespěchá, protože je to do kopce, z kopce, jedna serpentína vedle druhé...
Jel jsem před davecti dny a to v sobotu do Crikvenice, cesta téměř totožná s cestou na Krk. Doporučuji, jako ostatní předemnou jet přez Ljubljanu. Dálnice přez Slovinsko není tak plná jako v Chorvatsku, nezdržuje úsek z Mariboru do Kapriny. Levnější mýtné a levnější benzin. Jediným zdržením je úsek Postojna (sjezd z dálnice) na hraniční přechod RUPA. potom vede dálnice až do Rieky. Dále bych doporučoval pokračovat po dálnici směr Karlovac a sjet na sjezdu Ostrovica a dále směr Kraljevica na magistrálu na Split a vyjede se prakticky na vjezdu na Krk. Je to jednoduché a už několik Km za sjezdem z dálnice jsou směrovky Otok Krk.
Re: Cesta přes Záhřeb nebo Ljublanu na krk?
25. 07. 2006 17:09
Zrovna jsem se v sobotu večer vrátil ze Senju . Cestu tam jsem absolvoval na přání manželky přes noc a tak jsem zvolil trasu : Dolní dvořiště-Linz-Salzburg-Vilach-Lubljana-Postojna-Rijeka-Senj .Platil jsem dva tunely v Rakousku - 9,50 a 6,50 Euro . Ve Slovinsku jsem platil 2x mýtné - 1,80 a 2,20 Euro . V Chorvatsku jsem platil za dálnici před Rijekou - 5Kun .
Vyjížděl jsem v pátek 7.7. ve 21,30 h. za silné bouřky z Č.Budějovic , pršelo zhruba do půlky Rakouska , takže jsem nejel naplno a na místě jsem byl v 8,20h. V Rijece jsem si byl trochu nejistý se sjezdem , protože to stále navádí na Zagreb , ale nakonec byl sjezd v jakési průmyslové zóně . To se dá ale vyřešit sjezdem do centra Rijeky a projet městem na Split - Je to dobře značené .Pozor toto nedělat při zpáteční cestě !! Značení je , ale není dokončen nájezd na dálnici a žene Vás to do Rupy po staré cestě.
Zpáteční cestu jsem jel přes den , v Chorvatsku a Slovinsku jsem jel po téže cestě akorát za Ljubljaní jsem po sjezdu z dálnice odbočil na : Klagenfurt - Trieben - nájezd na dálnici A9 - objížďka placeného tunelu přes Liezen - nájezd na dálnici A9 - Linz - Dolní Dvořiště . Ušetřil jsem za dva placené tunely v Rakousku a cesta byla docela zajímavá. Pravdou je , že je to samá zatáčka nahoru - dolu , ale téměř žádný provoz . Ze Senju jsem vyjížděl v 8,30h ( a to už byly kolony téměř od Rijeky až k odbočce na most Krk ) a doma jsem byl pohodovou jízdou i se všemi zastávkami ve 21,00h. Jinak mám 6-ti letou dceru a nebyl žádný problém .Hodně k tomu napomohla klimačka , protože na Chorvatsko - Slovinských hranicích ukazoval teploměr 40°C.
Štěpána
Re: Cesta přes Záhřeb nebo Ljublanu na krk?
30. 07. 2006 22:23
V pátek vyrážíme z Liberce na Šoltu a nemůžeme se rozhodnout jeslti jet přes Vídeň nebo Linz. poradíte?
JIRKA Z RI
Re: Cesta přes Záhřeb nebo Ljublanu na krk?
31. 07. 2006 10:38
....NO, JASNE...PHA-BN-W-MA-ZG-...
Ahoj Jirko!!! jmenuju se Filip a jsem z Pardubic,kde studuju vysokou školu. 21.8. jedeme do Rijeky na praxi a chtěl jsem se tě zeptat,jaký jsou v Rijece možnosti ubytování!!! nejlépe nějaké kepmy! díky moc za odpověď
JIRKA Z RI
Re: Cesta přes Záhřeb nebo Ljublanu na krk?
01. 08. 2006 15:54
STUDENTSKY HOSTEL = 20 EUR/NOC SE SNIDANI
DUM ČERVENEHO KRIŽE = 10 EUR/NOC JEN SPANI - MOŽNOST LEVNEHO STRAVOV.
KEMPY "VLEVO NEBo VPRAVO" OD RIJEKY (CCA 10 KM) - NEKOLIK EUR + DOPRAVA...
SOUKROME UBYTOVANI V RIJECE = 2 STUDENTI,KAŽDY 6OO KUN ZA JEDEN POKOJ+KUHYNKA...MESIČNE...ASI TAK 2KM OD CENTRA...inzerat "burza" za 10 kun...(VIZ WWW.RIJEKA.HR)
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 84
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.