Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Karlovac - Senj po staré cestě

Autor Tomcak 
Dobrý den, reaguji na odpověď.Včera jsem se ráno vrátila z Chorvatska a zpatky jsme jeli po staré cestě Od Zadaru až do Zábřehu po staré cestě a bylo to super ale je pravda že jsme nejeli o víkendu ale v pondělí.Cesta je pěkná, upravená a minimum aut.Pěknou cestu.K
avatar Re: Karlovac - Senj po staré cestě
02. 08. 2006 13:54
Káťo není Záhřeb jako Zábřeh grinning smiley.
Tom
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
02. 08. 2006 16:55
Dyť je to jedno...holinky jako hodinky - obojí se natahujou smiling smiley
rom
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
02. 08. 2006 19:03
Rád bych se zeptal všech co tak vychvalujou "starou cestu" jestli by po ní jeli i kdyby byla dálnice zadarmo????
Většina by jela po dálnici, ale někteří, kteří se kochají přírodou a zastavují se na Plitvických jezerech pojedou po staré.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
02. 08. 2006 19:22
Mně se, rome, na tu pěknou a rychlou dálnici (jedu ve čtvrtek bez rizika zácpy) moc nechce, poplatky nepoplatky, a to mám hodně svižnou Alfu Romeo. Je to nuda, pokud to jedeš v noci a máš houby rozhled. Zvažuju alespoň sjet v Karlovci a mazat přes Udbinu, pak vpravo zase na dálnici. Jedu na Pelješac...
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
02. 08. 2006 19:38
Tak na Pelješac by mi bohatě stačil ten kus od Splitu.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
02. 08. 2006 20:08
NO, my pojedeme na Pelješac za necelé tři týdny, a zvažujeme též jet po "staré" cestě. Jednak pojedeme přes den - v autě máme klimu, takže no problem, a navíc pojedeme se psem (ABT), takže budou třeba častější zastávky. A za ušetřené mýtné si můžeme dát fajnovou véču.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
02. 08. 2006 21:21
A nebo místo pokuty za rychlost, třikrát zaplatit mítné. Já to fakt dlouho nevydržím tou padesátkou.
ZdeněkP
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
02. 08. 2006 21:23
Já jsem vyjel 11.7. a vracel jsem se zpátky 23.7., oba směry po staré silnici, ta je v pohodě,bez děr, bez provozu, klidná jízda, mimo obec 100 - 130 km/h, v obci jsem jel od 60 - 90 km/h. Nikde policajti, snažil jsem se držet za nějakým Chorvatem a jel podle něj tak, aby mě nemohli změřit. Tam jsem jel v noci a to vás radary nezachytí, obzvlášť, když jedete za rychlejším autem. Dálnice co jsem slyšel ucpaná a fronty. Spotřeba tam krásných 5,4l, zpátky 5,6l.
Já se moc omlouvám za překlep asi jste se nikdy nespletl, ale to neva alespoň jste se pobavil a život má být veselý.
avatar Re: Karlovac - Senj po staré cestě
03. 08. 2006 18:07
To rom: ANO-i kdyby za průjezd dálnicí platili oni nám a ne my jim-jela bych po staré-a důvody jsem psala nahoře.

Proč každý má pocit že se všechno dělá jenom kvůli penězům-eventuelně kvůli touze ušetřit?
Určítě to u někoho hraje taky roli-ale upřímně-to bychom nemohli jet ani přes Rakousko když si kupujem jejich známku.A přece jezdíme-takže ten dotaz mi přijde dot mimo.Každý má jiné důvody(ať finanční-nebo jiné) a já osobně bych se neodvážila nikoho soudit.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
03. 08. 2006 20:40
Já mám v plánu příští rok tam po staré, se zastávkou na dvě noci v okolí Plitvic, zpět po dálnici, na jeden zátah. Tam i zpět ve všední dny, mimo dopravní špičky. Dálnici jsem ještě nejel, ale mám za sebou jednu cestu tam i zpět po staré, podle mě celkem bez problémů a v pohodě, až na pár krizových situací, které zapříčinili nervozní řidiči, kterým se nechtělo dodržovat rychlostní limity, které jsme my raděj chtě nechtě dodržovali....
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
03. 08. 2006 21:25
Po pěti letech jízdy po staré cestě jsme vloni vyzkošeli dálnici- je rychlá /naštěstí jsme nechytili fronty u tunelů/ ale monotonní. Jízda 5-6km dlouhými tunely byla zážitek, uprostřed tunelů však nestíhá odvětrávání výfuk. plynů. Na dálnici bylo vloni málo hotových odpočivadel, velmi pěkné je však u skradiského mostu nad Šibenikem - doporučuji se zastavit.
Letos jsme jeli začátkem prázdnin v pátek!!!/rozhodla tak manželka/ Karlovac - Senj po staré cestě. Jel jsem tudy poprvé a myslel jsem, že jedu špatně, protože cesta byla téměř prázdná. Víc aut jsme potkali až při sjezdu serpentinami k moři.
Projeli jsme Stary Grad, Šibenik, Split, Omiš a cestu zpět jsme jeli opět po staré přes Plitvice. Naprosto pohoda, protože dvě třetiny turistů jedou po dálnici a provoz na staré cestě je velmi přijatelný. Jen pár chorvatských náklaďáků, pro které je jejich dálnice příliš "skůpa".
Za čtrnáct dní nás opět čeká cesta pod Split a volím zase starou a osvědčenou trasu.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
03. 08. 2006 22:37
Vyjížděje na dovolenou po celoroční práci zavedu statistiku a začnu zapisovat a hodnotit všechny výdaje po cestě na dovolenou - chorvatsky na otmor - tzn. na oddych nebo na odmord. Především zastavuji u všech benzinek po cestě a zjišťuji, kde mají nejlevnější benzín. Samozřejmě rychlost vyřazuji 3 km pře benzinkou a na neutrál sjíždím všechny kopce a kopečky. Jednou se mi podařilo ušetřit 33,40 Kč návratem od Zábřehu do SLO k nejlevnější pumpě na cestě. Určitě to bylo výhodné,
protože při definitivní statistice jsem při ujetí Praha - Split a zpět měl na 4500,-km spotřebu 5,1 litru a to se vyplatí! Mohl jsem si pak dát jednu véču pro 5 lidí navíc. Nevím proč žádost dcery o 5 příborů k jedné večeři se dostala až sem do tohoto fora jako hláška? Když jsme se dopili 2 l vody z kohoutku bylo vše fajn a vůbec nám nekručelo v žaludku, jak říkali sousedi, když nám vrzla postel při střídání na dvoulůžku. Taky jsem si cestou ověřil, že jsem dobrý řidič a umím kroutit volantem, ne jako ti blbci svíštící po dálnici. Ve Slovinsku jsem ušetřil 18,-Kč cestou mimo jejich dálnici a jel jsem pouze cca 2 hod navíc mezi náklaďáky 15 km samá zatačka do Mariboru. V podstatě ta cesta je stejná jako ze Špindlu na Špindlerovku a nevím, když ušetřím 18,- proč bych to měl zkoušet jinudy, přece za 3 roky ušetřím na jedno Karlovačko. ..a to se vyplatí! Přes Plitvice a hory taky nejedu jako blbec, ale víte jak dlouho musím na to 157 x 4 celý rok vydělávat a pak to na dovolené mám promrdat(jouvej) za jediný den? No to mě jen tak napadlo při čtení - spotřeba 5,6, supercesta přes hory za 12 hod. Všem dotčeným se omlouvám a doporučuji se nad sebou trošku zamyslet. P.S. příští rok nejedu. U Udbiny v mlze mne sejmul jeden tirák a nyní musím doplatit transport zpět a v Kladrubech zrehabilitovat LHK a PDK. Takže CZ-janahana na stínítku až za rok. P.P.S. dobrá rada pro všechny. To CZ lze namalovat na papír i z druhé, nepopsané strany. A to se vyplatí!!!
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
04. 08. 2006 07:05
šéfík: Ono ani tak nejde o to, kolik aut na "stare" potkas - ja se na dalnici skoro bal, jak jsem tam byl sam!, ale o ty priblble dopravni omezeni. To neustale cumeni na tachometr a nadavani, kdy uz skonci (nebo uz skoncila?) vesnice, proc je tu padesatka a onde tricitka.....to uz ne. Dalnice a nikdy jinak! Toz tak...
avatar Re: Karlovac - Senj po staré cestě
04. 08. 2006 09:30
TO JANAHANA:jsou lidi-co dokáží na názory jiných reagovat vcelku normálně-protože holt jsou schopní uznat že nemusí být všecko jenom černé nebo bílé.A pak jsou lidi-kteří svoji :pravdu: nedokážou podat jinak-než že všechny kdo mají jenom trochu jiný názor ironicky uráží a myslí si že to je ještě obr vtipné.

Ačkoli zrovna nemusím počítat a je mi jedno kolik na dovolený utratím a za co-tak chápu-že ne každý má stejný možnosti a dovolená je pro něj věc na který prostě šetřit musí.A to třeba už i po cestě.

Rádoby vtipné povídky o tom jak jedna rodina jí z jednoho talíře-no-dejme tomu.Já jsem nic takovýho nikdy v Chorvatsku neviděla-a vzhledem k tomu že jídlo nevozíme jsme v restauracích hodně.Na jedný posteli si myslím ani češi nespěj(pakliže to není za jiným ůčelem než ušetřit)

Mě prostě štvou lidi-kteří zhazujou jiné aniž by věděli jak to je.
Bohužel mi to trošku připomíná mou 16letou dceru-která má hned hodnocení po ruce-a nikdo jí její názor nevyvrátí.
Prostě si vede svůj souvislej (rádoby vtipnej)monolog a její pravda je neotřesitelná.

Chodím na forum o Chorvatsku ráda a jsem ráda-že tady snad převládají lidi-kteří ač maj každý jiný názor-dokážou o něm mluvit.
Prosím malá geografická pripomienka. Cesta Karlovac-Senj vedie mimo , opakujem mimo Plitvických jazier. Je to fajnová trasa pri ceste na ostrovy Pag a Rab prípadne Krk ak nefúka vietor.Samozrejme mimo diaľnice vrátane prudších stúpaní alebo klesaní.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
04. 08. 2006 13:25
M má pravdu.Označenie Kralovac - Senj je trasa mimo Plitvických jazier.
Mimochodom aj označenie "stará cesta " cez Plitvické jazerá je len z tohto fóra.Správne za onoho času ( pred diaľnicou ) sa ozanačovala ako "nová cesta " pretože "stará cesta" viedla od Plitvických jazier cez priesmyk Alan a ústila do Karlobagu a to je cesta ozaj pre fajnšmekrov.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
17. 03. 2007 23:51
Byl jsem naposled v Chorvatsku v roce 2000 a jel jsem po staré cestě.Jel jsem to přez Sinj,Trilj,Cista Provo,Šestarovac a D.Brela.Da se ten konec jet po lepší silnici.Jedu do Podgory 17.8..Dík za radu
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
18. 03. 2007 08:52
Ne nedá. Přes Šestakovac musíš, ať jedeš po dálnici, nebo po staré.
Na druhou stranu, mě by tenhle kus cesty chyběl.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
18. 03. 2007 20:42
Tak budem muset počkat až dostavěj dálnici ze Splitu.Dík za radu Atnarfusi.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
18. 03. 2007 20:43
Tak budem muset počkat až dostavěj dálnici ze Splitu.Dík za radu Atnarfusi.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
19. 03. 2007 08:04
Se snad dočkáš už letos. Dálnice by letos měla být dostavěná až do Šestakovace. Doufám, že tam tu oblast výstavbou moc nezničili.
Re: dálnice ze Splitu
19. 03. 2007 10:46
Doufám, že letos se už projedu. Koukněte sem:
Split - Ploce . Neví někdo jak je to daleko se stavbou? Má to být postaveno před prázdninami.
Re: Karlovac - Senj po staré cestě
19. 03. 2007 13:36
Hlavně doufám, že to nebude takové tápání kudy dál, jako předloni, když to otevřeli do Splitu.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 213
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.