Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Hospůdky cestou

Autor Hill 
avatar Hospůdky cestou
17. 09. 2023 12:20
Dovoluji si založit nové téma, protože ty možnosti stravování po cestě jsou tu rozházené po různých vláknech, obvykle v příspěvcích s jinými informacemi.
Pro začátek jen oznámím, že postupně zanedbávaný a posléze úplně zavřený Motorest MC Ham na vršku u Vranovské Vsi na silnici 38 je opět otevřený, mají to noví nájemci a podle toho, že tam bylo pět kamioňáků, že to vzali nejspíš za ten správný konec. Ještě si na tom máknou, ale už teď čisto a útulno a lítá to tam.
Re: Hospůdky cestou
17. 09. 2023 13:13
Škoda,letos jsem ho jaksi minul bez povšimnutí vzhledem k minulosti,ale dříve OK včetně sociálu.Na velké klobásy nelze zapomenout
Re: Hospůdky cestou
17. 09. 2023 20:29
Pizzeria Agata v Lenartu [maps.app.goo.gl]
Výborná pizza za slušnou cenu s fajn obsluhou. Měl jsem pizzu s kusy pravých hřibů, žádné konzervované žampiony.
avatar Re: Hospůdky cestou
17. 09. 2023 21:43
Tak to přidám těsně před Ptujem Pizzi pri Mici v Janežovcích, o té jsem tu víckrát psal: pizzu, ať jsme si dali kteroukoli, jsme si vždycky vychutnali. A většinou tam bylo i parkovacímísto ve stínu.
Ve Slunji pak pravidelně navštěvujeme bistro Centar na hlavní ulici skoro naproti obchoďáku. Zatím tam nebrali karty, jen hotovost (tu lze vybrat vedle ve dvou bankomatech, nebo naproti u obchoďáku v dalších dvou). Nevýhoda je placené parkování, ale cenový rozdíl třeba proti restauraci v Rastoke to srovná.
Na rakouské B66 nemáme vyzkoušenou hospůdku žádnou, kdykoli jsme někde zastavili, bylo tam plno, zato, kdo si dáte rádi poctivý Vídeňský řízek, tak ho umí v bistru na Shellce v Hainfeldu, hned za mostem nad dálnicí u výjezdu 138A2 směrem na Fürstenfeld.
avatar Re: Hospůdky cestou
17. 09. 2023 23:50
Místní znalci zajisté pochopí, že od jezdce alternativních tras, nemohou očekávat nějaké typické dálniční fastfoody/restaurace smoking smiley

Při mimodálniční alternativě AT+HU, přes AT po 49 nebo i od Blavy přes Kitsee na Pamhagen se nabízí městečko Kapuvár... Od Pamhagenu je tam nově pěkná silnice - nový asfalt. Ono to v podstatě je i dobrá varianta od Blavy na M86 i např. s návštěvou Neziderského jezera...
V Kapuváru na (obyčejné, poctivé, velké, chutné) jídlo doporučuji Garta Vendéglő Domluvíte se maďarsky thumbs up smiley, anglicky a německy. Jídelníček už mají i ve slovenštině... Vlastně Kapuvár bych doporučil třeba i cestou zpět - jako rychlou a levnou návštěvu takových obyčejných termálů s nějakou tou skluzavkou a krásnou květinovou zahradou (opravdu nečekejte něco "mega" alá Bükfürdő, Sárvár.fürdő atd., je to takové starší "komunistické", ale funkční... a ty květiny thumbs up)
avatar Re: Hospůdky cestou
18. 09. 2023 17:45
Na Kapuvár jsem za ty léta co touhle variantou AT - HU 49 jezdím jen se podíval na ceduli,ale nikdy jsem tam nezavítal,musím se tedy polepšit a příští cestu naplánovat sem do termálů (odpočinek). Myslíš Pavle tu cestu hned za přechodem ? 8529 , ani jsem si v červnu nevšimnul,že by tam udělali nový asfalt. Skákal jsem po těch záplatách a výmolech na Fertöd .

MirekŠi
avatar Re: Hospůdky cestou
18. 09. 2023 20:46
Mirku, ano to je ta silnice, kus opravili z nejhoršího, kus má novou balenou. Oproti stavu z roku 2018 docela luxus.
K těm termálům, Bük ani Sárvár to rozhodně není, ale má to takové jiné kouzlo. Ber to spíš jako letní koupaliště s termály a opravdu tak nějak na půlden či den cestou. My to jezdíme cestou zpět a pak už to máš jenom kousek domů...




Z hlediska tématu - "Hospůdky cestou", to zde na dobré jídlo moc není... Nicméně, milovníci fastfoodového "gastrop*rna" si samozřejmě přijdou na své thumbs up smiley


Když jsem hledal fotky termálů, tak jsem našel i toto - porce (to už něco málo ujedla) z výše zmiňované Garta Vendéglő (na webu z odkazu můžete mrknout i na jídelníček HU / DE v *.pdf):


Nečekejte nějakou exkluzivní gastronomii, ani snobskou restauraci, ale poctivé jídlo maďarské kuchyně.
Doporučuji volit jakoukoli klasiku maďarské kuchyně a kdo má rád "pajšl" (což je také maďarská klasika), tak vřele doporučuji thumbs up Pokud se (časově a chuťově) trefíte, tak mrkněte na denní menu (bývá pouze v maďarštině grinning smiley).
Samozřejmě i kdejaký slušný řízek či biftek, hranolky, krokety atd. umí také...
avatar Re: Hospůdky cestou
20. 09. 2023 10:36
Díky,vypadá to pěkně,ani jsem to nečekal,já málokdy dorazím celou cestu a v A přespím,i když to mám jen kousek domů.Stáří a únava. Tak to je dobrá volba. Díky za info.

MirekŠi
Re: Hospůdky cestou
20. 09. 2023 11:58
Vypadá to pěkně. Prošel jsem stránky, ale postrádám informaci, jestli se dá platit kartou, případně €. Jaká je zkušenost?
avatar Re: Hospůdky cestou
20. 09. 2023 13:09
Jak v termálech Flora (základní ceník atd. mají i v CZ nebo SK, někdo z obsluhy vždy zvládá angličtinu či němčinu) tak v Gartě lze platit kartou, Eura jsem nezkoušel...
U těch termálů, je to v podstatě koupaliště - letní sezónní záležitost cca červen - srpen (aktuálně již sezóna ukončena).
Pokud byste tam byli cestou dříve, před otevíračkou, tak (tradičně) dobré kafe na MOL-ce, v případě potřeby nějakého nákupu je v Kapuváru Lídl, Penny, Spar a výborná pekárna u náměstí (dámy hovoří pouze maďarsky, tudíž pár slovíček jako slané, sladké, mléko, sýr, jablko atd. se hodí - o to srdečněji se domluvíte grinning smiley)
avatar Re: Hospůdky cestou
20. 09. 2023 14:22
Abych něco přidal k tématu, tak samozřejmě opět na "alternativní" trase v úseku Mostar - Stolac, máme několikrát vyzkoušenou jednu NONSTOP pekaru Stećak, kde dostanete i nějakou tu pizzu atd. Mimo "běžné hodiny" je sortiment poněkud menší, ale i ve tři ráno si něco vyberete, na čem si pochutnáte thumbs up

Máte-li při načasování cesty štěstí, narazíte i na různé "pite ispod sača"...



Při jiné "alternativní" trase přes HU - HR - BiH (Barcs - Gradiška - Banja Luka), mohu doporučit v Daruvaru restauraci Little Italy Pub
avatar Re: Hospůdky cestou
20. 09. 2023 20:48
Při objíždění Slovinské dálnice tak Švarc
[maps.app.goo.gl]

________________________________________________________________________________________________________________________________
Molunat 1986, Novigrad 1990, 4x Crekvenice 1991-1994, 10x Nerezine 1995-2005, Zlarin 1997, Žuljana 1998, Paklenica 2008, Pelješac Luka Dubrava 2011-2015, Fajana 2017, Crekvenica 2019, Lošinj Sveti Jakov 2020, Pag Šimuni 2023
avatar Re: Hospůdky cestou
18. 04. 2024 15:05
Jen doplním, Pizzeria pri Mici v Janežovcích - mají tam i bezlepkovou pizzu pro celiaky, čekačka cca 20 minut plus. Samozřejmě nemohu nezmínit výborné řízky XXL za velice solidní ceny. :-)
avatar Re: Hospůdky cestou
18. 04. 2024 20:33
O té pizzerce Pri Mici píšu výše, na jídelníčku toho mají daleko víc, než jen pizzy.
Ještě bych měl dodat, že kdo by nechtěl navštívit kamioňácké bistro na té Shellce u Ilzu, může si popojet tři kilometry po B319 na Fürstenfeld - v Großwilfersdorfu u semaforů je restaurace Postillion, vede ji Chorvat a vaří tam dobře.
Re: Hospůdky cestou
18. 04. 2024 20:40
Minulý týždeň, v snahe využiť teplé počasie /pri návrate v nedeľu v Záhrebe 34 °C/, som sa zastavil bez nejakého rozmýšľania cestou do HR v Kőrmende a to v podniku Fezőr Panzió és Étterem. Pri vstupe ma ovanula vôňa prepáleného oleja a môj zrak upútal šalátový bufet, ktorý javil znaky prechodu zo štádiá čerstvého do štádia kvaseného. Hovorím si, tak tu si dám len niečo na pitie a iba ak to predo mnou otvoria. Návšteva WC ma v tomto predpoklade len utvrdila. Nesúď však deň pre večerom. Obsluha zdvorilá, príjemné vystupovanie, slušná angličtina. Bolo nás viac, čo otestuje možnosti kuchyne. Obrovské porcie, prekvapujúco chutné a na slovenské pomery nezvykle nízke ceny. V minulosti som sa väčšinou zastavil v Szombathely, ale po tejto skúsenosti do budúcna isto iste využijem túto dobrú skúsenosť v Kőrmende. Len dúfam, že zas nebudem 2 dni voňať ako fritéza v Mekáči.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 226
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.