Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici

Autor Childeater 
I když v pátek 23.6. je před sezonou, tak bych jel tak, abych byl dole u tunelu Sv.Rok nejpozději v poledne. Vloni jsem jel také v pátek 24.6., právě otevírali tunel M.Kapela, takže se už bez problémů projíždělo a dálnice byla v pohodě, ale dole před Sv.Rokem už byla kolona tak 5 km. Popojížděli jsme to hodinu. Bylo mezi 14. a 15. hodinou, digi teploměr na portále před tunelem ukazoval 35st.C, bez kimky to musel být docela zážitek. Pak jsem se ve Splitu ve frontě na trajekt ptal těch co to jeli zhruba 2 hodiny před námi a ti to měli O.K., celou cestu bez kolon. Ve večerním zpravodajství v rádiu hlásili před M.Kapelou 3 km kolonu a před Sv.Rokem 10 km. To je pak opravdu lepší jet v tuhle dobu po staré, bez nervů a ještě ušetříte. Tak šťastnou cestu.
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
05. 06. 2006 12:07
to Franta PM : kolikáté jste byli auto na Male Kapele ? Sestře jsem tenkrát říkal aby tam byla v 10:00. Přijela tam přesně, akorát otvírali a byli tam i novináři, tak byli opravdu mezi prvními. Tabule sice ještě ukazovali na objížďku ale už to regulovali rovně k tunelu. Škoda že to nevyfotila. Chorvati už v tuhle dobu mají prázdiny, takže se v pátek stěhují dolů.
to David:> Nevím přesně kolik bylo hodin, ale podle časového lístku z mýtnice na Lučku 13:03 jsme na Kapele mohli být něco málo před 14. hodinou. Byly tam už jen zbytky zábran a motalo se tam pár policajtů. Tunelem už to normálně frčelo. Těsně po 15. hodině už jsme stáli před Sv.Rokem a drbal jsem si hlavu, proč jsem neobočil na Gračac. Chtěli jsme ale ještě do večera stihnout vodopády Krka a tak jsem volil relativně rychlejší trasu.
Vyjížděli jsme vloni také 24.6. z Ol. ve 4 h. ráno, hodně jsme stáli, máme malé děti u tunelů jsme byli po 15hod. a jeli jsme po dálnici sami, ale je fakt, že v rádiu hlásili u Sv. roku havárii a kolonu, takže je to o štěstí! Projeli jsme bez problémů, bohužel bylo opravdu těch 35st. a bez klimatizace, jsme větrali právě v těch tunelech!
Ještě k tomu ubytování, spali jsme v Omiši a hned u cesty, přímo naproti vjezdu do kempu Galeb měli volné pokoje za 35 eur za noc a bez problémů, ptali jsme se v tom kempu a dali nám hned echo!
Ahoj, chceme se vydat směrem na Pelješac po dálnici v neděli brzo ráno. S jakým provozem můžeme počítat?
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
06. 06. 2006 19:54
jak kdy,můj rekord Praha Pisak (Omiš)je13,5hod. ale naprosto v klidu 15 hod.
Zdravim, jedu do Chorvatska 13.7 (čtvrtek) s přespánim ve Slunji, ale starosti si dělam s cestou zpět 28.7. (pátek->sobota). Myslíte že jsou zácpy z pátků na soboty ve směru HR->CZ???
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
06. 06. 2006 21:09
to si nemyslím směny cestovek jsou sobotu, akorát můžete potkat hodně magorů co budou předjíždět v protisměru na státní silnici. Jedině, že by snad zavřeli jednosměrně dálniční tunel Mala Kapela nebo Sveti rok a muselo se po objížďkách. Ale to spíš počítám až v sobotu dopoledne.
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
07. 06. 2006 18:51
Zdílím Názor Davida
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
09. 06. 2006 01:16
Vyrazime 10.7 ze ZNOJMA do SPLITu (pak na HVAR-IvanDolac).
ZNOJMO-WIEN-GRATZ-MARIBOR-SPLIT (vse po dalnici)

Je to nedele, jak mame vyjet?

Videla bych to tak na 6 hodinu vecer.
Chceme dat nekde chrupec na 4hodiny, manzel ridi celou cestu na jeden zatah.
Kdy muzem byt ve SPLITu?
Abysme nejak rozumne chytli trajekt na HVAR?
Aničko, my odjížděli z Hatí někdy kolem 20.00 a před sedmou ráno jsme byli ve Splitu, trajekt jede myslím v 8.30. Zpátky ze Splitu odjezd ve 13.00 a o půlnoci jsme byli na Hatích, podotýkám že po "staré" cestě a s přestávkami, nejsme kaskadéři a navíc manžel taky řídí sám.
Na jak dlouho jedete? My přijedem do ID 24.7. dopoledne, pokud všechno vyjde podle plánu. Tak šťastnou cestu! smiling smiley
to Jarda Cimrman - tekuté stírače: priznávam, že ide pre mňa o novú, zaujímavú informáciu, preto prosím o radu, kde je tekuté stierače najlepšie kúpiť a či aj v tomto prípade treba preferovať nejakú konkrétnu značku. Ďakujem, Tangram
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
13. 06. 2006 07:09
Tangram - tekuté stěrače se dají koupit snad na každé čerpací stanici, ale já je koupil v Tescu, je to o něco levnější. O značky jsem se nazajímal. Já mám od firmy která má ve znaku želvu. Lahvička stála 175,- Kč a vydržela mě cca 9 měsíců.
Ahooj - my také razíme 29.6. z Ml. Boleslavi - myslím, že ve čtvrtek to bude OK. Zpátky jedeme v NE navečer 16.6. ( min. rok jsme vyjeli v SO dopoledne - a to byla SMRT !!!! v SO z HR určitě nejezdi !!!! )
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
18. 06. 2006 15:34
Aničce:
ahoj, loni odjezd středa: Praha 15:30,Vídeň 19:40,Graz 22:00,Maribor 22:45,Zagreb 0:20,Karlovac 0:50,Split 5: 15, trajekt 8:30 až 10:25, Ivan Dolac 11:00, celkem 1122km
spát se na odpočívadlech moc nedá, je tam kravál...thumbs down, pomohla mi studená litrová cola...nechtělo se mi pak spát...ale je opravdu lepší, pokud řídí jen jeden, někde si pár hodin odpočinout
doporučuju přijet na trajekt dříve - minimálně v šest třicet/sedm, aby jste se tam dostali.Jeli jsme nonstop, střídali se ve dvou, maximálně tak 140/h..
dálnice byly super, aut v noci minimum. Letos se pokusím dodržovat stejný čas; ráno byla ve Splitu chvilka koupit si na tržišti víno, broskve atd., což bylo fajn; jinak trajekty najdeš na www.jadrolinija.hr;
budeme se na Vás v ID těšit...vyrážíme týden před Vámi
pokud najdete červený slunečník Coca-Cola, jsme to my...zastavte se yawning smiley to platí i pro ostatní smoking smiley
Aničce,
loni jsem jel Split-Zágreb v srpnovou neděli,10:10 jsem bral lístek na mítnici u Splitu a na mítnici v Zágrebu jsem platil ve 13:06. Dvakrát jsme krátce stáli na sváču a WC a jedno menší zpomalení bylo u prvního tunelu.Takže se to dá projet celkem svižně. Podotýkám,že nejsem žádný kaskadér,loni mi bylo 65 let,tak si myslím,že už nejsem divočák.Záleží hodně na autě,hlavně klima,ať není člověk příli unavený z horka.
Přeji šťastnou cestu,krásné počasí a příjemný pobyt.
Jedu na Vis a trajekt ze Splitu vyráží v sobotu 12.8. v 09:00 hod. V kolik mi prosím doporučujete být ve Splitu kvůli kapacitě trajektu a cca v kolik vyrazit z Prahy? Díky Kuba.
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
19. 06. 2006 16:14
Určitě tam buď 2 hod.předem, budou tam fronty.Z Prahy to vyjde stejně jako z Ostravy tzn. asi 14 hod.,ale ty jedeš v pátek,takže těžko říct, v pátek nevíš kde začne nějaká kolona.Já jel v pátek jen jednou,ale to nebyla ještě dálnice a jel jsem na Pag 22hod.
Harrachov -HK-Svitavy-Brno -Mikulov -Wien -Graz- Maribor-zagreb-karlovac-Slpit-Makarska. Loni v červenci v noci ze čtvrtka na pátek za 14,5hod. jako po másle,prázdný dálnice,žádný kolony,občas mlha, dve krátký zastávky na tankování,vozem š felicia,žadný spěch nonstop v jednom!
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 176
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.