Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici

Autor Childeater 
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
29. 05. 2006 17:13
ale jasně, že to je možný, ale průměr odpovídá téměř 100 km/hod, což je vzhledem k tý pakárně kolem Vídně a ve Slovinsku celkem slušnej výkon. Znamená to, že to musíš na dálnici trochu víc mastit.
mastíme mastímesmiling smiley ale i taksmiling smiley
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
29. 05. 2006 17:27
To vajgélie
Pokud se chceš vyhnout Brunnerstrasse,tak není špatné jet od Znojma na Hatě.Projedeš Vídeň bez jediného semaforu.
Druhá varianta,kterou jezdí tiráci je, že před Vídní cca 20 km ve Wolkersdorf odbočíš za benzínkou,která je vlevo doleva na Deutsch-Wagram,pak směr Vídeň doprava a na samém začátku Vídně znovu vlevo na S2 a napojíš se po cca 4 km na A23.Taky se vyhneš Brunnerstrasse



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jir-Ka (29. 05. 2006 18:21).
Zkusíme, díky!
sam
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
30. 05. 2006 09:17
chtěl bych vyjet z Kladna do Splitu 13.7 -14.7 to je ze čtvrtka na pátek asi tak ve 2 hod ráno.Myslíte že je to špatný čas? Podle toho co sem tady četl ,tak píšete že v pátek jsou kolony.
Díky
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
30. 05. 2006 10:14
To vajgélie:

Já to loni bral na Seyring, Gerasdorf, následně na S2 a A23. Nemělo to chybu.
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
30. 05. 2006 10:37
Myslím si že to bude ok, za 9 hodin budete v Zagrebu tzn. kolem poledne na Lučku. Ve Splitu (po dálnici) s přestávkama můžete být kolem 17:00 hod. Kolony žačnou až odpoledne po 16hod., kdy vyjedou místní na moře.
A co řikate na odjezd 30.6. večer z Brna? Je to pátek, před prázdninama...
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
30. 05. 2006 12:17
dushan: Dobra volba :-)))))))))))
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
30. 05. 2006 12:23
No jsem Brňák, kde kdo bude chtít využít dva dny volna v týdnu, takže to už jsou prakticky prázdniny. Vyjížděl bych tak v 21:00 abych byl po 22:00 ve Vídni (Jitka z Hvaru tady psala, že výjezd na jižní dálnici je sveden 2x do jednoho pruhu, to si netroufám řící co to večer udělá). Na Lučku (Zagreb) kolem 6:00 ráno. Počítám že kolem poledne, už bude Sveti Rok ucpaný. Tedy jestli chcete jet po dálnici.
jé my taky vyjíždíme 30.6. tak kolem osmé z Olomouce, a jedeme po dálnici až do Bratislavy....a přes Maďary... hot smiley to se třeba někde s někým potkáme.... eye popping smiley
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
30. 05. 2006 13:03
To TomasFuk
Ta trasa,o které píšeš je vlastně totožná s trasou uvedenou v příspěvku,který je o 3 příspěvky předtím. Vlastně potvrzení tirácké trasy.Jede se tu bez problémů....



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Jir-Ka (30. 05. 2006 13:07).
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
30. 05. 2006 13:18
To dushan
Pokud můžeš a půjde to,změň si datum odjezdu den předem nebo alespoň na pátek brzy ráno.Souběh několika faktorů může způsobit dopravní kolaps a nepříjemné chvilky před dovolenou.
1. začínají prázdniny a je to jako výstřel ze startovní pistole
2.večer-většina chce ještě odkroutit tu svoji směnu,neztrácet další den dovolené,jedou tedy k večeru
3.všechny cestovky své turnusy nastupují v sobotu ráno-doprava do turistických lokalit jak individuální(auty),tak spoustou autobusů- a ty vyjíždí většinou také odpoledne confused smiley
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
30. 05. 2006 13:53
To Jir-ka:

Ano máš pravdu. Jo jel jsem ji tenkrát v pátek odpoledne a v klidku.
Tady je pro zajímavost "zácpový" kalendář pro průjezd Rakouskem (platný pro dánice, s WC to nemá nic společného).
[www.oeamtc.at]
Tak vám děkuji za názory, bohužel odjezd nemůžu změnit, ale asi pojedu přes SK a H a potom po staré.To by snad mělo být v poho.
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
30. 05. 2006 15:10
Asi by to bylo lepší přes SK, H, stačí jedna dopravní nehoda ve Slovinsku a kolona bude obrovská. Sice pod dálnici v A se jede v koloně ale 100km/h to jede pořád. Otázka je zda opět nebudou také chtít stávkovat celníci na hranicích pro zvýšení platů pomalým odbavováním jako loni.
No jestli můžu poradit, jeďte raději v pátek brzy ráno a večer si najděte ubytování, kdekoliv u cest na jihu je jich plno, a na místo můžete dojet až ráno, protože vloni v té době jsme byli v Podaci a co se dělo na cestách, no hrůza! Přijeli tam češi a jeli tak jak vy chcete vyjíždět a jeli to 24 hodin, no hnus! Je to ale určitě o náhodě!
Souhlasím s Vámi, já též vyrážím v pátek brzy ráno, jezdím do Gradacu (1200 km)
a nocuji (v autě ve dvou) většinou až na místě. Má to několik výhod - dojedu až na místo fit, protože nejedu přes noc, v sobotu jsem již celý den u moře a hlavně míjím všechna kritická místa mimo špičku - Vídeň, hraniční přechody a cca 100km magistrály
Split-Gradac.
Přesně tak je to super, jezdíme do Bristu!
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
31. 05. 2006 09:57
Ahoj,chtěl jsem se vás zeptat na názor.Vždy mi to nějak vyšlo vyjet mimo pátek,ale letos musím vyrazit 23.06. a to je pátek,no a tak nějak mám obavy aby nebyl na cestách nával.Myslíte,že když je to mimo sezónu,že by neměl být problém?Díky
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
31. 05. 2006 10:07
Asi je to opravdu o náhodě... Jela jsem dvakrát z pátku na sobotu koncem července, tedy ve vrcholné sezóně a cesta sice byla hodně frekventovaná a pomalejší ... ale do vyložené kolony s centimetrovými posuny jsme se dostali jen jednou a trvalo to nejvýš 20 min. (Při mé první cestě jsem ten provoz docela uvítala, protože jsem se nemusela starat o to kudy a kam a prostě jsem se až po Maribor držela s většinou :-) A zase naopak - koncem srpna zpět, ze soboty na neděli jsme se nachomýtli k havárce, plánovaná cesta byla neprůjezdá, odklon ucpaný ... a zdrželi jsme se o nějaké čtyři hodiny... V červnu by teoreticky i ten pátek měl být přijatelný ... pokud se ovšem na trase nic nepřihodí...
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
31. 05. 2006 10:29
Díky za názor--jinak jedu,tak jako vždy přes MAĎARY.
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
31. 05. 2006 15:09
loni jsem jel do Splitu po dálnici přes Maďarsko. cca 12.00 pátek odjezd z ČR a v pohodě s přestávkama v MaĎarsku a na pumpě ve Slovinsku jsme byli asi v 01.00 před trajektem na Hvar, něco jsme schrupli a v 9 hodin jsme byli uprostřed Hvaru na pláži. Celá dálnice včetně tunelů byla volná a v rádii jsme slyšeli že v sobotu ránu už byly u tunelů fronty. určitě je příjemnější čekat na trajekt v noci, kdy je sice obrovské vlhko ale není takové horko jako ve dne. První trajekty naloďují domorodce a zásobování je tam obrovský zmatek, ale v podstatě nacpou do každé lodi která jede tím směrem co se dá.
Prosím o odhad času potřebného Plitvice - Pelješac.Domácí potřebuje,aby jsme tam byli +/- 1hod
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
01. 06. 2006 09:14
Při dodržování rychlosti a při jízdě po "staré" tak 6-7 hodin. Záleží kam na Pelješac, tahle nějak to zhruba jezdím z Žuljany bez trajektu...
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
02. 06. 2006 15:05
Dušis napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Ahoj,chtěl jsem se vás zeptat na názor.Vždy mi to
> nějak vyšlo vyjet mimo pátek,ale letos musím
> vyrazit 23.06. a to je pátek,no a tak nějak mám
> obavy aby nebyl na cestách nával.Myslíte,že když
> je to mimo sezónu,že by neměl být problém?Díky


23. 6. ještě žádný nával nebude, z toho bych obavy neměl
My taky jedem 30.6., dle toho co ctu v diskuzi uz teda vyrazime v PA brzo rano, vecer hezky v Tucepi smiling smiley Ubytovani na 1 noc snad nejake najdem, nebo pri nejhorsim prespime v aute, je fakt ze je lepsi stravit sobotu na plazi nez v aute... Snad vyjde pocasi.
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
04. 06. 2006 14:18
comm napsal(a):
-------------------------------------------------------
> My taky jedem 30.6., dle toho co ctu v diskuzi uz
> teda vyrazime v PA brzo rano, vecer hezky v Tucepi
> Ubytovani na 1 noc snad nejake najdem, nebo pri
> nejhorsim prespime v aute, je fakt ze je lepsi
> stravit sobotu na plazi nez v aute... Snad vyjde
> pocasi.

S tím ubytováním na jednu noc bych moc nepočítal. Neradi pronajímají na tak extrémně krátkou dobu (souvisí to s úklidem převlečením postelí atd.) zvláště když jim mají přijet v sobotu první hosté. Maximálně někde v kempu nebo motorestu u silnice.
Vsak jo, motorest is fine... smiling smiley
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 208
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.