Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici

Autor Childeater 
Ahoj přátelé chorvatských dovolených. Měl bych dotaz - jak dlouho může trvat trasa Čseké Budějovice - Graz - Zagreb - Split po nové dálnici? Jistě by Vaše odhady pomohly při plánování cesty.
Díky.
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
22. 05. 2006 21:49
Vloni
Č. Budějovice 12:40
Split 01:15

s několika zastávkama
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
22. 05. 2006 21:52
Jel jsem loni z Třeboně na Makarskou asi 15 hodin (přes Vídeň a až do Zadaru pršelo, tak jsem jel opatrně)
Myslím, že za dobrého počasí se to i s přestávkama a pokud nejsou dopravní problémy dá do Splitu tak za 13h zvládnout.
A jak rychle jsi jel? Připadá mi to hrozně rychle...:-)
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
22. 05. 2006 21:54
Po dálnici je všude stotřicítka, tak když se to dá, tak nemám problém na dálnici držet průměr přes 100km/h
OK, díky za rady. Pomohlo mi to - jedu do Bristu (Gradac) a odjíždím na přelomu července a srpna - v polovině týdne, abych se vyhnul zácpám. Chtěl jsem mít realistický odhad.
Atnarfus: To jsem ráda, že někdo píše o dešti po cestě. My teda snad pokaždý máme na hranicích u nás suchej zadek auta a předek v Rakousku už mokrej, a když u Zagrebu přestane, tak jsme rádi. Jinak naposled jsme vyjeli ze Splitu po starý ve 13.00 a o půlnoci jsme byli na Hatích, taky s pár zastávkama - a ve všední den, samozřejmě.
Anonymní návštěvník
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
22. 05. 2006 22:07
nazdárek forum!thumbs up



Upraveno 1krát. Naposledy upravil podgoranin (15. 02. 2008 02:05).
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
22. 05. 2006 23:49
Nenapsal jste datum odjezdu to je opravdu důležité. V sobotu dopoledne před tunelem Sveti Rok 3 hodiny není nic neobvyklého. V horším případě pro ty co jedou od moře zavřou trak nahoru a oba pouští dolů. A jak píše poodgoranin těch 70 km po Slovinsku je nekonečných i 30km v hodině. I z okolí Prahy jezdí přes maďary, protože ta hodina navíc ušetří nervy a spoustu času.
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
22. 05. 2006 23:58
Já nevím jak komu, ale mě ten průjezd Slovinskem zase tak hroznej nepřipadá (teda pokud se to nezastaví). Vždycky mi to příde za chvilku projetý. Nekonečný mi naopak připadají ty dojezdy. Dugopolje, Trilj, Čista provo, Šestanovac, Zadvarje, Gornja Brela. To mi každej rok připadá že tam zase někde nějakej kousek silnice přidělali a o kousek to prodloužili. Kór když ráno dojíždím a jak je ráno, tak to já musím pravidelně na WC. Někdy je taková pravidelnost holt nahovno. Pardon.
Kveta:s tím deštěm je to pravda,snad už asi 5x nám začalo za Vídní pršet a stěrače jsme vypínaly až za Gratzem...
Childeater:jeďte v neděli-Chorvatská dálnice loni i předloni ve směru tam skoro prázdná,zpět to bylo horší.
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
23. 05. 2006 09:43
od Čista Provo už se kochám, to je nejhezčí část cesty

Když se připravuji do HR, tak si standartně koupím i nové stěrače, ještě se mi nestalo, že bych nezmoknul. Loni (v polovině srpna) nám pršelo od Vídně do Gratzu a pak zase od Karlovace až do Zadaru.



Upraveno 1krát. Naposledy upravil atnarfus (23. 05. 2006 09:53).
Jsem také z jižních Čech a už minule jsem psal, že z Omiše (kousek pod Splitem) jsem vyjel v 7.00 ráno a odpoledne v 17.00 jsem už byl na Lipně. Tenkrát mi to mnoho lidí nevěřilo, ale jel jsem opradu svižně...
Bylo to před 2 lety a ta nová dálnice byla skoro prázdná...
Tak hodně štěstí...
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
23. 05. 2006 11:52
Atnarfus : nekupj si stěrače, a natři sklo tekutými stěrači, je to o mnoho lepší.Čím větší déšť tím lepší. Mě to loni poradili kamarádi. V rakousku nás chytla strašná průtrž mračen a kamarád, který jel první stěrače ani nzapnul, nám ostatním zase stšrače nestíhaly. Od té doby mám okno natřené a žádný déšť mi nevadí.
Jinak Hatě-Split přístav 10 hodin jízdy při průjezdné dálnici,standartním průjezdu Slovinských hranic a cca 5 zastávkách.Délka cesty se může ale podstatně lišit např.pokud pojedete jako "prase" non stop bez průtahů na celnici a dálnici a naopak prodloužit např ucpáno před tunely,stávkující celníci,déšt apod.....
Celá situace se má tak, že jedu z ČB do Bristu (Gradac) a mám zabukovaný apartmán od čtvrtka do čtvrtka. Původně jsem chtěl vyjet ve středu odpoledne, abych byl na místě určitě včas, ale jak vás tak čtu tak vidím že je to nesmysl. Budu tedy počítat na cestu tam cca 15-16h a doufám že se o mnooho nespletu.
Strašně záleží na počtu a délce zastávek. Jezdím do Záhřebu snad 20x ročně a když jedu sám, což znamená, že jednou čůrám a jednou čůrám a beru naftu, cesta mi vždy trvá +/- 7 hod 45 min. Z centra Prahy do centra Záhřebu. Rychlost překračuji jen v ČR, ale nijak výrazně. S rodinou a v sezóně mi to ale většinou trvá tak 9 a půl hod. Dálnice Záhřeb - Split cca 3 a půl hod. když není žádná extra zácpa. Souhlasím s Luďkem, že nejstrašnější část cesty je Split - cílová destinace. I tělesné pocity mívám podobné! Nenapsal jsem, že jezdím klasickou trasu Praha, Vídeň, Marribor...
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
23. 05. 2006 14:41
Tak, když je to v týdnu, jak píšete čtvrtek - čtvrtek tak bohatě stačí 15 hodin. Nevím v kolik máte střídání, ale když vyjedete v noci na čtvrtek tak tam v poledne budete. Záleží na četnosti zastávek. A dálnice 3,5 hodiny Zagreb Split.
O dešti : ze 70% mi vždy prší na úseku dálnice Zagreb - Karlovac, jeden rok to bylo hrozné jeli jsme 40km/h a ve vyjetých kolejích tekly potoky vody, některá auta zastavila na krajnici a čekala až se to přežene. Jel jsem tudy ten rok 6x a z toho 4x lilo.
Zajímavé, že se zmiňujete o dešti. Přiznám se, že jsem o tom nikdy neslyšel, že by na trase do Chorvatska takhle pršelo.
Asi se bude tedy jednat o určité pravidlo.
Mě taky téměř pravidelně prší v Rakousku a za Mariborem
Nám taky pravidelně prší, hlavně cestou zpět (cca polovina srpna) a to i Chorvatsku, ale hlavně v Rakousku. Vloni na dálnici v Chorvatsku jsme stáli v odstavném pruhu (a to jsme nebyly sami), nebylo vidět vůbec nic a to byl den.
A jakí je to obvykle přes Slovinsko? Vidím, že názory se dost různí... ;-)
PP
Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
23. 05. 2006 20:23
Radek 21 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Childeater:jeďte v neděli-Chorvatská dálnice loni
> i předloni ve směru tam skoro prázdná,zpět to bylo
> horší.


já bych na tu neděli moc nespoléhal,loni jsme jeli v neděli zpátky,už od Splitu hlásili v rádiu kolony před Svetim rokem v obou směrech,než jsme dojeli k inkriminovanému místu,tak už kolona od Splitu nebyla a v pohodě jsme projeli,za to od Zagrebu to byla docela síla,mnohakilometrová fronta se téměř nehýbala,policie řídila provoz,teploměr venku ukazoval 38-39 °C,no děs.

Jedina jistota podle mě je,projet tunely Mala kapela a Sveti rok v noci nebo časně ráno.
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
23. 05. 2006 20:44
V roce 97 jsem se vracel za vydatného deště a dovezl povodně. To samé v roce 2002 taktéž jsem přivezli déšť a po něm povodně. Při cetě tam mi prší skoro pravidelně v oblasti Gratzu až po Karlovač. Minulý rok jsem zažil takovou průtrž mračen u Záhřebu, při které jsem si na gumách co mám obutý (225*65) připadal jak na špatně řiditelným voru. Na silnici stálo tak 10 čísel vody. Zážitků s bouřkami v HR neúrekom. Naštěstí nikdy na moři.
Jestli v Rakousku do leta nespravi velky kus dalnice i na vice mistech za Vidni dalnici, mohlo by se to protahnout o i vice nez hodinu a o Vidni ani nemluve, jelikoz se tam jede jinudy.
Pochybuji ze to zvladnou a kdyz jsemn ted jela do Brna, tak byla uzavrena posledni odbocka doprava a udelala jsem si vylet po Vidni.
Nedokazu si predstavit jak to bude vypadat za mesic, kdy to vypu´kne.
Mylsim, ze rozhodne bude lepsi jet pres Madarsko. Zitra se vracim, tak uvidim jak to bude vypadat v opacnem smeru.
PP:myslel jsem noc z neděle na pondělí s tím,že v Záhřebu býváme před půlnocí a ve Splitu okolo resp. po 3 ráno.Poslední dva roky co je otevřená "celá"dálnice nám neděle a noc na pondělí tam vyšla.
avatar Re: Doba potřebná pro jízdu - po nové dálnici
23. 05. 2006 21:20
Jitka 1 napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Jestli v Rakousku do leta nespravi velky kus
> dalnice i na vice mistech za Vidni dalnici, mohlo
> by se to protahnout o i vice nez hodinu a o Vidni
> ani nemluve, jelikoz se tam jede jinudy.
> Pochybuji ze to zvladnou a kdyz jsemn ted jela do
> Brna, tak byla uzavrena posledni odbocka doprava a
> udelala jsem si vylet po Vidni.
> Nedokazu si predstavit jak to bude vypadat za
> mesic, kdy to vypu´kne.
> Mylsim, ze rozhodne bude lepsi jet pres Madarsko.
> Zitra se vracim, tak uvidim jak to bude vypadat v
> opacnem smeru.


JAK TO MYSLÍŠ JEDE JINUDY???
No, já jedu směr Linz-Graz-Maribor-Zagreb-Split-Brist(Gradac), takže Vídeň se mě netýká. Jinak, přes Vídeň jsem kdysi jezdil docela často a ze zkušenosti mohu říct, že je dobré tudy projíždět brzy ráno. Kolony vznikají ve Vídni až když se místní ženou do práce, klasika.
No já jsem z té Vídně docela zjančená, dělám totiž navigátora - nerada bych místo rychle ubíhající cesty k moři absolvovala prohlídku Vídně.
Vídně se nebojte. Je výborně značená.
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 181
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.