Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

porucha auta

Autor TARA 
avatar Re: porucha auta
23. 05. 2006 10:49
Petula napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Chytrej, nevímto si o sobě netroufám tvrdit.Ale v
> 50-ti si neumět přečíst o čem vlakno či téma je to
> už je skoro zoufalství

To Petula :
No vidíš a sám už začínáš psát o ptákovinách. Dle tvého pevného rozumu jsi měl založit vlákno "Obtěžují vás kecy 50-ti letých puberťáků" anebo "Je mi dvacet a mám nervy v kýblu". A tam si stěžovat.
j4ck1
Re: porucha auta
26. 05. 2006 18:54
Nejde tak o to kolik komu je. Spis jsem si myslel, ze se dozvim na ctyrech strankach neco zajimaveho, protoze porucha auta me na ceste k mori desi. Ale misto toho se doctu o nejakem cervenem cudliku :/. Coz je skoda, pred dvema lety to tu bylo o necem jinem. Dneska ma kazdej adsl za 300,- a vecer chatuje :/ Vim, ze tohle co pisu je dalsi offtopic do sbirky, ale neda mi to. Hezkou dovcu vsem

Luděk napsal(a):
-------------------------------------------------------
> To Petula :
> No vidíš a sám už začínáš psát o ptákovinách. Dle
> tvého pevného rozumu jsi měl založit vlákno
> "Obtěžují vás kecy 50-ti letých puberťáků" anebo
> "Je mi dvacet a mám nervy v kýblu". A tam si
> stěžovat.
>
Re: porucha auta
26. 05. 2006 21:03
všichni píšou o čudlíku a nikdo neví, k čemu je grinning smiley
Re: porucha auta
28. 05. 2006 09:17
Se svým autem(VOLVO 440), jsem byl v Chorvatsku několikrát a nikdy nebyl žádný problém.Až loni.Při naší dovolené na ostrově Hvar(Ivan Dolac),nám auto hned třetí den pobytu začalo stávkovat.Po marném pokusu provést opravu v místní dílně,jsem byl nucen auto dopravit do značkového servisu VOLVO ve Splitu,kde byla závada ihned zjištěna a opravena(snímač otáček v ceně 150,-KUN).Celkem ovšem oprava vyšla na cca 6000,-CZK(odtažení auta,trajekt na pevninu,odtahovka,oprava v servisu,trajekt na ostrov).Zde ovšem musím ještě jednou poděkovat paní Jitce Carič,která mě vše obtelefonovala a dokonce mi zdarma půjčila své auto-DÍKY!!!Další pobyt na ostrově pak již byl v pohodě.
Aby ala té smůly nebylo málo,tak při návratu domů se nám naše auto na chorvatsko-slovinských hranicích znovu pokazilo(v sobotu v noci!).Takže čekání na nedělní ráno,kdy ochotný chorvatský celník svým mobilem zavolal kamaráda s odtahovkou,odtah zpátky do Krapiny a místní autoopravář,který do našeho VOLVA napasoval benzinové čerpadlo z GOLFA(naše se zadřelo).Cena celkem 5000,-CZK.
Můj poznatek:-vždy se najdou lidé ochotní vám pomoct
-je nutné mít finanční rezervu na nepředvídané výdaje
(ať již hotově nebo na kartě)
Re: porucha auta
28. 05. 2006 11:25
no tak to je pěknej pech. To vás ta dovča přišla hezky draho. Ona už ta 440 taky nepatří mezi nejmladší modely, tak se s tím asi musí trochu počítat. sad smiley
manas
Re: porucha auta
05. 06. 2006 00:37
To se mi nezdá že by se Volva takhle kazily...asi jste kápli na šmejd->rychle zbavit(prodat)-pořídit jiné... smiling smiley
Re: porucha auta
06. 06. 2006 21:06
Já mám doufám na letošní rok vybráno. Dneska jsem uvařil Feldu. Neotevřel termostat, tak jsem ho vymontoval, nalil vodu z potoka a v pohodě dojel domu. Nevím, kde bych v HR hledal potok :-)
Re: porucha auta
08. 06. 2006 07:19
No to je fakt - a na vodu z moře to myslím nechladí.... grinning smiley grinning smiley grinning smiley
Re: porucha auta
05. 06. 2007 08:12
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (19. 12. 2012 20:34).
Re: porucha auta
05. 06. 2007 09:48
Doporučuji si dát schůzku s vaším poj. nebo fin. poradcem a tyto informace si vyžádat.Každá pojištovna to má jiné.
Re: porucha auta
05. 06. 2007 11:38
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (19. 12. 2012 20:34).
Re: porucha auta
05. 06. 2007 12:00
To já zažil s autem v Chorvatsku taky peklo (Sierra 1,8 TDangry smiley). Od Maďarsko to začalo čím dál víc kouřit a v Chorvatsku to jelo již téměř bez turba. Takže to v praxi vypadalo tak, že to do kopců jelo na jedničku, dvojku připadal jsem si jak topič v parní lokomotivě. Pokud se blížil nějaký hup, tak to chtělo z kopce rozjet a před dalším kopcem nezpomalit. Ve městech to bylo číhání na kopci až dole blikne zelená.grinning smiley Do toho jsem za Primoštěnem na vyhlídce (focení chtivý příbuzný) si větším kamenem rozpáral (10 cm) olejovou vanu. Naštěsti mě hned odtáhl okolo jedoucí místní dolů k mechanikovi a ten díru zalátal tmelem, že to celou cestu drželo a začalo více prosakovat až po měsíci doma. Ještě jsem projel pobřeží včetně návštěvy Splitu, Dubrovniku a Plitviček. Doma jsem zjistil, že to byla prasklá hadice od turba za pětikilo (Chorvati chtěli měnit celé turbo).
Re: porucha auta
05. 06. 2007 12:59
Minulý rok mi v Madarsku začal muj Renault jet na 3 váce,ještě jsem jel asi 100 km,a když jsem tankoval v Čakovci tak jsem se zeptal pumpaře jestli neví o servisu,bylo to asi 200 m od pumpy.Tak jsem přijel k servisu,akurát otvirali(7:00),první přišel postarší servisák a hned mi vzal moji Lagunu.No čekali jsme tam hod.a půl(něco připájel v řídicí jednotce,fakt to byl frajer) stálo mě to cca 1500kč i se svíčkou a litr domáci hruškovice tomu frajerovi(v tom servisu jsem začal kouřit po roční přestávce...)No jenže jak jsme vyjížděli ze servisu Renault,ve vysílačce(výborna věc pokud vás jede víc aut) slyším že se mákm vrátit,že kolkega v posledním autě nejede(vent. od chladiče nejel)...tak jsme se zeptali v Renaultu kde je Ford servis...tam byl nějaký mladý nezkušený..takže po 5hodinách v tom nejvěším hycu,když jsme byli všichni už nasr.ní deprimovaní tak jsme si to tam opravili sami,ventilator jsme připojili na spinačku.. a štasně dojeli na Makarskou a zpátky..Nepřeju nikomu nic podobného
Re: porucha auta
05. 06. 2007 13:02
to FIDO
Samozřejmě že slova jsou k ničemu, musím mít asistenční kartičku, kde mám tel.čísla kam volat a samozřejmě znát své nároky na služby,které jsem si sjednal.A pokud se o Vás Váš poradce profesionálně stará , tak musí dát ruku do ohně za informace, které Vám dá.Musím přece vědět, kdo, kde, za jak dlouho atd. se o mě postará a kolik za to zaplatím.Hlavně je blbý, když pak musím zacvakat něco jen ze své nevědomosti.Vím případ,kdy si člověk nechal odtáhnout nepojízdné vozidlo do Čech a pak se divil,že mu to pojištovna neproplatila.
Re: porucha auta
05. 06. 2007 14:29
A ještě jedna porucha loňská. Při návratu z Černé Hory, kdy jsem chtěl ještě projet pobřeží mě začlal blbnout přepínač světel (buď dálkové nebo parkovačka, tlumené nešlo). Takže nucená pauza za Orebičem, hledání ubytování na jednu noc. Naštěstí servis (Opel, Škoda - divná kombinace) byl hned kousek od baráku. A zřejmě měli ryto, protože aut turistů tam bylo víc (3 nepojízdné polské Omegy 2.0 a 2.5TD, holandský MB atd.). Oprava za půlhodiny - vyměněn přepínač i s prací za 1300,-. Akorát při placení chvilka napětí, protože jejich některé čtečky karet jsou jak šneci, takže jsem se bál, že už je na účtu sucho.
Re: porucha auta
06. 06. 2007 13:18
To TONY66 --- Tak to vypadá že spo. ACA je nejvýhodnější, viď?
Já byl rozhodnutý využít asistenčních služeb UAMK, ale teďka už zase nevím. Zase když máš kartu UAMK tak ti poskytnou ještě kartu na slevy v kempech a pojištění v kempech.
CO jsi si vybral ty?
Re: porucha auta
06. 06. 2007 13:26
Omlouvám se za přspěvek... Odpovídal jsem na rok starý příspěvek, takže moje dotazy jsou trošku zcestný smiling smiley
Re: porucha auta
07. 06. 2007 21:58
Před pěti lety se mi stalo 1/2 cesty do chorvatska, že mi přestaly svítit blinkry, to je teprve prdel, ale po cca 400km už mě to nebavilo, nedávat směr. Nakonec byl uvolněný jeden drátek u volantu.
Před 2 lety mi zase u Plitvic cestou na Makarsou upadl zadní kus výfuku (4 roky staré auto), za 100Kn mi ho přivařil jeden chorvat. -)



Upraveno 1krát. Naposledy upravil surac (07. 06. 2007 22:00).
Re: porucha auta
10. 06. 2007 06:49
Něco pro uvolnění:

Před 2 roky v Petrovacu v Černé Hoře jsem chtěl zaparkovat přes vyvýšený obrubník. Ucítil jsem, jak jsem přední stranou auta škrtnul o zem. Dal jsem zpátečku a vycouval jsem. Když jsem se podíval čelním sklem před auto, uviděl jsem, jak při couvání jsem zanechal na vozovce stopy od tekoucí kapaliny.Zprvu jsem si myslel, že jsem prorazil olejovou vanu, nebo poškodil nějakou hadici od chlazení.Sklonil jsem se pod auto a zjistil, že z motoru něco kape.Již jsem přemýšlel, kde jsem viděl autodílnu, kde by se na to podívali.
Pak jsem prozkoumal skvrny na vozovce a zjistil, že to asi olej nebude.Že tedy chladicí kapalina. Nezjistil jsem však její úbytek. V tu chvíli mě došlo,že voda odkapává z klimy.Ani nevíte , jak jsem si oddechl.
Re: porucha auta
25. 06. 2007 07:40
Tak mám za sebou nejhorší noční můru každého řidiče na dovolené. Po příjezdu k apartmánu (Rogoznica-Ražanj, 1.100km od baráku) na mě známí z druhého auta volali, že mi kape olej. Koukám pod auto, tam pod převodovkou louže asi 15cm. Jdu za auto a zjišťuji, že olej kapal jen posledních 20m. Protože sjezd k domu byl hodně prudký, uklidnil jsem se myšlenkou že olej vytekl z nějaké prohlubně v šusplechu po nedávné výměně. Za 4 dny jsme chtěli jet na výlet, ale jen jsem nastartoval, začali na mě všichni opět zuřivě mávat. Tentokrát olej nekapal, ale tekl a vytvořil kaluž o průměru 1m. Byl jsem totálně na prášky. Protože domácí byli trochu divní, šel jsem do hospůdky kde jsme každý den vysedávali a poprosil pinglovou o pomoc. Po 20 min. zjistila, že Renault servis je v Šibeniku, tzn. 50km. Zu nioc jsem prakticky nespal. Druhý den mě tedy ségra zapřáhla na lano, abychom po půl kilometru zjistili, že bez nastartovaného motoru a tím pádem bez posilovače brzd a řízení je to zcela nemyslitelné. Tak zase zpátky a shánět odtah. Po obědě přijelo žluté Iveco "Vučna služba", natáhlo Lagunu na záda a vyrazilo, my za ním ve druhém autě. S každou zatáčkou jsem viděl jak se mi z kapsy sypou eura smiling smiley V servisu auto sundal a já že kolik? Šofér: Račun? Já samozřejmě že ne, takže 550Kn. To mi přišlo hodně dobrý. Po hodině čekání vyzvedli auto na sloupáky a běhěm sekund mechanik zjistil že je to jen manžeta za 366 Kn. Spad mi šutr ze srdce. Za dvě hodky bylo po všem, já zaplatil 940 Kn (180Kn/hodina práce plus olej a nějaké další drobnosti) a s písní na rtu uhánělo na pláž. Ten večer jsem myslím trhnul rekord místní terásky v množství vypitého piva...

Co dodat? Tenhle zážitek bych nepřál ani partnerovi mé exmanželky, a to je co říctgrinning smiley
PetrM.
Re: porucha auta
25. 06. 2007 08:03
To nám v roce 2005 odešel regulátor napětí na altíku. Protože jel brácha poprvé, chtěli jsme to vzít po staré. Bylo to za Slunjem v pondělí 15.8. v 5:00 hod. Brácha mě zasekl na lano a odtáhl zpět do Slunje, kde jsme čekali do 8:00 než otevřou HAK servis (před náma už tam stáli s Feldou se zlomenou poloosou). Tam bohužel neměli ND, tak mi řekli, ať zapnu veškeré elektro spotřebiče v autě a motor moc nevytáčím a v Karlovaci že je OPEL servis. No jo, ale jak jsme v Karlovaci zjistili, je 15.8. státním svátkem, takže zavřeno. Tak jsme se rozhodli hrát vabank, a jeli jsme po dálnici do Bašky Vody 70km/h. Tenkráte trvala cesta 28 hod. z Ostravy. Oprava pak byla otázkou 1 dne za 900 HRK za nové "diodove ploče".
Re: porucha auta
25. 06. 2007 13:22
Kolegovi loni odesel z niceho nic imobilizer. Projevovalo se to tak, ze nastartoval a do 5 sec to chciplo. Jeho znamy mu poradil, ze imob u Fabky ma 'jakysi' nouzovy rezim, ktery vyblokuje imobilizer po zadani nejakeho kodu, ktery je na stiracim stitku u klicu. Takze volal rodicum do CR, ti nasli, setreli, poslali, on ho na budiku natukal a v poho dojel domu. Ani jsem netusil ze neco takoveho je spinning smiley sticking its tongue out Takze letos si beru ten svuj sebou. Cert nikdy nespi eye popping smiley

Tak vsem stastnou cestu tam i zpet bez vaznejsich problemu.

--
TomKa
Re: porucha auta
12. 01. 2008 21:57
Když do švagra vletěl Chorvat co předjížděl přes plnou v zatáčce,stála chorvatská odtahovka z Makarské do Kladna 30000 kč !!
Re: porucha auta
12. 01. 2008 22:43
Červenou ?!?!? Soudruzi za co ????
Re: porucha auta
12. 01. 2008 23:03
f



Upraveno 1krát. Naposledy upravil Fido (19. 12. 2012 20:34).
Re: porucha auta
12. 01. 2008 23:07
tomka napsal(a):
-------------------------------------------------------
> Kolegovi loni odesel z niceho nic imobilizer.
> Projevovalo se to tak, ze nastartoval a do 5 sec
> to chciplo. Jeho znamy mu poradil, ze imob u Fabky
> ma 'jakysi' nouzovy rezim, ktery vyblokuje
> imobilizer po zadani nejakeho kodu, ktery je na
> stiracim stitku u klicu. Takze volal rodicum do
> CR, ti nasli, setreli, poslali, on ho na budiku
> natukal a v poho dojel domu. Ani jsem netusil ze
> neco takoveho je spinning smiley sticking its tongue out Takze letos si beru ten
> svuj sebou. Cert nikdy nespi eye popping smiley
>
> Tak vsem stastnou cestu tam i zpet bez vaznejsich
> problemu.
Tak tohle mě vždy děsí.Závada na elektronice,více méně prkotina,která auto dokonale znehybní.
Re: porucha auta
12. 01. 2008 23:14
Pro Luboše
Vceku dobrá cena, u nás odtahovka stojí 15 Kč km a tj tam i zpět a určitě to bylo více neš 2.000 km, neboť jsem ze Šumavy do Drveniku jsem to měl 970 km.
Anonymní návštěvník
Re: porucha auta
12. 01. 2008 23:24
Nechápu proč platil odvoz vraku. Vina chorvat?=platí jeho pojišťovna, nebo ne???
Re: porucha auta
12. 01. 2008 23:29
Ale jo. Jenže vrak u nás ještě prodal.V HR by nedostal nic a byl problém získat potvrzení o likvidaci vozu,tudíž další problém při odhlášení u nas. Odtahovku stejně zaplatila pojišťovna tak nou problém. Spíš bylo horší setkání se zdravotnictvím v HR.
Re: porucha auta
20. 02. 2008 10:13
Tak taky přispěju do diskuze jedním šoférovským hororem.
Vloni jsme se vydali s rodinou na Makarskou starším ale do té doby spolehlivým R19. Jeli jsme se známými a cesta ubíhala jak má, ale v noci někde u Záhřebu na dálnici mi najednou blikla kontrolka, že se nedobíjí baterka. První jsem si myslel, že to je tím, že byla zaplá klima a autochladnička, tak jsem to vyplnul a čekal, bohužel místo aby kontrolka zhasla, začaly pohasínat světla, takže jsem přes vysílačku kontaktoval spolucestující v druhém autě a předčasně jsem zastavili na parkovišti, kde jsme se víceméně shodli na diagnóze - odešel alternátor.
Měli jsme sebou nabíječku nabíječku, takže jsem na benzince dobili baterku a ochotná obsluha nám poradila, že to máme dojet do Karlovace, kde je značkový servis Renault. Po probdělé noci jsme se v sobotu ráno přemístili do Karlovace a čekali na otevření servisu.
Velmi nepříjemné čekání, zvlášť kvůli tomu, že v autě nám spaly 2 děti. Naštěstí kamarád z druhého vozu byl velkou psychickou oporou, takže s usměvem odmítl nabídku servisu, že máme počkat do odpoledne a jeli jsme hledat do města nějakou soukromou autodílnou.
Na druhý pokus jsme našli servis, kde už parkovalo několik čechů a machři servisáci to tam brali jako doktor lidi z čekárny.
Chlapík si vyhrnul rukávy vyhodil altík z auta, asi půl hodiny telefonoval (tipuju, že obvolával vrakoviště) a asi po hodině mi sdělil, že mám ještě 2 hoďky vydržet, že to opraví...:-).
Nakonec se to sice ještě asi o další hodinu protáhlo, protože to nestihli do polední siesty, ale nakonec jsme po poledni odjížděli směr moře sice o cca 1000Kn lehčí, ale rádi, že to tak dopadlo... a zbytek dovolené i cesta zpět již byla super. Důležité fakt bylo, že jsme měli oporu v těch známých co s námi čekali až to bude OK, i když jsme je posílali napřed, když už jsme věděli, že se to opraví...
... ale že bych to musel prožít ještě jednou, to se říct nedá, proto letos rencek bude nahražen něcím (zcela) novým ...
Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 133
Zaznamenaný počet uživatelů: 62 během dne 19. 01. 2012
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.