Vítejte! Přihlásit se Vytvořit nový profil

Rozšířené vyhledávání

Černá Hora

Autor jorina 
Černá Hora
02. 01. 2006 14:03
Prosím všechny dobré lidi, kteří nejsou skoupí na slovo aby se se mnou podělili o všechny informace z dovolené z ČERNÉ HORY. Jde mi o popis cesty autem, poplatky, ubytování, nejlepší místo, písčité pláže, ceny atd. Předem všem děkuji a nabízím své informace z dovolené v Bulharsku. Jorina



Upraveno 1krát. Naposledy upravil jorina (02. 01. 2006 14:05).
Re: Černá Hora
02. 01. 2006 15:28
Jorino: Chce to opravdu trochu hledat na fóru a 98 % toho co tě zajímá, budeš mít zodpovězeno. Ale určitě se najdou lidé doré vůle, kteří ti to vše sem napíší ještě jednou. Měj se.
Franta PM
Re: Černá Hora
03. 01. 2006 08:58
Ahoj Jorina i další. Před 20ti lety jsem byl poprvé v Jugoslávii (a naposled, pak už jsem jezdil až po válce jen do Chorvatska). Tehdy ještě na příslib na 4 týdny za 45000 Dinárů. Šetřili jsme snad na všem. Projeli jsme tehdy ještě se starou dobrou Š 100 celé pobřeží od ústí Neretvy až k albánským hranicím (asi 15 km pod Ulcinj). Černohorské pobřeží je nádherné. Stojí za to si od moře odskočit i pár kilometrů do vnitrozemí. Moc se nám líbilo v jedné zátoce hned pod Sutomore, asi 10 km před Barem. Už nevím jak se to tam jmenovalo. Kousek zpět k Sutomore byl velký hotel s bazénem (tam jsme chodili do sprch). Pod hotelem velká pláž, ale plná lidí. My jsme tehdy spali venku pod širákem několik nocí v borovém lese nad útesem. Dole nádherná zátoka s oblázkovou pláží. Pár lidí tam chodilo z toho hotelu. Jezdili jsme nakupovat do Baru a vzpomínám si, že kousek od našeho "ležení" směrem na Bar byl u silnice zdroj pitné vody (roura ze skály). Byly tam na vodu fronty. Černá Hora je nádherná a slyšel jsem, že je tam vše levnější než v Chorvatsku. Ale ze své zkušenosti bych určitě nedoporučoval Ulcinj a Velikou Plažu. Za prohlídku to stojí, ale ne se tam usadit týden nebo dva. Je to můj názor a možná se za těch 20 let dost změnilo. Moc se nám také tehdy líbilo ve vnitrozemí kaňon řeky Morača a pohoří Durmitor. Paráda.
Zdravím. Franta PM
Franta PM
Re: Černá Hora
03. 01. 2006 09:22
Tak jsem si před malou chvílí prohlédl pár snímků z fotogalerie na tomto fóru. Je tam pár záběrů z Černé Hory, konkrétně Sutomore, Bar a Ulcinj a také záběr z Veliké Plaži. Za těch dvacet let se nic nezměnilo !!!
Franta PM
Re: Černá Hora
03. 01. 2006 12:28

druhý den jsme přejeli do Černé Hory s různýmí zastavkami na vyhlídkách.pak jsme shaněli ubytování ktré jsme sehnali kousek od Petrovace za 15eur noc ta volba ale asi moc dobrá nebyla protože tu byl velmi špatný přístup k moři ke vsemu počasí nebylo nic moc takže jsme volili autoturistiku jeli jsme do ulcjinu pak na velikou pláž kde jsme se i koupali protože začalo trochu svítit sluníčko. při zpateční cestě Bar a Starý bar pak petrovac.
druhý den od rána pršelo a bouřilo to v poledne přestalo a tak jsme jeli do historického hlavního městaCentinje kde to docela ušlo pak zpět do Sv.Štefana a to už krásně svítilo ale už bylo pozdě jít do moře a my se začali těšit na druhý den s tím že pojedeme na pláž se koupat a slunit.v uterý ráno nám podrazilo nohy opět počasí bylo zataženo a nic moc a to byl moment kdy jsme se rozhodli k odjezdu do Chorvatska na Ostrov Hvar který nám po všech strankách vyhovuje a je to místo kde si bezvadně odpočineme ale to nejde vysvětlit to se musí zažít je to dovča pro lidi kteří mají radi max.klid kde téměř nikdo není pláž maš téměř pro sebe atd.atd.ubytování v domech v zatokách opět 15eur a ke všemu se ženou kterou mam rád no prostě parada.
ještě k té Černé HOŘE plně souhlasím s tebou s těmi cenami ta doprava podle mne byla v normě ale s tím bordelem a odpadkami to byla hrůza jsem zvyklí na ledacoc ale takle si pošpinit tak krasnou přírodu jakou tam mají to je hrozný. ubytování bylo pěkné a čisté a paní domací velice ochotná ale je to jejich chleba ale to co mají kolem silnic v horách a dokonce na plážích to je otřes.
jinak obě cesty fajn a bez problémů

to je můj mailik pro kamošku po nevštěvě černé hory já osobně bych tam na dovču nejel je tam všude bordel-kolem silnic na plážích a ceny téměř stejné jako v chorvatsku.
jediný plus je jejich příroda je fakt krásná ale opět v ní i v horách odpadky a odpadky
zatím ahoj
fery
Re: Černá Hora
16. 03. 2006 15:32
v Č.Hoře jsem byl v červenci 2005,až na buzeraci černohorských celníků to byla krásná dovolená,jeli jsme na blind,bez ubytováni,žádný problém,projeli jsme to s dodávkou až k albánké hranici,koukli na pláž copacabana/snad jsem to napsal dobře/
ale takovou špínu jsem ještě neviděl/byli jsme jen na okraji.tak jsme se vrátili z5 a zakotvili v Budvě,kousek od centra za 10 ero/noc/os.Byl to 3lůž. pokoj s malou kuchyňkou.ceny potravin bych klidně přirovnal k tuzemským.s ubytováním bych si nedělal sterosti,už při vjezdu odchytávají najatí studenti turisty a nabízejí pokoje,sednou s vámi do auta ,dovedou k cíli,když se ubytování nelíbí,tak maj v zásobě plno jiných adres,smlouvat,smlouvat,smlouvat,žádnej problém s ubytováním bych nehledal.v Budvě byly pláže čistý,voda perfektní.letos jedu na moto sám v červenci přez maďary,BiH,Č.Hora,HR
Přeji všem krásnou dovolenou
Re: Černá Hora
16. 03. 2006 19:43
Ahoj
My jsme byli v Černé Hoře na přelomu července a srpna. Ubytování jsme si našli v
Reževiči asi 10km za Bečiči a 3km před Petrovacem, byli to asi 4 vilky na takovém ostrohu nad mořem(nádherný výhled na otevřené moře a na pravo Sveti štefan , Bečiči a Budvu)Klid a čisto.Cena za ubytování byla 28Eu/den 2+2.
Byla tam kamenitá plaž z které jsme udělali FKK, ale s docela náročným výstupem.
Jinak jsme se jezdili koupat autem asi 2km směrem na Sveti Štefan na pláž která se jmenovala Drobni Pjesak, nebyla tak přelidněná jako nař. v Bečiči,Budvě apod.
Jednou jsme byli na Velké pláži pod Ulcinem, 12Km jemného písku ale hrozný bordel
Ceny potravin av restauracích srovnatelné s našimy proti Chorvatsku podstatně levněji( pizza přímo na pláži do 5Eu pivo Nikšiško1-1,5Eu docela dobrý,zmrzlinový pohár 3-5Eu ale kopec)
Byli jsme se podívat na Skadarském jezeře a v NP Lovčen(projížďka po jezeře lodí
30Eu za 2+13 a 4). Z Lovčenu Nádherný sjezd do Kotoru.My jsme bydleli na klidném místě ale jinak je celé pobřeží jeden velký blázinec sjíždí se tam asi celé Srbsko ačím jižněji tím hroznější doprava,asi tam platí jediné pravidlo ato že žádné pravidla neplatí. Když napíšete e-mail pošlu foto
Ivan

Promiňte, ale pouze registrovaní uživatelé smí přispívat do tohoto diskusního fóra.

Přihlašte se zde.

Přihlášení uživatelé

Hosté: 110
Zaznamenaný počet hostů: 1075 během dne 01. 11. 2018
Nevkládejte prosím nabídky zprostředkování ubytování a odkazy na komerčně zaměřené stránky. Všechny tyto příspěvky budou smazány. Pokud chcete někoho upozornit na výhodné ubytování, můžete použít e-mail. Provozovatel fóra neodpovídá za obsah příspěvků a nenese za ně žádnou odpovědnost.